Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mi a véleményetek, mennyi az ideális gyerektartás összege? Nálunk pl. (sajnos) havi fix 12. Kép
Érdemes-e felülbíráltatni? Mit vesznek figyelembe felülbírálatnál?
Mi a tapasztalatotok, fizetik az exek rendesen a havi összeget?
Egyéb segítséget kaptok tőlük? Hozzájárulnak-e külön órákhoz, sporthoz, stb.?

Nálunk ugye mint írtam 12/hó, ezt meg is kaptam idáig minden hónapban, de egy fillérrel se többet. Egy alkalommal tudtam +10 ezer forintot kérni gyógyszerre (mandulaműtét, egyéb kezelések). Ígérte, ha tud, akkor küld többet. Azóta is.... Kép
Szeretném felülbíráltatni, mert én kevésnek tartom ezt az összeget. Pl. 3 hét alatt 3 cipőt motorozott el a lányzó Kép Kép
Anyósom szokott időnként használt ruhákat hozni használatra, aztán persze visszaadjuk, ha kinőttük.
Ja, az apja hol viszi, hol nem, rá nem lehet számítani. Eltűnik 3 hónapra, aztán egyszercsak megjelenik, persze a lányom lelkivilágát teljesen megbolygatja. Kép Anyós viszont viszonylag rendszeresen jelentkezik. Kép

Várom a tapasztalatokat: titati
 
 


Szia Titati!

Én úgy tudom,hogy az apa fizetésének legfeljebb 60% lehet a gyerektartás.Persze ha több gyereke van ez osztódik.Legtöbb apuka minimálra van bejelentve.Az 50000 Ft.Ennek a 60%-a 30000.De ez egy régebbi infó,nem vagyok biztos benne.Szerintem nyugodtan bíráltasd felül,kevesebb nem lehet csak több.
 
 


Max. 50%, de ez 3 gyerektől van, addig átlagosan gyerekenként 20%, DE EZ FÜGG A FIZETÉSÉTŐL, MERT EGY BANKI FELSŐVEZETŐ (BOCS, caps lock) 20%-a indokolatlanul sok lenne, tehát a gyerek igényeit is figyelembe veszik. 2 évente lehet felülbíráltatni.
 
 

 
 

Ami szomorú, hogy nagyon esélytelennek látom a felülbírálatot, mert az ex a saját cégénél (hivatalosan) beosztottként szerepel, és ráadásul minimálbérrel Kép Ja, és most házasodott, és "szegény" feleségének a családi (szüleiveié) autószalonban dolgozik, de januártól GYES-en lesz. Ja, és elvileg albérletben laknak, de két autó is van, persze mindkettő a szalon nevén. Szerintetek így is van esély? Nagyon kilátástalannak látom.
Áprilisban telik le a 2 év.
 
 


Az apa fizetésének 15-25%, de összeségében maximum 50%.
Névtelen
 


Azt hiszem, hogy ilyen esetben figyelembe vehetik a valós életszínvonalat a bejelentettel szemben. Egy válóperes ügyvédet kéne megkérdezni. Biztos találsz telefonos vagy internetes jogi tanácsadást ingyen.
Névtelen
 


Titati:

Végigolvastalak. Nem lesz esélyed igazán. A valós életszínvonalnál a vagyontárgyakat nézik, az meg nekik ugye nincsen:-(
Névtelen
 


Névtelen!
Én is ettől tartok. Kép Hiába keresnek havonta több százezret, papíron semmiféle vagyontárgyuk, és normális fizetésük sincs.
Most abban reménykedek, hogy az akkori 12 ezer forint jövőre 15 körül lenne, ha számoljuk az eddigi inflációt. Legalább a 15-16-ra szeretném módosíttatni, de akkor már infláció követően.
Ez elvileg megvalósítható, nem? Vagy ez is irreális a leírtakhoz?
 
 


Ez igen, szerintem reálisan kérhető. Nézd vágjál bele, ha egy kis pluszt is elérsz máris nyertél vele. Azért a bíróság sem hülye, hidd el.
Névtelen
 


Azt hallottam, hogy először csak a Gyámhivatalhoz kell benyújtani a felülbírálati kérelmet, ő vagy rábólint, vagy nem. Aztán az ex fellebezhet, ha nem tetszik neki, és akkor kerül csak bíróság elé. Valóban így van?

Mindneképp megpróbálom. Köszi mindnekinek az eddigi hozzászólást. Kép

titati
 
 


Kedves Titati!
Nem tudom aktuális-e még a problémád, remélem tudok segiteni. A felülvizsgálati kérelmet a birósághoz kell benyújtani: 3 példányban, csatolva a Te jövedelemigazolásodat. Ez illetékmentes, tehát nem kell fizetned legalább ezért. (Ha már az egészért megfizettél rendesen!!) A biróság teljesen biztosan mondom, hogy felülvizsgálja a kérelmet és kizártnak tartom, hogy ne módositson az eddigieken. Valóban az apa fizetésének 15-25 %-a között kell meghatározni a gyermektartás összegét, azonban azokbna az esetekben, ahol nyilvánvalóan "rejtett" jövedelemről van szó, ott havi fix tartásdijat itélnek, inflációkövetéssel, vagy évenkénti felülvizsgálattal. A beadványodban ird le mindenképpen, hogy a cégben tulajdonos (milyen hányadban) és hogy a tényleges jövedelme valószinűsithetően nem a beosztotti fizetése, lévén: osztalék, jutalék, nyereség, stb. A vagyontárgyai lehet, hogy nem az ő nevén vannak, de ha ezt is leirod, nem fog tudni kibújni az alól, hogy a vagyonáról számot adjon és a biróság nem fogja túlzottan értékelni az anyagi bújócskát. Ha bármiben segitségedre lehetek irj a vezerjudit@netposta.net cimre. Én is elváltam, egyedül nevelem a fiamat, egyébként jogász vagyok. Szia, Jutka
9mnw
 


Sziasztok!

Nem tudja esetleg valaki megmondani hogy mi van olyankor ha a férjemnek az első házasságából van 3 gyereke,és nekünk meg van egy közös.Ilyenkor mennyi tartásdíjat kell fizetni?A fizetés 50%-a osztódik négy felé?Vagy hogy van ez?
Remélem tud valaki válaszolni.Előre is köszi.
 
 


Szia bea77!

Nem tudom. hogy a kérdésedre kaptál-e már választ, de én úgy tudom, hogy az apának ahány gyermeke van annyi egyenlően osztódik a pénz. Nem tesz a bíróság külömbséget a gyerekek között."Én is ebben a cipőben járok."Az én páromnak is van egy gyermeke az előző házaságából és van nekünk egy közös.
A bíróság figyelembe veszi a ti közös gyereketeket, és úgy ahogyan gondolod 4 felé osztódik a pénz.
Bár nem tudom nektek mennyit ítélt meg a bíróság, de azon lehet csökkenteni.
Remélem tudtam segíteni! De, ha konkrét kérdésed lenne írj, szívesen segítek!


Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én a Kistarcsa – Flór Ferenc Kórház topikba írogatok, van egy 20 hónapos kisfiam, Márk, és szeretném a segítségeteket kérni!
A szakdolgozatomat egyedülálló anyák nevelési stílusának vizsgálatából írom, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. 3 kérdőív kitöltéséről lenne szó, ami tudom, nem kevés, de nagyon hálás lennék érte. Aki kitölti a kérdőívet, és érdekli a téma, szívesen elküldöm a kutatásom eredményeit, amint elkészülök a szakdolgozattal.

A kérdéscsomag innen letölthető:
http://www.sendspace.com/file/cejrie

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.


Segítségeteket hálásan köszönöm!
Üdv: Szántai Réka

Réka [szantre]

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!Nekem olyan kérdésem lenne amire szeretném tudni a választ,hogy 2 éve elváltam a volt férjem külföldön dolgozik azóta is.Elég jól keres,de nekem 25 000 ft-ot ad gyerektartást.Ez reális összeg lenne 1 gyereknél vagy forduljak a bírósághoz?

Manóka076
 


Sziasztok!Nekem az lenne a kérdésem ha a volt páromnak nincs bejelentett munkahelye,akkor a bíróság mi alapján és mennyi gyerektartást ítél meg nekem?
 
 


:D Sziasztok! Jó lenne ha valakivel tudnék levelezni fontos lenn de mivel nem mindig vagyok gépnél az eamilemre irhatnátok. Ha valaki jelentkezik megirom amit szeretnék. Köszönöm. Gabi
szabgabesz81
Debrecen
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó