Új privát üzeneted érkezett!

Mivel valószínűleg nem vagyok egyedül a problémával, gondoltam elindítok egy beszélgetést a részmunka-vállalásról.
Lányom két és fél éves. A szülés után fél évvel már visszamentem dolgozni, mivel szükség volt rám a munkahelyemen és nekem is a munkára (az elfoglaltság és a pénz miatt is). Fél évig dolgozhattam fél munkaidőben, utána kénytelen voltam ismét 8 órát vállalni.
Azóta is furdal a lelkiismeret, mivel a lányommal és a családdal csak 5 óra után találkozom. Férjem (ahogy az általában lenni szokott) még többet dolgozik. Így nem lehet rendesen gyereket nevelni!
A nőknek igenis járna a lehetőség, hogy 4 ill. 6 órában dolgozhassanak, hogy családi feladataikat is elláthassák. Viszont kevés az ilyen lehetőség. Persze akad telefonos és egyéb egyszerű munka, de két diplomával ez eléggé leépítő lenne. Én normális, megbecsült állásokra gondolok. Úgy tudom, hogy bizonyos minisztériumi támogatásokat vagy adókedvezményeket is kapnak a munkáltatók, ha részmunkaidős állásokban folglalkoztatnak. Mi a véleményetek a témáról? Van valakinek jó tapasztalata részmunkával kapcsolatban? Vannak fejvadász cégek, akik ilyen állásokat kínálnak? Ugye nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal!
 
 


Szia úgylátom te jobb helyzetben vagy mint én.Első babás leszek még csak az elején járok.Mivel csak nyáron szoktam dolgozni(vendéglátóipar),télen tingli-tangli munkákkal el voltam eddig.De most .....nemtudom mit tegyek itt állok munka nélkül néhány hetes terhesen és semmi ötletem nincs.A nyári munka már szóba sem jöhet,és nemtudom mi legyen.Ha van valami jó ötleted szivesen veszem.Gondoltam adatrögzitésre vagy ilyen dolgokra,de nemtudom merre induljak ilyen állapotban.........

mankuc
 
 


Sziasztok!
Nekem 3gyerkőcöm van, a legnagyobb még főiskola alatt született, akkor halasztottam 1 évet, és úgy fejeztem be a sulit. A középső gyereknél 2 éves korában mentem vissza dolgozni félállásba, de gyakorlatilag szinte ugyanannyit dolgoztam, mint az egész állásban lévők, ráadásul táppénzre se mehettem, ha beteg volt a manócska, mert megbízási szerződésem határozott munka elvégzésére szólt. Így csak csereberélgetni tudtam a kollégákkal, utána meg győztem visszaadni. Most a harmadik babóca 2,5 éves lesz, de úgy döntöttünk, most itthon maradok 3 évig. A gyes összege teljesen romba dönti a család anyagi helyzetét, de a 3 prücsök mellett levegőt venni alig van időm, nemhogy dolgozni! Azon töröm a fejem, hogy a gyes lejárta után, ha a munkahelyem engedi akkor csak félállásba mennék vissza, és mellé kihasználnám a főállású anyaságot. A középső akkor megy suliba, a pici meg oviba, no és persze a nagy is elvár némi törődést. Hát, ezt a mi "rohanó világunkat" nem gyerekes anyukákra szabták!
Éva
 

 
 

Sziasztok!
Tuncimami, hogy erted azt, hogy kihasznalod a felallas mellett a foallasu anyasagot? Ad az allam ehhez valami tamogatast?
Azota talaltam egy alapitvanyt, amely a kismamak munkahelyi visszaallasat tamogatja. www.jol-let.com Elvileg allasközvetitessel és tanacsadassal is foglalkoznak. Regisztraltattam magam naluk. Kiváncsi vagyok, hogy tudnak-e valami elfogadhatot kínalni.
Ugy tünik, hogy a politikai hozzaallas is valtozoban van. Talan nehany ev mulva mar erezhetöek lesznek az anyak munkavallalasat es a reszmunkaidöt szorgalmazo törekvesek.
 
 


Szia Ileona!
Úgy értettem, hogy a három gyerkőccel választhatom a főállású anyaságot, ami pénzügyileg ugyanannyi, mint a gyes, (ezalatt a közalkalmazotti státusom megmarad) és megbízási szerződéssel vállalhatok félállást. Ez a kettő anyagilag olyan, mintha gyeden lennék, és úgy érzem, ez a kevesebb pénz nem okoz olyan nagy traumát a családnak, mintha sose látnának itthon.
Tényleg jó lenne, ha valaki foglalkozna ezzel az üggyel, mert a gyerekek nagyon megsínylik, hogy mindkét szülő kénytelen látástól-vakulásig dolgozni.
Éva
 


Sziasztok!
Hasonló cipőben járok én is. 3 gyerkőc van, a legkisebb 1 éves, de anyagi helyzetünk miatt jó lenne valami elfoglaltság. Azt sem tudom mihez kezdjek, mert óvónő vagyok, a közelünkben zéró állás, a régi helyem pedig túl messze van a három gyerekhez.Ileona, az az alapítvány jó ötletnek látszik, kipróbálom.
Tüncimami, a gyerekek mellett hogy ment a munka és az otthoni feladatok ellátása? Mindig mindenre volt energiád?
Zsuzsi


 
 


Sziasztok!
Gratulalok a batorsagotokhoz! Egy ideje gondolkodom rajta, hogy talan mar johetne nalunk a masodik gyerek, de egyelore elsosorban azert, hogy a lanyomnak (2 és fel eves) legyen legalabb meg egy testvere és a korkulonbseg se legyen tul nagy. Viszont akkor oda az a kis szabadsag is, amit most - hogy mar nagyobb lett a gyermek -, elvezhetek. Ez tudom, hogy onzoen hangzik, es en is orulnek 3 gyereknek, de ez iszonyu nagy aldozat. Gondolom, nem sok idotok jut magatokra. Ez nem hianyzik? Tenyleg szegyellem magam, hogy ilyen önző vagyok, de en szeretnek a csalad mellett egy kis karriert (reszmunkaidőben) es egyeni sikereket is, persze ugy, hogy kozben ne erje hatrany a csaladot. Lehet, hogy idealista vagyok, és ez lehetetlen.
 
 


Sziasztok!
Nekem két kisgyerekem van, 2 éves fiú és egy 8 hónapos kislány. Most gyeden vagyok itthon, ami a gyesnél talán jobb, de a hiteleinket sajnos nehezen fedezi. Tanári diplomám van, bár még ráérnék a munkakereséssel, valahogy sejtem , hogy nem lenne könnyü. A lehetőségek is szűkösek, egy kis faluban lakunk, bár nem vagyunk messze Pesttől. Szeretek a gyerekeimmel lenni, és félve tekintek a jövőbe, ha ezt nem tehetem majd meg nap, mint nap. Ráadásul mire hazaérnék a munkából, már energiám se lenne rájuk. Most viszont látok egy kis reményt, hogy ez ne így legyen. Találkoztam egy lehetőséggel, ami esélyt ad arra, hogy megteremtsem az anyagi biztonságunkat, és emelett időm is lenne a családomra. Az elején nagy erőfeszítésbe kerül, de később meghozza a gyümölcsét.
Ti merrefelé laktok? Ha érdekelne titeket szívesen írok részletesebben e-mailben: ranita3@freemail.hu
 
 


Sziasztok!
Izsuzsi!
Természetesen elég strapás a 3 gyerkőc, de a vészstratégiám az, hogy hagyom a lakásban a háborús állapotokat, és csak a kölkökkel foglalkozom. Egy konkrét ok nélküli kiadós bőgés is csodákra képes. Egyébként meg valahogy fokozatosan hozzáedződik az ember a család igényeihez, és ami kívülről kivitelezhetetlennek tűnik, az nekünk teljesen természetes. (Pl. fogtömés gyerekkel az öledben, vagy bevásárlás három manócskával.) Azt viszont biztosan tudom, hogy nem cserélnék senkivel!!!
Éva
 


Ranita, koszonom a reszletesebb infot, amit mail-en kuldtel. Azt hiszem, ez nem nekem valo. Probalkoztam korabban hasonloval, en ezt nem tudom meggyozodessel csinalni. Anelkul meg nem lehet.
Pentekenkent tart allaskeresesi tanacsadast a Jol-Let alapítvany a MOM művházban. Megprobalok valamikor szabit kivenni és elmegyek. Kivancsi vagyok, mit tudnak mondani. A honlapjukon neztem a forumot. Tök üres.
 
 


Sziasztok!
Az "örökbebabára várva beszélgessünk" topicosok nevében szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy jótékonysági koncertet, ha tudjátok, terjesszétek és gyertek el! KÖSZÖNJÜK!!!


"Muzsikával az újszülöttekért!"

Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek:

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért.
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

"A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!"


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép


...[/url]

Kép


...

Kép

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó