Tejserkentö golyók (indiai recept)
250 g búza
150 g árpa
100 g zab
1 maréknyi darált cashew dió
150 g vaj
150 g barna cukor
(Ennek csak a fele fért a tepsibe!)
A gabonát ledaráljuk , és a dióval eggyütt egy lábasban állandó keverés mellett megpirítjuk. Egy kicsit barna legyen és erösen illatozzon.
Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, míg el nem olvadt. Ekkor beleszórjuk a cukrot is a lábasba.
PONTOSAN tíz másodperc után levesszük a tüzröl (különben a cukor megkeményedik benne
)
2-3 ek vizet adunk hozzá, és 2,5 cm átméröjü golyókat formázunk, mielött a massza még kihülne.
Naponta maximum hármat szabad enni, különben hasmenést okozhat - a kisbabánál is. FINOM
Én gabonapelyheket használtam, mert épp az volt itthon. Így is használt anno.
Kati