Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bárki aki tud ajánlani jó posikenõcsöt azt szívesen veszem!

kkryxta (egy teljesen kezdõ kismama)
Névtelen
 


Szia!Kép
A Bepanthen az nagyon jó, de mi leginkább a gyógyszertári (bóraxos) popsikenõcsöt szoktuk venni, ez receptre nagyon olcsó. Extra piros popsira pedig az elõzõ nagyon jól bevált.
Ágci

Kép
 
 


Szia Ágci!

Köszönöm a segítséget, közben kalandoztam még a honlapon erre arra és találtam egy topicot ami a popsikhoz szól hozzá. Azt veszem észre a kenõcsök összetételére is figyelni kell, szerinted minek kell a leginkább benne lenni?
Mindenki emleget valami szteroidokat meg boraxot, egyéb olajokat.
Most akkor mi van ezekkel? Mit kell nézni az összetételen?

kkryxta
Névtelen
 

 
 

Szia!
Mekkora a babád? Igazából én nem nagyon használok más fürdetõcsodákat (popsikrém, sampon, tusfürdõ...stb.) mint a gyógyszertárit, ezt pedig a doktornénink írja fel, és filléres cucc. Nálunk nagyon jól bevált, a hidrofiles fürdetõkrém: sampon, tusfürdõ és ha szárazabb lenne a kicsi bõre, akkor még testápoló is. A Bepanthen krémet a bõrgyógyászunk tanácsára próbáltuk ki, mikor a fogzás miatt a kisfiamnak nagyon kipirosodott a popsija.
Szóval szerintem nem igazából szükséges megvenni a drága bolti babaszereket, jobb a gyógyszertári, a dokitok pedig tudja mirõl van szó.
ÁgciKép

Kép
 
 


Szia kezdõ kismama!

én általában az ún. Seress-féle gyógyszertári popsikrémet használom, / kb. 50Ft receptre /, nem tudom ez a kapható-e
országszerte / úgy lenne logikus /, ugyanis ez egy gyõri gyerekorvos receptje szerint készült.
Anno 9 éve a kisfiamnál is használtam.

viszont tartok itthon Sudocrem kenõcsöt is, éjszakára és ha kicsit pirosabb a popsi, ezt használom.

kissé drága, de nagyon kevés kell belõle, és szerintem tényleg szuper!!
Bababoltokban kapható / pl. Brendon /

üdv, Sheila
Sheila
 


Szia Kkryxta!

Azt hiszem,az a bóraxos krém, amirõl Ágci írt, az az OTKI féle krém. Felírva tényleg nagyon olcsó.

Üdv
Szila
Szila
 


És tényleg nagyon jó, mi is azt használjuk.

Szila
Szila
 


Sziasztok lányok!

Bocs, hogy ilyen sokáig nem tudtam reagálni a válaszaitokra, tényleg nagyon köszönöm a segítséget. Nagyon sokat emlegettétek a boraxos kenõcsöt, úgyhogy elsõként az ilyen kenõcsöt fogom kipróbálni. Még mindig küszködök a kenõcsök összetételeivel, próbálok utána olvasni meg minden. Az akarom, hogy Pannának a legjobb legyen.

Köszönök mindent, majd értesítelek titeket a boraxos krém eredményeirõl. Addig is várom a további véleményeket.

kkryxta
Névtelen
 


Szia Kkryxta !

A Tündém lassan egy éves. Elég érzékeny a bõre, tehát nagyon résen kell lennem, hogy a kakit frissibe leossam róla vízzel! Tehát én azt tapasztaltam a hónapok során, ha még is kipirosodna a kölök popsija, legjobb a langyosvíz és sokkal lasabban gyógyul, ha krémmel kenem. Igaz, ha olykor nagyon vészes lenne, a doktor nénink írt fel receptre egy piros színû ecsetelõt (fertõtlenítõ) (sajnos nem tudom a nevét, de ha otthon leszünk megírom).

Szia, Phaedra
Phaedra
 


... természetesen minden pelus cserékor a vizes lemosás ...
Phaedra
Phaedra
 


Sziasztok!

A boraxos OTKI popsikenõcs csukamájolajat is tartalmaz, amely ápolja és táplálja is a pici bõrét. Emellett gicerint, hogy ne száradjon ki, és cink-oxidot, hogy védje az irritációtól. Ja, és még vazelin is van benne.
Én csak ezt használom, és egyszer nem volt piros a pici popsija. Még hasmenés idején sem. A gyógyszertárban többféle popsikenõcs van, tapasztalatom szerint ez a legjobb.
Orsi

Orsi
 
 


glicerin nincs benne, ezt honnan veszed? A kenõcsöt én terjesztettem el vagy 25 évvel ezelõtt még az OTKI-ban, azóta is ezt használják. Egy akkori gyerekorvos.
Névtelen
 


Más , de posival kapcsolatos /is/ : mosópor ügyben ,mit ajánlotok érzékeny bõrre? A Lovela nekünk nagoyn bejött, hipoallergén, finom az illata, de úgy hallottam, hogy megszûnt a gyártása , sehol nem lehet kapni :-(

Liza
Névtelen
 


Liza!

Némelyik 100 Ft-os Bt. boltban még kapható, de csak kis dobozos kiszerelésben. Nekünk is nagyon bejött, és nem értem miért álltak le a gyártásával. Lehet hogy nem úgy fogyott ahogy várták!Kép

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Popsikenõcs: sudocream. nagyon nagyon bejött. volt hogy a lányom popsiját annyira kicsípte a pelenke (LIBERO!!!!) hogy vörös hólygos volt bekentük a sudocremmel és másnapra már halvány piros volt, és szerintem nem is fájt neki.

Kaptunk pl. penaten(német márka) kenõcsõt hasonló célra, nem nagyon használt. vagyis nem annyira gyorsan hatott mint a sudocr.

sajnos a lányom bõre érzékeny, nem mindenre, de pl. a pelusoknál is nagyon nem mindegy mit használunk, mert 3-4 óra után még a liberó is kicsipi. 2 óránként meg anyagi ráfizetés cserélni a pelenkákat.
A normál pamperssel meg az éjszakát is átalussza úgy hogy nulla pirosodás reggelre.

Szóval azért néha igaz: olcsó húsnak ....


Krisztina
Névtelen
 


Sziasztok!
Nekem azt mondta egy kereskedõ , hogy nem biztos , hogy nem gyártják csak az országba nem hoznak be! Én is ezt használtam és azóta sem találok hasonlót.
Tegnap kaptam egy ötletet , hogy az Amway forgalmaz kifejezetten "baba-mosóport".Csak hát az ára , bár tudom , hogy sokkal kevesebbet kell belõle használni.
Hát ennyit tudok Lovela ügyben!

A Sudoscrem nekünk is bevált!Egyszer kellett csak használnunk. Különben Unfantumot használunk.Szerencsére egyik csemetém sem érzékeny bõrû!

Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok
Engem a gyerekorvosom figyelemztetett, hogy nem mindegy milyen popsikenõcsöt használok(mivel dermatítiszes lett a gyerek feneke a elõszõ a csomagban talált kenõcstõl), mert a legtöbb ilyen kozmetikum konzerválószert szinezeket meg szagosító anyagot tartalmaz, Azt mondta ilyeneket nem szabad a babák fenekére kenni, mert könnyen allergizálhatanak. A Német rokonaink azt mondták hogy használjak Bepanthen kenõcsöt abban egyik ilyen összetevõ sincs és kaptunk tõlük tavaly elõtt. Szerintem nagyon érdemes meggondolni, hogy mit kentek egy pici baba fenekére vagy bárhová. Most itt a mharmadik baba és semilyen szagos és színes vackot nem fogok rákenni csak Bepanthent.
Cilike
Névtelen
 


Én pedig csakis és kizárólag a gyógyszertárban készített pospikenõcsöt kenem és kentem a gyerek fenekáére. Abban aztán tutira nincs semmilyen adalékanyag.
Az egy nagy kamu, hogy a gyári cuccokban nincs konzerváló-, ill. adalékanyag. A gyógyszertári kenõcsnek pl. 3 hónap a lejárati ideje - pont azért ilyen kevés, mert nincs benne konzerválószer.
Zs.
Névtelen
 


Tisztelt Cilike

Óvatossága teljesen jogos és érthetõ. Amit leír teljesen igaz. utána néztem az ön által említett kenõcsnek és valóban nem tartalmazza a fent említett összetevõket, viszont még pantenolt is tartalmaz. Igen kiváló összetétel.
Minden elismerésem a háziorvosának aki igencsak tájékozott ezen a részterületen. Sajnos ma ezen a babaápolási területen sok az oda nem illõ készítmény . Számos gondot elkerülhetünk megfelelõ készítmények alakalmazásával. De visszatérve az ön esetére egyetle a kívánalminak megfelelõ gyógyszerként is törzskönyvezett készítményt csak az említett kenõcsöt találtam én is. A külföldi szakirodalom is az elmúlt évtizedekben nagy eleismeréssel nyilatkozik róla.

Sok sikert kívánok az anyaságához és továbbra is figyeljen ilyen alaposan oda a babára. tisztelettel:

Professzor
Névtelen
 


Tisztelt ZS.

Ma már technológiailag könnyen megoldható olyan gyógyszerkészítmény elõállítása ami nem tertalmaz konzerváló szert. A gyógyszertári kenõcs lejárati ideje még akár konzervlószer tartalma mellett is azért ilyen kevés mert például nem biztosítható a megfelelõ mikrobiológaiai tisztasága az ott használt technológiákkal. Egyébbként a dobozon feltüntetett felhasználahatóság mindig a felbontásig igaz utána lerövidül. Amennyiben a téma részletesebben érdekli ajánlom a idevonatkozó szakirodalom tanulmányozását, bár sok ilyen technológiai eljárás gyártási titok.
Egyébbként a gyóygszerészek számos konzerválószert alaklmaznak a külömbözõ készítményeikben (Lásd pl. Szabványos vényminták jegyzéke)

Tisztelettel:
Professzor
Névtelen
 


Ha valakinek semmi nem jut eszébe és gyorsan el akarja mulasztani a popsi pirosodását, vegyen bármelyik patikában Alsol krémet. Az a legjobb.
 


Kedves Olga!

Igazából mire való az Alsol? Nekem még a kislányom születésekor adtak a kórházban testápolónak, mert száraz volt a bőre. Sajnos termékleírást nem láttam.
Vendég
 


Veronika

Alsol kenöcs
Antiszeptikumok és fertötlenítök (börre)
Hatóanyag: aluminium aceticum tartaricum boricum 270 mg/tubus(18g) vazelin típusú kenöcs, ill. 675 mg /(45 g) kenöcs.
Javallat : Enyhén antisepticus, adstringens hüsítö kenöcs.
Ellenjavallat : Hatóa. túlérz.
Figyelmeztetés : A vitaminnal, neomycinnel és vízoldékony antibiotikumokkal kémiai inkomp.!

Én pl. használom az állára, ha v.milyen ételtöl, vagy a hideg széltöl száraz foltok vannak rajta, ill. az arcán lévö apró kis ekcéma foltra, mert azt nem merem steroidos krémmel kenni. Popsira még nem próbáltam, de nem rossz ötlet, ki fogom próbálni.

Kriszta
Nyanya
 


Lányok!

Az Alsol kenőcs helyett írassatok fel az orvossal Ung. alum. acet. tart-ot, másnéven Burow-kenőcsöt.
Ugyanaz, kb. tizedéért.
Névtelen
 


Köszi lányok!
Vendég
 


Be akartam rendesen jelentkezni, de állandóan azt a betükombinációt kérik, amit nem bírok megjegyezni, úgy döntöttem, regisztrálatlanul szólok...

Szóval csak annyit akartam mondani, hogy nagyon örülök, hogy más is felismerte az Alsol krém áldásos hatását. Igen, igaza van Névtelennek, aki megadta a gyógyszertári összeállítást is, valóban sokkal olcsóbb, én is kaptam már így mikor nem lehetett éppen kapni, a hatása ugyanaz volt, csak kicsit darabosabb volt a kenőcs, de gondolom patikája válogatja.

Nem tudom miből is áll ez a gyógyír, de saját magamon tapasztaltam - akár alul, akár nátha által kivörösödött orr miatt - hogy mennyire kellemes, és azonnali nyugtató érzést okoz, ha ezt használom.

(Nem mostani kismama vagyok, mikor a második lányomat hazahoztam a szülészetről, úgy adták haza, hogy a 4 napos babának a NYERS HÚSIG ki volt csípve a nemiszerve és a feneke... akkor állandóan csak hintőporozták a kórházban, a hintőpor összeállt a nagyajkak alatt és valami kövületet képzett, alig tudtam olajos vattával leszedni, és hát ami alatta volt... jobb nem jutott eszembe mint az Alsol, no meg az, hogy egy napig nem is pelenkáztam, hanem a hősugárzó elé fektettem pucéran, és amint ürített, azonnal lecseréltem alatta a pelenkát... és azonnal ujra letisztítottam, ujra Alsol krém... remélem szegény kislányom nem emlékszik arra, hogy akkor mennyit szenvedhetett, ha nekem így nézne ki a berendezésem csak egy napig is, hát megőrülnék...)
Szabóné Olga Marietta
 


Sziasztok!

A frász jön rám, most, hogy olvasom ezt a kevéssé frekventált topicot.
A popsikenőcsnél is vigyázni kell? Akkor marha jó, hogy amikor a gyógyszertárakban az összetételről érdeklődöm, kedvesen közlik, hogy titkos.
Mit javasoltok, hogyan tudjam meg, hogy mi van a tégelyben? És ez nem csak a popsikenőcsre vonatkozik, hanem bármilyen gyógyszertárban előállított kotyvalékra.

Bóbita
 
 


Bóbita!

Ha receptre kapod a gyógyszertári kotyvalékot, akkor a recepten tételesen rajta van, hgoy mi van benne (és lévén mostanában már nyomtatják a recepteket, el is bírja mezei halandó is olvasniKép )
A recept nélküliek.... nos azért szerintem a titkos az túlzás, szerintem empatikusabb gyógyszerészek biztos megmondják.

Ildi

Ildi
 
 


Vannak, akik esküsznek a gyógyszertári popókrémekre és fürdetőkrémekre. Gondolatban hasonlítsd össze egy kis gyógyszertár erre a célra szolgáló helyiségét, ahova úgy megy be a gyógyszerész kotyvasztani, ahogy a lelkiismerete és/vagy a hangulata megengedi. Tiszteletem minden kivételnek, aki steril ruházatban és szájkendőben dolgozik. Egy multinál minden gépesített és a steril felszerelést ellenőrzik. És irtó nagy a konkurrencia, nem engedhetnek meg maguknak olyan gikszert, hogy nem vigyáznak a sterilitásra. Ami pedig a gyógyszertári fürdetőkrémet illeti, hát vicces volt hogy vagy a kezemen maradt, vagy a gyereken, vagy úszott a víz tetején. Lehet hogy béna vagyok, de KONKRÉTAN fürdetésre, mint tisztogatási, és frissítési funkcióra alkalmatlan volt. Egy vitathatatlan előnyük van a multikkal szemben a gyógyszertári babaápolóknak, az áruk.
Cseri
 


Cseri,
fürdetőkrém: a gyereket szárazon bekened vele, majd lemosod meleg vízzel. Hidratáló hatása van inkább szvsz, mint tisztító. Sokan használják úg yis, h egy kis pohárban meleg vízben feloldájk a cuccost, és azt teszik a fürdővízbe.

Lehet igazság abban, amit mondasz a gyógysz. cuccokról, csakhogy a gyógyszertárakat is igen alaposan ellenőrzik ám! Nem vagyok abban biztos, h a mutliknál minden tökéletes...
Zs.

Zsóka
 
 


Sziasztok!

Nem lenne nekem bajom a multik sterilitásával, ha azt tennének a babaápoló cuccokba, ami tényleg bele való. De egyre több kozmetikai készitményekben használt anyagról derül ki, hogy rákkeltő (stb), köztük olyanokról is, amit kifejezetten babáknak csináltak.
Másfelől tény, hogy ha valahol bőrprobléma van, általában orvos egyből azt javasolja, hogy gyógyszertári fürdetőt használjunk (stb), talán nem véletlenül.
Az ár sem elhanyagolható.
Fürdetőkrémből habos viz: kád aljára szétkenni, zuhannyal csinálni a vizet. Gyönyörűen oldódik, habot lehet csinálni akár vele.

Ildi

Ildi
 
 


Ildi, Cseri!

Köszi, bár nekem az a gondom, hogy amit a gyerkorvos felír, vagy halszagú, vagy levendulaszagú. Az első esetben, bár biztos rendkívül egészséges, mindig mentegetőzni kell mások előtt, hogy nem buggyant meg a gyerek, csak a popsijaKép, a levendula pedig szerintem lehet allergiakeltő is. Ugyhogy kéne keresni egy jobbat, de így, hogy nem tudom, mi van benne, elég nehéz ügy.
Ildi! Azt hittem, hogy a fürdetőkrém-habosítás az én szabadalmam, de ezek szerint már felfedezték előttemKép.

Bóbita
 
 


Bóbita!

Nem az én szabadalmam, az tuti, én itt a babaneten olvastam valamikor, rég, már nem tudom kitőlKép.
ILdi

Ildi
 
 


Sziasztok
Mónika vagyok és valami popo kipirosodás elleni krémre lenne szükségem ,1 ső baba ezért nem vagyok tapasztalt,kérlek segitsetek.
Jön a fogunk a pirosság attól is lehet??
Köszönöm a választ
:))puszi
:)
monika19810919
2213 Monorierdő,Sas u 33
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó