Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, lehet, hogy erről már több helyen volt szó, de a főtémák között ilyen kapcsolatot nem találtam.
A problémám az, hogy a másfél éves Andris nagyon rosszul viseli a hangos veszekedést, akár a rövid felcsattanást. Ennek nem illene lennie, de van, pláne, ha Apuka sérteget, direkt hergel engem.
Most nem a Válási útmutató fele akarok elmenni, vagy párkapcsolati filozofálgatásba, hanem az a kérdésem, hogy: mit csináljak, hogy Abdrisnak ne kelljen ekkora jeleneteket látnia?
Mit csináljak az ilyen helyzetben?
Ezeket próbáltam:
Ekkor nagyot nyelek, és csönd van, Apuka győztesen marad a porondon, legyen neki, csak az én kezem remeg még utána fél óráig. Majd éjjel visszatérek a dologra, amikor Papi elbagatellizálja az ügyet.
Szólok normál hangon, hogy nem kell kiabálni, ekkor vagy ordít tovább, vagy megsértődik - ezt legalább csendben. Utólagos megbeszélés eredményét l. fent.
Ha erre hosszú távon berendezkedem, az sem jó, mert azt látja Andris, hogy Maminak bármit és bámilyen hangon lehet mondani, úgyis csak kussol.
Hogyan lehet ezeket a feszült szituációkat feloldani?
Vagy tényleg menjek át az emlegetett topicba?
Sziasztok
...
Névtelen
 


Szia!
Elég nehéz ügy, már én is sokat gondolkoztam rajta. Veszekedés persze minden családban elöfordul, sajna nem nagyon lehet elkerülni, hogy a gyerek is hallja. Ök pontosan érzik, hogy baj van, hallgatnak is, pedig sose szoktak, tudják, hogy nem nekik szól, de érzik a feszültséget. Csak azt nem értem, ezt az apák miért nem fogják fel!!!!!!!???????
Inkább Névtelenül
Névtelen
 


Kedves Inkább Névtelen!
Te mit csinálsz ilyenkor?
Veszekedsz, hallgatsz és tűrsz, vagy van más ötleted?
Zsuzsa
Névtelen
 

 
 

Sziasztok!

Nekem nagyon úgy t?nik, hogy csak a mama aggódik a gyerek lelki békéjéért - apucival nem lehet beszélni (négyszemközt) hogy a gyermek kedvéért legalább fogja vissza az indulatait? Szóval beszélnetek kéne komolyan errôl, addig nem oldódik meg magától ez a helyzet. Ha a felelôsségérzet a pici (és persze a felesége) iránt felébred, talán magától is odafigyel erre. De így ismeretlenül ez prédikálásnak hangzik....

Azért ne add fel!

Másik névtelen
Névtelen
 


Most láttam, hogy az elôzô levél egy évet késett - bocs, nem vettem észre, hogy mikori a beszélgetés.

Másik névtelen
Névtelen
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó