Új privát üzeneted érkezett!

Ebben a topikban leírhatnánk, hogy szerintünk mi az ideális- ha létezik ilyen egyáltalán a házasfelek között, és hogy köztetek mennyi van és hogy ez jó-e.
pl. apukám 16 évvel volt idõsebb anyukámnál, és 52 volt amikor én születtem és 54 amikor az öcsém. Na ez szerintem abszolút nem jó. Teljesen nagypapa effektus minden szinten.És sajnos két éve meg is halt.
A férjem egy évvel fiatalabb, és nekem ez jön be: a hasonló korúak. De azt mondom max. 10 év a férfinek és max 3 év a nõ javára. Ti mit gondoltok?
Névtelen
 


Sziasztok!
Nekem minden esetre van példa a családban. Anyunak is volt 22 évvel idõsebb férje, szerintem ez nem volt jó, mert egész más világban éltek, a mostohaapám mindig az 50-es években élt. De van oyan barátnõm is, akinek a barátja 21 évvel idõsebb, és csak azért mûködik jól a kapcsolat, mert egész életét az teszi ki, hogy gondoskodhasson valakirõl, és az a jó, amit a párja akar. De! a nagymamám pl. 13 évvel idõsebb mint a papa Kép A mama ottmaradt három gyerekkel, és a papa 23 éevs volt, mikor õ 39, és gyönyörûek voltak! Ma is együtt vannak, és teljesen összeértek.
Mi a párommal egy évben születtünk, és ez nakünk nagyon jó. Minden ugyanakkor történt velünk, (érettségi, egyetem) és teljesen megértjük egymást.
Egyik legkedvesebb történetem volt, amikor errõl a dologról Krúdy Zsuzsával beszélgettünk: õ sokat mesélt Dénes Zsófiáról, aki Ady barátnõje is volt, és amikor 60 éves volt, akkor vette el egy 30 éves férfi! Ezután 30 évig nagy boldogságban éltek együtt.
Nagyon szélsõséges minták állnak elõttem, és nem tudnék egyértelmû választ adni. Én azt láttam, hogy ahol a nõ volt idõsebb, az tudott mûködni, a fordítottja, nem annyira.
Sziasztok. Timi
 
 


Bocsi, papa 26 volt!
Sziasztok: Timi
Névtelen
 

 
 

Nálunk 2 nap különbség van, párom javára. Ez jó. Kép
Ildi

Ildi
 
 


Olvastam a Nõk Lapjában egy eléggé rémisztõ statisztikát: amikor megszületünk, majdnem ugyanannyi a kisfiú és a kislány. A 40. év környékén viszont rohamosan elkezdenek fogyatkozni a férfiak, és idõskorban már majdnem kétszer annyi nõ van mint férfi...
Ebbõl kiindulva én legalább az azonos korra esküszöm, bár amikor mi összeházasodtunk, nem olvastam a statisztikát, mégis "ösztönösen" fiatalabb férjet választottam - fél évvel - (vagy "idõsebb" nõt választott õ?) Mindezt 21 évesen...
Mindegy. Az a szomorú, hogy általában a férfiak viszont késõbb érnek meg a házasságra, mint a nõk, ebbõl viszont az következik, hogy általában õk az idõsebbek.
Ettõl függetlenül a 26 éves húgom rettentõen boldog a 41 éves párjával (aki tényleg nem néz ki és nem is viselkedik úgy, mint amennyi) és a már meglévõ 3 gyereke mellé annyit vállalna még, amennyit a húgom szeretne - és közölte vele, hogy ne aggódjon, mert sokáig szeretne még élni! (Mindezt nem Magyarországon, úgyhogy lehet, hogy jó esélye van rá, remélem legalábbis nagyon)
Bocsi a hosszú eszmefuttatásért!
Jó éjt mindenkinek.
Kriszta
pkriszta (pkriszta)
 


A kínai feng shui horoszkóp szerint a nulla vagy a 12 év az ideális korkülönbség. Teljesen mindegy, hogy a férfi vagy a nö javára.

Nálunk tökéletesen bejött a 12 év.
Vezér papa
 


Nálunk meg a 26 év korkülönbség jött be a férjem javára :lol: :lol: :lol:
Szerintem különben nem csak egy életkora van az embernek, hogy hány évesek vagyunk, az csak a naptári életkort tükrözi. Ezenkívül van még biológiai, szellemi, lelki. Szerintem minden pár egyedi eset, nem lehet megmondani, hogy mennyi az ideális.
 


Bocs, de nem nagyon értek veled egyet...

1. apukád lehetne
2. említed a biológiai dolgot: amikor neked a legnagyobb szükséged lesz nem fogod tudni megkapni uradtól azt a gyönyört, amit egy igazi fiatal nőnek jár!!
3. sokáig leszel özvegy...

Egy biztos! mindenki másként csinálja és igazad van, hogy nem lehet megmondani mennyi az ideális. De mivel írtad a szellemi lelki biólógiai (hozzátehetem, hogy érettség???) nálam ez annyit takar, hogy minden férfi másból van!!!
Nem értek egyet abban, hogy csak egy 26 évvel öregebb pasi tudta neked megadni azt, amire vágytál! Nem kerestél eleget... Annak az embernek egy teljes generációval, ha nem többel, van teljesen más élménye, felfogása a világról!!!

Na de hogy valami konkrétat írjak: szmtm 5 év max, ezen belül bármennyi! és lehet bármelyik fél javára... (ez mind biológiai, szellemi, lelki érettségben korrekt különbség...)

várható élettartam magyarországon:
FFi: 68
Nők: 77

és akkor ez annyit jelent, hogy várhatóan 35 évig leszel özegy...
ja és bocs utólag...
Vendég
 


Gyugyo!

Te aztán jól félreértetted a dolgokat,hihi.Szerintem olvasd át figyelmesen az első mondatot :D :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Vendég
 


Én azt úgy értettem,hogy ha a férje javára van a 26 év,a férje fiatalabb .És ha az a 81 a nicknél a születési évet jelenti,az illető nő még csak 25 éves.Én ezt a hozzászólást viccként fogtam fel.
De talán én vagyok a hülye,akkor meg elnézést :lol:
Vendég
 


érdekes logika erre nem gondoltam volna... de akkor mi értelme van a hozzászólásának?? hiszen férj és feleség közötti korról beszélülnk...
és nálam valaki javára az azt jelenti, hogy több és nem fiatalabb...
vagy lehet nem néztem elég Vágó műsort az em egyen? :roll: :wink:
Vendég
 


Sziasztok!
Tisztáznám a félreértéseket! :lol:
81 azt jelenti, hogy 1981-ben születtem, nem azt hogy 81 éves vagyok és a férjem 26 évvel idôsebb nálam.
Nem azt irtam, hogy nekem CSAK egy 26 évvel idôsebb pasi tudja megadni azt, amire vágyom, de találkozásunk óta (több mint 5 éve) NAGYON BOLDOGOK vagyunk! Májusban született meg kislányunk, aki gyönyör? és egyáltalán nem érzem úgy, hogy a férjem a "nagypapája" lenne. Egyébként külföldön élünk és a férjem nagyon fiatalos, sokat sportol, vigyáz magára. Tudom, ettôl még nem lesz örökélet?, de bárkinek bármikor a fejére eshet egy féltégla és nem fogja megkérdezni elôtte, hogy bocs hány éves vagy. :D
Mi úgy gondoltuk, hogy együtt kell lennünk, amíg csak tudunk, mert nagyon boldogok vagyunk. Inkább választok 25 év boldogságot vele, mint egy esetleg velem egyidôs rosszul választott férj mellett egy életen át való szenvedést.
Még egyszer ismétlem, nem azt mondom, hogy ez az ideális korkülönbség - ami szerintem nincs is, ezért haragszom is a topik elindítójára -, mindenkinek meg kell találnia a párját, akivel boldog. Szerintem az sokadrend? szempont, hogy hány éves az illetô!
 


Hát akkor Gyugyó neked volt igazad :D
1-O --javadra :D

Ezek szerint én nem néztem elég Vágó műsort,de mentségemre szóljon,hogy nem Mo-n élek és fogalmam sincs mi megy az M1-en :lol: :roll:
Vendég
 


Az m1-en a Szomszédok megy :lol:
Vágót az rtl klubon láthatsz :D
 
 


Na tessék!
zsuzsi81
szerintem nem kell haragudni a topikalkotóra, hiszen ismét bebizonyosodott a példátat mutatva, hogy a boldogság, ami a legfontosabb... (úgy értem nem elsődleges a pénz, kor, hovatartozás...) A többi hasonló témájú topikban is kb ilyen végeredményre lehet jutni...
Ha meg haragudn lehet a topik alkotóra az azért van, mert sokáig nem lehet boncolgatni a témát... nem egy jó vita téma.

annamaria, zsuzsi81
de jó nektek, hogy külföldön éltek talán ez is hozzájárul a boldogságotokhoz... sajnos itthon a "nagy okosok" tesznek arról, hogy az emberek nagy része ne legyen felhőtlenül boldog...

rjuli
vágó + grétsy (vagy nem tom hogy is van a neve) műsor... kb 10-15 évvel ezelőtt...
erre gondoltam :):):)):)
de meg ne kérdezd miért... mert belebonyolódnék a fölösleges okfejtésbe...
ma már valóban csak a szomszédok megy az emegyen! :D ja és ami fontosabb ennél: bajnokok ligája :)
Vendég
 


off-hát ez utobbinál fontosabb télleg nincs is :lol:
szerdán láttam az elsőt életemben, felbuzdulva a nyári vb 2 utolsó meccsén, de nem fogok rászokni :D
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó