Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Lassan sajnos eljön az óvoda választás ideje, úgyhogy örömmel venném mindenkinek a pozitív és negatív véleményét - elsősorban a III., de szóba jöhet még a II.kerületben lévő - óvodákról. A magánóvodák is érdekelnek (persze azért nem a havi 80000.-os)!! Fontos szempontok között lenne: kis csoportlétszám; kedves, megbízható óvonők; ne legyen forgalmas helyen; lehetőség szerint angol tanulási lehetőség.
Várom mindenkinek a véleményét. Légyszi segítsetek!

Köszi!
Sziasztok: Mano
 
 


Én is így állok, a III.ker-ben a Remény utcai Napsugár óvodáról hallottam a legjobbakat. Angolos, anyanyelvi gondozókkal is és tanítónő ismerőseim szerint onnan jönnek a legokosabb gyerekek.
Engem még érdekelne a Mókus utcai is, mert az zene ovi. Ha valaki ismeri írjon!
Én is jelentkezem ha megtudok valami újat.
 
 


Szia Éva!

A Napsugár ovi fizetős? Ha igen mennyit kell fizetni?

Köszi Mano
 
 

 
 

Szia Mano!

Legfontosabb az óvónéni személye! Menj be a szóbajöhető ovikba, tudd meg, hogy kik lesznek szeptembertől (vagy amikor nektek kell) az óvónénik, és nézd olyan szemmel őket, hogy ki felel meg legjobban a gyermeked mellé. Az, hogy melyik oviról úgy általában mi hír járja, az másodlagos. (Szerintem)
Segíthet a gyereknek, ha már ismerős gyerekkel együtt kezdi az ovit + ha sokat bementek - időben jó előre az éles kezdéshez képest - együtt 1-1 órára "ismerkedni". Hellyel, óvónénikkel, játékokkal, gyerekekkel. Tudom, ehhez sok idő kell, ami nem minden anyukának van.
A Mókus utcai ovi egyébként engem is érdekelne, ha valaki írna róla valamit, megköszönném.

Üdv mindenkinek
Kinga
 


Ja, én egyébként békásmegyeri ovikról tudok ezt-azt, ha érdekel.
 


Azt hiszem az angolért fizetni kell, de megkérdezem pontosan.
Éva
 
 


Sziasztok!

Kinga!

Az tényleg nagyon fontos (ha nem a legfontosabb), hogy milyen az óvónő, ha nem szimpi, bármilyen jó is maga az ovi úgysem hagynám ott a gyerekem. De vhol el kell kezdenem a választást és talán a legegyszerűbb először a jobb ovikat kiválasztani, elmenni és akkor úgyis minden kiderül! Sajnos Nekem nagyon rossz tapasztalataim (saját gyerekkoromból)vannak, úgyhogy nagyon körül akarok nézni és minden szempontból a legjobbat választani (bár ezzel minden anyuka így van).
Köszi, de a békási ovi csak akkor érdekelne, ha tényleg nagyon jó, mert nem esik útba. De persze ha minden szempontból szuper, akkor elgondolkozunk rajta.

Éva!

A Reménység u.-i nem a Százszorszép ovi?


Sziasztok Mano
 
 


De igen!
Éva
 
 


Sziasztok!

Mano!

Nekem a két legkisebb gyermekem a Meggyfa utcai "macis" oviba járt. (Budapest, 1033, Meggyfa u. 31). Bár nem tegnap volt már, de az óvónők még ugyanazok. Én csak jót tudok róluk mondani.

Zsuzsa
 
 


Szia Zsuzsa!

Tudnál néhány részlettel is szolgálni? Pl.: normál vagy vegyes csoportok vannak; kb hány fősek a csoportok; van-e ének,tánc,nyelv stb.?
Amúgy ez az ovi nem a Vihar u.-i Ált. Iskolával szemben van a játszótérnél?

Köszi: Mano
 
 


Szia Mano!

Normál csoportok vannak, kis- (3-4 évesek), közép- (4-5 évesek), és nagycsoport (5-6 évesek). A csoportok kb. 10-15 fősek (voltak akkor)Kép
A különböző szakos csoportokról nem tudok semmit, mert gondolom ez már változott, de amikor a gyerekeim odajártak, ők testnevelés szakos csoportba jártak.
De igen, az az ovi.Kép Nagyon aranyosak az óvónénik! Későbbre pedig tudom ajánlani a Vihar sulit, az egész család odajár(t), és azt is nagyon szeretik/-ték a gyerekek!Kép

Zsuzsa
 
 


Szia Zsuzsa!

Köszi az infót, majd felhívom az ovit mikor lehet menni "nyílt napra" a lányzóval. A Vihar suliról Én is csak jókat tudok mondani, ugyanis -igaz már nem mostanában, de- Én is oda jártam.


Mano
 
 


Mi lett a választás? Az én fiam a Reménység utcai Százszorszép oviba lett beiratva,ez nagyon jó választás volt!
Éva
 
 


Szia Éva!

Végül is teljesen véltlenül sikerült megtalálnunk a legjobb ovit (eddig úgy néz ki). Csillaghegyen van Törpike óvoda a neve. Már a legelső alkalommal -amikor még csak megnézni mentünk- annyira tetszett a lányomnak, hogy el se akart jönni és kb 2 órát voltunk ott.

Mano
 
 


Éva!
remélem jártok erre megint
nekem most aktuális az ovikeresés, tudnál kérlek egy kicsit bővebben írni a Százszorszépről?
köszi előre is
Szilvi
 


Sziasztok!

Engem is édekelnének a III. kerületi óvodák! :D Sajnos magán ovi nem jöhet szóba, úgyhogy az önkormányzatiak közül kellene választanunk. Főleg Csillaghegy, Békásmegyer környéke érdekel.

Ha valaki tud jó ovit ajánlani, légyszi tegye meg!

Köszi :D

Miriama
 
 


Nem tudom jár-e még erre valaki.

A Waldorf óvodákban szerzett tapasztalatok érdekelnének.

Köszi
Vendég
 


mano írta:Szia Éva!

A Napsugár ovi fizetős? Ha igen mennyit kell fizetni?

Köszi Mano
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég
 


Sziasztok!
A VII. kerületben lakunk és jövő szeptembertől járna óvodába a kisfiam. A bölcsi példáján okulva nagyon szeretném körüljárni, hogy hová adom, és az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani "jó" ovikat. (Elsősorban az óvónők a fontosak, nem a gyerekanyaggal kapcsolatban vannak elvárásaim, még valamennyit utazni is hajlandó vagyok: szóba jön az V., VI., VII., XIII. kerület).
Köszi mindennemű segítséget:
Bandris
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó