Új privát üzeneted érkezett!

8) Sziasztok!

Én 24éves vagyok, egy kislányom van, aki 2 éves. Szülésem, terhességem előt anorexiás voltam, a babás időszakban sikerült legyőznöm Anát és egészségesen élni, 80kilósan mentem szülni, 170 centi vagyok. Most megint itt a baj, ha sok a probléma," Anához menekülök" ... persze ez a rossz megoldás. Most megint 53 kiló vagyok és még mindíg azt érzem, nagyon szeretnék fogyni. Tudom, hogy nem lehet... Ha bárki küzd ezzel a problémával család mellett,írjon nekem! Aki szintén ki szeretne szállni a kalóriák rabságából, az jöjjön, segítsük egymást!
Üdv. S.
http://www.svartving.extra.hu/anaindex.html
egy jó oldal addig is....
 
 


Hoope, ha netán még itt keringsz valahol, írj.

Hasonló helyzet volt nálam is, a különbség csak annyi, hogy azóta Ana háttérben, én meg maradtam zsírpárnácskás... De ha diétázni kezdenék, azonnal leállok az evéssel. Problémák esetén direkt figyelnem kell rá, hogy egyek, stb.
dia
Budapest
 
 
 


Az anorexia egy pszichés betegség...igazából annyira nem értek hozzá csak véleményem van róla. De én úgy gondolom,hogy ameddig nem dől el az agyban,hogy mi legyen addig az Ana győzedelmeskedik. Önértékelésről van szó. Ez olyan,mint valami fordított Atlas szindróma. Ugyebár az izomkolosszusok minél izmosabbak annál több izmot akarnak mert mindig kevésnek érzik magukat. Aki anorexiás az meg mindig nagynak érzi magát. Nos..el kell magunkat fogadni és csak utána szabad belekezdeni valami egészséges fogyókúrába és nem valami éppen életben tartó valamibe.
 
 

 
 

én csak ismerek egy ilyen lányt aki valószínűleg anorexiás, bár ő maga ezt nem akarja bevallani. kb 170 cm magas és olyan 46 kg volt amikor utoljára láttam.... most szerintem 40 kg sincs. mit lehet ilyenkor tenni? hogyan lehetne segíteni neki?
 


Ha segítesz neki felismerni a helyzetet akkor talán az a legtöbb amit tehetsz mert utána elindul az a bizonyos folyamat. Ameddig nem látja be,hogy amit cselekszik az rossz és ártalmas addig nem is fog ellene semmit se tenni. Amúgy legkönnyebben úgy lehet őket szembesíteni,hogy a végtagok méretei és a fej mérete aránytalanná válik a test vékonysága mellett. Mivel a csontból nem lehet fogyni emiatt a vékony karokon,lábakon a kézfejek és a lábfejek nagyoknak tűnnek..ugyanez a helyzet a fejjel is. A vékony nyakon és a lesoványodott felsőtesthez képest furcsán nagy a fej mérete is. Ami természetesen nem változik..csak aránytalanná válik a test a kóros soványság miatt.
Ha ezeket ő is észreveszi akkor egy természetes undor indul el benne ami remélhetőleg arra fogja motiválni,hogy sikerüljön kijönnie ebből a betegségből!
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

 

cron