Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A lányom 2 éves koráig cumisüveggel a szájában (benne HIP tea) aludt el. Ezt egy védono tanácsolta!!
Persze reggelre már a második pelusa is átázott, sírt ha felébredt éjjel a cumisüvegért.
Most a másodiknál nem tenném ezt.
A fogait mostunk akkor is, de nem volt sok értelme.
Sajnos az a két foga, amelyik eloször bújt ki, már szúvasodik. Elviszem 3 havonta a Madarász utcai fogászatra, ahol beecsetelik színtelen folyadékkal. (A III. kerületben egy kislánynak barna folyadékkal kenték be, csúnyább lett, mint volt.)
Ti adtok a gyerekeknek fluor tablettát? (Dentcartot vagy Zimafluort?)
Nem tartozik ide szorosan, de tápszeres baba kapjon szerintetek D és K vitamint?

Köszi
Nina
Nina
 


Nina, azt a védõnõt ki kéne rúgni, fel kéne jelenteni, vagy a fõnökségét, aki neki ezt mondta! Komolyan mondom, már a 20-25 (30) éves könyvek sem tanácsoltak ilyesmit, felháborító!
Sajnos, ill. nekem szerencsére, fogkezelésben kellõen járatlan vagyok, nem volt eddig problémás foguk.
Nálunk az oviban aláíratják a papírt, hogy nem kérünk a fluor-tablettából. Állítólag a túl sok sem jó (de ennek utána kéne néznem). Azt szokták mondani, amit a fogkrémbõl lenyelnek, annyi elég. (már ha kellõ gyakorisággal találkoznak a fogkrémmel!)
Tápszeres babának K-vitamin szerintem nem kell, a D attól függ, mennyi van a tápszerben. De ezt gyerekorvostól kell megkérdezni. Gondolom valamivel több kell, mint anyatejesnek, a felszívódási hatékonyságok különbözõsége miatt, de mennyiségekre nem merek vállalkozni.

Más, de ebbe a topicba tartozik. Mi a véleményetek-tapasztalatotok a 100 Ft-os boltokban (stb) kapható gyerekfogkrémekrõl? A ráírtak szerint ezek is cukormentesek, fluoridot (kalciumot) tartalmaznak. Meg mertek bízni bennük? (az ára sokkal kedvezõbb, mint a többi helyen a Vademecum, Gabi stb.)

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Szia Ildi!

Én vettem már ott pár normális dolgot. Kipróbáltuk a fogkrémet is. Természetesen én kóstoltam meg eloször. Semmi különös íze nem volt. Szerintem nyugodtan adhatjuk.
De írja meg más is a véleményét!

Sziasztok

Nina
Nina
 

 
 

Sziasztok!

Megkérdeztem egy fogorvos ismerosömet a fluorról. Azt mondta, hogy a fluor nem tudom hányadfokú méreg, elég komoly mérgezési tüneteket okozhat. (Nem tudom mit.) Magyarországon állítólag a víz sok helyen elegendo fluort tartalmaz.
Egy ismerosöm a gyerekeinek (15 és 11 éves) akkor még külföldrol hozott Zimafluort és születésüktol adta nekik. Mindkettonek hihetetlen foltosak lettek a maradandó fogaik, állítólag a fluortól.Mától is hallottam már ezt.
Fogorvoshoz én viszem a gyerkocöket, amikor én megyek. Múltkor kicseréltek egy amalgám tömést, azt elotte megbeszéltük a naggyal, hogy miért kell. Látta is hogyan csinálják, bár inkább rajzolt közben. Aztán neki is belekukucskált a szájába a doktornéni. Szerintem jó, ha eleinte úgy találkozik a fogorvossal,hogy semmi szörnyu nem történik csak szokja a helyet.

PaMiKa
PaMiKa
 


Sziasztok Lányok!

Az én két fiam is hipp teán not fel és egyiknek sincs semmi baja a fogának. Mondjuk nem tartják/tartották a szájukba a cumit sose megitták és kész, de ez figyelmeztetésül rá is van írva dobozra.

Tápszeres babának nem kell K vitamin csak az anyatejesnek.

Tápszeres babának is kell D vitamin csak egy kicsit kevesebb mint amit az orvos eloír, mert a tápszernek is van D vitamin tartalma.
(Nem tudom Ildi mire alapozta, hogy több kell ez nem olyan mint a vas, hogy köze van a felszívodáshoz. Ez zsiroldékony vitamin. Kép)

Fogkrémek:
Mi csak Elmex gyerek fogkrémet használunk és egyik gyerekemnek sem adtam fluortablettát.

Az ovodába nekünk kell vinni fogkrémet kéthavonta egy dobozzal.
Rendesen ki vagyok akadva, mert gyerek fogkrémbol két fajta van
az egyik 0-6 éves korig a másik 6-12 éves korig és erre rá is van írva, hogy junior már amikor ráírják a gyártok.
Namost a kedves szülök rendszeresen junior fogkrémet hoznak a kiscsoportos ovodás gyerekük részére. Jó mi.

Jó lenne a gabi is csak vissza kéne vinni a köztudatba, hogy ez nem az a gabi ami 20 évvel ezelött volt ez már egy korszeru magyar termék.

Én is szeretem a 100 forintos boltot speciel fogrémet nem vennék ott mint ahogy arckrémet sem veszek ott magamnak jobban bízok egy nevesebb termékben.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok !

A 100 Ft-os bolthoz szólnék!Fogkrémet én se vennék, nem is vettem ott. Viszont a gyerekfogkefét kipróbáltuk és az tényleg jó. Ugye nem mindegy, hogy 100-200Ft-t-ba kerül vagy 600-700-ba.Foként, hogy minimum havonta cseréljük. Egyébként az olcsó is ugyanolyan aranyos figurás változatban is létezik.Mariann
Szabó Marianna (szab&oacu
 


Igen, gyerekfogkefét mi is (árat szorozzuk hárommal) régóta a 100 Ft-osban vesszük. Van pár dolog, amivel én félek. A fogkrém, azért, mert ha észreveszem, hogy mégse volt tökéletes, akkor már késõ. A másik ilyen a tampon. Valahogy azt is félek noname-t noname helyen venni. Persze lehet, hogy végül is fogkrémben sem maga a fogrkém számít, hanem hogy elég alaposan tisztítsuk a fogat? És mindegy mivel? Véleményetek? (egyéb felnõtt fogkrémek esetében?)
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Igen Ildi, nekem pont ezt mondta egy ismeros fogász. A tisztitás a lényeg és hogy ne legyen túl durva a fogkefe.
Amúgy mi most a Dm Dontodent Kids fogkrémét használjuk. Ez is bevált.

Nina
Nina
 


Sziasztok
Mi is a Dm-es fogkrémet használjuk. Állítólag csak akkor szabad fogkrémet használni, ha már tud köpni (2 év, három?). A lányom másfél éves, csak annyit teszek a fogkrémre, hogy legyen valami íze. Így szivesebben mos fogat. Én adok neki Zymafluort is. Úgy tudom akkor lesz tõle foltos a foga, ha rendszertelenül használják. Én a bölcsiben, oviban betiltanám a használatát, mert a gyerek nem mindennap van ott (hétvége, betegség stb), meg az sem biztos, hogy ott nem felejtik el. Amelyik szülõ akar ilyet használni, az otthon intézze el.

Az szerintem is jó módszer, ha a szülõ magával viszi a fogorvoshoz, mielõtt még lenne valami rendbetenni való a gyereknél.

AZ ESTI FOGMOSÁS UTÁN SEMMIT NEM ESZÜNK, ISZUNK, ESETLEG TISZTA VIZET Én még mindig szoptatom a lányomat, de az esti és éjszakai szopizásról már 15 hónapos korában leszoktattam, nehogy egész éjszaka savanyodjon a szájában a tej.

Lencsi
Lencsi
 


sziasztok mamak!

eleg keson kapcsolodok bele,de csak most jutottam vissza a net-re.annyit szeretnek csak hozza tenni,hogy en amerikaban elek es itt betiltottak a fluor tartalmu fogkremeke.ahogy mar pamika is emlitette,csak mereg a kicsik es nagyok szervezetenek.ennyit szerettem volna mondani!
sziasztok
mamma
mamma (mamma)
 


Sziasztok Lányok!

Keresünk a húgommal egy olyan gyermek fogorvost aki fogszabályozással is foglalkozik.
Kislánya öt éves és a bal felső fogsora befelé dől. Arra kellene egy lécet teteni, amit kb. egy hónapig kell hordani, de a mi fogorvosunk nem foglalkozik fogszabályozással.

Kérlek csak olyat ajánljatok aki Ti is kipróbáltatok vagy szivetek szerint Ti oda vinnétek a tieteket.

előre is köszönjük

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Szia Bigacsiga!
Nekünk nagy szerencsénk van, az egész család fogait ugyanaz a fogorvos csinálja. Kép Gyermek fogorvos is! Napközben gyermekfogász, magánrendelésen felnőtt fogász. Hihetetlenül nyugis, nagyon precíz, türelmes és fájdalommentes.

Ide írom az elérhetőségét.
Gombkötő Gábor (a felesége is gyermek fogorvos is)
06/20-966-8558
Üdv.
Malacka
Malacka
 


Ismer valaki rendes gyerek fogászt az újpesti gyermekfogászaton a Pozsonyi úton?

Köszi előre is!

Lea
Lea
 


Köszönöm Malacka!
Majd hírt adok a fejleményekről.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok,
találtam egy nagyon jó oldalt:
[url=http://www.extra.hu/fogorvos/" TARGET="_top]http://www.extra.hu/fogorvos/[/url]

Ahogy én látom, laikusoknak is nagyon érthetően , egyébként pedig sok humorral megírt honlap, fogmosástól a tömésig.
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Fogas kérdések
[url=http://www.pharmanet.hu/babapatika/0103/cikk07.htm" TARGET="_top]http://www.pharmanet.hu/babapatika/0103/cikk07.htm[/url]
bigacsiga
 


Sziasztok
Van valakinek tapasztalata többlet tejfoggal kapcsolatban? A lányomnak a bal felsõ kettes nõtt duplán. Eleinte furán állt, de mostanra helyet csinált magának. Az egyik fogorvos szerint néhány év múlva érdemes kihúzatni (akkor már minek, kérdem én), a másik szerint, jobb, ha nem húzzák ki (én is ezt vallom).
Lencsi
Lencsi
 


Sziasztok, Mikor lehet elkezdeni fogat mosni? Most bújnak a fogak 16 hónapos a lányom.
Fogkefénk már van, azt már kaptunk (kettõt is :-)) ajándékba.

Valaki írta, hogy fogkrémet csak késõbb ... na de addig is mivel?

írjátok meg a tapasztalataitokat!!!!

Köszi a válaszokat!
Névtelen
 


Szia Mindenki!
Régóta nem írt ide senki,de van pár gondolatom a fentiekről hátha, még/megint valakit érdekel.A fluor raktározódik és a szervezetnek MÉREG!Ezt a reklámokban nem mondják!!
Amikor kibújnak az első fogacskák azt tanácsolják ,hogy nedves textilpelenkával dörzsöljük.Később fogkefével,fogkrém nélkül addig, amíg öbliteni és köpni megtanul.Hogyha már megy az öblítés, akkor is óhatatlanul lenyel annyit ami" elég" ,tehát nem kell külön fluor tabletta.
sziasztok!
 
 


Szia!
Szakmázunk, szakmázunk? Kép
Cseri
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó