Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Fórumozók!
7 éve foglalkozom különféle fejbör panaszokkal, hajgyógyászattal, különféle hajhosszabbításokkal, dúsításokkal. Ha valaki úgy érzi,hogy problémája, gondja van a hajával, bátran fordulhat hozzám jó tanácsért!
Zsuzsa
 
 


Szia Szignit!
Mostanában problémám van a hajammal. Erősen hullik, száraz töredezett, ujabban viszket. Korpa nincs és most levágattam, mert hosszű volt.
Lehetséges hogy hormonális probléma áll mögötte?
Sajnos festenem kell mert nagyon ősz vagyok, pedig csak 40 éves vagyok. Nem tudom mit csináljak, egyre kevesebb a hajam. Segitség!
 
 


Szia Szignit!
Nekem nem hullik és végre valahára csak kicsit törik. Gondolom sokat számít , hogy legalább 4 éve nem látott dauert. Viszont sebesedik a fejbőröm és mostanában korpásodik is. Nem szeretném levágatni , már majdnem a derekamig ér.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 

 
 

Nekem is vanna sebek a fejbőrömön.Ez mitől lehet?E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Kedves Mirmur!
Az egészséges fejbör naponta mintegy 80-100 hajszálat hullajt el - a hajnövekedés, kihullás és pótlás természetes folyamatának részeként. Az ennél gyorsabb ütemü hajhullás a hajzat megritkulásához vezet.
A hajveszteség lehet idöszakos, melynek több valószínü oka is lehet. Gyakori a szgorú diéta, vagy a vashiányos vérszegénység okozta fehérjehiány. Ezen olykor segíthet az étrend megváltoztatása: több hús, tojás, gabonaféle, friss bab és borsó, valamint C-vitamin felvétele.
Az átmeneti hajhullás másik gyakori oka néhány magas lázzal járó betegség.
Szintén hajveszteséget okozhatnak a fejbör betegségei, egyes gyógyszerkurák, a hormonháztartás kiegyensúlyozatlansága (pl. szülés elött-után), továbbá a fejen alkalmazott vegyszerek (hajfestés, tartóshullám stb.).
Amennyiben a normálisnál több hajveszteséget tapasztal, mindenképpen javasolnám szakorvos megkérdezését.
 
 


Kedves Kanga0216 és Szilde!
A sebes fehbör oka legtöbbször a fejbör túlzott szárazsága.
Nagy általánosságban zsíros, normál zsírtartalmú és száraz hajas-fejbört különböztatünk meg. A haj zsírosságát a faggyúmirigyek fokozottabb müködése, szárazságát pedig a csökkent faggyúkiválasztás okozza.A túlságosan nagy mennyiségü zsírkiválasztás éppúgy beteges tünet, mint a túlságos szárazság. Mindkettövel a fejbör korpásodása járhat, tehát ezeket a kórós állapotokat kezelni kell.
A túl száraz hajnak és fejbörnek nagyon jót tesz, ha hajmosás elött finom olajjal bekenjük.
Amennyiben a sebek nem múlnak, mindenképpen javasolnám börgyógyász felkeresését.
 
 


Köszönöm szépen!Kép
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 


Kedves Szignit,
világéletemben vékonyszálú (természetes) szőke hajam volt, de úgy nagyjából a klímax előtt annyira nekikezdett megvékonyodni a maradék hajam és annyira kevés lett, hogy kezdek aggódni. Nem nagyon merem daueroltatni vagy ilyesmi, lehetőleg egész rövidre vágatom, hajfestéket sem használok, Hedentsolderrel msom, mert egyszer kiderült, hogy azért viszket a fejbőröm, mert korpás (bár szemmel nem volt látható a korpa), már szedtem rá valami R betüvel kezdődődő csodakapszulákat, meg dörzsöltem ginzeng ampullá
k tartalmával... vajjon vénségemre egészen megkopaszodom-e vagy van valami remény? Mert ha ez van előírva, hát istenem... bár nem örülök neki, mit ne mondjak...
 


Szignit.Köszi.
Voltam bőrgyógyásznál,és azt mondta,hogy ez vmi,szebóreás kütyü.Az meg micsoda,és mitől?E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Kedves Szilde!
A szebórea egy - a telepes növények rendjébe tartozó, a penésszel rokon - moszatgomba. Ha voltál vele börgyógyásznál, biztosan kaptál rá valami ápolószert, melytöl hamarosan elmúlik. Egyébként nagyon jót tesz neki a sok napfény is.
Zsuzsa
 
 


Zsuzsa!
Vicces,hogy telepes növényeket hordok a fejemen.Kép
Kaptam kenőcsöt,meg sampont csak a baba miatt ez nem elég erős,így nem is használ.KépE.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


kedves Szignit!
Nekem se viszketés se seb.Egyszerűen csak iszonyúan hullik.vasat és c-vitamint szedek,de nincs eredmény.segíts kérlek.terhesség alatt volt ilyen,de elmúlt.
 


Szia Szignit
Ha tudnal rajtam segiteni szinte az "eletemet" mentened meg. Hosszu hajam van dus stb mindenki szerint gyonyoru volt... Annyira szaraz mintha egy szalmaboglya lenne a fejemen es nem tudok vele mit kezdeni mar mindent kiprobaltam es semmi sem hat


Kép
 
 


szia Szignit!Nekem már 10 éve van problémám a hajammal pontosabban a fejbőrömmel!Nagyon korpás és semmi nem múlasztja el tudsz valamit ajánlani??
 


Kedves Szignit!

Jó ideje problémám van a hajammal, mégpedig az, hogy nagyon zsíros. Ez azt jelenti, hogy lassan már két napot sem bír ki, reggel megmosom, és második nap este már csúnya. Ráadásul annyira vékony szálú, hogy semmi tartása nincs. Sűrűnek szerencsére nagyon sűrű, és nem is hullik. A bőröm is alapvetően zsíros, de nem kórosan, pattanásaim is csak kis mértékben vannak. Régebben voltam vele bőrgyógyásznál, az egyik kénes sampont ajánlott, a másik is vmi sampont és balzsamot írt fel, de egyik sem használt semmit.
Természetesen már minden fajta sampont kipróbáltam, de egyik se vált be.
Nincs valami jó ötleted, milyen sampont használjak, vagy milyen házi praktika segítene rajtam, hogy ne zsírosodjon ennyire, és legyen valami tartása?
Remélem tudsz segíteni, és előre is köszönöm!

Bibincs
 
 


Kedves Szignit!

Az első szülésem után a göndör hajam teljesen kiegyenesedett, szöges lett és kezelhetetlen. A második után a helyzet annyiban változott, hogy az alsó részek göndörödnek és egészségesek, a felső - tehát igazából látható hajtincsek - ugyanolyan egyenesek és kezelhetetlenek. Tehetek valamit azért, hogy újra egységesen göndör és egészséges legyen a hajam.

Köszi előre is a segítséget

Siker
 
 


Kedves Szignit!


Nekem is nagy problémát okoz a fejbőröm és a hajam. Korpás, zsíros, viszket, sebes, hullik és a hajvégeim szárazak, töredezettek. Szóval szinte minden. 25 éves vagyok, a hajam a vállam alatt ér, nem festem, a régi melír is lenőtt teljesen. Voltam orvosnál, hajhullásra adta az Alpicort hajszeszt, el is múlt... inkább csak mérséklődött. Korpásodás ellen kénes sampont írt. Azóta már másik kettőt is kipróbáltam. van egy olyan gyanúm, hogy allergiás lehetek vmilyen parfüm összetevőre, mert csak a fejbőrömön vannak csúnya pattanások, amiból a sebek erednek. Régen a parfümtől a nyakam kipattogott, ebből gondolom. Egy hónapja csináltattam vérvételt és a három eredményem lép ki a megadott intervallumból. Sajnos azóta nem jutottam vissza az orvoshoz és csak júniusban fogok tudni menni.

Remélem tudsz nekem tanácsot adni, mit tegyek. Előre is köszönöm: Róza
 
 


Kedves Szignit!

Egy nagy kérésem lenne hozzád!
Én most érettségizem és Biológiából készítenem kellett egy projekt munkát ami a pattanásokról szól!
Az egyik téma benne : Hogy összefügg- e a hajszín és a pattanások kialakulása!
Ha tudnál nekem segíteni ebben nagyon megköszönném!
Mert sajnos sem interneten sem könyvtárban nem találok róla semmit!Készítettem egy tesztet és a megkérdezettektöl pedig nem nagyon derűl ki h van e valami közük a hajszín és a pattanások kialakullásának egymáshoz!
Nagyon nagyon fontos lenne!
Elöre is köszönöm!


Ez a topic teljesen megszűnt?Szerintem újra lenne rá kereslet.
 


Lenne kereslet bizony! Részemről legalábbis biztosan, nekem más sincs a hajammal, csak gond :D
Mivel baromi hosszú, így macerás ápolni, bár igyekszem időt áldozni rá, de a fő gondom az, hogy az esős-párás időben begöndörödik.. ez nem is lenne gond, de nem az egész, hanem csak szálak a fejem búbján... egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni és megőrjít (bár ennél nagyobb gondom ne legyen az életben :D)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet: