Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Kismamák!

A Foglalkoztatási Törvény lehetõséget ad a gyermeküket otthon nevelõ szülõknek, hogy támogatott továbbképzésen, átképzésen vegyenek részt.
A gyesben, gyedben, gyetben részesülõk hetente legfeljebb 20 órás tanfolyamon vehetnek részt.Csak annyi a megkötés, hogy ez idõ alatt nem folytathatnak keresõ tevékenységet és a gyermek másfél éves kora után vehetik igénybe a képzést.(A támogatás lejárta elõtt azonban el kell végezni az adott tanfolyamot.)

Intézményünkben államilag elismert közép-, és felsõfokú képzéseket szervezünk és bonyolítunk.
Most összeállítottunk egy étlapot, amelyben olyan tanfolyamok szerepelnek, melyek érdekesek lehetnek a Kismamák számára. Ezek mellett azonban több területen szervezünk szakképzéseket.

Aktuális tanfolyamaink:

Minõségbiztosítási felülvizsgáló és tanusító
Gazdasági informatikus I.
Számítástechnikai programozó
Számítástechnikai szoftverüzemeltetõ
Számítógép-kezelõ (-használó)
Irodavezetõ
Társadalombiztosítási ügyintézõ
Személyügyi ügyintézõ
Személyügyi gazdálkodó
Alapfokú nyelvi felkészítõ
Angol és német nyelvekbõl
Középfokú nyelvi felkészítõ
Angol és német nyelvekbõl
CAD-CAM tervezõ, dokumentáció-kezelõ informatikus

Képzéseinkre a Munkaügyi Központtól támogatás kérhetõ.

Jelentkezésetek illetve kérdéseiteket szeretettel várom:

Üdvözlettel: Takács Marianna

06-1/280-6777, 06-1/280-6765, 06-20/371-6763
 


Sziasztok!
Tudja valaki a pontos feltételeket a támogatás elnyeréséhez? Én azt hallottam, nagyon bonyolult.
Köszi
Andi

Andi
 
 


En ugy hallottam, hogy ezek a tanfolyamok heti 20 orasak, es nappali kepzes, es ha valaki nem jelenik meg a 80%-an, akkor visszafizetteteik a tanfolyam arat.
(Ha en a tanfolyamon csucsulok, akkor ki vigyaz a kicsire?
Bebicsosz? akkor eleg sokba kerulne...)
Csinalt mar valaki ilyen tanfolyamot?
Marti
 

 
 

A mostani Kismamában is írnak errõl pár mondatot. Én felhívtam a kerületi Munkaügyi Központot, ahol igen elutasitóan, szinte lekezelõen beszéltek velem a telefonban.

Annyi biztos, hogy a kicsinek be kell tölteni a 18. hónapot. Sikeres vizsgát kell tenni a 3 éves koráig. A heti 20 órát is említették.

Én németet szeretnék tanulni. Tudtok valahol ilyen tanfolyamot?

Köszi

Andi2
andrea (andrea)
 


A fenti tanfolyamok helyileg hol vannak? Ki szervezi meg?

Beus
Beus
 


Sziasztok!
Kíváncsiságból felhívtam a munkaügyi központot (Gödöllõ, mi oda tartozunk), hát velem sem bántak túl kedvesen. Annyit nagy nehezen sikerült kiszednem belõlük, hogy a szintfelmérés a héten megtörtént, a következõ szeptemberben(!). Csak nyelvtanfolyamot lehet választani, csak az oldható meg heti 20 órában.
Áprilistól talán lesz új listájuk a tanfolyamokról.
Valamit nagyon jó lenne tanulni, de azt én sem tudom, hová tenném a kicsit.
Szerintetek csak ahhoz a munkaügyi kp-hoz lehet fordulni ahová tartozol? Ez eléggé leszûkíti a lehetõségeket.
Nagyon büszkék az új törvényre, de a kép nem túl biztató ha igazán bele akar vágni valaki.....
Andi

Andi
 
 


Sziasztok!
Mivel én is hallottam a gyesen, gyeden lévõk ingyenes tanulási lehetõségeirõl, alaposan utánanéztem.
Amit Ti elfelejtettetek, az a felsõoktatási képzés. Annak ugyanis, akinek a gyermeke másfél éves elmúlt, lehetõsége van költségtérítéses felsõoktatási szakokra jelentkezni, de a tandíjat az állam fizeti. Én megvettem a felsõoktatási felvételi tájékoztatót, abban pontosan benne van az a kormányrendelet, ami ezt tartalmazza:
"Az államilag nem finanszírozott, költségtérítéses képzésben részt vevõ, az adott félév elsõ napján terhességi, gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülõ hallgatótól költségtérítési díj nem szedhetõa képesítési követelményekben meghatározott képzési idõ alatt és az azt meghaladó legfeljebb két félévig. Nem vonatkozik ez a rendelet az egyházi felsõoktatási intézményekbe, valamint a magán,- illetve alapítványi fõiskolákra jelentkezõkre."
Én jelentkeztem is egy 5 féléves, felsõfokú szakképesítést nyújtó levelezõ képzésre a Szent István Egyetemen. A korm. rendelet alapján, ha már nem leszek gyesen (hiszen az csak a fiam 3. életévéig hár), akkor sem kell fizetnem érte. A levelezõ képzés azért is jó, mert ez kéthetente szombatonként van, így van kire bízni a fiamat, sõt majd akkor sem lesz gond, ha visszamegyek dolgozni. (akár már most is napi 4 órára)Ráadásul ha elhasalsz valamelyik félévben, plusz két féléved lehet, amit még szintén nem neked kell fizetni. Ez azért is jó, mert halaszthatsz is, ha esetleg szeretnél még egy babát közben.
Üdv:Timi
 
 


Timi!

És mit fogasz ott tanulni?

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


A rendelet szerint nem kell a 1,5 év. már amit a Timi által írtakban van. Most akkor be kell tölteni a 1,5 évet vagy nem?
azt is kérdezném, hogy meddig lehet jelentkezni? még most is
?


Kata
PintérKatalin
 


SZiasztok Bigacsiga Kata és Kata!

Elõször is: a törvényben tényleg nincsen benne, hogy a gyerek másfél éves korától lehet jelentkezni, de ezt a Munkaügyi Központban mondták. Ott mondták elõször azt is, hogy a felsõoktatás ingyenes nekünk. Elõször én is csak tanfolyamokban gondolkodtam, ott keltették fel az érdeklõdésemet, utána kezdtem el kutakodni.
Én titkárságvezetõ szakra jelentkeztem, mert egy ügyvédi irodában dolgozom titkárnõként. Szakmai nyelvet is lehet tanulni, ami nekem nagyon szimpatikus volt. Gondolkodtam a jogon is, mert nekem már egy diplomám van (mûvelõdésszervezõ), és valószínüleg felvételiznem sem kéne oda, de az még azt hiszem, 5 év. Az most soknak tûnik, viszont a 2. gyerek után még mindig megpróbálhatom majd. Nekem az a véleményem, hogy minden lehetõséget ki kell használni a tanulásra. Ha ez a lehetúõség nem lenne, nekünk biztosan nem lenne pénzünk finanszírozni a tanfolyamokat.
A felvételire március 31-ig lehetett jelentkezni, mint az összes felsõoktatási intézménybe.Viszont biztosan lesznek pótfelvételik is, de errõl többet nem tudok.
Üdv: Timi
 
 


Én is így jelentkeztem fõiskolára, ha nem vettek volna fel államilag finanszírozottram akkor kérvényeztem volna a mentességet a Zsomi miatt. Ezért érdemes megjeölni mindkét formát: önköltséges, és államilag finanszírozott.Hátha megy az állami élbõl, nekem bejött. A barátném meg fizetõs lett, de félévente viszi az igazolást, hogy még gyesen van, úgyhogy OK.
Csak okosodjatok ti is.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Szia Zsomimama!
Mivel nekem már van diplomám, államilag finanszírozottra nem jelentkezhetnék, csak nappalira, az meg a munka és a fiam mellett összeegyeztethetetlen.
Azt nem értem, hogy miért kell a barátnõdnek félévente igazolást vinnie a gyesrõl, hiszen a korm.rendelet szerint csak egyszer kell az elején ezt igazolni. Nehogy én értsem félre a dolgot, mert akkor a második felét fizethetem én a tandíjnak.(1,5 év alatt nem lesz vége a képzésnek)
Üdv: Timi
 
 


Lányok, én már megint nem értek valamit.
Nekem is van már diplomám, akkor most nappali képzésre is jeentkezhetnék?
Vagy mi dönti el hogy hová mehetek és hová nem? mármint ha állami iskoláról van szó.

Kata
PintérKatalin
 


Az intézmény.A felvételi tájékoztatókban, az iskolák tanulmányi osztályán, és a pálya.hu-n minden megtudható. Az igazolást a fõiskolai félévek beíratkozásain kel prezentálni, mert hát félévente kell regisztráltatnod magad. Meg pl. ha megszakítja valaki a gyest, és elõbb dolgozni megy, akkor ugrik a mentesség. Közben jöhet bármi. A gyes lejárta után (3. betöltött életév) még 2 félévet állnak.
A diploma megléte kizáró ok lenne a levelezõ képzésbõl??
Ha a pontszámod megvan, és jelölhetõ a mindkét finanszírozási rendszer, akkor miért?
van olyan csop. társam aki pl. óvónõképzõt végzett.
Én meg pl. edzõit a TF-n .
A férjem is most kezdi a hazai egyetemet, levelezõn, mert csak angliai diplomája, meg egy hazai nappalis szakfõsulija van.Államilag finanszírozottra fog járni.
Ennek azért utána kéne járni.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok,

Én a láynom 10 hónapos korától járok suliba, úyghogy nem kell a 1,5 éves határ. Nekem is van már diplomám, ez éppen levelezõenek minõsülõ képzés, de van aki nappalira, van aki estire jár az ismerõseim között. (sõt van aki kettõt csinál párhuzamosan!!!)
AZ igaz, hogy félévente kell vinni az igazolást.

Szerintem a kiszemelt iskola a legbiztosabb forrás, aki meg tudja mondani, hogy rájuk mi vonatkozik. Azt tudom, hogy pl. alapítványi iskolák tavaly még nem fogadták el az igazolást. (lehet, hogy ez azóta változott...)

Sziasztok,
Enci
Enci
 


Sziasztok!


Csak nappali és levelezõs oktatásról van szó?Vagy müködik távoktatás is?Hol tudnék venni Pesten valami tájékoztató-félét az otthon létezõ távoktatási rendszerrõl?

Lányok,abban az esetben vajon mi van,ha én gyesen vagyok,de nem otthonról kapom,hanem itt Németben?Kislányom is itt született.Attól még tanulhatnék valamelyik felsõoktatási rendszerben Magyarországon?
Állandó lakhelyem van.Mi kellene még hozzá?

Köszi a válaszokat.
Kriszti.
Kriszti
 


Engem olyasvalami érdekelne, ami jobb háziasszonnyá tehet.
Amikor elvégeztem a nyolcadikat, voltak lányok, akik két éves GAZDASSZONY KÉPZÖbe mentek.
Nos engem most érdekelne ilyesmi Budapesten.
Tanulnék fõzni, varrni, takarítani, meg hasonlók. Ugyanis csapnivaló vagyok...

Ha valaki tud valamit szóljon!
borcsa@fw.hu
 
 


Te borcsa,hany topicot nyitottal ebben a temaban??? Kép
bubo
 


Én egyet sem. De a már létezõ mindegyikbe beírtam.
 
 


Már úgy értem, hogy ahol a téma errõl szólt...
 
 


Lányok, indulnak most tanfolyamok valahol gyesen lévõknek?
Mert én úgy hallottam hogy nem.

Ha tudtok valamit írjátok meg, köszi:


Ágnes
Névtelen
 


Én ezt nem igazán értem. Ha a picinek másfél évesnek kell lennie, akkor fél év alatt be kell fejezni a tanfolyamot? Hiszen addig jár a GYED, a többség utána meg vissza dolgozni. Ja, és amíg a tanfolyamon vagyok (ami ugye nappali), hová teszem a gyereket? Ezt miért nem lehet estiben, amikor már valami nagyiféle is otthon van? És miért nem lehet korábban elkezdeni?

Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó