Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást,próbálok minden infót hasznosítani, bár ahogy olvastam, a legtöbbet már bevetettük, az esti rendszer az úgy, ahogy működik, a séta is néha. Kendőben -babakocsit nem tűri- hordozom vagy 2-2,5 hónapja, de min.3/4 órát kell cipelnem ritmikusan anélkül, hogy leálljak, ahhoz, hogy elaludjon, aztán figyelnem kell, amikor elér a merev tekintettől a leccsukódik már a szemem fokozatig, akkor hamar haza kell mennem, mert ha nem teszem le 10 percen belül, alszik egy kicsit, aztán felébred és tombol. A legfontosabb tanács talán az, hogy próbáljam elfogadni a helyzetet úgy, ahogy van, bár nagyon rendszerető ember vagyok és szerettem tudni mi a köv. lépés, ez most így elég nehéz.

Yoan!
Kérdezni szeretném, hogy akkor is szoptattál az alvás kedvéért, ha történetesen 1/2 órája evett a gyerkőc?
(Én is írom 2-3 hete a történéseket, de még nem találtam benne rendszert, tényleg össze-vissza alszik, a legdurvább benne mégis az, hogy van, hogy 1*, van, hogy 5* is egy nap)

Tuncimami!
Nem jártam a pécsi LFZF-re.
Amúgy tényleg ezt próbálom állandósítani, hogy mindig u.akkor menjünk le sétálni, viszont elég sűrűn bekavar egyéb program /oltás/más doki stb. és olyankor napokig borul minden...Sajna. A hideg-meleget tesztelni fogom, hátha lesz hatása!

Cirmogó!
Na igen, ez a tippem nekem is volt, hogy a gyerkőc nem szopik elég hátsó tejet, mostanában azt szoktam csinálni, hogy megszoptatom mindkettőből a gyorslöketből, aztán vissza az elsőre, mikor lenyugodott! Merthogy Õ nem hirtelen bealszik cicin, hanem csak addig szopizik, amíg nagyon jön neki, és ha nem váltok, hajjaj!
Ezt a különköltözést már hallottam néhány embertől, hogy onnantól kezdve aludt jobban a gyerkőc, ezt tervezzük is. Valószínű, hogy ennek az lehet a magyarázata, -ahogy a gyerekorvos is mondta-, hogy túl hamar felkapkodtuk minden pisszenésre, akkor is, ha nem volt éhes, és megszokta. A másik szobában nem hallod annyira és nem teszed, és gondolom, akkor ehhez szokik hozzá...Na persze ehhez is kell egy kis érettség már.

Denizsa!
Le a kalappal, hogy így képes voltál virrasztani, nálunk már csak apa tartja a frontot, annak ellenére, hogy Õ a pénzkereső, én éjszakánként a másik szobában alszom ki magam és csak szopira kelek fel, mert egyszerűen egész éjjel nem tudok aludni a gyerkőctől és nappal is csak idegbajos vagyok. Így most jó, csak nem egy állandósítható állapot. valószínű, hogy a gond ott kezdődik, hogy én is nagyon roszz alvó vagyok és nem tudok zajban /baba gőgicsél, nyögdécsel/ aludni, ezért nálunk nem igazán jön be a közelebb az ágyat módszer, inkább a távolabb lesz jobb szerintem. Hát a fogzásba bele se merek gondolni. Melyik fogatok jön? Látszik már?

Puszi mindenkinek,
Andi


Szia Andi!

Azt nem írtad, hogy a kicsi hogy viselkedik, hogy ha fent van, úgy értem ha nem éppen eteted vagy altatod, de az jutott eszembe, hogy napközben esetleg a nagyszülők, nagynénik (vagy más) besegíthetnének Neked pár órára. Úgy értem, hogy elmehetne hozzád mondjuk a nagyi és amikor megetetted, tisztába tetted, és elvileg mined OK a gyerkőc körül, akkor rábíznád a bébit. Így dajkálhatná, sétáltathatná vagy szórakoztathatná ő a babát, Te pedig pihenhetnél. Aludhatnál egy kicsit, vagy csak ami jól esik.
Nem tudom ezt próbáltad-e, vagy hogy állsz a nagyszülőkkel?
Nekem szerencsém van, mivel a kisbabám az első unoka, mindenki (nagymamák, nagypapák, nagynénik) rajong érte. Lehet, hogy furcsán hangzik, de én heti beosztást készítek, mindenkinek jut egy nap, a hétvége viszont szigorúan a mienk (mama+papa+bébi). Nekem ez sokat segített, mert így van időm elvégezni a házimunkát és néha még lazíthatok is. Ezt a baba mellett nem tudtam megtenni, mert bár az alvással nincs sok gond, de ha fent van, akkor szinte állandó foglalkozást igényel. Szóval a nappali "idegbaj" így kissé csökkenthető, a rokonok pedig úgy érzik, hogy nincsenek "kirekesztve" a jóból, ők is szeretgethetik a picit.
Sajnálom, hogy rossz alvó vagy, én sem voltam soha valami nagy alvó, de amióta babánk van, nálam ez kicsit átalakult, például amikor a bébi napközben szopi közben elszundított, én is vele tartottam egy kis alvásra. Ezt is próbáltad? Jó idegnyugtató!
Én is kértem tanácsot a gyerekorvostól, de ő csak a "sírni hagyni" módszert javasolta, pedig neki 3 gyereke van! Egyébként is szerinte egy kicsit elkényeztetem a gyereket, mert rögtön ugrok, ha sír. Nos én meg úgy gondoltam, hogy az orvos is ember és tévedhet. Bár lehet hogy igaza van. Mindenesetre én örülök, hogy nekünk sikerült más módszert találnunk.

Azt, hogy melyik fogunk jön, bevallom nem tudom, mert én nem látom egyiket sem. Tavaly decemberben látta a babát a doki, és azt mondta, hogy az új évet már foggal ünnepeljük. Nos, amikor januárban voltunk vizsgálaton, inkább már semmit sem jósolt, csak annyit, hogy "bármely pillanatban". Úgyhogy nem idegeskedem, csak VÁROK és kenegetem az ínyét a fájdalomcsillapító géllel. Nálatok még semmi jele (nyálcsorgás, intenzív kézrágás, stb.) a fogzásnak?

Puszi

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Kriszi, hát igen, két gyerek mellett ez már nehezen kivitelezhető. Kép Ha jól emlékszem, - de azért esküt nem mernék rá tenni Kép - ez az állapot úgy 8-9 hónapos koráig tartott, nagyjából addig, amíg át nem tért a napi két alvásra. Aztána két alvást pillanatok alatt egyre redukálta, merthogy 11 hónapos korától már csak egyet alszik.
Off. Az ovi ma egy katasztrófa volt. Kép Leírtam a szobatisztaság topicban. Bár oda is elég off, ami azt illeti. Kép

Andi, konkrétan az alvás kedvéért nem szoptattam. Inkább úgy mondanám, hogy végigpróbálgattam először, hogy miért is sír. Pl. pisis, kakis, unatkozik, szeretgetés kell, fáj a hasa, stb.. és ha egyik se jött be, akkor végső fegyverként jött a szopi, amibe aztán ha álmos volt szépen belealudt. Még ha félórája szopizott is.
Ha ennyi idő után sem találtál benne rendszer, akkor valószínűleg tényleg nincs. Mindenestre adjon reményt a tudat, hogy nem fog ez örökké így maradni. Előbb-utóbb biztos kialakul valami. Kép Sokszor bekavar egyszerűen csak az időjárás is. Pl. a szeles napokon Esztivel egyszerűen nem lehetett bírni. Akkor minden borult, állandóan volt valami nyekergése.

Yoan
 
 

 
 

Sziasztok!
Hát sajna csak azt tudom Nektek továbbra is írni, hogy Keleten a helyzet változatlan és tényleg az egyetlen bölcs döntés az, ha belenyugszom a helyzetbe.
Mostanában, amikor látom, hogy álmos a gyerkőc, mindig megpróbálom letenni aludni (lásd Suttogó titkai I), van amikor bejön, van, amikor nem. Legtöbbször érdekes módom elszáll az álmossága és miután jól kinyügizte és kicumizta magát nagyokat vigyorog...A fene se érti ezt.

Denizsa!
Hogy milyen a gyerkőc napoközben?! Azt kell mondanom, hogy hál'Istennek, minél nagyobb, annál jobb. Az első 3 hóban volt az, hogy sokszor még pisilni sem tudtam kimenni..., 5. hóig már csak esetleg enni nem volt időm, most meg már egész sokáig egész jól eljátszik a gyerkőc, úgyhogy ebből a szempontból végül is most már nem panaszkodom. Nem azt mondom, hogy nem kell nyüzsögni körülötte, de néha ott lehet hagyni 15-20 percre és az már Hawai! Segítség sajna nincs, én 'erdélyi bevándorolt'lévén csak számításba nem jövő beteg szülőkkel 'rendelkezem'. Sajna. A nappalalvást próbáltam, de sajna nem jött be, több mint 3 hónapja egyszer sem sikerült...Ha egy pisszenés is van a környezetemben, nem tudok elaludni...
Szóval összefoglalva anyja és lánya alvászavarokkal küszködik.
De már mennem is kell,
Üdv Mindenkinek,
Andi


sziasztok!
1 hete született meg kislányunk, Anna. Van neki egy "nagy" bátyuskája, aki 22 hónapos, igen eleven, zajos gyerek.
Annácska nagyon jól alszik, de úgy látom, hogy csak tökéletes csöndben tud aludni. Megpróbáltam a nappaliban altatni, ahol mi Peti fiammal játszunk (játszanánk), de nem tud úgy aludni a kisebbik, ha mi közben beszélünk (Peti sikít stb).
Én úgy gondolom, hogy egyáltalán nem gond, ha még nem tud zajban aludni, de tudom, hogy majd jönnek a nagyon okos nőrokonok, akik ki fognak engem osztani, hogy ne vigyem fel az emeletre aludni a kisbabát, mert szoknia kell a zajt. Na meg a babakönyvek is ezt írják. Mondjuk tapasztaltam, hogy a babakönyvek sokszor olyat írnak, ami az életben 100-ból 2 babánál jön be...
Szerintem lesz még elég ideje a picinek, hogy szokja a tesója üvöltését, vagy a tv zaját, vagy a felnőttek beszédét, de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre. Érdekelnek akár jó, akár rossz tapasztalatok, sikeres és sikertelen kísérletek az zajban való altatásra. Tényleg feltétlenül forszírozni kell?
köszönöm,
Cirmi
 


Sziasztok!
Segítsetek, mit tegyek,vagy mit ne?
Máté (20 hónapos)újabban nem hajlandó aludni.Nem rég még képes volt délután 2 1/2-3 órát aludni.A bölcsiben 1-et sem.Jó, gondoltam ebéd után elhozom és majd itthon alszik.Hát nem.Ha oda veszem magamhoz az ágyba elalszik.Lóg keze,lába még a nyál is folyik a kis szájából amikor megpróbálom becsempészni az ágyába.Abban a pillanatban kipattan a szeme és nem hajlandó lefeküdni.Ugyan ez megy éjszaka is...
Mit tanácsoltok,mit tegyek?

 


Hahó,
Cirmi,
az én fiam tíz hós létére néma csendben, hullaszagban és mozdulatlanságban tud csak aludni. Kb. hat hetes kora óta ilyen, előtte mindegy volt neki minden ilyesmi. Anno a nővére is hasonló volt, csak neki nem volt nyüzsgő nagytesója. Viszont Cicó egyéves kora után elkezdett sokkal mélyebben aludni, és akkortól ha már egyszer elaludt, ágyút lehetett sütögetni mellette (most is így van). Zeze is ilyen, és nappal nagyon felszínesen alszik. Éjjel viszont mint a tök, nyilván mert akkor csend van. Cicó viszont elaludni még most is csak csendben tud, sőt lehetőleg sötétben. Bár ha nagyon kivan, bármi lehetséges, aludt már el az apja ölében focimeccsen is, a szurkolók üvöltésének kellős közepén Kép Szóval a zajban altatás nálunk teljesen sikertelen Kép De hát ez van.

Málna,
amit írtál, arról egy meséskönyvünk jutott eszembe, a Kismackó nem akar aludni. Abban Kismackó nyűglődik este, kifutkos, mindent kitalál, mi baja van (sötét van, valami mozog az ablakban, zenél az ágy, szomjas, játszani akarja a szimatolós játékot, stb.). Aztán egyszercsak a mamája megkérdezi: "Mit akarsz valójában, Kismackó?" Mire Kismackó: "Veletek lenni." A tanmese arról szól, hogy lehet, hogy Máté is szimplán veled akar lenni. Főleg most, hogy bölcsibe jár, talán úgy érzi, többet kell a közeledben lennie, amikor együtt vagytok. Lehetőleg alvás közben is Kép Mióta is bölcsis? Hallottam már olyat más gyerekről is, hogy bölcsiben nem alszik, csak otthon.
Szerintem a kisebb probléma, amikt otthon csinál. Két nemalvó gyerek mamájaként azt mondom: a gyerek általában nagyon jól tudja, mit akar, és nem akkora kelend, ha mellettem van éjjel. Sosem voltam feltétlen híve az együtt alvásnak, de aztán a nagy nemalvások miatt mégis úgy alakult, hogy valaki mindig a kölkök mellett van, nem egy ágyban, de közel (mondjuk, matracon, vagy a gyerek van matracon, vagy le van szedve a kiságy rácsa, és odatoljuk a nagyágyunk mellé, számtalan variáció létezik). Mondhatom, az alvás körül nem ez a legrosszabb dolog...
Sok szerencsét a folytatáshoz,
üdv
Kriszi
 
 


...nemtom miket írok össze mostanában Kép Természetesen amit otthon csinál, és nem akkora kaland. Ja és még hozzátenném: hol van az megírva, hogy egy gyereknek egyedül kell lennie egy szobában alvás közben??? (Ne vedd magadra, hiszen fogalmam sincs, nálatok ez hogy van, és nem is erre vonatkozott a kérdésed, csak kikívánkozik belőlem.) Elvégre nálunk ugyan Cicó sosem volt egyedül éjjel (csak nappal, de nappal alig alszik), de hát ha a tesójával alszik együtt, az ilyen szempontból majdnem ugyanaz, azt meg mindenki normálisnak tartja, míg ha a szülőkkel van egy szobában, az húúú. Szóval szerintem egyáltalán nem kell, hogy a gyerek egyedül legyen alvás közben, ráadásul Ranschburg is írja, hogy egy gyerek hatéves kora előtt nem igényel külön szobát, csak a szülei Kép

Üdv
Kriszi
 
 


Ez az, egyetértek! A férjem is állandóan forszírozza, hogy a gyönyörű, tágas 1 db gyerekszobát válasszuk ketté, hogy majd a kisebb gyerkőcnek is legyen saját szobája. Szerintem direkt jó lesz nekik, ha együtt alszanak még egy pár évig. Majd ha ők mondják, hogy szeretnének külön szobát, akkor lehet róla szó. Addig simán megfér akár egy fiú egy lány is együtt. Legalább nem félnek a sötétben, lehet együtt hülyéskedni stb. Én is így voltam a bátyámmal és soha eszembe sem jutott, hogy külön szobát szeretnék.
Márti
 


Aludni szeretnék!!! Látom másoknak is vannak itt ilyen gondjai. 9 hónapos fiam csak cicin tud éjjel visszaaludni. Úgy 8-9x ébred és 8-9 órát alszik. Lehet, h. a foga is jön, de nem lehet mindent erre fogni, mert ez már előtte is így volt. Hulla vagyok, nappal nem tudok már vele foglalkozni, ahhoz szellemi frissesség kell. Meddig megy ez még így? Sírni hagyás szóba sem jöhet, de ahogy ismerem a gyerekem, nála nem is válna be.
Mariann

Mariann
Kép
 
 


Hali
Krisz!
Megoldódott a probléma.Igaz egy kicsit anyásabb lett mióta bölcsibe jár,de az alvás probléma nem ebből ered.Kinőttük a kiságyat!!!Vettünk neki gyorsan egy gyerekheverőt és lássatok csodát az én kisfiam alszik.Délután is és éjszaka is.Van még hogy felébred,de vissza is alszik magától.Még meg kell szokni az új ágyat.
Üdv:Kriszti

 


Málna-Kriszti,
nahát, az ember a nagy elméletelésben nem gondol a legkézenfekvőbbre Kép Mindenesetre örülök, hogy megoldódott a dolog. Bár minde ilyen egyszerű lenne...

Mariann,
egyszer egész biztosan abbahagyja. Sok mindent nem tehet az ember, azon kívül, hogy igyekszik az adott kereteken belül túlélésre játszani. Emlékszem, én ilyen időszakokban magam mellé vettem, fekve szopiztunk, szoptatás közben aludtam...nehéz volt, túlvagyunk rajta. Amikor már nagyon nem bírtam, olyan 15 hós kora után, akkor leszoktattuk viszonylag kíméletesen az éjjeli szopizásról. Mondjuk annyit használt, hogy nem ébredt fel azután annyiszor, de azért ébredt.
Mindenesetre kitartást kívánok. Van, akinél a nagyival alvás bejött, de ez csak akkor van így, ha a kölök már egészen biztosan csak a bújás kedvéért akarja a cicit éjjel. Vannak olyan babák is, akik a nappali nemszopizást pótolják éjjel ebben a korban. Nem tudom, veletek mi van e téren, csak ötletelek.
Egy biztos: a babáknál minden átmeneti, a legkimerítőbb dolgok is elmúlnak.
Kitartás,
üdv
Kriszi
 
 


Sziasztok!

Egy altatódalnak nem emlékszem a végére, ha van itt valaki, aki ismeri, akkor ossza meg velem lécci!
Így kezdődik:

"aludj el kisfiam,ágyacskád vár,
két szemed hunyd le és...."

és az utolsó sor valahogy így van:
"a légy se bántson, nem engedem"

Köszi szépen!

yoan
 
 


..és szunnyadj el már.

MÉly a csönd drágám,már senki sincs fent,
a légy se bántson,én elkergetem.

szia
Cirmi
 


Köszi Cirmi! Kép

Yoan
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek, akinek gondja van az alvással, altatással - főleg éjszaka - szeretnék ajánlani egy könyvet:
Gina Ford "Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve"

A könyv évek óta bestseller Angliában és számos más országban is, és 2006.12.04-én jelenik meg Magyarországon! Bővebb indormációt
szívesen adok a megvásárlással kapcsolatban, illetve, hogy hogyan lehet megrendelni postai utánvétellel. Személyesen is meg lehet majd venni. Boltokban kb. 2-3 hét múlva lesz kapható!Itt láthatjátok a könyvet:
www.5percbaba.hu

Ára: 2480 HUF,
Tehát ha valakit érdekel, írjon: nora.szalai@5percangol.hu

Szalai Nóri :D


Sziasztok! Légyszi segítsetek!
Alvással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Lányom 1 éves múlt és gondolom valamit nagyon elszúrtam, mert 5 hónapos koráig szinte átaludta az éjszakát, de ezután egyszer, kétszer, végül már óránként felébredt. Cicivel alszik vissza, mivel a ringatás nem volt elég hatékony, sokáig tartott és hamarabb felkelt utána. Kezdtem kétségbeesni, megrendeltem a neten az Éjszakai gondoskodás című könyvet. Így 9 hónaposan magamhoz vettem a nagyágyba. Valószínű „kissé” elkéstem, mert nem nagyon javul a helyzet, néha kicsit jobb, ez 3-4 felriadást jelent, de az utóbbi hetekben óránként többször kel. Mit tanácsoltok, mit tegyek? A környezetem engem piszkál, hogy hagyjam sírni, vagy, hogy szoktassam le a szopásról és akkor nem lesz miért felkelnie, de egyikkel sem értek egyet. Már kezdek tanácstalanná válni, kérem segítsetek, ha tudtok! Ja, egyébként vidám kiegyensúlyozott kisbaba. Mindenki csodálkozik, hogy miért ilyen éjszaka.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Judit

Judit


próba
temese
Adony
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó