Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Sajnos nem találom, pedig emlékszem, hogy valahol mintha láttam volna, néhány szülinapi (1 éves lesz a csemete vasárnap) receptjét.
Ki tud segíteni (akár egy recepttel is)?
Elõre is köszönöm: A Laura nevû majdnem egyéves haramia mamája
 
 


Szia Katalin!
Én a decemberben 3 éves ksifiamnak fantasztikus tortát csináltam: a tésztát megvettem, és krémnek túrót kevertem össze tejszínnel és krémalappal, meg citromhéjjal. Íze tökéletes volt. A tetején macik úsztak a vízben. A 2002-es augusztusi Praktikában láttam. Marcipán masszából a torta egyik részére csináltam partot, kicsit befestettem sárgára ételfestékkel, ezen gumimacik aludtak marcipán matracon, pálmafa volt marcipánból, és gumiautók is álltak, és napernyõ volt papírból. A víz egyszerû zselé volt kék ételfestékkel színezve, és azon is gumimacik úsztak, matórcipán matracon, és marcipán úszógumiban. Még nincs képem, de ha lesz berakom, nagyon szép lett. A végén a torta oldalát cukorral felvert tejszínnel kentem be.
Timi
 
 


Köszönöm a tippet! Jövõre belevágok, most már túl vagyunk rajta.
Köszi még egyszer: Kati
 
 

 
 

Sziasztok!

Én csináltam a kislányomnak egy web-oldalt, ott a receptek között van olyan, hogy "Szülinapi torták".

itt a link: [url=http://www.hanga.ngo.hu/szulinapi_tortak.html" TARGET="_top]http://www.hanga.ngo.hu/szulinapi_tortak.html[/url]

Remélem, mindenki kedvére tud majd válogatni.Kép (Az oldal folyamatos feltöltés alatt van, a receptek is mindig bõvülnek.

Üdv
Szila
 
 


Most láttam, hog a Hauer cukrászdában (Rákoczi úton a Blahánál, a Palas szálló mellett) este 7 után minden süti féláron kapható.

Ez tük jó, mert a sütik isteniek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Névtelen
 


Szila!
Tetszik a honlap is, meg a receptek is! Köszi!
Lídia
Lídia
 


Lídia,
köszi, igyexem folyamatosan bõvíten, javítani a repertoárt.Kép Esetleg ha ötlet (recept v. bármi más), küldj emailt!

Szila
Szila
 


Sziasztok!
Szeretnék ajánlani egy szuper cukrászdát Békásmegyeren,a Sík cukrászdát.Nagyon finom minden,édes,sós,fágyi és nem drága!
Most volt a lányom 1 éves szülinapja,rendeltünk a Daubnernél maci tortát 16 szeleteset 5000-ért.Elég csúnya lett és nem valami finom,ráadásul HÉV-en cipeltem haza gyerekkocsistól.
Lett egy másik tortánk is ,sima csoki torta a Sík-tól 3000-ért.Sokkal finomabb volt és közel van.
Sajna ők nem csinálnak formatortát,de megéri,mert nincs csalódás.Sőt,most az ő eperfagyijuk lett az aranyérmes.
Ha érdekel valakit a címük:Békásmegyer,hegy felöli oldal,Lukács György u.1.A HÉV-től látszik.
Próbáljátok ki!Estelle.
 
 


Szila!

Már nem él a honlapod? Kép Kép
Nálunk most lenne aktuális!
 


Tejmentes almatorta

20dkg liszt, 10 dkg (tejmentes) margarin (persze vajbol az igazi, de ugye mindenki azzal foz, ami jar neki , 1 tojassargaja, es annyi viz, hogy szepen osszealljon nem tul kokemeny tesztava, fel ora pihentetes utan tobbszor nyujtani, es belesimitani sutobe (a gyumolcstorta alapba a legjobb), jol megszurkalni, es 10-15 percig elosutni, kicsit szint kapjon,
ekozben 4-5 szem almabol keves vizzel kompotot fozni (fel csomag vaniliascukor nem art bele, fahej es cukor csak ha mar szoktatva van hozza a gyerkoc, nalunk az nem volt), villaval osszetorni a suru kompotot, es rasimitani a tesztara, es 2 (vagy 3) almat egesz vekony szeletekre vagni, es azt szepen csinosan elhelyezni korkorosen, be a sutobe, kb. 30 percig meg sutni,

A baba fekete-erdő tortája

Előző nap készítendő!

Kimagozunk 30 dkg meggyet,levét felfogjuk.10-12 szemet félreteszünk, a többit egy tálba.
40 dkg margarint felolvasztunk folyékonyra,és a meggyhez öntjük.
Hozzáteszünk 50 dkgösszetört háztartási kekszet, és 20 dkg kókuszreszeléket.
Addig kevergetjük, míg masszát nem kapunk.Ha szükséges, adhatunk még hozzá folyadékot.
egy kb 20 cmes műanyag tálat, vagy csatos tortaformát kikenünk margarinnal, és a masszát szépen belesimítjuk.Egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt, a formából kivesszük.
Tetejére 2 dl tejszínből( növényi), és 2 kávéskanál porcukorból habot verünk, ezzel, és a maradék meggyel díszítjük a tortát.


Tejmentes palacsintatorta
Hozzávalók huszonnégy darab palacsintához:
40 dkg liszt, 2 tojás, 7 dl szénsavas ásványvíz (szódavíz), két kávéskanál cukor, egy késhegynyi só, olaj a sütéshez és a töltelékfélék.
A tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és annyi ásványvizet, hogy sűrű masszaként simára keverhessük. Fokozatosan, kevergetés közben adjuk hozzá a többi folyadékot. Palacsintasütőben kis olajon vagy teflonedényben olaj nélkül egyenként kisütjük a palacsintákat. Egyet alulra fektetünk egy kerek tálra, ezt megkenjük a töltelékkel, ráfektetjük a következő palacsintát és így tornyozzuk tovább, amíg el nem fogy. . Tölteléknek a túrón és pudingon kívül bármi alkalmas, például reszelt alma, fahéj, lekvár, kakaópor, gesztenyepüré.


ALMATORTA

15 dkg margarin
18 dkg cukor
16 dkg liszt
3 tojás
2 mk sütőpor
1 dl tej
2 nagy alma
3-6 dkg kókuszreszelék
2 ek zsemlemorzsa
maréknyi mandula-lapocska + 1 ek kristálycukor a tetejére

A puha vajat habosra keverem a cukorral, beleteszem a tojásokat, a lisztet, sütőport, tejet, kókuszt (elhagyható), a felkockázott almákat. A kerek sütőformát ( én üvegtálat)kivajazom, beleszórom a zsemlemorzsát, amit nem vesz fel a vaj, azt kiöntöm belőle. Belesimítom a tésztát, rászórom a mandulát, és a cukrot.
Előmelegített sütőben sütöm, tűpróbáig.
Hagyományos: 190 fok.
Légkeveréses: 175 fok

Ezek a receptek innen vannak a Babanetről. Az elsőt szokták francia almatortának is hívni.

Dodus

Dodus
Kép
Kép
 
 


Diétásan elkészített gyümölcsös túrótortaIdeje:

Hozzávalók:
20 dkg idénygyümölcs (pl. kiwi ), 2 dl diétás befôttlé, 3 evôkanál zselatin, 75 dkg túró, 4 dl tejszín, 1 db citrom leve és reszelt héja, l db narancs leve, folyékony édesítôszer, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: Egy kerek lábas alján a karikára vágott kivit körbe szépen elrendezve elhelyezzük, felfôzzük a befôtt levét egy evôkanál zselatinnal (lehet diétás kiwiszörp vízzel higítva), és ráöntjük óvatosan a gyümölcsre, majd hagyjuk kihülni a hűtőben.

Közben törjük át szitán a félzsíros tehéntúrót, keverjük bele a tejszín felét, a narancs levet, a citromlevet, a reszelt citrom héját, a vaníliás cukrot. Kevés (kb. 1 dl) vízben olvasszuk fel a maradék zselatint és keverjük bele ezt is a túrómasszába. Édesítsük ízlés szerint az édesítôszerrel.

Ha megdermedt a gyümölcsös zselé, akkor öntsük rá az elkészített túrómasszát, majd visszatéve a hűtőbe 2-3 órát hűtsük (de lehet egy egész éjszakán át is hűteni, hogy teljesen megdermedjen). Ha kész, akkor a hűtőből kivéve egy-két percre állítsuk bele a lábast meleg vízzel telt nagyobb edénybe, majd egy lapos tányért ráfogva az egész tortát borítsuk a feje tetejére (jó tanács, hogy éles késsel elôtte egy kicsit az oldalán körbe lazítsuk meg a tortát, váljon el a lábastól).

A maradék tejszínt készítsük el habnak és a gyümölcszselé tetejét díszíthetjük még vele. 16 szeletet vághatunk ki belôle.


1 szelet tápanyagtartalma: 675 kJ/160 kcal, 6,1 g fehérje, 10,7 g zsír, 6 g szénhidrát.

:!: Itt találtok róla képet is:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... le&sid=339
 
 


Cerbonás túrótorta:

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
10 dkg vaj
15 dkg étcsoki
1 citrom leve
25 dkg túró
3 ek étkezési zselatin
10 dkg cukor
2 tojássárgája
4 dl (növényi alapú) tejszín
15 dkg natúr kukoricapehely
35 dkg kimagvazott cseresznye

Elkészítés:
A vajat a csokival felolvasztjuk vízgőz fölött. Belekeverjük a k.pelyhet. Két sütőpapírt bekenünk vajjal, egyikre rányomunk 12 kis csokis habocskát (halmot), másikat a tortaformába tesszük. A megmaradt kukoricás masszát beletöltjük és jól elnyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A cukrot tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levet és az áttört túrót. A tejszínt habbá verjük. 1 dl vízben felodjuk a zselatint és óvatosan hozzáadjuk a túrómasszához. Majd beletesszük a tejszínhabot. A krém egyik felét a kukoricás alapra öntjük. Rátesszük a cseresznyét és erre a megmaradt krémet. A tortát legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Végül feldíszítjük a csokis kukoricahabokkal.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?