Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Teljesen kibuktam. A földszinti szomszédnénivel jól összevesztem ma. Lányom 3 éves, kisfiam 2 hónapos. Megyünk sétálni, a no(kb. 60 éves) "beesik" a kocsiba, hogy milyen édes, elcseréli-e a lányom csokira,.... és egyéb értelmetlen dolgok..
Erre a lányom kikelt magából, hogy menjen el a kocsitól, ne is nézze tovább a picit, s nem viheti el...
Erre a no, neveljem meg a gyereket, vele ne kiabáljon.
Ugyanez a szituáció kb. fél óra múlva megismétlodik az utcán egy másik öreg novel.
Na, most legyek okos.
Ti hogy reagálnátok ezt le?

Én megmondtam, hogy majd én rászólok a saját gyerekemre, ha ezt találom jónak.

Nina
Nina
 


Szia!
Én is a falra mászom az ilyen néniktől-bácsiktól. Még szerencse, hogy vannak okos, őszinte gyermekeinkKép Teljesen igaza volt a lányodnak és Neked is!!!
Üdv: Pele
Pele
 


Hát hölgyek, akkor ne tessék majd ilyen lenni 60 éves korotokban! Kép
üdv: Zsolt
Zsolt
 

 
 

Csigavér anyukák!

Még mindig jobb, hogy egy öreg nénike néz bele a kocsiba, mint egy nagy kutya. Mert mi egyszer így jártunk. Kishijján belecsurgatta a nyálát. Alig bírtuk elzavarni, gazdája meg ki volt kelve magából, amikor szóvá tettem.
Biztos steril nyála volt a "drága borjújának".

Üdv Atiapuka
Szóval ne bántsuk a mamikat!
Névtelen
 


Atiapuka, ha irsz az azonosito utani rubrikaba, akkor nem leszel Nevtelen. Jelszo, e-mail nem is kell. Probald ki! Megeri :-)
Jotanacs
 


Már máshol kipróbálta...
Névtelen
 


Bizony!!!
Atiapuka
 


Én egy olyan szomszédnéni vagyok, aki egyben egy 8 hónapos kisfiú nagymamája is. Ezért bocsi, hogy itt megszólalok. A magam részéről jóindulatú vagyok, de nem lehet ezt általánosítani. Most azt szeretném megtudni, hogy székrekedés esetén mi a teendő egy 2 hónapos kisbabával. Van-e valakinek jó módszere a kúpon és lázmérőn kívül. Most kezdett az anyuka és apuka adni neki egy kevés gyümölcslevet.
Köszönöm a jó tippeket.
Névtelen
 


Kedves Névtelen Szomszédnéni!

Van itt egy olyan topik, ami pont a székrekedéssel foglalkozik, elég sokan írtunk már bele, szóval az az ötletek igazi tárháza. Esetleg keress rá: Székrekedés.

Azért annyit még hozzátennék, hogyha a 2 hónapos baba csak és kizárólag anyatejet kap (se vizet, se teát), akkor természetes jelenség az, ha akár egy hétig sincs kakija. Az anyatej ugyanis önmagában több, mint 90%-ban felhasználódik a szervezetben, így alig marada utána salakanyag. Sokszor akár egy hét is kell, mire annyi összegyülik belöle, hogy egyszer kakilnia kelljen a gyereknek. Ha csak többnaponta van széklete, de krémes, sárgás-barna, nem túl büdös, a gyerek nyugodt, vidám, jól eszik, nem sír sokat és a pocakja nem puffadt, nem látszik rajta, hogy fájna a hasa, aggodalomra semmi ok. DE TÉNYLEG!!!
Csak akkor szükséges igazából közbelépni, ha a fentiek valamelyike nem igaz a babára.
Szerintem felesleges a gyümilevet is adni neki, ha amúgy nincs a gyerekkel gond. Attól sem lesz több a kakija, viszont a belén az anyatejes védöréteget lemossa, és így kevésbé lesz ellenálló a bélfertözésekkel szemben.
Nekünk a hasfájásra (most kifejezetten a sok bélgázra gondolok), a torna, a masszírozás, a pocak melegítése segített. És a Gripe Water, amit egy hónapos kortól lehet adni, és irtó sok gázt kihozott a lányomból. (DM-ben vagy patikákban kapható, de a DM-ben olcsóbb)

Azért szerintem nézd meg a másik topicot is, ha jól emlékszem az Ötletek, tippek alatt találod meg. Ott mások véleményét is elolvashatod.

Sok szerencsét:

Dia
Dia
 


Szomszéd néni!

[url=http://www.ujgep.babanet.hu/discus/messages/39/687.html?" TARGET="_top]Ide kattints a székrekedéshez[/url]

Hami
Hami
 


Elrontottam. Mégegyszer:

[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/message/39/687.html?" TARGET="_top]Ide próbálj[/url]
Hami
 


Inkább próbálkozok a Próba területen, ide pedig beírom, hogy a Témák-on belül az Ötletek, tippek-en belül van: Székrekedés.

Bocsi: Hami
Hami
 


Mivel a próbaterületen rögtön sikerült, elnézést, de mégegyszer megpróbálom:

[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/687.html?" TARGET="_top]Ez az igazi[/url]
Hami
 


Így kell ezt:
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/687.html?" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/687.html?[/url]
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Igen, így is lehet, de már amúgy is sikerült! Kép
Hami
 


Hami Kép
zsunya (zsunya)
 


Sziasztok!

Jóindulatú szomszédnénik témában tovább...

Házmesternéni. Lát minden nap, látja, hogy csak hárman vagyunk és nincs segítségem. Látja, hogy a férjem kora reggel elmegy és késõ délután van, amikor hazaesik hullafáradtan. Látja, hogy kisbabánk van. Csak úgy tudom megoldani a párhetes kisbabámmal a mindennapi kajánkat, ha a babát is viszem magammal a boltba, piacra. Megszól, hogy nem kellene még kivinni azt a babát. Neki is van 3 gyereke és 27 napos koráig nem vitte ki a babákat. Én nem tudom megoldani, hogy nem viszem ki még a babát. Sajnos. Egyébiránt minden nap legalább húsz alkalommal megy el az ablakunk elõtt nagy szatyorral, bebámul, de nem csengetne be, hogy hozzon e valamit a boltból, piacról, zöldségestõl. Én meg nem kérem meg. De akkor legyen szíves, ne szóljon bele, hogy mit hogyan csinálok.
Jóindulatú szomszéd néni? Na, Õ nem az.

Babuci
Babuci
 


Szia Babuci,
Nem megoldható a heti 1x-i (max 2) bevásárlás? Miért kell mindennap vásárolni? Ne érts félre nem rosszindulatból kérdezem, csak azért mert valóban nem értem azt a szokást, hogy mindennap vásárolni kell. Anyukám csinálta így anno és azóta is ráz a hideg töle, ha arra gondolok, hogy így kelljen csinálnom. Nem azért mert lusta vagyok, csak azért mert tök feleslegesnek tartom.

Tudom, tudom. Friss kenyér meg minden. A kenyér a mélyhütöben friss marad és a tej is manapság 1 hétig eláll a hütöben, mélyben meg mégtovább. Szerintem rengeteg kínlódást spórolnál meg vele magadnak.

Üdv,
Moni
mj
 


Miért ne lehetne kivinni a babát?Nincs -30 fok, vagy ilyesmi.
A Zsomit 6 napos korától vittem mindenhová, mivel tök egyedül voltam a 3 gyerekkel, még volt iskola, ovoda, edzések, stb. Persze bevásárolni én sem mentem, se megyek mindennap, max heti 1-2 szer.De tényleg mindenhová velem kell jönnie, eleinte hordozható ülésben mentünk be a boltba is, bele kellett tennem a bevásárló kocsiba.
Már nagy, de nincs nyavajgás, hogy nem marad el az ülésben, meg ilyesmi, õ is pontosan tudja, hogy nekünk együtt kell mûködnünk.
A szomszédnénik nálunk is ilyenek, csupa okosság, segítség meg 0. De nem is kell.
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok, a bevásárlást mi szombaton bonyolítjuk le a közeli plus ill. smatch uzletekben. Pontosabban a férjem. Felírom neki hogy mi kell õ meg megveszi.
Ha hétköznap kell valami régebben (amikor még pici volt a baba) odaszóltam neki telefonon, hogy pl. légyszi vegyél kenyeret hazafelé.


Nekem szerencsém van, a szomszéd néni, aki egyébként már 76 éves csuda aranyos olyan örökifjú dédi típus.
Bármikor vigyáz a lányomra ha leugrok pár órára valamiért.
Sokkal normálisabb mint bármely más akár fiatalbb lakó.

Én még nem tallálkoztam ilyen nénikkel, mindenki "betartotta" a szükséges távolságot, sõt még a kezét és arcát sem fogdosták.


Marea
Marea
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó