Új privát üzeneted érkezett!

Egy kétéves meg egy négyhónapos mellett hogyan lehet jól beosztani a 24 órát?? A kicsi még sokszor kel éjjel, a nagyobbikkal sokat szeretbnék játszani, a férjemnek főzni és magamnak egy kis takarítóidőt. Ti hogy osztjátok be? Írjatok már egy napi (heti) "órarendet" ! Kösz.
Csebor Réka
 


Réka,
Hahh, ez a világon a legegyszerűbb KépKépKép
Nekem egy 7,5 hónapos meg egy 2,5 évesem van; és semmi merev órarendem. Ahogy esik, úgy puffan. És még netezni meg dekupálni is marad időm... magam sem értem. Egy gyerek mellett semmire sem volt időm.
Nagyon fontos: altasd őket délután egyszerre! Nagyon megkönnyíti az életet Kép
Jamina
 
 


Jamina!
Irjál már egy ilyen nagyon egyszerű tippet, hogy mégis az egyszem 6 hónaposom mellett mozdulni tudjak!!! Amikor 4-en vannak itthon, akkor már nekem is könnyűKép, de komolyan. Viszont tipp kéne, miképp aludjon a lány több, mint 30 percet, nagyon megkönnyitené az életemet! Kép

Ildi

Ildi
 
 

 
 

Ildi,
beszélj a fejével Kép
Nem vagyok kuruzsló, sajnos vérmérsékletet megváltoztatni nem tudok még Ancsinál sem Kép. Nemrég hallottam, hogy az alapvető személyiségjegyek már pár hónaposan kialakulnak és megmutatkoznak. Ezek szerint az én lányom amolyan leteszem-ottmarad típus (lesz); ellentétben a fiammal.
Jamina
 
 


köszönöm Jamina a biztatást!
Ha valakinek ez jól megy, ossza meg velem egy átlagos napi beosztását! (Pl. 6-f7 szoptatás,8-9 öltöztetés,reggeli 9-10bevásárlás... ilyesmire gondoltam)
Kösz
Csebor Réka
 


Réka! Azt nem mondom, hogy mindig nagyon jól megy - lehet, hogy csak azt látod majd, hogy más bénább, mint te Kép De azért leírom! (egy 23 hónapos fiam és egy 4,5 hónapos lánykám van)

fél 7 körül ébredünk, akkor mindkettő szopizik, mi felnőttek kávázunk, Ármin is kap pld banánt, joghurtot. Beszélgetünk, Apa öltözik, készül elmenni, én tisztába teszem, felöltöztetem a gyerekeket - ez tart kb. 9-ig.

Kb. 10-ig közös játék, ágyazás, én felöltözöm, titokban be-bepillantok a babanetre, stb, kb. 10-ig

10 körül Vilka elalszik, akkor Árminnal a konyhában reggelizünk, én vagy elkezdek főzni, vagy sem, reggeli után/közben némi mosogatás

reggeli után mosás, teregetés, egyéb itthoni dolgok + Árminnal játék, mese

12-13 közt Ármin szopizik, elalszik (jó esetben Kép), Vilka felébred. Tisztába tevés, szopizás, játék, ölelgetés. Ha kell még, főzök (van, hogy csak ilyenkor fürdök, öltözöm), babanetezek

13-14 óra közt Ármin felébred (1- max. másfél órát alszik),VIlka addigra vagy elalszik megint, vagy ébren van - akkor vele együtt megyünk ebédelni

utána megint kézmosás, tisztába tevések, Vilka szopizik, ilyenkor szoktunk sétálni menni (de nem megyünk mindennap, mert egyedül nagyon nehezen mozgok velük Kép) Ha játszóterezünk, 17-18 órára érünk haza, ha nem, akkor addig játék, itthoni dolgok - de jobb, ha megyünk vhová

18-19 óra körül megjön Apa, vagy ő vásárol hazafelé vagy én lemegyek Árminnal, ha nem voltunk játszón, vagy nélküle, ha sietni kell

utána vacsi, fürdések (én Vilkát, Apa Ármint), szopi Vilkával, ha elalszik, jó, ha nem, akkor gyerekcsere, szopi Árminnal (ez olyan 21 óra körülre jut)

Optimális esetben 22-22.30-ra a gyerekek alszanak és mi nem Kép De sokszor mi már alszunk (szinte) és ők nem Kép

Én éjfél előtt szinte sosem fekszem le, addig lehet még kettesben lenni, csendes házimunkát csinálni, netezni Kép

Most épp alszik mindenki, de szerintem már csak percek kérdése, hogy Ármin felébredjen (szombat lévén csúszásban vagyunk Kép)

Márti
 
 


Szia Réka!
Nekem egy 3,5 éves és egy 21 hónapos fiam van. ÁLt. nincs storos napirendünk, de van néhány állandó pont. Pl. de. 1/2 11-től 1/2 1-ig ált. játszón vagyunk, amimor kicsi volt a Gergő, akkor dupla kocsival mentünk. Előtte régebben cumisüveg sterilizálás, mosogatás, főzés (6-kor keltek), regeli, utána alvás (erről a nayg leszokott, a kicsi 3/4 órára redukálta. ÁLt alvás után volt/van ebéd, du. házimunka , játék esetleg játszó ujra (utóbb egyre ritkábbna megyünk du- id)
MOst a nagyobb ovis, ezért reggel korán indulunk, utána játszó-alvás-ebéd, majd tesóért oviba 3-kor. Utána hazafelé vásárlás. Este 6 után vacsi, 7-kor fürdés, legkésőbb 8-ra alszanak.
Valahogy így alakul általában, néha viszont minden borul. MOst már 2 du. dolgozom, auok a napok kissé zizibbek.
Zsuzsa
 
 


Réka, nekem az sokat segített, hogy a hétvégén megterveztem a köv heti menüt. Rengeteg időm elment a gondoljak már ki valamit, vagy jajj Istn, nincs itthon semmi-vel.

Összeállítod mit akartok enni, megveszitek előre a hozzávalókat. Én általában 2 napra főzök.
A kicsinek ha nagyobb lesz és szilárdat is adsz (pépes kaják), akkor előre kis adagokban le tudod fagyasztani a kaját, és amikor kell csak reggel kiveszed.
A legtöbb kajához elég a fél óra ha tudod mit akarsz és van hozzá alapanyag.


Míg bedobom reggel az ágyat előtte már indítoma mosógépet, amit leszedek a szárítóról rögtön vasalom is.
Ez nem több nálunk 4-5 ingnél és apróbb ruhácskáknál.
Viszont ha félretszem hogy majd ekkor meg akkor akkor csak a vasalni való gyűlik, ami helyet is foglal, meg idegesítő is.

Nálunk parketta van naponta jönnek a pormacskák-porszivózás helyett egy partvis féleséggel, aminek olyan jó vastag cserelhető rongypárna van a végén (nem volt olcs de bevált) pikk pakk feltörlöm.

Ablakot ritkán pucolok, de akkor is azzal a vizes lehuzóval, amivel az "ipariak" is dolgoznak. 1/2 perc/ablakszárny.

Betartom a rendet már az első perctől fogva: 1/2-8-kor fürdetés.utána alvás. Már nem is gond, ezt szokta meg. És akkor 8-tól azt csinálok amit teljesen akarok.
De általában elfáradok és nincs sok mindenhez kedvem :o


Ennyi. Remélem tudtam segíteni.

Bera
Névtelen
 


köszönöm mindenkinek! ha van meg valaki, aki megosztaná velem az időrendjét, azt is várom!
Lehet, hogy az a baj, hogy a napi alvásigényem 8 óra?? Ha 6-6.5 óra elég lenne, nyernék 1.5 szabad órát, amivel, azt gondolom, teljesen egyenesbe tudnék kerülni.
Réka
Csebor Réka
 


Sziasztok!
Reka! Nekem sokszor meg a 8 is keves! Kép Imadok aludni! Nem azt mondom, hogy mindig mindent ugy sikerul elvegezni, ahogy leterveztem, de azert mindennel sikerul megbirkoznom. Nem takaritom at a lakast nap mind nap, hanem szep sorjaban mindent, fontossagi sorrendben. Igaz nekem nem ket kicsi van, mert a nagy mar 7 eves elmult, es a kicsi is elmult ketto, de du. magantanitvanyaim vannak, heti 2 de. meg dolgozom. Igaz de. minden nap bolcsiben van Viki. De amig itthon volt, akkor is sikerult boldogulnom. Szerintem ird ossze miket kell csinalni, allitsd fontossagi sorrendbe, es pipald ki amit megcsinaltal. Az nagyon jo erzes am, ha fogyatkoznak a dolgok! Van ugy, hogy nem vegzek mindennel, akkor masnap azzal kezdem. Szoros napirendem nincs, csak annyi, hogy del korul ebed aztan alvas, es este legkesobb 8-kor szinten.
Moni
Remelem tudtam segiteni.

 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó