Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyunk. Elkerülhetetlenné vált, hogy lecseréljük az ülőgarnitúránkat és bőrt szeretnénk, de elég sok ellenvéleményt hallottunk vele kapcsolatban. A standard szöveg az volt, hogy télen hideg, nyáron odaizzad az ember, de ezt szerintem meg lehet oldani úgy, hogy odateszünk egy takarót a fenekünk alá.
Engem inkább az érdekelne, hogy kisgyerek mellé érdemes-e beruházni rá. Tönkreteszi?
Mik a tapasztalataitok ezzel kapcsolatban? Nagyon érdekelne, mert gyorsan kell döntenünk...
Üdv:
Sylvike
 
 


Én nem vennék bőrt, de szerintem mindig az számít hogy Ti mit is szeretnétek.

A gyerek akkor koszítja el az ülőgarniturát, ha Te megendgeded hogy a csokit ott egye, vagy hogy cipővel ott mászkáljon.

A bőr -ha műbőr jellegű és nem olyan finom velúros) az még csikorog is. Én aludtam ilyenen, nem volt kényelmes, a lepedő úgy csuszkált rajta mintha jégen aludtam volna.
Hideg is volt, Viszont nyáron jó nagyokat cuppant a párom háta aki (anyósnál van) félmeztelenül nekidölt.

Egyszóval engem idegesít (ez a 300e Ft-os bőrülő kategória) a drágább, finomabb (velúros) az biztos jobb, bár kérdés, hogy lehet takarítani.
Névtelen
 


A lepedő, egyéb tényleg csúszik rajta, mi sosem rakunk rá semmit. Vendégágynak elmegy, állandóra nem lenne jó.(Fél)meztelenül nem használjuk, rövidgatyában már nem izzaszt, nem is hideg. Télen az 1. pillanatban hűvös, de hamar átveszi a testhőmérsékletet, nyáron is csak a csupasz bőr izzadna, de mint mondom, mi úgy nem használjuk.
A mienk Kanizsa-bútor, olcsóbb árkategória volt, mégis jó minőségű, nem velúr. Csatos szandállal nem szabad felmászni rá, de még ez is előfordult, és nem maradt meg a karc, ahol meghúzta. Kisautóval nem játszottunk rajta.Kép
Tényleg strapabíró, én nagyon szeretem, de dönteni nektek kell.
 
 

 
 

Sylvike

Ma már nagyon jó bőrhatású szöveteket lehet kapni,nézzetek olyat,ha vágytok a bőrre.

Szerintem is kényelmetlen,nekem nem jön be.
Egyik ismerősünknek bőrhatású szövettel készült a kanapéja és első ránézésre azt mondtuk,bőr.Erre csak somolygott és mondta,hogy nem...nem..
Szóval a szemedet be tudod csapni,ha nagyon akarod és persze olcsóbb isKépKépKép

Anyapoc
Névtelen
 


Már az e-mail címemet pötyögtem be, amikor elszállt az egész... Kép
Szóval köszönöm a véleményeket. Úgy látom valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja a bőrt. Mivel mi szeretjük, talán nem fogjuk megbánni.
Inkább csak attól félek, hogy tönkreteszi a kisfiam, aki nem rossz gyerek ugyan, de egy igazi kis rontó pál. Úgyhogy nagyon örülnék még pár ilyen praktikus ötletnek, mint pl, hogy ne engedjük fel csattos szandival.
 
 


Sylvike

Nekünk bőr garnitúránk van, és nekünk nagyon bejött. Mi pont azért szeretjük, amiért más nem, mert bőrKép. Ha máshol, ahol kiprószáltátok, nem teccet, szerintem nem érdemes venni, mert otthon se fog.
Egyet nem bír, a tejet, erre vigyázni, kell, mert foltos lesz tőle. Viszont egyéb koszokat babaolajos kendővel gyönyörűen le lehet pucolni róla.

Zsófi
 


Sylvike!
Amikor mi berendeztük a lakást,már úton volt a trónörökös. Bőrhatású szövettel bevont kanapét vettünk,és nem bántam meg,sőt!
Hiába mondja az ember,hogy nem mászkállhat a gyerkőc ennivalóval a szobában,elkerülhetetlen,hogy maszat kerül rá. Pedíg az én kisfiam is csak az etetőszékében ehet. Már sokszor mondogattam is,hogy milyen jó csak egy törlés és már el is tűnt,de ha most szövet lenne,akkor falnak mentem volna minden egyes foltnál,mire kiszedem. Tény,hogy nem lehet olyan jól belevackolni magad,mint egy szövetbe,de a takarítása miatt,nekem nagyon bevállt!Kép
Noémi
Noémi
 


Nekem a konfortérzésemet zavarja a bőr, de ha nektek bejön akkor nosza rajta!

tisztítani egyiket sem egyszerű, a bőr kényesebb több minden foltot hagyhat rajta és talán jobban látszik. De a szöveten is látszik a csatos szandi nyoma, vagy a tejcsi.

A kérdés csak az, ha leteríted akkor nem lenne célszerűbbet olyat venni amit nem kell leteríteni?
mert szerintem a bútor van értünk és nem fordítva.

Beus
Beus
 


Hát ez az, hogy most szövet van és olyan szinten ment tropára és koszolódott el, hogy hánynom kell, ha ránézek. (bocs a kifejezésért) Kitisztítattni sem érdemes, szerintem egyébként nem is lehet, mert az anyag elfáradt és mindenhol foszlik szét. 4 év alatt. És ez nem csak a törpének köszönhető, hiszen ő használja a legkevesebbet, különben sincs még két éves sem. Abban reménykedünk, hogy a bőr jobban bírja. Jó, nem 20 évre tervezzük, de legalább 10 évet kibír, nem?
 
 


Szia Sylvike!

Nekünk kb 25 éves bőr garnitúránk van - minden lejön róla! Ha szereted a "bőrségét", én gyerek mellé csak ezt ajánlom!
És nézd meg: www.kanizsatrend.hu, azon belül LongLife bőrök Kép
Heni
 


Köszönöm mindenkinek a véleményét. Megrendeltük végül a bőrt a kanizsatrendtől. Már alig várom, hogy megérkezzen.
Sziasztok.
Sylvike
 
 


Sylvike, azért majd megírod pár héttel /hónappal később a tapasztalatodat? Kép
 


@sylvike:


Szia!

A szövet ülőgarnitúra is jó választás. Nekünk otthon olyan ülőgarnitúra van a nappali szobánkban és nagyon elégedettek vagyunk.
Természetesen a bőrnek más a tapintása, minősége és az ára is.
Nálunk az ikrek már hét évesek, azt hiszem még születésük előtt vettük az ülőgarnitúrát és elégedettek vagyunk.

Üdv: dani
http://www.home-max.hu/butor/ulogarnitura
dani1980
Szeged
 
 


Szerintem egyértelmű, hogy a szövet a jó választás, később hálás leszel, hogy azt választottad. Nekünk már 4 éves a kicsilány, imád a kanapén játszani, szinezőzni - egy bőr kanapéval nagyon rosszul jártunk volna, mert a kis cipőjével felmászik, tologatja rajta a játékokat, kiszórja rá az építőkockákat és átmászik rajta, már biztosan kiszakadt volna! Mi egyébként az új kanapénkat most innen vettük: Vamosi Milano, nagyon elégedettek vagyunk vele, a közös esti mesenézés is azon zajlik, szuper, hogy elférünk egymás mellett rajta, el tudunk feküdni  A szövetet egyébként könnyű tisztítani, vannak rá nagyon jó habok vagy 2-3 évente lehet bérelni egy melegvizes kárpittisztítót, amivel szinte újjá lehet varázsolni a szövetet. A bőrhöz is vannak ápoló krémek, tudom, de ismerősök tapasztalatából én egyáltalán nem javaslom, ha repedt, kopott, azon már nem segít semmi.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó