Új privát üzeneted érkezett!

sziiasztok, azzal kezdem, hogy bocs, tudom, mar volt erintve a dolog. Kikerestem, elolvastam.
.
Azota sajnos engem is erint a dolog stressz inkontinencia formajaban.

Kerlek, ha jartal a Kriston Andrea altal vezetett treningre , ird meg, hogy erdemes-e, illetvve azt hiszem, hogy a Rokusban van ilyen trening, nos hogy hol lehet jelentkezni, valami elerhetoseget.

Nagyon reklamozzak ezt az AQUAFLEX-et, pl.: Kismama ujsagban is,viszont baromi draga. De ha jo, akkor megveszem, hiszen magatol sajnos nem allnak vissza a megereszkedett belso dolgaim-mar bocs.

Szoval kerlek segits ha tudsz, ha voltal/vagy ilyen helyzetben, hogy hogyan lehet az ember ha nem is ujra a regi, de mukodokepes.
Névtelen
 


Kriston Andrea
[url=http://www.intimtorna.hu/" TARGET="_top]http://www.intimtorna.hu/[/url]

A videokazetta cime: Kriston Andrea tornája
Kezdo testreform
Ára 1690,-
A Magyar Könyvklubnál is lehet kapni.
bigacsiga
 


Új svéd módszer a vizeletcsepegés ellen
[url=http://www.hazipatika.hu/services/articles?f=show&aid=20000104104332" TARGET="_top]http://www.hazipatika.hu/services/articles?f=show&aid=20000104104332[/url]


Kellemetlen cseppek
[url=http://www.hazipatika.hu/services/articles?f=show&aid=20000223104545" TARGET="_top]http://www.hazipatika.hu/services/articles?f=show&aid=20000223104545[/url]
bigacsiga
 

 
 

Bigacsiga, koszonom!
Névtelen
 


< "mar volt erintve a dolog."
Írjátok már meg, legyetek szívesek, hogy hol?
Köszi!
Névtelen
 


Kegel ggyakorlatok
[url=http://www.szexologia.hu/kegel-gyakorlatok.htm" TARGET="_top]http://www.szexologia.hu/kegel-gyakorlatok.htm[/url]
bigacsiga
 


A babavilág ezen oldalán van egy cikk + ki lehet tölteni egy kérdoívet és adnak tanácsot.

[url=http://www.babavilag.hu/inkontinencia.html" TARGET="_top]http://www.babavilag.hu/inkontinencia.html[/url]
bigacsiga
 


[url=http://www.inkoforum.hu/" TARGET="_top]http://www.inkoforum.hu/[/url]
bigacsiga
 


Nem tudom, a Kegel gyakorlatok mit jelentenek pontosan, de van néhány egyszerü módszer az izomzat er&#337;sitésére - és teljesen ingyenes.
Ha valakit érdekel, leirom.
Kérdés: van-e köze az inkontinenciának a gátmetszéshez? Azaz megirhatnátok, csak a statisztika kedvéért, ki hogy áll ezzel.
Ilon
Névtelen
 


Ha visszafele nézed a harmadik link pont errol szól.
Szerintem ennél részleteseben nem lehet leírni.

bigacssiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok! üdvözlet a "klubtagoknak" -sajnos most már én is közétek tartozom. Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, mert nem akarom a mutétet. Segítsetek! -olvastam itt tornáról, Gésa golyókról, - hol kapható, mennyibe kerül (mert ez kardinális kérdés), próbálta már valaki? Köszi a segítségért, mert nagyon padlón vagyok. Ildó
Névtelen
 


Szia Ildó!
Bekukkantottam ide, szerencsére nekem nincs ilyen problémám, de talán a tanfolyamnak köszönhetem (32 hetes terhes vagyok, ilyenkor már felléphetnek ilyenfajta problémák). Szóval: én a Kriston Andrea-féle tanfolyamot végeztem el terhességem közepén, ami bizton állíthatom, hogy segít és jó hatású. A velem együttjáró középkorú és fiatalabb hölgyek is err&#337;l számoltak be már a tanfolyam utolsó foglalkozásán. Volt, akinek már m&#369;téte is volt, illetve elég súlyos problémákka küzdött. No, gondolom pesti vagy, két honlapot ajánlanék figyelmedbe a tanfolyamok helyével, id&#337;ponjával kapcsolatban.
www.intimtorna.wire.hu
www.harmonet.hu
Elöbbi egy konkrét oktató, hely stb., utóbbin Kriston Andreától kérhetsz információt, hogy lakóhelyedhez, hol van legközelebb torna, és &#337;általa képzett oktató.
Üdv: Ágci
Ágci
 


[url=http://csucs.hu/?MCI=3408" TARGET="_top]http://csucs.hu/?MCI=3408[/url]

PC izom és gésa golyók
2001-01-13 19:37:57
Diotima irása

Hallottál már a PC izomról? Ez nem a számítógép egy rejtélyes alkatrésze, hanem a nõk alhasi- és nemi szerveinek m&#369;ködését elõsegítõ izom. Szerepe van többek közt az orgazmus elérésében és fokozásában is. Miért és hogyan érdemes er&#337;síteni - err&#337;l olvashattok, gyakorlati tanácsokkal, tabuk nélkül.

Arnold Kegel 1952-ben elsõk között publikált a pubococcygeus (PC) nõi izomcsoport jelentõségérõl a nõi szexuális mûködés kapcsán. Ez örvendetes hírnek számított, hiszen addig azt sem tudták, hogy létezik ilyesmi. A PC izmok a hüvely, a méh és a húgycsõ m&#369;ködésében játszanak szerepet, s ha ezek az izmok gyengék, különbözõ szexuális, vizelési, szülési stb. nehézségek tapasztalhatók.
A férfiakkal ellentétben a nõknek nem minden esetben van orgazmusuk a nemi aktus során. Egyes vélemények szerint a nõk jelentõs része csak ritkán él át bármiféle orgazmust szeretkezéskor, s akkor is fõként a klitorisz izgatásának következtében. Kisebbségben vannak azok a szerencsések, akik képesek a hüvelyi orgazmusra is, akár a G-pont, akár a méhnyak ingerlésével.
A szex pedig akkor az igazi, ha azt mindkét fél élvezi, ezt Kegel professzor is tudta, s ezért addig törte a fejét, amíg kidolgozott egy tréning-módszert, amelynek segítségével a PC izmok fejleszthetõk, erõsíthetõk.

Mi lesz ett&#337;l jobb?


1. Az orgazmus
Az izomcsoport tudatos lazításával illve megfeszítésével az orgazmus &#8211; különösen a hüvelyi orgazmus &#8211; készségének kialakulása és elérése könnyebbé válik. S nemcsak könnyebbé, hanem intenzívebbé is, ha a reflex-szer&#369;, ritmikus összehúzódás helyett tudatosan irányítjuk ezt a mozgást. Ha a nõnek jó, a férfinak még jobb! Hiszen az aktus alatt az izmok mozgatásával egyúttal a pénisz mozgását is irányítjuk. Ez pedig olyan, amire egyáltalán nem számított!


2. Inkontinencia problémák kezelése
Sok nõnél &#8211; fõleg idõsebb korban &#8211; gondot jelent a vizelet visszatartása. Ez a probléma szintén a PC izmok gyengeségével magyarázható, s a Kegel&#8211;gyakorlatok segítségével ha meg nem is szüntethetõ, de mindenképp javítható.


3. A szülés
Megkönnyíti a szülést, ha a kismama képes ellazítani a hüvely- és gátizomzatát, s a megfelelõ pillanatban feszes toló-mozgást tud elõidézni. A szülés után pedig könnyebben és gyorsabban nyeri vissza a hüvely a korábbi rugalmasságát, feszességét.


Hogyan kell csinálni?

A Kegel-gyakorlatok célja tehát az alhasi illetve a hüvelyizmok erõsítése. Ehhez meg kell tanulni az izmok összehúzását és ellazítását, a kettõ kombinálását és hullámszer&#369; mozgatását.
Ez a m&#369;velet többféleképpen csinálható, s a hatékony eredmény érdekében érdemes mindegyiket alkalmazni. Az alábbiakban Dr. Molnár Tamás szexuálpszichológustól idézek egy-két gyakorlati tanácsot:

- &#8222;Próbálja meg vizeletét úgy kiengedni, hogy az ülõkén, lábait kissé szétterpesztve, PC izmait összeszorítva, pár másodpercre abbahagyja a vizelést. Majd a szorításon engedve folytatja. Pár másodperc után újra "zárja el a csapot" 4-5 mp-re. Pár nap után egy-egy vizeletürítés közben, 4-5-ször is alkalmazhatja a szüneteltetést 10-12 mp-re növelve egy-egy szorításos idõszakot.
- &#8222;Feküdjön meztelenül, kényelmesen a hátára, lábait, térdeit hátrahúzva. Próbálja meg PC izmait 3-4 másodpercre erõsen összehúzni, majd elernyeszteni. Kis szünet után 5-6 mp-es összeszorítást is alkalmazhat. Az elernyedés utána teljes legyen. Napjában háromszor-négyszer is alkalmazhatja a gyakorlatsort. Egy-egy elszorításos szakasz 10-14 mp-ig is felmehet.&#8221;
- &#8222;Hogy tudatosuljon, hogy milyen erõs nyomást képes hüvelyében kifejteni, próbálja meg mutató és/vagy középsõ ujját óvatosan, nem túl mélyen a hüvelyébe feldugni. A szorítások erõsségét, idõtartamát változtassa, és figyelje ujján, milyen nyomást tapasztal. Haladóbb szinten megpróbálhatja hol közelebb a hüvelybejárathoz, hol feljebb, a méhszáj környékére koncentrálni az izomösszehúzások fókuszát.&#8221;
- &#8222;Mivel akkor hatékony ez a tréning, ha rendszeresen, naponta többször végigviszi a gyakorlatsorokat, célszer&#369; azokat hétköznapi helyzetekben is gyakorolni. Itt természetesen csak a PC izmok összehúzására és ellazítására gondolok, amit meg lehet tenni, ülve, állva, sétálgatva, munkahelyen, otthon, vagy utazás közben.&#8221; ( Senki se zavartassa magát, ha enyhe szexuális izgalmat is átél, ettõl csak kellemesebb lesz a napja!)
- &#8222;Azt már elérte, hogy hol feljebb, hol lejjebb mozgassa meg a PC izmait. Most ezt, az ellazulási szakaszok nélkül, egymás után lassan váltogatva próbálja meg! A nyomás fókusza, hol mélyen van a hüvelyben, hol középen, hol a hüvelybejárat közelében. Majd lassan vissza. És lazítás.
- &#8222;Mondhatjuk ezt a szakaszt "szorgalmi feladatnak" is. Már hazánkban is lehet kapni a keleti eredet&#369; gésa golyókat, vagy gésa labdát. 1, 2, vagy 3 kis golyó van összef&#369;zve, mely golyókban egy másik súlyosabb golyócska rezeg, mozog. Helyezze fel síkosító segítségével stabilan a hüvelyébe. Elõször ezt háton fekve próbálja. Próbálja stabilan benntartani, "megfogni", megszorítani õket, PC izmai segítségével. Majd anélkül, hogy kézzel hozzányúlna, próbálja kifelé tolni, nyomni. Majd felfelé szívni, mozgatni. Nem baj, ha elsõre nem megy. Sok gyakorlást igényel, de megéri!&#8221;
bigacsiga
 


Sziasztok!

Én is klubtag vagyok, és ezt elsõsorban annak köszönhetem, hogy háton fekve gétmetszés NÉLKÜL szültem. Túlnyúltak az izmok, kötõszövet, megereszkedett ez-az.

Kérdésem Bigacsigához: hol lehet ilyen gésa golyókat kapni konkrétan?

Köszi,

Emese
emesemama (emesemama)
 


Kriston-féle intim torna

- ha problémád van szülés után a szexualitással
- gátmetszés után
- ha inkontinens panaszaid vannak, elcsöppen a vizeleted, szél-széklet tartási problémáid vannak
- visszérgyengeséged van a gáttéjékon (aranyér)
- ha fel akarsz készülni a tudatos szülésreTanfolyamok:
- 5x2 óra (hetente egy alkalommal, öt hétig)
- 2x5 órás hétvégi tanfolyam
- egyéni fogalkozások is
- intimtornát ismerőknek gyakorló órák

E témakörben előadásokat is tartok.

Bővebb inormáció, jelentkezés:
intiminfo@freemail.hu
06-70/563-4051


Tóth Andrea


Május 22-én, azaz most szombaton Tóth Andreának (a fenti hozzászólás írójának) 2*5 órás csoportja indul reggel 8-kor. Aki jönne, írjon nekem virag78@axelero.hu , vagy hívjon: 0620-5569713

Virág
 


Sziasztok!

Látom jó régen volt forgalom, teszek egy próbát, hátha olvassa valaki. Nyitottam egy új topicot de nem írt senki sem...

2 éve született meg a kisfiam, és a szülés után volt némi pisi tartási problémám, de intimtornával sikerült helyrehozni a dolgokat.

Botor módon azt gondoltam hogy már nagyon fitt vagyok odalent, így elkezdtem kocogni járni. Na ez most alaposan betett .....
Valami elromlott odalent mert folyamatosan úgy érzem hogy pisilni kell..... sőt mintha nem is zárna tökéletesen. És úgy érzem hogy odbent nincsenek helyükön a dolgok.. sajnos ahogy kitapintottam a hólyagom szépen érzékelhető a hüvelyben.
Nagyon úgy tűnik hogy hólyagsérvem lett. :cry: :cry: :cry: Elvagyok nagyon keseredve, mert ahogy nézegettem a neten csak műtéti megoldások vannak. Szeretnénk még egy kistestvérkét de így jelen állapotomban teljesen reménytelen a téma. :cry: :cry:

Van/volt esetleg valakinek hasonló problémája?
Nőgyógyászhoz vagy urulógushoz kell fordulni, vagy egyszerre mindkettőhöz?
Tud valaki nagyon jó urulógust ajánlani?


Köszönöm előre is a válaszokat, tapasztalatokat!

ÍRJATOK!!!!!!!!!!!

EDIT
 


Egy egészségügyi kutatáshoz keresek olyan budapesti hölgyeket, akik egy beszélgetés során megosztanák az inkontinenciáról való tapasztalatukat, véleményüket a terápiás lehetőségekről, az orvosok hozzáállásáról. A kutatás anonim, a réstvevők pénzbeli juttatásban részesülnek.
ennyx85@gmail.com
 
 


Kedves érdeklődő :) !
Inkontinenciában szenvedő budapesti hölgyek jelentkezését várom, személyes tapasztalatcserére, beszélgetésre egy egészségügyi kutatáshoz. Anonim, négyszemközti beszélgetés, amit 3000,- Ft-tal tudunk honorálni. Amennyiben érdekel, mielőbb írj: mandulamag@yahoo.com, vagy hívj: 20/460-4909! üdv, kata :wink:
 


Sziasztok!

Az Inkontinencia Betegegyesület megkezdte tevékenységét. Nagy űrt igyekszünk kitölteni az egészségügy és az egészségpolitika terén. Bár nem vagyunk orvosok, ha tagjaink igénylik - titoktartás mellett -, kérdéseik megválaszolásához a legjobb szakembereket, orvosokat, ápolókat, sorstársakat biztosítjuk számukra.

Várjuk minden kedves érintett (legyen az inkontinens, vagy inkontinens embertársunkat gondozó, támogató családtag) jelentkezését a www.inkontinenciabetegegyesulet.hu oldalon, vagy a 1535 Budapest, Pf: 922 címen.

Jelentkezzetek minél nagyobb számban, hogy végre legyen elég erős a hangunk a "süket fülek" meggyőzéséhez!

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Pótolnám a linket, így egyszerűbb megtalálni minket:

http://www.inkontinenciabetegegyesulet.hu/

Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
A piacon van egy vadonatúj módszer, amivel az inkontinencia és gátizom-gyengeség gyönyörűen felszámolható! Speedfitness a neve és én ezzel jöttem rendbe a szülés után. Olyan vagyok mint új koromban, vagy talán még annál is jobb... A férjem szerint legalábbis :)
Én is elvégeztem a Kriston tanfolyamot, de bevallom nem sok lelkierőm volt a mindennapos gyakorlatokhoz. A Speedfitnessel ezzel nem kell többé törődnöm, ráadásul gyönyörűen lefogyasztott, feszes a hasam és a popsim is.
A www.speedfitness.hu oldalon az Egészség és Rehabilitáció menüpont alatt többet olvashattok az egész módszerről. Budapesten érhető el egyenlőre.
Remélem tudtam segíteni, üdv Mindenkienek.
 


Kedves Fórumozók,

Mindenkivel szeretném megosztani gyógyulásom történetét, amely Németh Zoltán Doktor Úr személyéhez fűződik, illetve ahhoz a komplex kezeléshez, melyben részesített. Így szeretnék reményt adni másoknak is.
37 éves miskolci hölgy vagyok. Másfél évvel ezelőtti nehéz szülésemet követően a nőgyógyászok a következőt diagnosztizálták nálam: végbélsérv, hólyagsérv, méhsüllyedés. Ez azt jelenti, hogy komoly húzó jellegű fájdalmak és székletürítési problémák mellett a méhszájam megközelítette a hüvelybemenetet és erőlködéskor ki-ki bújt onnan. Olyan volt, minha valami ki akarna esni belőlem- magassarkúban különösen fájt a lépés, állni sem tudtam sokáig.
Iszonyatosan kétségbe estem, annál is inkább, mivel mindig is ügyeltem az egészséges életmódra, rendszeresen sportoltam, sosem voltam túlsúlyos, a terhesség alatt is csak nyolc kilót híztam, a szülés előtt pedig olyan magasan volt a méhszájam, hogy el sem értem.

Minden nap sírtam! A nőgyógyászok bizonytalanok voltak - a legnevesebbek
közül körülbelül tízet kerestem fel országos szinten- többek között az egyik legrangosabb magánklinikát, illetve a főváros híres kórházait. Az első találkozás során mindig ajánlottak megoldásokat, ilyenkor örültem, a további találkozások során ezekről azonban már kevésbé pozitívan nyilatkoztak. Az említett nőgyógyászok a TVT szalagok behelyezését, a hüvelyplasztikával konbinált Manchaster plasztikát, vagy a méhszalagok "ide-oda varrogatását" ajánlották, „szerencsére” hozzátéve, hogy az összes módszer inkább rövidtávú és minőségileg is csak csekély javulást hozó megoldást adhat. Szóba került még a szülési szándék utáni méhkivétel, mint hosszabb távú megoldás, de végül is ezt sem akartam, annál is inkább, mivel a nőgyógyászok véleménye itt sem egyezett a gyenge hüvelyizomzat miatt.

Ahogy telt az idő, állapotom egyre romlott, hiába végeztem el a nőgyógyászok által javasolt Kriston intim torna tanfolyamot és gondosan csináltam a gyakorlatokat 9 hónapon keresztül! A 9. hónapban már a méhszájam állandóan kilógott, azt hittem, ebbe bele fogok őrülni!

Ekkor találtam rá Németh Doktor Úrra, aki a hüvelysúlyzók, egy speciális kocka szilikonpesszárium és egy elektrostimulációs kezelés alkalmazását javasolta, hozzátéve, hogy a kezelés hosszadalmas, de végül nagyon eredményes lesz. Először kételkedtem, azt hittem, kár az erőfeszítésért, de igaza volt. Minden úgy történt, ahogy megjósolta. Még a minden reggel felhelyezendő szilikonpesszárium viselése sem okozott gondot, sőt rögtön mérsékelte a panaszokat. Ahogy teltek a hónapok a hüvelyizomzatom egyre erősebb lett, székletürétési problémáim fokozatosan enyhültek, végül magszűntek, a hólyag felőli nyomásérzet is eltűnt, méhem pedig egyre magasabbra került!

Ma már panaszmentes vagyok, méhem 5-6 cm-el került feljebb az eredeti szörnyű állapothoz képest- a Manchester plasztikával is csak 2 cm-t ígértek a méhszájat megcsonkítva!
A súlyzókat még most is használom, hogy elérjem az eredeti állapotot, illetve, hogy a szexualitás még a mostani jótól is jobb legyen. Külön szeretném kiemelni, hogy a súlyzóhasználat egyre izmosabbá teszi a hüvelyt, így a szexuális élet is egyre jobbá válik.

Örökre hálás leszek Németh Doktor Úr segítségéért. Akinek csak részben is hasonló problémája van, azt tanácsolom, nyugodtan forduljon hozzá. Én is szívesen válaszolok bárkinek, akár e-mail-ben – macibaba37@freemail.hu-, telefonon, vagy személyesen is. Nagyon örülnék, ha segíteni tudnék tapasztalataimmal, most, hogy másfél évnyi szenvedés után újból jól érzem magam. Németh Zoltán Doktor Úr elérhetősége:

o Gyno-Cont Kft.
o 9026 Győr, Bácsai u.148
Telefon: munkanapokon, 12-18 óráig
+36 30 932-1772
o Telefax: +36-96-523-179
o E-mail: info@ladypower.hu
o Internet: www.ladypower.hu
Kérdezzen Németh doktortól:
nemethdr@ladypower.hu
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára macibaba4 2011.04.17 09:26-kor.

macibaba4
 


Kedves Fórumozók,

Erre a címre is írhattok nekem: macibaba37@freemail.hu

macibaba4
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet: