Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Segitsetek, ha tudtok! 8 éves a nagyobbik lányom, és nem tudom,hogy mit kellenne tudnia még ennyi idős korában a nő és férfi kapcsolatról. Valamelyik nap azzal állított haza, hogy az osztálytársnője szerelmes egy fiúba és már "dugtak"is. Kikerekedett szemmel kérdeztem, hogy az meg mit jelent? "Hát egymás szájába dugták a nyelvüket" "Pfuj!" szólt hozzá az 5 éves huga. Hát én még várnék, ha lehet, de nem akarom hogy a "felvilágosultabb" osztálytársaitól tudjon meg ezt-azt. Ha van köztetek olyan, aki már átesett ezen, akkor osszátok meg velem. Köszi
 
 


Szia!

Ide irok, nem tudom mások melyikbe, jó lenne,h a csak egy topik futna.

Nekem egy negyedikesem (10,5), meg két másodikosom (8,5) van (meg egy pici). Alapelvem az, hogy ha szóba jön a téma, akkor megpróbálom kihasználni, és beszélni róla velük, mert inkább itthon halljon először a dolgokról, mint a suliban. Mondjuk nekünk kapóra jött a kistesó, mert ennek kapcsán elég sok mindent meg lehetett beszélni velük.
Valahol azt olvastam, aszerint érdemes haladni, hogy mindig válaszolunk a kérdéseikre, de nem erőltetjük, ha látjuk, hogy tovább nem érdekli őket a dolog. Kis lépésekben, nem mindjárt egyszerre mindent. Emlékszem, volt egy pont, mikor már nagyon tudták, hogy a kisbabához kell egy sejt anyutól, meg egy másik aputól, de abszolút nem foglalkoztak vele, hogy mégis hogy kerül az oda. Aztán egyszer az is sorra került.


Ildi

Ildi
 
 


Szia Ildi!
Bocs, de először a család rovatba írtam, de aztán rájöttem, hogy itt aktuálisabb.
Nekünk is született kistesó nemrég,ezt a témát már teljesen kiveséztük mert sok mindent megkérdeztek a de még konkrétan az előzményekről nem beszéltünk.
 
 

 
 

Sziasztok,
bár a gyerekeim még nagyon messze (nem is olyan messze...) vannak a 8 éves kortól (fiam majdnem 6, lányom 3 és fél), nálunk is előjött a téma (jön a harmadik csemete).
Ugyanazt hallottam-olvastam, mint PIldi (ha kérdeznek, koruknak emgfelelően kell válaszolni, épp annyit, amennyit kérdeznek, nem kiselőadást tartani - asszem Vekerdi Kép). A csimotáim tudják, hogy az anyuka hasában is van magocska (sőt, a lányom pont ma kérdezte, hogy az ő hasűában is van-e, miondtam, hogy igen, és ha nagy lesz, neki is lesz baba a pocijában) és a fiam is tudja, hogy a zacsijában magocskák vannak. És hogy az anyuka hasában nő a baba, a magocskákból Kép. Itt tartunk egyelőre, szerintem az elkövektező pár évben nem is lépünk tovább Kép. Nemtom, hogy fogom elmondani, hogy a két magocska hogy kerül össze KépKép...

Zsóka
 
 


Hát ez az! Pont ez a lényeg. Én azt szeretném elkerülni, hogy az iskolában beszéljék tele a fejét minden butasággal. Természetesen én is csak annyit mondok nekik, amit kérdeznek, de majd egyszercsak kész tények elé állít, és én majd nem győzök magyarázkodni neki.Kép)
 
 


Sziasztok!
Egyszer a könyvtárban láttam egy svéd (? valami skandináv volt, az biztos) felvilágosító könyvet gyerekeknek. Egy család életét mutatta be, rajzokkal, ott is kistesó születése volt a téma. És igen, elég nyíltan leírta, és le is rajzolta, "hogy kerülnek össze a magocskák"... Talán lehetne ötleteket meríteni belőle is.
Sajnos nem emlékszem a címére, de ha valakinek ismerős a könyv, szóljon! Vagy esetleg meg lehet kérdezni a könyvtárostól.
Anna
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó