Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nem tudom kit érint, de van egy jó hírem: az első diploma megszerzését GYES-en, GYED-en lévő kismamáknál támogatja az Oktatási Minisztérium!!! Két féléven keresztül megtérítik a költségtérítést az iskolának helyettünk.
Egyébként szerintetek nem lehetne tenni valamit annak érdekében, hogy pl. mi is kapjunk "nyugdíjas-bérletet" a BKV-n, és egyéb kedvezményeket? Hiszen mi is a minimálnyugdíjat kapjuk meg (GYES), ráadásul gyermek is van!
ÜDV: Bobo
Bobo
 


Szia Bobo!
Egyszer hallottam hírét, hogy a BKV bérlet ügyében felmerült, hogy a gyesen lévő kismamák is nyugdíjas árú bérlettel utazhassanak. Felmerült...
üdv
Zsóka
Zsóka
 


Sziasztok!

Ezt már én is felvetettem a BKV-nak, főleg az ellenőröknek...
(a szemétség az, hogy a GYES még a minimál nyugdíjnál is kevesebb!)
Viszont hajrá, a MÁV támogatja a 3-nál több gyerekkel rendelkező kismamákat! (90% kedvezmény, ha 3 gyerekkel utazunk)

JA, és Bobo általad írtak alapján az ideális az, ha a kismama tanul, mert akkor még tanulóbérletre is hajthat!Hajrá! (bocs, viccnek szántam)
Ildi
Pethes Ildikó
 

 
 

Szia Ildi!
Sajnos a tanulóbérlet még viccnek sem jó, mert hiszen aki kismama, az nem valószínű, hogy nappalira jár. Az estiseknek, levelezősöknek pedig már nem jár - sajna.
Nagyon gondolkodok, hogy felkeresek egy ombudsmant, elkezdek napilapoknak írni, stb..., hogy felkapják ezt a bérlet témát. Szerintem lehet, hogy hatásos lenne. Igaz, hogy én már nem igazán fogom tudni kihasználni, ha sikerül is (a kormány malmai lassan dolgoznak), de talán a jövő kismamáinak ez is boldogságot jelenthet.
Egyébként nem a BKV dönt erről a dologról, hanem a kormány, mert hisz ő (?) téríti meg a BKV-nak a kimaradt bevételt (a mi adónkból!!!).
Üdv: Bobo

Ui: A vicc jó volt egyébként, csak sajnos tényleg csak vicc marad (nem leszólni akartam, nagyon tetszett).
Bobo
 


Kedves Bobo!

Én estire járok és ugyanúgy tanulóbérletet veszek a diákig.-hoz. Még ellenőr sose szólt, hogy nem tehetem. Lehet, hogy csak szerencsém volt?????
Mióta támogatják az iskolába járást? Mit tudsz ezekről a dolgokról?
1,5 éve vagyok GYED-en, most megyek vissza dolgozni és egész végig isóba jártam, de senki nem nondta egy árva szóval sem, hogy kaphatok támogatást. Az iskola is mélyen hallgatott erről.
Elég jól jött volna mert egy félév 105.000 Ft volt.
Mindjárt felrobbanok!!!!

Üdv: Garam
Garam
 


Sziasztok!


A diákigazolványhoz jár az utazási kedvezmény. A "nappalisok" bármilyen útvonalra igénybe vehetik, a "levelezősök" csak a lakhely és az iskola között.
Legalábbis remélem!

Anta
Csutak
 


Szia Garam!
Most szept. 1-től lépett hatályba a kormányrendelet, ami a ktgtérítés-mentességet adott nekünk (2 félévre). Ha érdekel, következőleg megírom a számát is, most nem találom hirtelen.

Szia Anta!
Hát nem tudom, hogy is van ez. Az én sulimnak Székesfehérváron van az "anyaiskolája", de Pestre járok suliba. Azt mondták, hogy csak a vonatra kaphatjuk meg a diákigazolványt, és csak akkor vehetem igénybe a kedvezményt, ha Székesfehérvárra megyek.

Szerintetek nekünk is járna a kedvezményes BKV bérlet itt Bp-en is?!
Üdv: Bobo
Bobo
 


Sziasztok!

Sajnos a levelezősöknek nem jár a tanuló BKV bérlet, ezt két éve én is lekérdeztem. Ők úgy vélik, mi dolgozunk. (nekem az volt benne a dühítő, hogy a fizetésem kevesebb, mint azoknak, akik ösztöndíjat (PhD) kapnak, az ösztöndíjuk, és ők mégis jogosultak a bérletre. Azóta én már nappalisnak minősülök, és most a fiamnak és nekem egyszerre veszem a tanulóbérletet, jó mi?)
Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Ildi!
Köszönöm az útbaigazítást! Én is így tudtam, és úgy látszik sajna így is van.
Üdv: Bobo
Bobo
 


Sziasztok!

Tudja valaki, hogy miként lehet elintézni ezt a két féléves támogatást? Én már ezt a félévet befizettem,remélem a következő két félévre is fel lehet használni!
Mi diákigazolványt kaphatunk ugyan ha kérünk, de azt mondták, hogy az utazási kedvezményre nem jogosít.

Üdv.:Sissy
Sissy
 


Szia Sissy!
Elvileg bármelyik két félévre felvehető (hacsak vissza nem vonják majd a rendeletet). Most szeptember 1-től lépett hatályba. Az iskolánál kell jelezni, hogy szeretnéd igénybe venni (jogosult vagy rá), és ők küldenek egy kitöltendő kérdőívet, amihez csatolni kell születési bizonyítványt (gyerekét), stb. Ez alapján a suli tudja majd igényelni a Minisztériumból a tandíjadat. A rendelet, amire hivatkoznod kell: 147/2000 kormányrendelet (11.paragrafus, 4 bekezdés). Engem egy dr Miklósi Sándor nevű úriember világosított fel erről az Oktatási Minisztériumból (tel: 302-0600), ő nagyon segítőkész volt. Ha valami kérdésed van még, szerintem nyugodtan hívd fel.
Egyébként én a helyedben megpróbálnám megkérni az iskolát, hogy igényeljék meg most onnan a tandíjadat, és Neked utalják vissza, amit már befizettél (ki tudja meddig fog élni ez a kormányrendelet - a most a biztos, a jövő...).
Sok sikert hozzá, remélem Neked is sikerül igénybevenni ezt a fajta "támogatást"!
Üdv: Bobo
Bobo
 


Köszi minden infót Bobo.Sokat segítettél.
Üdv.:Sissy
Sissy
 


Szia Sissy!
Szívesen. Sok sikert kívánok az igénybevételéhez!
Üdv: Bobo
Bobo
 


Sziasztok!
A támogatásról tudni kell,hogy csak állami oktatási intézményekre vonatkozik,magánsulikra nem.De azért ez is valami.
Klári
 


Sziasztok! Ma megszületett a Legfelsőbb Bíróság ítélete, jár a kismamáknak a jövedelempótlék. Szuper jól hangzik, de tudja valaki hogy mit jelent konkrétan? Ki jogosult rá? Alanyi jogon kapja mindenki akinek folyósítják a GYES-t? Valahol igényelni kell vagy egyszercsak mindenkinek kihozza a postás? Annak is jár akinek soha nem volt még munkaviszonya? Stb. Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.
Üdv Mindenkinek! Gigi
Gigi
 


"Az LB döntése elméletileg nem vonatkozik minden kismamára, aki nem kapta meg 1996 és 2002 között a jövedelempótlékot, gyakorlatilag azonban a határozat után minden érintett kismamának meg kell kapnia az elmaradt támogatást."

"A januári jogerős ítélet után országszerte több mint 200 ezer nő fordult az államháztartási hivatalokhoz. Becslések szerint az érintettek száma elérheti a félmilliót, és az ügy több tízmilliárd forintos váratlan kiadást is eredményezhet a költségvetésnek."

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
"A Területi Államháztartási Hivatal kiszámolja, mennyibe kerül mindez a költségvetésnek. Akinek jár a pénz, annak külön kérvény nélkül kifizetik, a lehető leghamarabb."
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
(forrásKéprigo)
 
 


Csak azt nem tudom, hiogy az emlegetett elévülési időt beleszámítják vagy nem? Mert ha három év az elévülési idő, és ugye 2002-től visszamenőleg lehet kérni, akkor max. '99-ig kérheted, az pedig két év. Vagy a LB eltörölte az elévülési időt is?
Zsóka

Zsóka
 
 


kismama ismerőseim pár napja szívhezszóló levelet kaptak, melybena TÁH közli, hogy kérésük elévült.(Sőt: volt, akivel közölték, hogy tőlük bizony nem is kapott gyest, akkor meg nem jár a pótlék. Csak azt tudnám, akkor honnan a fenéből kapta a gyesét...)
Mindezt a LB döntése előtt pár nappal kézbesítve.
Ehhez mit szóltok??
Névtelen
 


Sziasztok!
Egy kicsit más téma, de remélem, tudtok segíteni nekem. :) Negyedéves egyetemista vagyok, és nagyon-nagyon szertnék már kisbabát! Persze nem most azonnal, és rendesen meg is akarom tervezni a dolgot. Ti mit tudtok, ha most lenne babám, akor milyen támogatásokat igényelhetnék, és mi után számítanák a gyermekágyi segélyt? (elvileg a felsőbboktatási intézményben töltött évek is hozzá tartoznak a biztosított időszakhoz) Vagy mennyi ideig kell dolgoznom ahhoz, hogy megkapjam a leendő fizetésem 70%-át? Vagy az rögtön jár, nem kell lehúzni x évet?
Előre is nagyon szépen köszönöm, ha valaki segít, én még tapasztalatlan vagyok, és nem igazán tudom, hol kell ezeket megérdeklődni.
Abban reménykedek, hogy kis közösségetek tagjává válhatok, szükségem van rá, hogy olyan nőkkel megosszam az érzéseimet, akik igazán átérzik a helyzetemet. Igaz, hogy fiatal vagyok, de évek óta nagyon váágyok egy picibabára, és már egyre elviselhetetlenebb ez az érzés. A párom is benne lenne, az egyetlen korlát az az anyagi... :( De azt remélem, azt így vagy úgy hamarosan legyőzzük. :)
Szóval ezer köszönet!!!

***KIscsillag***, negyedéves állatorvostan-hallgató :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó