Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Szeretnem a segitsegeteket kerni!
Jelenleg kulfoldon vagyunk, es a nagyobbik fiam iskolakezdes elott all, a tavolbol meg nehezebb tajekozodni, nagyon tanacstalan vagyok... Mi a jo iskola? Az elit iskola, ahova felvetelizni kell? Vagy nem kell ehhez ragaszkodni, baremelyik korzeti iskola is megteszi? Van-e kozeput? Kerlek irjatok meg velemenyeteket, tapasztalatotokat!
Kivancsi vagyok arra is, mi a velemenyetek egy-egy szegedi altalanos iskolarol...
koszi
nevtelen
 


Szia!

Az unokatestvérem Szegeden lakik, most elsõs a gyereke és Õ is tanárnõ.

Szeged nagy melyik környék érdekel? Megérdeklõdöm Neked.

Az én kislányom egy nagyon jó iskolába jár. Nem volt felvételi, én nem vagyok híve. Szerintem az stressz a gyereknek és nem igazán jó ha kudarc éri, ha például nem veszik fel.
A gyerekorvosunk szerint jó közösségbe kell íratni a gyereket, mert attól függ milyen barátai lesznek.


Anita
Anita
 


Szia!
Mi Szegeden lakunk, a barátaink fia épp most kezdte az elsõt a Ságvári gyakorló suliba. Sokat vaciláltak, hogy hova irassák be, végül ennél döntötek. Bár még téli szünet sem volt, de nagyon szeret járni a kisfiú, és ez azért is nagy szó, mert a szülei nagyon féltek, hgoy mi lesz. Mindketten tanárok-de már kissé pályát módosítottak, így esett a választás erre a sulira. A tanítónéni is aranyos. Ha gondolod még kikérdezem õket.
Tanító vagyok és szerintem fontos, hogy legyen szem elõtt, mi szerint tanulnak a gyerkõcök. Tehát milyen tankönyvbõl, csak délelõtt vagy iskolaotthonos az osztály. Én ajánlom, hogy ha tudtok érdeklõdjetek: legyen szótagoló olvasás, és a Hajdú-féle matek, nagyon jó (bár kicsit nehezebb, de könnyebb lesz késõbb, mert erõsen megalapozza a késõbbieket).
Ha gondolod az Anyaság/ szegedi... topicban is érdeklõdd meg a kérdésedet, ott az anyukák még bõvebben fognak neked válszolni a szegedi iskolákkal kapcs. Szerintem.Kép
Még vmi, csatlakoznék Anitához, nem feltétlenül kell elit iskolába vinni.
Ágci

Kép
 
 

 
 

Anita, Agci! Koszonom szepen, hogy irtatok.
A Csongradi sgt kozepe tajan lakunk, de az se baj, ha a suli kicsit messze van, csak jol erezze magat a srac, es kapjon jo alapot a tovabbiakhoz.
Minel tobb informaciot tudtok kuldeni , annal jobb.
Koszi
Imola
Nevtelen
 


Sziasztok!

Nekem szakértõk mindig azt mondták, legfontosabb a pedagógus személye. És mivel sajna sosincs garancia szerintem legjobb a teljes pedagógusgárdát feltérképezni, hogy kihez kerülhet késõbb a gyerek. És persze ezek után még mindig megteszi a suli, hogy megvariálja és koppansz. Szerencsére mi most pozitívan tettük ezt, az egyik tannéni más lett, de jobb lett, mint akivel indult volna. A közösséget szerintem nem tudhatod elõre, hiszen a többiek is most fognak jelentkezni. A nagyon elit és ezért leterhelõ sulit elsõtõl nem tartom jó ötletnek, bõven elég nekik a normál suli, az is óriási lépés az elõtte való gondtalansághoz képest.
Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!

Ágci!

Mi is a Hajdú féle matekból tanulunk. Evelin most elsõs.
Szerintem is elég nehéz ez a Hajdú féle könyv, de remélem úgy lesz ahogy mondtad, és megalapozza majd a gyerek késõbbi tudását.

Pildi.
Tényleg nagyon fontos a pedagógus személye. Felsõbb tagozatban minden tantárgyat más tanít. Nyolc év alatt a pedagógus gárda is változhat, az igazgató is. Nem lehet minden tanárt megválasztani a gyereknek.
Szóval ez nagyon bonyolúlt kérdés. Szerintem minden gyerek más- és más, a választásnál sok szempontot kell figyelembe venni.
Anita
 


Sziasztok!

Hagy dícsérjem én is a Hajdú könyvet, nagyon jó! Én matek párti voltam (spec matra jártam gimiben), sose esett nehezemre, tán így könnyebb a gyerekeimnek is. De mind a hárman Hajdú könyvbõl tanulnak, gond nélkül, és nekem nagyon tetszik!

Tanárból mondjuk ha nem is 8, de legalább 4 évre Kép Meg azért ha az a híre a sulinak, hogy évek óta nincs jó ...tanáruk avagy az, hogy x tanáruk y éve milyen szuper, az azért bíztató.

Ildi

Ildi
 
 


Szia Ildi!

A Hajdú könyvrõl tényleg sok jót hallani.
Ami érdekes számomra, hogy egy feladatnak lehet több jó megoldása is. Nálunk elfogadják a más jó megoldást, ha a gyerek megtudja indokolna. Ez egy kicsit nehéz még neki mert elsõs.

Én is megnéztem a tanárgárdát mielõtt beírattam a gyereket a suliba. Jó tanárok vannak, de szigorúak is. Remélem ez a szigorúság elõnyére fog válni.

szia: Anita
Anita
 


Sziasztok!
Mi Budaörsön (esetleg környékén) keresünk általános iskolát. Ha van tapasztalatotok, kérlek írjátok meg.
Köszi

Andi
andokandrea@yahoo.com
Avandi
 


Segitségeteket szeretném kérni!
Ketteském most megy iskolába, és egy kóbor ötlettől vezérelve a leendő osztályt összehívjuk egy délutáni találkozóra az utolsó szabad vasárnap egy park jellegű helyen. Mindenki nagyon örül az ötletnek, de gőzöm sincs mivel lehetne lefoglalni 24 kicsit és a szüleiket, hogy ismerkedhessenek de ne legyen se túl iskolás de ne is túl laza! Mindennemű ötletet szívesen veszek!
 


sport vetélkedő, kézműves foglalkozás Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Nekem a kedvenc ismerkedős játékom ez volt a táborokban: mindenki leült egy körbe, majd mondogatni kezdtük egy irányba haladva a nevünket úgy, hogy az előzőleg elhangzott neveket is sosolni kellett az illetőre mutatva.
Így az első gyerek egy nevet, a sajátját, a második már kettőt, a harmadik már három nevet mondott a sajátjával együtt.
Szülők állhatnak a gyerekeik mögött, súghatnakKép.
Ha valaki ront, akkor zálogot "fizet". Jókat lehet derülni a játék közben.
Egy ilyen délutánnak nagy eredménye, ha a gyerekek egymás nevét megtanulják.

Csi
 
 


Csi! Ez jó, tetszik. Azt hiszem kipróbáljuk!
 


Sziasztok Iskolakezdők és Anyukáik!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ti hány évesen adtátok suliba a csemetét? Az enyém Kittim jövőre lenne iskolás korú, 6 és fél. VIszont nem vagyok benne biztos, hogy jó lesz neki mondjuk ha esetleg napi 6 órájuk van, vagy sok lesz a házi stb. Várjak még egy évet? Amúgy komoly, de nagyon álmodozó, az óvónők szerint lassú, de nem godnolkodásban, hanem minden másban. (Pl. képes egy órán át öltözködni!) Néha kicsit nehezen fejezi ki magát, mert nagyon cirkalmas mondatokba kezd, és aztán már nem is tudja hol tart.

Nektek hogy megy a suli?

Nem túl megterhelő ?

Én őszintén utáltam iskolába járni, nem szeretném ha a gyerekem is csatlakozna.

Üdv.
Andi
 
 


Andi,
sztem a legjobb, ha hagyod még egy évet oviba járni. Kép

Virág
 


Andi!

Szerintem ne októberben döntsd ezt el, hanem majd márciusban. Merthogy úgyis akkor kell, és az még fél év, és rengeteget változhat a gyerkőc is. Napi 6 óra normális iskolában elsőben tuti nincs, sőt, az én nagyobbik fiam most ötödikes és most tartanak ott, hogy minden nap 5 óra, de még 6 órájuk sosincs. Szóval azért ettől reálisan nem kell tartani.
Tavaszi gyerekeknél ma már gyakoribb, hogy maradnak, minthogy mennek, ebből kifolyólag a mégis menő tavaszi gyerek a legkisebb az osztályban (korban), persze a maradó meg a legnagyobb. Könnyebb idősebben a suli az biztos. Ugyanakkor az se biztos, hogy jó, szerintem, ha iskolaérett gyerkőc marad. Ja és mégegy:sokszor az is számithat, hogy a barátok mennek, vagy maradnak! (lányom járt úgy, hogy az összes barátnője elment suliba a végén, pedig többről úgy volt,hogy marad, és ott maradt utolsó évre alig lány-sok fiú csoportban, barátai nélkül.)

Ildi

Ildi
 
 


Sza Andi!

Kislányom június 30-án töltötte a 7 évet. Másodikos. Nagyon sokat dillemáztam én is, hogy adjam-e iskolába. Adtam, nem bántam meg. Egyébként nagyon nagy növésű kislány most 140 cm. Az osztályban a második a tornasorban. Szellemileg is érett volt. Nekem sokat segített a leendő tanító néni. Tavasszal, még a beiratkozás előtt elvittem hozzá 3-4 alkalommal és megkértem, hogy mondjon véleményt. Csinált neki feladatokat, az alapján adott tanácsot. Szóval ő tette fel az i-re a pontot. Elsőben tantestületi dícséretet kapott matekból éa magyarból is. Szerintem minden gyerek egyedi, így nem lehet általánosítani, hogy mi a jobb. Maradjon, vagy menjen? Javaslom neked is pedagógus segítségét.
KisÓ
 


Sztem sem lehet általánosítani. Kép Azért írtam, amit írtam, mert láttam Kittit, és az a benyomásom, hogy neki még korai lenne a suli.

Virág
 


Andi! Kép
Egyetértek Ildivel abban, hogy ezt ráérsz márciusban eldönteni. Meg abban is, hogy egy csomó szempontot érdemes figyelembe venni. De ha egy pici kétséged is van (illetve lesz majd tél végén) Kitti iskolaérettségét illetően, akkor inkább maradjon. Nálunk Kristóf januári, de ennek ellenére csak egy évvel később ment iskolába. Mondjuk vele más típusú iskolaérettségi gondok voltak, nagyon mozgékony volt (talán hiperaktív is, bár ezt orvos soha nem diagnosztizálta), kizártnak látszott, hogy vala képes lesz 45 percet egy helyben ülni. Kép De az a plussz egy év csodát tett: ő az osztály egyik legjobb tanulója és még soha nem volt vele magatartási probléma. (Most kezdte a másodikat.)
Ha bizonytalan vagy, akkor szerintem is érdemes szakember segítségét is kérni.
Puszi:
Anna
 


Sziasztok!

Hú, de elmaradtam, ne haragudjatok!!!! Nagyon köszönöm a sok választ!
Szerintem is ráérek még dönteni, azóta semmi sem változott, csak az, hogy az oviból az egyik jó barátnője megy suliba, de ő már idén 6 éves lesz, szóval mennie kell. A másik barátnő nem hiszem hogy fog menni, de ő meg vidéki, így alig találkoznak. Remélem tavaszig még "okosodik" a leányzó, de az sem baj, ha marad az oviban, csak sajnos az ovink is egyre vacakabb. Kép

Még egyszer köszi a válaszokat!
Andi
 
 


Szia!

Mi a Hajdú könyv pontos neve?
És hol lehet beszerezni?

Köszönöm!
Ági
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó