Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
Mostanában kezdtem olvasgatni a Babanetet, nagyon szórakoztat és sok érdekeset tanultam. Õszintén szólva, már szerettem volna hamarabb is írni, de mostanra érett meg a dolog. 3 hónapos kicsiny magzatom föl s alá hurcolászásáról van szó. eddig csak tipródtam, hogy tegyek-e így egész nap,ahogy õ szeretné, vagy ne, de már majd' 6 kiló és szétszakadok. Persze van mindenféle játék, csörgõ, játszóállvány villogó szemû csirkével, malackával, zenélõ holddal, stb.,de egyenlõre, úgy tûnik, én jobban élvezem. Gyermekemet alá lehet tenni, de nem bír ki többet, mint 15 perc és már üvölt. Tuti semmi baja, mert amikor felveszem, azonnal vigyorog, és attól fogva újra süt a nap. Amikor hagyom üvölteni, szemétnek érzem magam. szonja egyébként nagyon kitartó, a múltkor 2 CD-t ordított végig. Ha karban tartom, akkor ebédelni se nagyon tudok. Persze együtt is szoktunk játszani, de az sem olyan vonzó, mint ringatózni naphosszat.gondolom, arról van szó, hogy ösztönösen testközelségre vágyik, csak félek, hogy ez elõbb-utóbb másba fog átfordulni. Vettem egy kengurut, remélem, beválik. szóval vmi olyan állapotot szeretnék elérni, amelyben én nem érzem görénynek magam, és neki sincs lila feje az üvöltéstõl. ha van vkinek más ötlete a kengurun kívül, nagyon hálás lennék érte.Vagy ha már felmerült ez a téma, elirányíthatnátok oda, én nem találtam semmit. Köszi. anyuka, kit Vilikének hívnak
vilike
 


Vilike!
Hát csak annyit tudok bíztatásként mondani, hogy kitartás, amint megtanul megfogni dolgokat, forogni, ülni, mászni egyre könnyebb lesz, mert egyre többet lefoglalják ezek a dolgok. Addig pedig kitartás! Kép
Én soha nem hagytam Helenát sírni és bizony tényleg volt, amikor elég nehézkesen ebédeltem én is. De mára már látom, hogy megérte, mert Helena most már nagyon sokat elvan a játékaival. Annyi csak, hogy látnia kell, hogy ott vagyok, beszélgetnem kell vele. Persze vannak a napnak olyan idõszakai, amikor kimondottan csak vele foglalkozom, de más teendõimbõl sem zárom ki.
Én még azt csináltam, hogy minden tennivalót apró részekre szedtem szét, hogy az alatt az idõ alatt, amíg õ aludt meg tudjam csinálni. Értsd ez alatt azt, hogy több részletben takarítottam, mosogattam, vasaltam, stb. Mert mindig rövideket aludt. De eleinte legalább egy alvása alatt én is vele aludtam.
Én kendõben hurcolásztam még sokat, úgy mosogattam is, fõztem, meg, amit még tudtam. Kb. 4 hónapos korától már megmaradt a babakocsijában, ami az autósülése is egyben és onnan figyelt, amikor mosogattam vagy fõztem és közben végig énekeltem neki, meg rá-rá néztem meg ilyenek.
Szóval azt gondolom, hogy egy 3 hónapos még nagyon közel van ahhoz, amikor még a pocakodban volt full extra kiszolgálással. Nem csoda, ha nehéz neki az áttérés. Gondolj bele! 9 hónapig soha egy pillanatra sem váltál meg tõle, úgyhogy idõt kell hagyni, hogy megszokja, hogy nem csak te létezel. Én úgy szoktam mondani, hogy még legalább 9 hónapot adni kell nekik. De inkább 1 évet. De ne aggódj, a hónapok múltával egyre és egyre könnyebb lesz! Ezt tapasztalatból mondom! Kép
Egyszerûen el kell fogadni, hogy az elsõ idõszak az ilyen és túl kell élni! Menni fog! Hajrá! Kép
Menta és Helena (10 és fél hó)
 
 


Kedves Menta!
Köszi szépen a bõséges választ és a bíztatást!
közben elmentem egy barátnõmhöz, és kipróbáltuk a kendõt. A jelenet nagyon vicces volt; 3-an raktuk egyszerre rám a kendõt, a gyerek meg üvöltött:-))). Boztos vmit nem csináltunk jól. És igaz, hogy amióta vmi ülésfélét produkál és hasról hátra fordul, kb.3 hete, nem kell annyit hurcolni. Hát még hurcolom egy darabig, amíg a hátam bírja, aztán elõ a kreativitással. Fõ, hogy neki jó legyen!
Sok boldogságot karácsonyra és sok szerencsét az új évre mindannyiótoknak! Éljen a lencse! Vilike + SzonjaBé
vilike
 

 
 

Kislányom még nem tudott ülni, mikor négyhónapos korában megvettem, és nem bántam meg, mert egy hónap múlva, mikor már egyedül tudtt ülni ebben hurcoltam.
Nagyon bevált!
Alul van egy komoly méretû sûrûhálós zárt tároló, állítható szíjjal rögzíthetõ a baba, és több csattal is beállítható a hordpántja.
A súlya két és fél kiló, tehát tényleg minimális a mértetéhez képest.
Mint babakocsi kicsit ügyetlen, mert a ropi-váz miatt a járdaszélénföl kell emelni és átrakni az akadályon, de a nagyon pici kerekek miatt a kátyusabb járdákon, kockakövön és sóderen is így kell tenni.
Bevásárlóközpontokban viszont verhetetlen, kicsi, jól fordul, a legkisebb liftekbe is befér, a legzsúfoltabb boltokban is kényelmesen lehet vele manõverezni.
Szinte mindig velem van, az autóban picire összecsukva hátul hányódik, sokszor elõkapom, a lassan másfél éves lányom már magától belemászik, és nagyon szívesen kocsizik is benne, de nem egyszer a hátamravéve el is aludt benne.
Elöször neten akartam megrendelni, de valamivel olcsóbban a Soroksári úton a babáruházban találtam egy darabot belõle. Állítólag bármikor rendelnek még belõle, ha valakinek kell.
kna
 


Az elõbb nem akart megjelenni a kép, tehát kattintsatok ide!

[url=http://store5.yimg.com/I/dmart_1732_1193662" TARGET="_top]http://store5.yimg.com/I/dmart_1732_1193662[/url]

kna
kna
 


Kna,
annak idején ilyet kerestem én is. Most ugyan már nem aktuális, talán a következõ babánál, de megkérdezhetem, mennyit kóstál?
köszi
Zsóka

Zsóka
 
 


Zsóka:
Neten 12-16 ezer körül árulták, a Soroksári úton valami 20-30 ezer között vettem, nem emlékszem pontosan.
kna
 


Köszi! Anno mikor kerestem, 10 körül volt a szimpla hátihordozó, az ilyen kettõ az egyben pedig 20 körül.
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó