Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Lányok!
Arról szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kérdezni, hogy ki hogyan védekezik, amikor épp nem szeretne babát, mert már vannak annyian, amiennyit terveztek, mert a meglévő még túl pici, stb.
Nekem valahogy egyik módszer sem tetszik igazán, kivéve a méhen belüli hormonálist, de azt még nem próbáltam. A segítségeteket kérem a döntésben, írjátok meg, kinek mi az, ami kényelmes, megbízható, mellékhatás-mentes stb.
Edina
Nándorfi Edina
 


Sziasztok!
Ilyet én is szívesen olvasnék!
Anikó
Anikó
 


Sziasztok!

Van egy tuti módszerem, és ami benne a legjobb természetes. Természetes családtervezés. Sokan nem tartják biztonságosnak, de csak azért mert nem ismerik. Hamar bele lehet jönni és összehasonlíthatatlanul jobb. A gyógyszer szerintem beavatkozás a szervezet működésébe, a gumióvszer ugyan egészségre nem káros, de hát hosszú távon nehezen tudnám elképzelni /egy ideig próbáltuk/, szóval szerintem szuper. Ha érdekel részletesebben is szívesen megosztom a tapasztalataimat.
Sziasztok: Csilla
Staudt Gáborné, Csilla
 

 
 

Jo lenne, ha leirnad a modszert, kedves Csilla, en gyogyszert szedek, bar meg szoptatok, de a borom teljesen tropara ment, es ennek nagyon nem orulok.
Eva
Eva
 


Sziasztok,
Csilla! "Halljuk" azt a tutttit!
Edina
Edina
 


Kedves Csilla, engem is érdekelne az a tuti természetes módszer. Én most tervezem abbahagyni a fogamzásgátlót, mert a második gyerek előtt szünetet akarok tartani a tabletta után, és már előre félek, hogy oldjuk meg addig a fogamzásgátlást, amíg a tabletta ki nem ürül a szervezetemből. A gumit ugyanis nagyon nem szeretem, és félek, hogy még el is fogok feledkezni róla.
Krisztina
 


Csilla !

Engem is érdekelne az a tuti biztos dolog.( Én is tudok egyet, 100 %-os ! kerüljük a párunkat !!!)
Félre a viccel, na nekem is felkeltette a érdeklődésemet. Ugyan is nekem a szervezetem nem bírja a gyógyszert, állandóan hormonális próblémáim vannak, ennek ellenére gyógyszerrel védekeztünk, most szoptatok, nem szedek semmit, a orvosom spirált ajánlott, de én valahogy tartok tőle. Ti hogy vagytok vele ? Annyi rosszat hallottam róla ( sok a nem kívánt baba ! ) bár gyógyszer mellett is létre jöhet terhesség.
Várom nagyon a többiekkel együtt a módszered !
Szia Szilvy
Szilvy
 


Csilla!
Ne csigázd már a kedélyeket. Egyébként anyukák!, amíg nem akartunk gyereket nekem tökéletesen bevált az önmegfigyeléses módszer. Nem vacakoltam hőmérővel, és nem is számolgattam a napokat, hanek egyszerűen ismertem magam. Ez akkor igazolódott be igazán amikor úgy határoztunk, hogy legyen és én egyből teherbe is estem.
A módszerem kb ennyiből állt:
A ciklsom teljesen szabályosan 29-30 napos volt. Mindig már előző este éreztem hogy meg fog jönni és általában szenvedés nélkül zajlott egyik a másik után. Kb a ciklus közepe táján szintén éreztem valami tompa ürességet, ami ahhoz hasonló, mint egy nappal a menszez előtt. Ilyenkor tojásfehérje szerű nyúlos váladék jelent meg a hüvelyembe, ill (bocs a nyílt szavakért) inkább a bugyimon. Nem sok, de azért észre lehetett venni. Szóval ezek voltao az én termékeny napjaim. Ez azt jelentette, hogy négy napig vagy nem vagy egyéb alternatív megoldásokat alkalmaztunk szeretkezésnél. Évekekn keresztül bevált!
A baj most az, hogy nyolc hónapja szültem, de a ciklusom még nem állt vissza. Nincs mihez mérnem.
Veronik
 


Szasztok,
Szia Veronik!
Amit az önmegfigyelésről írsz, az nálam is működne, tehát úgymond megérzem a termékeny napokat, de valahogy nem merek ebben 100 %-osan megbízni. /Több önbizalom egyébként sem jönne rosszul néha/
A tablettákat - többfélét kipróbáltam - csak szülés előtt bírtam egy ideig, de egy rövidebb kihagyás után nem tudtam visszaszoktatni rá magam. Olyan tüneteim voltak, mint a terhességeim első 3 havában - nem részletezem - és tabletta nélkül sem lettem volna terhes, mert semmi kedvem nem volt semmihez, a szexhez meg abszolut nem. Tahát pszichésen is nagyon rossz volt.
Az orvosom szülés után nekem is a spirált ajánlotta, szintén félek nagyon tőle.
Szóval várjuk a tutit, Csillától.
Edina
 


Sziasztok!
Szia Csilla !
Engem is kíváncsivá tettél , lássuk csak a te módszeredet!!!!!!!!!!!!!!!!
Szia Edina!
Én pesszáriumot "használok" , véleményem suerint semmi okod az aggodalomra , igaz körülményes a "használata", de meglehet szokni .
Én is nagyon féltem a dologtól , de bejött!

Szóval mi az a tuti tipp Csilla????
Dea
 


CSILLA HOL VAGY ? VÁRJUK NAGYON A TE MÓDSZERED !!!!!!

SZIA SZILVY
Szilvy
 


Sziasztok!
A tuti modszerre en is nagyon kivancsi vagyok. Mi is most keszulunk a kovetkezo babara, most mivel az optimalis csaladtervezeshez a homersekleti gorbe is hozzatartozik, ezert most az alapjan vedekezunk. Mas termeszetes modszerrol nem tudok.
Moni
Moni
 


Hát még mingig nincs válasz, Csilla?
Nem mintha olyan sürgős lenne, a kedvesem rég alszik :-(
...csak olyan kíváncsiak itten többek is!
(Bocs ezért a style-ért, de nemrég néztem a Heti hetest)
Megyek én is aludni, jó éjt mindenkinek!
Edina
 


Hát még mindig nincs válasz, Csilla?
Nem mintha olyan sürgős lenne, a kedvesem rég alszik :-(
...csak olyan kíváncsiak itten többek is!
(Bocs ezért a style-ért, de nemrég néztem a Heti hetest)
Megyek én is aludni, jó éjt mindenkinek!
Edina
 


Sziasztok!

Bocs, nem volt időm eddig internetezni, azaz, már két nap is elaludtam este internet helyett, ez az igazán tuti módszer: az alvás.
Na de komolyan, örülök, hogy ennyi érdeklődő van, azt hittem kevésbé népszerű ez a "forma".
A lényeg tehát önmagunk ismerete és figyelése.
Három dologra kell figyelni, tulajdonképpen ez három külön módszer közös alkalmazása, ettől tuti.
1. az ébredési hőmérséklet
amikor termékeny szakaszba lépsz a hőmérséklet néhány tized fokkal alacsonyabb lesz, és marad amíg tart a termékenység, utána a megszokottnál kicsit magasabbra emelkedik, majd ismét beáll a szokásosra /minden reggel ugyanabban az időpontban kell mérni, digitális hőmérővel jóval pontosabb.../
2. a hüvelyváladék figyelemmel kísérése
terméketlen szakaszban általában nincs váladék, vagy sűrű ragacsos, amikor elkezd világosabb és nyúlósabb lenni termékeny szakaszba lépsz, a teljesen termékeny váladék a tojásfehérjéhez hasonlítható
3. a méhszály állapota
terméketlen periodusban kemény és zárt, amikor elkezd puhulni és megnyilni termékeny szakaszba lépsz...
Ha a három eredmény közül akár az egyik is termékenységre utal, akkor feltételezzük, hogy termékeny szakaszba léptünk

Hát bevezetőül ennyi...
Kérdezzetek! Még folytatom ötletekkel...
Célszerű egy darabig figyelni mielött élesbe megy!

Sziasztok!
Csilla
Staudt Gáborné, Csilla
 


Kedves Csilla! Én is a természetes családtervezést folytattam ez eddig. (Ha valaki még nem tudná öt gyermek anyja vagyok :-)). Ha ezek után valaki azt gondolja, hogy a módszer rossz,téved. Tudom, hogy hol hibáztam, és négy gyerekem fogantatásának napját is meg tudom mondani. Ami nálam a módszer buktatója, az a párom. Mert ez egy kétszemélyes program... Ő a kényelmes álláspontra helyezkedett, miszerint az én dolgom az egész és sürgetett... :-)))) Mit mondjak, nem igazán bánom! Üdv: Timi
Haraszti Gáborné
 


Kedves Csilla!
És a méhszáj állapotát hogy kell megnézni? Bocs, hogy ilyen tájékozatlan vagyok, de még sose csináltam ilyet. Előre is kösz!
Krisztina
 


Sziasztok!

Veronik elöször neked válaszolnék. A módszer szempontjából nem gond, hogy még nem tért vissza a termékenységi periodusod, egyébként én 9 hónapja szültem és szintén ebben a cipőben járok, ennek ellenére ugyanúgy figyelem magam, a különbség csupán az, hogy folyamatosan a terméketlenségre utaló eredményt kapok. De, ha még az első menstruáció elött termékeny lennél azt észre lehet venni.

Egyébként a módszer tényleg kétszemélyes, én is próbálom bevonni a páromat.

Krisztina! A méhszály állapotát az ujjaddal érzed, ha egy ideig figyeled, jól meg tudod különböztetni a puha-kemény és zárt-nyitott állapotot. Egyébként kérdezz nyugodtan.

Csilla
Staudt Gáborné, Csilla
 


Kedves Csilla!
Köszönöm a magyarázatot! Lenne még egy kérdésem. Én most még tablettát szedek. Szerinted eredményes lehet, ha most elkezdem figyelni magam, és aztán, amikor abbahagyom a tablettát már csak a te módszeredet alkalmazom? Vagyis meg lehet-e biztonságosan tanulni ezt a módszert tablettaszedés ideje alatt is?
Krisztina
 


Szia Krisztina!

Nem voltam biztos a válaszban, de megnéztem a szakirodalmat. A tabletta abbahagyása után olyan szabálytalanságok jelentkezhetnek a ciklusban, melyek majd rendeződnek, pl. az első néhány ciklus alatt nagy mennyiségü nyák termelődhet, a felhalmozódott ösztrogén miatt. Inkább a hőmérőzésre kell támaszkodni, mint a nyák jelre.
Személy szerint én megfigyelnék néhány tabletta nélküli ciklust nem teljesen "élesben" /pl. gumi használata melett/, és a tapasztalatok után vágnék bele. Egyébként leírom a könyv címét amiben minden benne van, John és Shelia Kippley: A természetes családtervezés művészete. A Szent István Társulat adta ki. Remélem sikerül beszerezned, éppen én is próbálok rendelni belőle, ha találok biztos forrást megírom. Addig is kérdezz!
Figyelem, mindig ugyanabban az időben hőmérőzz reggel, hogy pontos legyen!
Staudt Gáborné, Csilla
 


Sziasztok, Szakértők!
Nagyon sok oksságot hallok/látok itt tőletek, most kérdetni szeretnék. Nemrég kezdtük el mi is a természetes családtervezést, hőmérőzök is szorgalmasan. A hétvégén Amerikába utazunk 10 napra, ahol ugye 6 órás időeltolódás van. Én a védőnő tanácsára mindig reggel, rögtön ébredés után mérek, most hogy csináljam szerintetek? Előre is köszi a válaszokat! Kata
KATA
 


Kedves Csilla!
Köszi a tanácsokat, és a könyvcímet - megpróbálom beszerezni. A következő ciklus elején (jövő szombaton) kezdem majd az "önmegfigyelést", egyelőre még 1 hónapig tabletta mellett, aztán majd ahogy javasoltad, anélkül, de más védekezéssel. Remélem, hamar belejövök! Még egyszer: köszönöm!
Krisztina
 


Kedves Kata!
Anno én hoirmonzavar miatt kellett hogy hőmérőzzek (orvos árgus szemekkel leste a görbémet). A lényeg, hogy legaslább hat órás alvás után kell hőmérőzni, és szigorúan felkelés előtt. Ha fel kell az embernmek kelni pisilni, egy órát vissza kell feküdni, mert egy kis mozgástól már ugrik a hőmérséklet. Tehát mindegy, hogy reggel vagy este mér az ember (mert ugye mit csináljanak szegény éjszakai műszakban dolgozók), a lényeg, hogy min. hat órát aludj.
ui. Hová mentek az Újvilágban? Jó utat! (remélem Malévvel mentek, ott a legjobb a kaja!! :))
Zsóka
Zsóka
 


Kedves Kata!

Nekem is az a véleményem, hogy ha szigorúan ébredés utáni hőmérsékletet mérsz, nem lehet eltérés, bár azt olvastam, hogy még az óraátállítást is figyelembe kellene venni, én sem kelek a picik mellett mindig ugyanakkor, mégis úgy tapasztalom működik.
Jó utat!
Csilla
Staudt Gáborné, Csilla
 


Kedves Csilla és Zsóka, nagyon köszönöm a tanácsokat, teljesen logikusnak tűnik a javaslatotok. Egyébként rokonlátogatóba megyünk Philadelphia mellé és a végén egy kicsit New Yorkba. Malévvel megyünk, legalábbis remélem, nagyon sokan vannak a járatokon és mivel nekünk szabad jegyünk van, egyáltalán nem biztos, hogy elvisznek. Szurkoljatok!!!!
Mindenkit üdvözlök és köszi, mégegyszer!
Kata
Kata
 


Sziasztok, lányok!
Tapasztalt köztetek valaki már olyat, hogy tablettaszedés közben előteje lett? Én Femodent szedek, és pár napja észleltem, hogy van előtejem. Nem vagyok terhes (csináltam tesztet), és rendesen menstruálok is, amikor kell. Tudtok/hallottatok már ilyen tabletta-mellékhatásról esetleg? Nyugtassatok meg, hogy ez normális dolog!
Krisztina
Krisztina
 


Kedves Krisztina! A tesztről csak annyit, hogy nekem két hónapos terhességemet nem mutatta ki és képzeld, még "menstruációm" is volt. (Igaz e miatt veszélyeztetett terhes voltam) az előtej viszont előfordulhat attól is, hogy sokat vagy kinnt a babaneten.(sokat gondolsz babákra!) Ez egy erőteljesen agyi folyamat, gondolom hallottál már olyanról, hogy soha nem szült nők képesek szoptatni...Üdv: Timi
Haraszti Gáborné
 


Szia, Timi!
Tényleg lehet ez tisztán pszichológiai folyamat is? Igan, hallottam olyanról, hogy soha nem szült nők szoptattak, de én mindig azt gondoltam, hogy ezt azzal érték el, hogy mondjuk az örökbefogadott csecsemőt gyakran a mellükre tették, vagy rendszeresen fejtek. Egyébként lehet, hogy igazad van, mostanában kezdett felébredni bennem a vágy egy következő bébi után, a szoptatásra meg most is meleg érzelmekkel gondolok vissza.

Te jóég, én azt hittem, hogy ezek a terhestesztek tuti biztosak! Azért nem örülnék, ha kiderülne, hogy mégis babát várok, mert eddig tablettát szedtem. És hogy derült ki, hogy terhes vagy, szóval miből jöttél rá végül?
Krisztina
Krisztina
 


Kedves Krisztina! Abból jöttem rá, hogy túlságosan érzékeny voltam a cigarettafüstre, a szagokra, rosszul voltam a kocsiban, amit egyébként soha és az menstruációm sem volt a szokásos ívű. Szóval ilyen másodlagos jelekből gyanítottam meg és fordultam nőgyógyászhoz, ahol az akkor már 15. hetes terhességemet az ultrahang kimutatta. Ez a harmadik gyereknél volt!
Ha pedig a második gyeremked már gondolatban útban van, akkor tuti, hogy azért van előtejed. Próbáld meg, tudatosítani magadban, hogy nem vagy még terhes és ettől, ha valóban ez a lelkifolyamat az oka el kell, hogy múljon. Persze, nem vagyok sem orvos, sem pedig kuruzsló, így a legtisztább ügy, ha nőgyógyászhoz fordulsz!
Üdv: Timi
Haraszti Gáborné
 


Szerintetek szoptatas "alatt" mi a megfelelo vedekezesi mod --tudom, izles dolga, mint mas eletzszakaszban is, de megis.
Julia
Julia
 


Szia Júlia!

Régebben már írtam a természetes fogamzásgátlásról, én erre esküszöm, persze valóban izlés dolga, hogy ki mit használ, szoptatás alatt azonban végképp nem tudnának meggyőzni, hogy van gyógyszer ami sem a babának, sem nekm nem árt. A gumi meg hosszú távon nem az igazi. Amúgy, ha csak szoptatsz /kb. fél éves korig kizárólag, utána igény szerint, és nincs cumi, cumisüveg.../ máris védekezel is, mert így nem tér vissza a termékenységed. A fent leírt megfigyelések mellett tökéletesen működik. A nagylányom 13 hónapos volt amikor újra termékeny lettem, a pici most 10 hónapos és még nem tért vissza a termékenységem, persze azért figyelem magam.
Szia: Csilla
Staudt Gáborné
 


Nem igaz, hogy a szoptatás meggátolja a petesejtek érését. egy egri bsrátnőm, nyolc hónapos koráig szinte csak szoptatta a lányát aztán Annácska hirtelen nem kért belőle. Kiderült, hogy akkor volt két hetes terhes a fiával, aki most már három hónapos. Szóval nem bízhatsz a szoptatásban.
Veronik
Veronik
 


Veronk abban igazad van, hogy kevés a szoptatásban bízni, de én nem is csak arról írtam, hanem a megfigyeléssel egybekötött ökológikus szoptatásról, nem csak sokáig, de kizárólag szoptatást jelent fél évig, semmi más folyadékra nincs szüksége a babának, utána, mint írtam igény szerint még legalább 6-8 hónapig kellene szoptatni, addig tart a terméketlenség is. Persze mint semmi más ez sem 100%, ezért egészül ki némi önmegfigyeléssel. Az igazság az, hogy én néha túlságosan bízom a szoptatásban, és ki-kimarad a hőmérőzés, eddig bejött...
Csilla
Staudt Gáborné
 


Csilla!

Nem tudom, hogy ha megjön, szoptatás mellett, azt tekinthetem-e termékenységnek. De ha igen, akkor én napi 1.5l tej (2 gyerek, napi 2*5 szopi) mellett termékeny voltam. És rengeteget hall az ember a kiskorkülönbséges kistesókról, akik bizony szoptatás mellett fogantak. Szóval a második 6 hónapban én már semmiképp nem bíznék a szoptatás fogamzásgátló hatásában!

Szia:

Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Ildi!

A szakirodalom szerint kb. 9 hónapig lehet az ökológikus szotatásra hagyatkozni, utána már csak plusz ajándék a terméketlen szakasz további kitolódása. A pici lányom 10 hónapos volt, úgyhogy tudom, hogy muszály nagyobb hangsúlyt fektetnem a megfigyelésre...
Szia:
Csilla
Staudt Gáborné
 


Várom a férfikra kidolgozott fogamzásgátló piacra dobását. állítólag már csak négy év.
Veronik
 


Én a nőgyógyászomtól olyan fogamzásgátló gyógyszert kaptam, ami szoptatás alatt is használható.Nem igaz, hogy a szoptatás ideje alatt nem lehet teherbe esni!!!
Üdv.:Sissy
ű
Névtelen
 


Most kapcsolódtam a levelezésbe. Csak annyit a témához, hogy a lányom nem volt még egészen három hónapos, amikor megjött. Csak szoptatom, van, hogy 2 óránként. Most várom, hogy ismét megjön-e. Egyébként én is a természetes fogamzásgátlás híve vagyok, egyrészt egészségi, másrész erkölcsi okokból. Eddig igazából még nem próbáltam, mert 3 éve mentem férjhez, utána rögtön áldott állapotba kerültem, így a fiam most múlt 2 éves, és mi szerettük volna hamar a következőt, így amint írtam, a lányom 3 és fél hónapos. Nálunk ezután lesz érdekes, mert most szeretnénk várni néhány évet, mire vállalunk még babát.
Azt hiszem, én is megérzem a peteérést, de gondolom erre azért nem építhetek.
Csilla! Neked tényleg olyan jól bevált? Egyébként nekem is megvan az a könyv, amiről írtál. Ja, és gratulálok a gyermekeidhez! Mi is nagy családot szeretnénk.

Üdvözlök mindenkit:

Helga
Steinerné Czihlár Helga
 


Szia Helga!
Örülök, hogy valaki szimpatizál a módszerrel. Sokan furcsálják, de tényleg megéri ez az összhang egymással és a természettel. A picur most egy éves, még nem tért vissza a termékenység, de már rendesen vezetem a naplót. Még egy évet várni szeretnénk a következő babáig. Tényleg bevállt, bárkinek bátran ajánlom.
Csilla
Staudt Gáborné
 


Kedves LÁnyok!

Nem tudjátok, van-e valami, amivel megelőzhető az ovulációs fájdalom?

Köszi: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Csilla!

Bocs, hogy most írok, de édesanyáméknál voltunk. Irigyellek, hogy még nem tért vissza a termékenységed, és az előző babámmal is hasonlóan jártam, 5 hónaposan már volt menstruációm. Szerinted az, hogy egyszer már megjött, jelenthet termékenységet? Ugyanis még igencsak szeretnénk várni a következő babával, hisz mind a kettőt császárral szültem. Remélem most nem azért késik, mert (igaz csak 3 napot az előzőkhöz képest, ami szülés előtt volt) megint babánk lesz, persze ez sem változtatna a dolgon.
Egyébként olvastam a hozzászólásaidat az abortusz oldalon is, és azt hiszem, hasonlóan gondolkozunk. Ha úgy gondolod, én szívesen leveleznék veled e-mailen is, mert olyan kevés anyuka van, aki hasonlóan gondolkodik. És azt hiszem Timi is ilyen. Jó ilyenekről hallani.

Üdv: Helga
Steinerné Czihlár Helga
 


Kedves Krisztina!

Kimondottan ilyen fájdalomcsillapitóról nem hallottam, de elképzelhető, hogy egy Algopyrin (vagy ami neked használ) erre is jó. Ki kell próbálni. Nagyon fáj, hogy ilyesmin gondolkodsz? Bea
Bea
 


Kedves Bea!

Olyan, mint egy fájdalmas menzesz, csak közben még úgy is érzem, hogy szétreped a hasam. Elvileg ilyenkor termékeny az ember, de kinek van kedve ilyen állapotban összebújni a férjével? Korábban sose tapasztaltam ilyet, lehet, hogy a Femoden visszamaradott hatása? Remélem, hamar teherbe esek, és akkor már nem lesz gondom vele! Végső esetben az Algopyrinhez vagy a Meristinhez fordulok, de reménykedtem benne, hátha van valami szer, ami megelőzi a tünetek megjelenését is!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Krisztina!

Egy jó van a dologban, tudod, hogy mikor kell ráhajtani a kistesó-gyártásra:-) Ha még a fájdalmak előtt 1-2 nappal belehúztok, akkor is jók vagytok. És ha jól emlékszem (ha nem majd az okosabbak kijavitanak), akkor még lányod is lesz! Kívánom, hogy mielőbb beköltözzön a pocaklakó!!! Szia, Bea
Bea
 


Kedves Bea!

Köszi szépen! Viszont én azt nem tudom, hogy mikor fog fájni, úgyhogy csak véletlen lehet, ha előtte 1-2 nappal "húzunk bele". Egyébként mostanában kéne megint elkezdenie fájni, de egyelőre még nem érzek semmit, lehet hogy csak egyszeri jelenség volt? Majd meglátjuk, azért örülnék, ha a további hónapokat "megúsznám" ilyen szempontból!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Szia, Bea!

Na, óramű pontossággal megérkezett az ovulációm most, délután. De most legalább már számítottam rá. Szóval most vagy soha: drukkolj, hogy beköltözzön ma a pici pocaklakó!

Puszi: Krisztina
Krisztina
 


Bocs az off-topicért! (fogamzásról a fogamzásgátlás topicban...:-))

Üdv mindenkinek: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Krisztina!

Persze, hogy nem tudod, mikor van előtte 1-2 nap! Kb azonban tudod és ez sokszor elég lehet... Szoritok nektek!!!! Üdv: Bea
Bea
 


Sziasztok,
a témához szólva:nem hallottatok még az Aviva-módszerről?Menstruációs fájdalmakra,PMS-szindrómára,termékenység meghozására...stb. -szóval nekünk nőknek szól!Ehy hétvége alatt elsajátítható,zenére végezhető táncos gyakorlatok,amelyeket egy Tóth Lívia nevű jógaoktató tanít.Én még nem voltam,csak a kétkötetes könyve van meg,de amint tehetem megyek megtanulni.
KANGA
 


Kedves Kanga!

Írnál valami közelebbit erről az Aviva módszerről? Érdekelne!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó