Fiam hét hónapos, és elsõ napjától kezdve tipikus "kétemberes baba". Hasfájós volt, ezért sokat ringattam, következésképp nem sikerült rászoktatni arra, hogy ágyban maradjon az éjszakán kívül akár egy percet is. Aztán kiderült, hogy azért sem fekszik szívesen, mert nem tud ellazulni, ugyanis izomtónus fokozódása van, amivel azóta hetente háromszor viszem masszírozásra. Bajok voltak a szoptatással is (nem részletezem, sokat dolgoztam az ügyön, de öthónapos kora óta már nincs tejem). Nagyon rosszul alszik, egy éjszaka többször is felébred, habár már minden módszert kipróbáltunk. Nappal se alszik túl jól, még a gyufa sercenésére is felébred, úgyhogy míg alszik, csak csöndes tevékenységet folytathatok, takarítás olyankor is kizárva.
A mai napig karban szeret legjobban lenni, ennek is következménye (ugyanakkor oka is) az, hogy a mozgásfejlõdése egy-két hónappal elmaradt. Nem tud hason játszani például. Sokat sétálunk babakocsival, azt szereti õ is, én is, de panellakás kilencedik emeletén lakunk...
És mindezek mellett még van egy csomó apró probléma (nem szeret inni, bármit próbálok adni neki, ezért székrekedéses; a felöltözés miatt sír, ettõl megizzad, kinn megfázik, ettõl örökké náthás; stb, stb.)
Arra, hogy sírni hagyjam, képtelen vagyok, habár már többször megfogadtam, hogy néha hagyni fogom. Mindenki azt mondja, hogy túlszeretem, túlóvom. Ráadásul ha néha egy pár órát nélküle kell töltenem, azt alig bírom ki, szinte pánikban rohanok vissza hozzá. Úgy tud hiányozni, hogy elsírom magam, ha eszembe jut, hogy most épp mit csinálnánk, ha otthon lennék vele.
Mivel azonban ez az életforma számomra csaknem 24 órás elfoglaltságot jelent (éjszaka is készenlét van mindig), ezért sokszor kiborulok, elvesztem a türelmem, és olyankor pl. csapkodom a szekrényajtókat. Mivel ezt nem akarom, próbálnék néha segítséget hívni (pl játsszanak vele, míg én takarítok), de soha senki a családból nem ér rá. A nagyszülõk mind dolgoznak, ha mégis eljönnek, akkor anyósomnak például éjszakára marad az aznapi könyvelnivaló. Ráadásul nem is ebben a városban laknak. A barátnõimmel sokat vagyunk együtt, de mindegyiknek gyereke van, úgyhogy nincs arcom elfogadni a segítségüket (pedig õk felajnálják). A férjem munkája épp olyan idõszakban van, hogy - habár mostanában egyre jobban szeretne - nem tud túl sok idõt szakítani ránk. De azért még mindig õ segít a legtöbbet, kezd is kikészülni szegény. Bébiszittert egyrészt nem találunk (nincs!), másrészt most amúgy se nagyon van pénzünk ilyesmire. Takarítónõt hetente egyszer meg bírnánk fizetni, de az sincs! Egyszerûen mindenki teli van munkával. Nem tudom, ki tudna segíteni nekünk, és már nagyon kezdünk begolyózni a kialvatlanságtól és az örökös feszültségtõl, amit a folyamatos munka jelent.
Tudtok valamit tanácsolni? (Ja: és legalább három gyereket szeretnék, méghozzá egy vidám családban