Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

4 éves lányomat szeretném egy szakemberhez elvinni, ha tudtok valakit ajánlani Budapesten, megköszönném.

Andi
Andi
 


Szia Ani!

Én a kislányommal az EGO klinikára jártam. Õ is 4 éves volt akkor. Ez viszont fizetõs. Nem vagyok biztos benne hogy jól tettem , hogy elhordtam ilyn helyre. Megkérdezhetem, hogy nálatok mi a probléma?
Ja, a Lónyai utca 24-ben van. IX ker.

Anita
anita
 


Szia Anita!

Most egy éves az öccse, akit ugyan imád, de szerintem ebbõl kifolyólag elég sok az egyéb konfliktushelyzet, de csak itthon, sem az oviban, sem nagyinál nincs gond. Ha gondolod írj az e-mailemre:
avandok@yahoo.com
Te miért nem tetted jól? Nálatok mi volt a gond?

Köszi:

Andi
Andi
 

 
 

Sziasztok!

Én is gyermekpszichológust keresek, lehetõleg Székesfehérváron. A kislányom 6 éves, tavaly hasonló idõben volt egy visszatérõ rossz álma hogy az apuja odaadja egy arab bácsinak az óvoda elõtt. Nagyon nehezen múlt el a félelme, de ezt azzal magyaráztam, hogy a szept. 11-e miatt elég sok arabot mutogattak a tévében, véletlenül is láthatott ilyesmit. Most viszont mindentõl fél, ha meglát egy természetfilmben egy koponyát vagy a Hófehérkében a boszorkányt vagy a Vitéz Lászlóban egy ördögöt. Eleinte azt hittem, hogy azért csinálja, hogy velünk aludhasson, de ma már mindentõl szinte sírva fakad. Nagyon érzékeny lelkû kislány, de nem tudom mindentõl megvédeni. Én azt hiszem, hogy saját félelmeit táplálja és lovalja egyre jobban bele magát a félelembe, de nem tudom ezt kezelni. Hiába mondom neki, hogy ez csak kitaláció. Erélyesen rászólni nem akarok, hogy nem akarok ilyesmirõl hallani, mert lehet, hogy akkor csak magában õrlõdik és azt gondolhatja, hogy nem veszem komolyan az érzéseit.

Van valakinek valami jó tanácsa?

Köszönettel: Laura
Laura
 


Székesfehérváron van orvos ismerõsöm. Megkérdezem.
Írd meg az a-mail címedet és elküldöm miután megkérdeztem.

Anita
Anita
 


Szia Laura!
Nekem volt hasonló gyerekkoromban azzal megspékelve, hogy éjszaka láttam is a rettenetes dolgokat. Anyu nem nagyon vett róla tudomást, és is elmúlt egy idõ után. (a koponyát ma is útálom) Próbáld meg esetleg lerajzoltatni vele, hogy mit gondol, vagy olyan mesét emsélj neki, amiben haonlóan fél egy kislány, és kérdezd meg tõle, hogy miért fél? Mindig van valami oka annak, hogy elkezd félni valamitõl, csak nem tudja elmondani. Lehet, hogy Te is hamar rájössz így.
Timi
 
 


Kedves Anita!
Az emailem: hlaura@postabank.hu. Elõre is köszönöm.

Kedves Tímea!
Az a baj, hogy ha kérdezzük róla is nyafog, hogy nem is akar hallani róla, ne is beszéljünk róla. Tegnap este már az idegeimre ment azzal, hogy azt mondta, hogy a Babar is ijesztõ mese, boszorkányost ne olvassak, óriás ne legyen a mesében, Piroska és a farkas után azt fogja álmodni, hogy megeszi õt a farkas, akkor dühömben már azt mondtam, hogy akkor nem is olvasok mesét. Végül felolvastam két hosszabb verset, de nagyon tehetetlennek éreztem magam...

Üdv: Laura
Laura
 


Na.

Okos vagyok. 2,5 gyerek anykája, így ha nem akarod, ne fogadd meg a tanácsom.
A gyereked valamitől fél. Ha van nagy tesó, akkor azért. mert ő az okosabb. Ha nincs, akkor beszélj az óvónővel, hogy napközben is álmodik-e vele?

Egy dolgot fogadj meg: ami a gyermekeddel történik,amit ő képzel, amit gondol: azért csakis TE ÉS AZ APA A FELELŐS!

A titok nyitja: beszélj!!!!!!!!
 
 


Szia Laura!
Én ugyanilyen félős voltam kiskoromban. Volt egy nagy teknős alakú párnám, az álmomban sárkánnyá változott. Másnap fel lett költöztetve a szekrény tetejére, jó ideig ott is maradt...
Mesékkel dettó. Anyukám azt csinálta, hogy a "félelmetes" alakokat behelyettesitette. Pl. a Piroska farkas helyett a Buksi kutyával találkozott, és együtt mentek a nagymamához.
Mindenképpen próbálj együttérezni vele, és komolyan venni a félelmeit, ki fogja nőni. Erőltetni semmiképpen sem szabad. Én is kinőttem, bár horrorfilmet a mai napig nem nézek. :-)
Sok szerencsét
Réka

Kép
Kép
 


SZÜLÕK HÁZA - a felnőttekért és gyerekekért Kht.


Áprilisban a Szülők Háza tréninget indít, kisgyermekes szülők részére.

A szülői tréning öt alkalmas, minden alkalom másfél órás.
Az alkalmak érzelmi fejlesztő és kapcsolatépítő gyerekfoglalkozással indulnak, majd ezt követően csoportos beszélgetéseken vehetnek részt az anyukák, apukák.

A beszélgetések során, sok egyéb kérdés mellett, foglalkozunk az esetleges nehézségek, elakadások okaival is. A feldolgozásokat szupervíziós eszközökkel, drámajátékokkal, szituációs játékokkal és tesztekkel segítjük.

Amíg mi beszélgetünk, a gyerekekkel a drámapedagógus foglalkozik, de nem jelent problémát az sem, ha a gyermek >>bekapcsolódik<<, vagy akár egy-egy pillanatra meg is állítja a beszélgetés folyamatát.

A Tréning péntekenként 10.30 - tól 12-ig tart.
1 alkalom 2500 (öt alkalomra összesen12.500) Forint.

ELSÕ ALKALOM: április 7. Péntek
A Tréning minimum 6 fő esetén indul el, és maximum 10 fő jelentkezhet egy csoportba.

Addig is, Gyere el és próbáld ki a >>saját bőrödön<<:
Csütörtökönként 10.30.-tól 12 óráig az >>Éden<< játszóházban szeretettel várunk!

Jelentkezni lehet:
- Személyesen, a Bálint Házban (Révay utca 16)
- Telefonon: 06-30/ 942-3699-es számon
- Emailben: info@szulokhaza.hu

www.szulokhaza.hu
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó