Új privát üzeneted érkezett!

A fiam 6 éves és egyre gyakrabban mondja, hogy nem akar velünk jönni vásárloni, inkább itthon maradna. Sajnos nagyszülők vagy más segítség nincs a közelben ezért magunkkal cipeljük. A kérdés, hogy hány éves kortól lehet otthon hagyni a gyereket? Kinek van tapasztalata, és milyen óvintézkedéseket kell tenni? Először mennyi időre lehet egyedük hagyni? Amig leviszem a szemetet, az rendben van, mert csak 2-3 perc és az erkékyről láthat, ha akar. De mi van ha vásárolni, orvoshoz kell menni.
Ha már van ilyen topik, irjátok meg és töröltetem (én nem találtam).

Esztianyó

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
 


En hat evesen meg nem hagynam otthon, foleg, ha erkelyre is ki tud menni (onnan meg kiesni pl.). Persze ez attol is fugg, hogy mennyire onallo, hiszen minden gyerek mas es mas.
En csak azt tudom mondani amit en erzek, es en tuti, hogy nem hagynam otthon orakra. Mondjuk en mindenen parazok, ugyhogy lehet, hogy mas maskepp latja.
Az is igaz, hogy mikor en voltam 6 eves es uszni jartam iskola utan, akkor egyedul mentem a busszal az usziba. Habar az meg 1979-ben volt. Kép

Kép
Kép
agi
 
 


Én sem hagyom otthon a hatéves fiamat, mert hiába beszélnék a lelkére, mindenre úgysem gondolhatok, meg különben is, a gyerekek nagyon kreatívak ám, főleg, ha nincs aki szemmeltartsa őket.Így marad a férj bébiszitter üzemmódba állítása, vagy viszem magammmal, vagy elintézem a dolgaimat napközben. Még nem tudom, mikor jön el a pillanat, hogy magára hagyjam csak egy kis időre is, de az nem mostanában lesz. Ha arra gondolok,hogy engem hányszor hagytak otthon egyedül, úgy hogy rámzárták az ajtót, kulcsot elvitték.. Ha tűz ütött volna ki, vagy csinálok valami egyéb baromságot..Nem is beszélva az idegen látogatókról, telefonokról stb. Tehát az a biztos, ha az önállóságra nevelésnek nem ez a legelső fázisa.
ILDI
 
 

 
 

Angliában 12 éves kor alatt törvény szt nem szabad felügyelet nélkül hagyni a gyerekeket. Ezért van a sok bébiszitter, meg au-pair. Mert ugye az iskolának 3-kor van vége, az átlagos szülö meg 5-ig dolgozik.
Azért egy kicsit túlzásnak tartom, hogy egy 11 éves nem várhatja egyedül a szüleit, amíg pl. a házi feladatot csinálja.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó