Új privát üzeneted érkezett!

<font face="Comic Sans MS,Tahoma">Sziasztok!

Nagyon remélem, hogy valaki tud közületek segíteni nekem!
Már gyerekkorom óta van orrsövényferdülésem, de az utóbbi 2 évben annyira súlyosbodott a helyzet, hogy lassan nem is fogok levegot kapni.
Ha valaki már átesett közületek ilyen mutéten, az megírná nekem, hogy mennyi ideig kell kórházban maradni mutét után, milyen is ez a mutét, mennyire fájdalmas, mennyi a gyógyulási ido? Szóval minden érdekel, mert nagyon félos vagyok. Pedig estem már át mutéten, de ettol nagyon félek.
Elore is köszönöm a válaszokat!

Üdv.: Anikó</font>.

Kép

KépKép
 
 


Anikó,
én átestem ezen, de már ezer éve, szóval lehet, hogy a kórházi szokások (műtét utáni bennmaradás stb) változtak.
Szóval nem biztatlak... Nekem anno azt mondták, hogy az arcon az orrban fut össze a legtöbb ideg, ezért a műtét nagyon fájdalmas. Nem tudom, az idegekkel kapcs. igaz-e a dolog, mindenesetre én meg akartam halni a műtőasztalon. Apukám ellenben (ő is átersett egy orrs.műtéten), azt mondta, hogy neki nem fájt, inkább kellemetlen volt. Szóval valszeg emebre váélogatja (meg hogy mekkora a fájdalomküszöböd...)
A végeredményt illetően azt mondom, megérte! Ég és föld a különbség!
Műtét előtt a szokásos vizsgálatok. A műtét elyi érzéstelenítésben történik. Nem túl kellemes, ahogy írtam is... Nem tudom, hány napos bent-tartózkodás utűán jöttem haza (14 éve volt...)

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Lehet, hogy most megijesztettelek, de azt mondom, megéri!!!!
üdv
Zs.

Zsóka
 
 


<font face="Comic Sans MS,Tahoma">Szia Zsóka!

Köszi, hogy írtál! Valóban nem nyugtattál meg! Kép Nagyon alacsony a fájdalomküszöböm. A szülést is alig "éltem" túl. Szóval tuti, hogy itt is haldokolni fogok. Bízom abban, hogy csak az érzéstelenítés fog fájni, azt pedig csak kibirom valahogy. Vagy neked az egész műtét fájt? Nem hatott az érzéstelenítő?
Mennyi ideig tart maga a műtét?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv.:
Anikó</font>.

Kép

KépKép
 
 

 
 

Anikó,
az én fájdalomküszöböm is kritikán aluli Kép. Én abba a pár órányi vajúdásba (négy óra, utána sürgősségi császár) is bele akartam halni...
Az érzéstelenítés nem fájt, inkább kellemetlen volt (irdatlan nagy tűel adták), nekem a műtét maga fájt. Nem hosszú maga a műtét, de hosszúnak tűnik.
Anikó, szerintem jobb ha nem kérdezel semmit, vagy én nem válaszolok, mert a végén még nem mész el. pedig valóban megéri! Ég és föld. Azelőtt olyan málén néztem a világba (mindig félig nyitva volt a szám, különben valószínűleg megfulladtam volna), és azóta tudom, hogy milyen is az, orron át levegőt venni Kép.
De bízz(unk) abban, hogy mindenki más és más, és neked nem fog fájni.
üdv
Zs.

Zsóka
 
 


<font face="Comic Sans MS,Tahoma">Szia!

Annyira nem tudsz elrémíteni, hogy ne mennjek el! Kép
Csak félős vagyok és tudni akarok mindent! Volt már egy elég nagy műtétem is, mivel daganatos voltam. De akkor altattak.
Köszi, hogy válaszoltál!
Üdv.
Anikó</font>

Kép

KépKép
 
 


Írj majd, hogy mentek a dolgok.
Fájdalommentes (legalábbis minél kevesebb fájdalommal járót) műtétet és gyors gyógyulást!
Zs.

Zsóka
 
 


Sziasztok!
Anikó, nekem kb 17 éve volt az orrsövény műtétem, amire emlékszem az, az hogy tényleg hatalmas volt a tű amivel az érzéstelenitőt adták, de utána nem fájt. A műtét kb 35-50 percig tartott. utána hatalmas gézcsikokat raktak az orromba amit naponta? 2naponta (már nem emlékszem) cseréltek. Attól nagyon féltam, és úgy összeszoritottama szemem hogy szinta szédültem, de túléltem. Annyira nem volt vészes, csak ismeretlen volt az érzés. Ami viszont furcsa volt, hogy én a műtét után 6-8 napig nem éreztem semmilyen illatot. Már teljesen kétségbe estem, hoy mi lesz igy velem, de aztán visszetért ez a funkció is. Azt mondta a doki hogy ez természetes, mert ha a szemed is hosszú ideig be van kötve és leveszik a kötést, akkor sem látunk, hozzá kell szokni a szemnek is, és persze az orrnál is ugyanigy működik. Kórházba ugy emlékszem hétfőn bementem, kedden műtöttek, egy hét múlva kedden hazaengedtek. Kontrol pár hét múlva. De ez tényleg nagyon régen volt már. Sok sikert a műtéthez, és tényleg megéri!
Orsoly
 


Anikó!

Akkor én hadd biztassalak. Nekem két éve volt. Én altatást kértem, igy semmit sem éreztem a műtétből. Hétfőn volt a műtét és szerdán már hazamehettem. A tamponkivétel sem fájt, pedig féltem, mert sokan riogattak, sok sztorit hallottam, de kértem egy fájdalomcsillapitót és tényleg semmiség volt. Igy nincs negativ élményem. Kép

Giti
 
 


Sziasztok!

Beállok én is az orrsövény-műtétről érdeklődők közé, hátha jár erre mostanában is valaki, akinek volt ilyen műtétje. Legfőképp az érdekelne, hogy hol van egy olyan doki, aki profin megcsinálja, és ha lehet választani, akkor a biztonság kedvéért altatásban. Kép
Ahogy hallottam mások élménybeszámolóit, a legtöbb ember azt mondta, amit Ti is, hogy ég és föld a különbség, de sajnos beszéltem két olyan emberrel is, akinél nem volt változás, ugyanúgy dugultak. Nem tudom, ez dokifüggő, vagy orrfüggő-e.
Légyszi osszátok meg velem a tapasztalataitokat!
Köszi!

Bóbita
 
 


Érdeklödők orrsövény ferdüléses műtét fájdalmas-e? Altatásban vagy helyi érzéstelenítésben végeztékk-e? Mennyi időt vett igénybe a gyógyulás?
 
 


Szia!

Mostmár altatásban végzik. 2-3 napot kell kórházban lenni. Maga a tamponkiszedés rossz , kellemetlen. De az nem sok ideig tart.

Geri
 
 


Sziasztok!

Én ugyan nem sok választ kaptam itt, de a visszaolvasásból azért okultam valamit, úgyhogy megírom az én tapasztalataimat az utánam jövőknek:

Nekem azzal kezdték, hogy kaptam egy nyugtatóinjekciót, ami miatt semmi nem volt érvényes rám, ami miatt horrornak szokás tartani ezt a beavatkozást (kalapálás, ilyesmik). Teljesen tudatomnál voltam, de megszünt a stressz, hidegen hagyott amit csináltak velem. Úgyhogy ezt mindenkinek csak ajánlani tudom. A doktornő azt mondta, hogy ők (János kórház) 2-3 éve használnak ilyen műtéteknél nyugtatót, vagyis eléggé új a dolog, pedig eléggé kézenfekvőnek tűnik.

Az altatást viszont én nem ajánlom. Egyrészt ha kap az ember nyugtatót, akkor sztem felesleges. Másrészt két szobatársamat is altatták és ők azzal kezdték, hogy a műtét közben lefolyt vért ébredés után rögtön kihányták. Utána pedig egy napig olyanok voltak, mint az őszi légy, miközben én már akár a műtét után rögtön hazamehettem volna, gyakorlatilag semmi bajom nem volt.

Nekem a legrosszabb az volt, hogy másfél napig tele volt tömve az orrom gézzel, köpni, nyelni nem tudtam, de szó szerint. Megváltás volt, amikor kiszedték, és talán emiatt nem is nagyon fájt.

Kéz- és lábtörés helyett orrtörést kívánok minden ferde orrsövényűnek! Kép

Bóbita
 
 


Sziasztok! Terhesseg alatt is elvegzik az orrsoveny mutetet?

Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet: