Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Kismamák!

A Foglalkoztatási Törvény lehetõséget ad a gyermeküket otthon nevelõ szülõknek, hogy támogatott továbbképzésen, átképzésen vegyenek részt.
A gyesben, gyedben, gyetben részesülõk hetente legfeljebb 20 órás tanfolyamon vehetnek részt.Csak annyi a megkötés, hogy ez idõ alatt nem folytathatnak keresõ tevékenységet és a gyermek másfél éves kora után vehetik igénybe a képzést.(A támogatás lejárta elõtt azonban el kell végezni az adott tanfolyamot.)

Intézményünkben államilag elismert közép-, és felsõfokú képzéseket szervezünk és bonyolítunk.
Most összeállítottunk egy étlapot, amelyben olyan tanfolyamok szerepelnek, melyek érdekesek lehetnek a Kismamák számára. Ezek mellett azonban több területen szervezünk szakképzéseket.

Aktuális tanfolyamaink:

Minõségbiztosítási felülvizsgáló és tanusító
Gazdasági informatikus I.
Számítástechnikai programozó
Számítástechnikai szoftverüzemeltetõ
Számítógép-kezelõ (-használó)
Irodavezetõ
Társadalombiztosítási ügyintézõ
Személyügyi ügyintézõ
Személyügyi gazdálkodó
Alapfokú nyelvi felkészítõ
Angol és német nyelvekbõl
Középfokú nyelvi felkészítõ
Angol és német nyelvekbõl
CAD-CAM tervezõ, dokumentáció-kezelõ informatikus

Képzéseinkre a Munkaügyi Központtól támogatás kérhetõ.

Jelentkezésetek illetve kérdéseiteket szeretettel várom:

Üdvözlettel: Takács Marianna

06-1/280-6777, 06-1/280-6765, 06-20/371-6763
 


kedves Marianna!

Hidd el, ha valakit érdekel, akkor is megtalál, ha csak egyetlenegyszer írod be, és nem az egész babanetet szemeteled tele....
Amíg egyszer írod le: információ, ha kétszer írod le, még elmegy, de ha minden második sorban Téged kell kerülgetni, akkor nem vagy jobb egy utcai ügynöknél, akitõl minden épeszû ember menekül.

Madárka

Madárka
madárka (mad&aacut
 


Szia MArianna!
Én örülök, ha ilyen "szemeteléssel"találkozom, sajna mostanság sok csúnyább is megfordul nálunk.
Sokan tényleg nem tudnak ilyen lehetõségekrõl, aztán letelik a 3 év, és jön a "ha tudtam volna". Ha Zsomi 2 éves lesz, én is kihasználom az angol középfokút, az egyébként egy vagyonba kerülne.
Hajrá
Zssomimama
zsomimama (zsomimama)
 

 
 

Kedves Marianna!

"Szemetelj" csak bátran!!!
Nem tudom de mostanában nagyon sok a nem ide illõ "hozzászólás".De ezt én nem is nevezném annak inkább kötekedésnek,unalom üzésnek,stb stb.
Igen is szerintem sokan nem tudták és inkább köszönettel tartozunk mint sem,"Szemetelésnek".Igaz több helyen is lehet olvasni de ez sem árt.Igy legalább b nem fogunk ugy járni mint ahogy azt Zsomimama emlitett " ha tudtam volna"..


Üdv mindenkinek Jucus
Jucus
 


Én a sokszoros beírás helyett szívesebben olvastam volna azt, hogy mégis, ki/mi ez az intézmény, mert ez sajna kimaradt a reklámból.
A sok beírás hibája, hogy keresztbe kasul reagálnak rá az emberek, vagy ha valaki kérdez olyat, ami már a másikon megválaszolásra került, akkor 5-ször kell megválaszolni, és bizony nem mindenki lelkes, hogy ezt megtegye. Szerintem felesleges egy és ugyanaz topicot 5-ször kinyitni!!
Ildi

Ildi
 
 


Én úgy tudom, hogy ezeket a képzési formákat a munkaügyi központok szervezik. Nálunk így van, voltam is benn,és ha aktuális lesz, megyek is.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Hát, szerintem ez van olyan fontos, hogy nem árt több helyen. Van aki nem nézi végig az összes topikot, vagy átsiklik véletlenül a szeme rajta. Igy viszont titi mindenki megtalálja. Meg hát ha az egyik beindul, oda lehet linkelni a többirõl ami nem. Rugalmasság? Tolerancia? Türelem?

Hát igy.
Zsunya
zsunya (zsunya)
 


Bocs, azt hittem, nem csak én vagyok az, aki elsõ olvasásra felfog dolgokatKép. Egyébként ez abszolút nem új, több ismerõsöm próbálkozott vele, egynek sikerült elérnie, hogy valami angol alapfokra beiratkozzon. Ez potom négy hónapjába került, és nem kapta a munkaügyi kp-tól a teljes térítésmentességet, mert úgy gondolták, hogy ha ketten élnek havi 38000 ft-ból, az túl sok. Egyébként bemész a munkaügyi kp-ba, kitöltesz egy halom papírt, és õk majd eldöntik, hogy mit tanulhatsz, és hol. Ismerõseimnek ajánlottak ilyen zseniális lehetõségeket, mint divattervezõ, lakberendezõ, kutyakozmetikus...no comment.
A topicok nagy részében felmerült már a téma, mérsékelt lelkesedés mellett. Ez ugyanolyan humbug, mint az ingyenens egyetem. Ha akarják figyelembe veszik, ha nem akarják nem....
Már szórom is a hamut a fejemre..
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Én felhívtam a "szemetelõ" hölgyet. Nagyon kedves és szolgálatkész volt, felírta a nevem és a telcsiszámom, miután jeleztem, hogy áprilistól aktuális lenne nekem az angol. Kb. január-februártól indulnak a tanfolyamok, szerintem akit érdekel, mozduljon rá. Ritkán van, hogy "ingyér" adnak valamit, azt a néhány forintot a telefonra megéri eltékozolni.
Kedves Madárka! Ha humbug is szerinted, én azért próbálkozom.
Eryc@
 


Kedves Madárka! és Többiek!

Az ingyenes egyetem nem humbug. Én az ELTE-n érdeklõdtem másoddiplomás informatika tanári képzésrõl és létezik! Nemcsakhogy a költségtérítést nem kell megfizetni, de az utazási kedvezmény is jár.
Fontos! A felsõoktatási intézmények levelezõ képzéseinél nem kell a gyereknek legalább 1,5 évesnek lennie. Így a 4-6 félév belefér a gyes-be.
És az ilyenek "igazi" papírt adnak! Diplomát, amit államilag elismernek.
Mara
 


Mara! Ez elsõ diplomára is vonatkozik?

Köszi
Zsunya
zsunya (zsunya)
 


Sziasztok!
Most vagyok elsõéves fõiskolás, elsõ diplom a cél. A harmadik gyerek mellett csinálom, levelezõn. Zsomi 7 hónapos. Engem felvettek államilag finanszírozottra, a pontok miatt. A barátnõmet fizetõsre, de mivel gyeden van, tandíjmentes. Félévente kell papírt vinnie.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Kedves Zsomimama!

Nem tudod véletlenül, hol érdeklõdhetnék afelõl, hogy az egyházi iskolákra is vonatkozik-e a tandíjmentesség GYED-ne, GYES-en lévõk esetében? Engem tavaly felvettek egyházi fõiskolásra, elsõ diplomás képzésre, tandíjjal. Úgy tudtam, a GYES alatt ingyenes lesz úgyis, ezért halasztottam egy évet (akkor már terhes voltam). Aztán azt hallottam, csak az állami iskolákra érvényes a tandíjmentesség, de ez ellen az egyházi iskolák felszólaltak, mert diszkriminációnak tekintik. Vajon lett ennek azóta valami eredménye?

Ha tud valaki segíteni, kérem tájékoztasson! Én is megpróbálok érdeklõdni, ha megtudok valamit, jelzem!

Katus
Katus
 


Jaj, madárka! Nem arról van szó, hogy nem fogjuk fel elsõre, hanem csak arról, hogy nem veszûk észre, hogy ott van.

Kép
zsunya (zsunya)
 


Madarka!
Hogy is lehet valaki ennyier tokeletes???
Eva
eva
 
 


Szia Katus!
A felvételi tájékoztatóban benne kell lennie, és az iskola gazdasági osztályán is kell tudni róla. ezzel nem lesz kevesebb az iskolának, mert helyetted az állam fizeti ki a tandíjat.Úgy tudom, néhány magán felsõoktatási intézmény nem tartozik a csoportba. Érdeklõdj az iskolában.Vagy nézz utána a Neten.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Eva,
így születtemKépCsaládi átok....Kép
madárka (mad&aacut
 


ja, alapítványi iskolák nmem tartoznak bele a körbe, valahol meg közlik, hgoy tandíjat nme kell fizetned, csak csak minden egyéb költséget mondjuk úgy 100000Ft-ot. Mellesleg aktu intézmény TO-án kell érdeklõdni, õk adnak eegy papirost, amit ki kell tölteni. nem nagyon fogadnak el igazolást a TB-tõl, folyószámlakivonatot kell lengetni, hgoy rajta lakik GYES. Ez már tavaly is így volt.

Eva,
ez azért van, mert ha valami NEKEM fontos, akkor annak utánajárok....Kép
madárka (mad&aacut
 


Egy levlistán olvastam....


MINdenkinek,aki tanulni szeretne!


A tandíjmentességet nem kell szószerint mentességnek venni.Ez csak a
konkrét képzési díjra vonatkozik.Én és a barátnõm tavaly bedõltünk, és
jelentkeztünk a SZIE-GMFK Távoktatási tago-
zatára.Elõtte megkérdeztük, azt mondták, hogy csak a tankönyvek árát kell
kifizetnünk, ami egy
ciklusra 40eFt.De ez mindenkinek kötelezõ.Na jó, gondoltuk, ennyi még
belefér.Fel is vettek.
Volt nagy felvételi elbeszélgetés, ahol megkérdezték, hogy honnan jöttem,
meg minek.Kép
Aztán aug. elején jött a levél, hogy mivel gyesen vagyok, a képzési díjat
elengedhetik (így
feltételes módban, ha újfent beszrzek minden igazolást), de az oktatás-és
vizsgaszervezési
díjat, ami 110eFt egy ciklusra, 8 napon belül fizessem be.Estleg kérhetem a
kétrészletbeni
fizetést.Hát nem fizettem. Viszont fellebeztem, meg írtam az Oktatásijogok
Kormánybiztosának is.A SZIE-GMFK se levélre, se emailra nem válaszol,
telefonon azért nem hívtam õket, mert azt-
hiszem nagyon lebunkóznánk egymást.Írva nem káromkodom.A Kormánybiztos ígért
mindent, mint
a pártok a válsztási kampányban, de eddig nem történt semmi.
Szóval ha valamelyikõtök mégis tanulni akar egyetemen vagy fõsulin, nagyon
nézzen utána
a kötelezõ fizetendõknek.110eFt annak is számít szerintem, akinek több van,
mint nekem.
madárka (mad&aacut
 


Szia Madárka!
Szeretném felvenni a kapcsolatot akivel ez történt. Tudnál nekem segíteni? Ugyanis én szintén a SZIE, csak a Gyöngyösi karára járok. Én még a kislányom születése elött kezdtem el, így be kellett fizetnem a tandíjat,de a következõ ciklust,mivel GYES-en vagyok, úgy gondoltam,hogy nem nekem kell állnom.
Üdv.:Sissy bo.szi@freemail.hu
Bo-Szi
 


Szia Madárka!
Én éppen lakberendezõ tanfolyamra szertnék járni. Ha meg tudnád írni, hogy melyiket és hol ajánlották/támogatták, nagyon megköszönném, mert ahol én érdeklõdtem, ott ezt nem finanszírozták.
Köszi elõre is: Cicus
Cicus
 


Van valami újság a tanfolyammal kapcsolatban?
Névtelen
 


Lányok, nem megy senki a Mariann által ajánlott tanfolyamokra? Vagy most már nem is lehet tudni, hogy elindulnak-e?

Trixi
Trixi
 


Lányok!

Valaki jár,illetve jelentkezett konkrétan mostanában ilyen támogatott tanfolyamra,fõsuliba?
Pontosan hol lehet megtudni,hogy hova lehet menni és mikor és hogyan és kinek és...?

Koszi: Zsuzsa
Névtelen
 


Sziasztok!

Lehet, hogy nem pont ide tartozik, de nem tudjátok véletlenül, hogy hol találok Budapesten kezdõ orosz tanfolyamot? Nem kell, hogy támogatott legyen, de mindenhol azt mondják, hogy orosz csak magánórában van, vagy csoportos jelentkezés esetén.

Ha tudtok olyan nyelviskolát ahol van tanfolyam, kérlek írjátok meg

Köszi
Anyuci
Anyuci
 


Zsuzsa!
Ha minden igaz szeptemberben kezdek a PSZF-en egy másoddiplomás költségtérítéses képzést. Mikor megkaptam, hogy felvettek ill. mellékelték a 110000.-Ft os csekket felhívtam õket és megkérdeztem, hogy ha én GYES-en vagyok mi a teendõ. Elmondták milyen igazolásokat kell a csekk helyett a beiratkozásra vinnem ill. hozzátette a hölgy, hogy az õ tandíjuk a könyvek árát is tartalmazza míg ez más helyeken nincs így. Így úgy tûnik, hogy a diákigazolvány és a leckekönyv (össz.3180.-) árán kívül egyenlõre mást nem kell fizetnem.
Majd a beiratkozás (09.06.) után megírom, hogy tényleg így van-e.
Üdv. Tánya
Névtelen
 


Kedves Tánya!
Én a harmadik évemet kezdem hasonlóan most a KLTE-n, és mivel GYES-en vagyok, valóban nem kellett fizetnem, csak igazolást vinnem róla. Nálunk nincs tankönyv, ezért kíváncsi leszek, hogy azt is tényleg ingyen megkapod-e? Írd majd meg!
Szia: Timi
 
 


LAnyok!
Es mi van a nyelvoktatassal?
Az is igy tortenik?
UdvKép
Kriszta anya
Kriszta anya
 


Tánya, mikor jelentkeztél erre a képzésre? Honnan tudhatom meg mi és hol indul esetleg januárban?
a PSZF-re nappalira mentél? vagy estire? vagy levelezõre?

Momo
Momo
 


Engem olyasvalami érdekelne, ami jobb háziasszonnyá tehet.
Amikor elvégeztem a nyolcadikat, voltak lányok, akik két éves GAZDASSZONY KÉPZÖbe mentek.
Nos engem most érdekelne ilyesmi Budapesten.
Tanulnék fõzni, varrni, takarítani, meg hasonlók. Ugyanis csapnivaló vagyok...

Ha valaki tud valamit szóljon!
borcsa@fw.hu
 
 


Kedves Tánya!

Tényleg, Momo kérdése bennem is felvetödõtt.Te honnan tudtad meg,hogy hol,mikor mi indul?

Köszi: Zsuzsa
Névtelen
 


Sziasztok!
Van egy Kormány rendelet, amely az egyetemi és fõiskolai hallgatók részére nyújtható támogatásokról szól (Magyar Közlöny 2000/87.sz.). Ebben található, hogy költségtérítéses képzésben részt vevõ, Gyesen lévõ hallgatótól tandíj nem szedhetõ. Ez a rendelet, tehát az egyetemekre és fõiskolákra vonatkozik. Jelentkezni pedig a szokásos módon lehet. Tavaly megvettem a Felsõoktatási felvételi tájékoztató c.könyvet és abban bogarásztam majd március 1-ig kellett jelentkezni. (Májusban pedig felvételizni.)

Momo! Amire én jelentkeztem az közgazdász szak másoddiplomás képzési formában (levelezõ tagozat távoktatási jelleggel).
A másik lehetõség a Gyes alatt a különbözõ tanfolyamok ingyenes vagy támogatott elvégzése. Ezekrõl a helyi Munkaügyi kp-ban lehet érdeklõdni, de csak a gyermek 1,5(?) éves korától.

Timi! Te hogy bírod? Egy kicsit én aggódok néha, hogy fogok újra tanulgatni!
Üdv Tánya
Névtelen
 


Kedves Tánya!
Én azt nem bírnám, ha nem tanulhatnék! A nagyobb fiam 4. évesen szültem, és egy évet hagytam csak ki, azalatt a 2. is megszületett, és mentem vissza levelezõre. Nekem egy dolog jött be: a fiaim hozzászoktattam ahhoz, hogy 8 órakor alvás van, és így utána marad idõm éjfélig tanulni, vagy befejezni a munkámat. Ha rendszeresen tanulsz, akkor gyorsan belerázódsz, és nem lesz különösen nehéz. Persze a vizsagidõszakban szalad a ház, és már szeptembertõl elkezdem a karácsonyi ajándékok megvételét, mert ugye decemberben vizsgaidõszak van! Ne aggódj, fog az menni!!
Szia: Timi
 
 


Sziasztok!
Én végzõs leszek jövõ héttõl, egy mûvészeti suliban. Tehát tanulás (könyvbújás) helyett rajzolni/festeni/ragasztgatnom kell. Amiket elég nehézkes egy baba mellett. Amivel még csak csak megbirkózom, de mivel estire járok éppenhogy hazaérek az esti szopira, a délutánin viszont nem vagyok itthon. Fejni nem tudok, sosem ment, még teli cici se nagyon. Kép( És nem is lenne igazán megoldható a suliban fejni. Rémisztgettek azzal, hogy majd jól elapad ha kihagyok egy kajáltatást. Gondoltam addigra kilövöm ezt az étkezést gyümölccsel, amit apja is bele tud tankolni a gyerekbe, de attól is csak elveszik a kedvemet.
Csemete most 4 hónapos. 10-én sulikezdés. Mit csináljak?

Zsunya

 
 


Kedves Zsunya!
Én tanítottam a fiam 4 hónapos korától hetente 2x este, és amit lefejtem, a férjem odaadta, de nem történt semmi gond (azt leszámítva, hogy legalább két melltartóbetét kellett, annyira áztam). Szerintem sosem késõ megtanulni a fejést, hátha mégis sikerült. Mire a sulid kezdõdik, már közel lesz az 5 hónaposhoz a kicsi, ami után egy hónappal már amúgy is elkezdene egyszer egy nap valami mást is enni. A legjobb szerintem ebben az egészben amellett, hogy nem esel ki az életbõl, emberek közé jársz, hogy a férjed is sok idõt tölt a gyerekkel, ami ma már nem nagyon jellemzõ. Nincs aranyosabb, mint a nagy kezek közt ücsörgõ baba, ahogyan próbálgatnak együtt enni. Megtörtén egyszer-egyszer, hogy a férjemék olyan ügyetlenek voltak, hogy a fiam egy mozdulattal kiborította az összes tejet, tehát egy étkezés teljesen kimaradt. Sírt egy kicsit, aztán elaludt. Ezután a fagyasztóban is tároltam néhány plusz adagot.
Még az jutott az eszembe, hogy amíg ilyen jó idõ van, nem sétálhatna el a párod a kicsivel a suliba, és szünetben megszopiztatnád egy csendes sarokban a kicsit?
Szia: Timi
 
 


Köszi Timi a gyors reagálást. Nem akarom elkiabálni, de apja és fia meglehetõsen sokat van együtt, mert úgy alakitottuk ki az életet, hogy amikor õ hazajön akkor dobom össze a kaját, meg ami gyorsan takaritani való van. Addig õ babázik.
Nem a fejési technikával van baj, hanem, hogy nagyon kényelmesen be vagyunk állva kereslet kinálatra, tehát nincs mit fejni. Ráadásul nem sikerült még rendesen fejéssel beinditanom a tejleadó reflexet. (a buta fejem valahogy undoritónak találja a fejést, mig a szopiztatást szereti)A suliban nem is tudnék a kimaradó evés hejett fejni, mert nincs erre fél óra, ahogy a szopira sem. Egyben tartják meg a négy órát (hetente háromszor vagy négyszer) hogy emberi idõben vége legyen. Nyakig szenes vagy festékes vagy agyagos vagyok és egy más agyi állapotban.
Akkor marad az hogy kb mostanában elkezdem neki kinálgatni a gyümölcslevet? Nem fog leszokni a cicirõl ugye? Van még az elsõ hetekbõl kb két liter tej lefagyasztva, majd azt is beépitjük a rendszerbe. :-)

Zsunya

 
 


Kedves Zsunya!
Ha napi egyszer gyümölcsöt kap két dolog lehetséges : este mikor hazamész nekiugrik a cicinek, mert örül végre, hogy az anyucija vele lehet, vagy kezd ráérezni az ételek ízére, megtetszik neki, de azért este mégis kell majd a cici, mert az mégiscsak jár! A liter tej legalább két hétig elég lezs, tehát valahogy cak eljuttok a bûvös fél éves korig!Akkor pedig már feltétlen el kell kezdenie lassan enni. Én még gyakran 7-8 hónaposn is tartottam egy-egy csak szopizós napot a fiúknak, volt bõven, napi fél liter le is adtam.
Szerintem a tanulás a kisbabásoknak nagyon jót tesz, a nagyobbik fiam most 4 éves, õ gyakran ír nekem dolgozatot, és kéri a pirospontot (egyébként már írogatja a betûket magától). Én nagyon irigyellek Zsunya, hogy alkothatsz, írd meg részletesebben, hogy mi leszel, ha végzel, és melyik suliba jársz?
Szia: Timi
 
 


Kedves Timi!
Köszi a tanácsokat, megnyugodtam. Tegnap még az indexes anyákkal is konzultáltam, õk is ezt mondták, amit te. Azért volt ez ilyen hirtelen mert tegnap kaptam a sulitól levelet, hogy hogy lesznek a dolgok. Abból derült ki, hogy a héten be kell fizetni, és hogy egy hónappal elõbb kezdõdik a tanitás. (KREA Környezettervezési Fõiskola) Harmadéves vagyok, Tervezõgrafika szakra járok, és ez is a munkám már 5 éve, csak papirom nem volt róla eddig. Kép Nagyon szeretek oda járni, mert a mi csoportunkban csak öten vagyunk, a következõben már harmincan vannak. Szóval nálunk még nagyon magas a szinvonala az óráknak. Nagyszerû emberek tanitanak. Nagyon szeretem. Kép
Mondtak olyanokat is, hogy milyen dolog suliba menni a gyerek mellõl, pláne estire. De én meg úgy gondolom, hogy egész nap együtt vagyunk, apjának is jár abból a gyerekbõl. Pláne ha van is apjában nagy igény erre! Kép
Van itthon barack, kitekerem akkor ma a levét és megpróbáljuk. Bár lehet, hogy almával kellene kezdeni... Apája hoz este neki HIPet. Egészen fellelkesült hogy etetheti. Én meg megnyugodtam.

Hát igy vagyunk.
Mekkorák a fiaid?

Zsunya

 
 


Kedves Zsunya!
A fiúk 2,5 és 4 évesek. Én mindig úgy gondoltam, hogy a gyereknevelés nem szabad, hogy teljesen megszûntesse a nõ kapcsolatát a világgal. A fiaim is tisztában vannak azzal, hogy nekem is tanulni kell, vizsgaidõszakban mindig megbeszéljük, gyakran látnak este olvasni, és ezáltal olyan mintát látnak, ami természetes lesz nekik. Ma már 40-es éveiben a nõ befejezi a nevelést, a gyerekek hamar önállósodnak, és nem akarok abba a hibába esni, hogy akkor elvesztek mindent, ami értelmet adott az életemnek. Nem azért tanulok 22 éve, hogy itthon üljek utána. A gyerekek azt látják, hgy az életben minden embernek célja van, elképzelése, amit meg kell valósítani, persze rangsorolva, hogy mi a fontosabb. Most kicsik a gyerekek, ezért itthon dolgozom, hogy ha kell, itthon tudjak lenni velük stb., de ha nagyobb iskolások lesznek, tudom folytatni tovább. Egyébként van egy aranyos történetem a vizsagidõszakból. A barátnõm otthon van a 2,5 éves kislányával. Tavaly dec-ben volt egy nehéz szigorlatunk, egyik tárgya az esztétika volt. A barátnõm hangsan tanul, és egy alkalommal odament hozzá a kislánya, elvette az összes ejgyzetét, és azt mondta: Anya, nem kubizmus! nem kubizmus! Kép
Nekünk még nagyon bevált az elején a mildipép, vagy valamelyik ilyen pép. Van közte 4 hónapos kortól adandó, és anyatejjel is elkészítheted.
Szia: Timi
 
 


Sziasztok!
minden OKI-s tanfolyamra igaz ez a támogatás, vagy csak a munkaügyi központ által adottra?

Köszi
Zsunya

 
 


Sziasztok, jár vagy járt valaki a munkaügyi központ által támogatott nyelvképzésre?
Mennyire lehet bírni? Le lehet vizsgázni?

Eléggé rémísztő híreket hallottam:
heti 5x4 nyelvóra
a végén kötelező és csak Rigó utcai nyelvvizsga ...


nem tudom bele merjek-e vágni. Kezdő angolt vagy németet gondoltam.

Renáta
Renáta
 


Engem is érdekelne!

Xénia
Xénia
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

cron