Új privát üzeneted érkezett!

A témaindítás ötlete a babaruhavarrás kapcsán merült fel. Ezenkívül minden olyan hasznos kézzel-lábbal készíthetõ dolog helyetkaphat itt, ami az eddigi rovatokból kimaradt.
Ide másolnék néhány eddigi ötletet, kérdést:

Csii
Valóban remek lenne egy varrótopic, de én megrögzött barkácsolóként belevenném az üvegfestést, a szalvétatechnikát, meg az ilyeneket is... no meg a többiek kötését, és horgolását is. Nos?

Beszerzési helyek:
-Burda bolt. Lehet kapni patentolót, helyes kis patentokkal, és nagyon klassz kész szabásminták vannak, nem kell másolgatni õket az újságból.
-Van egy klassz méterárus, ami asszem Maraton névre hallgat, a Váci út elején van, a Westend másik oldalán. A legszebb anyagok ott kaphatók, egész jó áron.
Ja, megtanulni varrni könyvbõl szerintem nem lehet. De úgy igen, hogy egyszercsak nekiláttok. Nem egy ördöngõsség, sokkal könnyebb, mint kötni. Na, azt meg én nem tudok.

Bubu ... A takarók-ágynemûk terén egyet értünk, bár én lázadtam a krepp ára ellen is. Viszont nagyon klassz babaágynemût lehet készíteni felnõtt ágynemûhuzat-garnitúrából, én abból szoktam, megvenni is olcsóbb azt, mint méteráruként. A kispárnából lesz a fejalátét, a nagypárna huzatja kész paplanhuzat, és a nagy paplanból készül nálam a fejvédõ, és a pelenkázó borítója, esetleg a lepedõ. Így végülis csak a paplanhuzatot kell szétcincálni. Bár van lockom, de sokszor inkább csak cikk-cakkal varrom le a széleket


Bubu
Azért nem mindenben azonosak a tapasztalataink a varrásról. Érdemes egyszerû dolgokkal kezdeni mint pl. takaró és ez meg is éri, mert õrült drágákat árulnak. Anyaghoz is lehet jó kis lelõhelyeket találni olcsóbb anyagokkal, patentot elég egyszer megvenni és sok ruhára elég lesz. De anyag akad otthon is, mondjuk az anya pulcsija, amit már nem hord, de az anyaga még jó stb. De ami igaz az igaz kötött jellegû anyagból igazán szépen csak lock-kal lehet varrni. Aztán van olyan mint pl. nyári ruhát és nadrágokat, amit sokkal olcsóbb varrni mint pl. overralt. De a kínai piacon vett minõségi török rugdalózónál nem drágább, amit varrsz és sokkal szebben meg tudod csinálni, ha van türelmed. Meg vannak olyan darabok, amiket nem vehetsz meg, mert nem árulják, vagy sokkal többért, meg nem pont olyat, amilyet szeretnél. Pl. melegítõnadrágból mindig több kell mint felsõbõl, és külön ritkán árulnak.


Majd még gyarapítjuk ezt.
Addig is aki szeretne varrógépet venni és érdekli mások mitgondolnak errõl, vagy olcsóbb alapanyag beszerzési helyek érdeklik nézzen be ide:
[url=http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9013392&w=0" TARGET="_top]http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9013392&w=0[/url]

illetve mindenféle jópofa és hasznos infót találhat itt is:
[url=http://kezimunka.lap.hu/index.html" TARGET="_top]http://kezimunka.lap.hu/index.html[/url]
[url=http://www.ezermester2000.hu/" TARGET="_top]http://www.ezermester2000.hu/[/url]

Bubu
 
 


Szia bubu!
Indítottam korábban egy topicot (kézimunka, varrás, miegyéb...)azzal a szándékkal,hogy összefogjuk ezeket a témákat. Mostanában egész jól mûködik. Nem találtál rá, vagy nem találod elég sokrétûnek? Kép
Üdv.
Malacka
 
 


Malacka!

Tényleg nem találtam rá pedig kerestem , idevele hol van? Kép

Bubu
 
 

 
 

Bubu,
pl itt a varrasrol, es itt uvegfestes, solisztgyurma, stb..
Névtelen
 


Tisztelt Anyukák!
Örömmel találtam rá erre a topikra - én 15 hónapos ikrek keresztanyja vagyok. Rongybabát szeretnék készíteni nekik.
Boltban drágának találtam, csak az a baj, hogy nem találok szabásmintát sehol hozzá. Lehet, hogy bátor elgondolás hogy saját magam készítenék, ha valakinek van tapasztalata szívesen veszem.
Kérem, ha valaki tud, küldjön címemre szabásmintát: judit.beke@esab.se
Köszi, Judit
judit
 


Az egyik praktikában van egy rongybaba,asszem olyan,hogy az egyik fele alvó,a másik nem. De hogy mikor lesz idöm megkeresni,az még a jövö zenéje:-) Esetleg könyvtárban megnézheted,a praktika régebben többféle rongybabát-állatkát is közölt.


1998 október
Kép
 
 


Lányok, nagyon köszönöm, sokat segítettetek.
Az eredményrõl majd késõbb tájékoztatlak benneteket.
Köszi mégegyszer.
Judit
judit
 


Kedves várandós Kismamák és Édesanyák!

Szeretném a segítségeteket kérni, illetve tapasztalataitokat, véleményeiteket Dr. Surányi Tiborról (Kistarcsa - Flór Ferenc K.)!
A 10. héten járunk magzatommal, és e hétre kaptam hozzá időpontot a magánrendelőjébe.
Mivel rengeteg kérdésem lenne Vele kapcsolatban, (viszont senkinek nem szeretném ezekkel egyenként rabolni az idejét) kérlek benneteket, hogy ami az eszetekbe jut - pozitív és negatí egyaránt - osszátok meg velem!
Sajnos csak régebbi hozzászólásokat találtam a nevével kapcsolatban...

Előre is hálás vagyok a hozzászólásokért; köszönöm!

R

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó