Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :D
Tegnap történt ez a szomorú, és etikátlan eset :roll: :
Talán rendőrségi ügy is lehetne belőle, ezt azonban nem szeretném! Gyesen vagyok egy éves kislányommal. Az utóbbi pár héten többször ellátogattam egy közeli fodrászüzletbe szoláriumozás céljából. Kb. öt-hat alkalommal voltam, és semmi komoly problémám nem volt.
Közepes nagyságú maszek üzlet, a neve X Stúdió.
Sajnos a gyermekemet nem tudtam kire bízni, és ezért az üzletben hagytam a babakocsit. Általában megértéssel fogadták az ott dolgozók, de többször láttam több dolgozón a nemtetszést.
Minden alkalommal 6 percig szoláriumoztam, és az öltözéssel együtt kb. 10 percet töltöttem az üzletben.
Megpróbálom a történetet részletekbe menően leírni, és a színtiszta igazat írom, ha nem is tudom szó szerint felidézni a történteket:

Szokás szerint a megbeszélt időpontban megjelentem az üzletben kislányommal. Úgy indult, mint rendesen, egy kedves dolgozó fel is ajánlotta, sétál kint a babakocsival.
Hat perc múlva – mikor a napozási idő letelt, kijötttem a szoláriumból, és ki akartam venni a babakocsiból a testápoló krémemet.
Viszont az egyik szivélyes modorú dolgozó kivitte az üzletből, hogy tologassa a kocsit.
Kedvesen megkértem, hogy hozza vissza az üzletbe, vagy az ajtóhoz közel a kocsit, hogy kivegyem a krémet.
A dolgozó oda is tolta, én meg félre hajtottam az ajtófüggönyt, hogy hozzáférjek a babakocsihoz.

Erre a Zsuzsa nevű főnökasszony ( negyven év körüli szikár, meglehetősen vulgáris külsejű és modorú nő)durván rámkiabált: hagyja békén a függönyt (semmi baja nem volt a függönynek), inkább menjek ki mezítláb az utcára, ne hozzam az üzletébe a babakocsit!
Elnézést kértem. Később odamentem a kasszához fizetni. Zsuzsa épp egy vendég haját nyírta, és durván mondta a magáét” Micsoda anya az ilyen, minek hoz ide csecsemőt!” És a könyökével – mintegy véletlenül taszigálni kezdett. Azt gondoltam, csak véletlen, bár fulcsáltam a dolgot. Kedvesen mosolyogva fizettem a koleganőjének, és elnézést kértem a baba miatt. Kedvesen köszöntem, és távoztunk az üzletből.

Közben hallottam Zsuzsa ellenséges mormogását.
Valahogy szöget ütött a fejemben a dolog, és visszalopóztam az üzlet ajtajához, és a következőt hallottam:
„Micsoda anya az ilyen, van pofája babakocsit hozni ide, hülye barom! Fú de utálom ezt a ….-t!
Erre már félre hajtottam a bejárati ajtó függönyét: „Elnézést kérek, van valami baj?”
Zsuzsa már kapásból rám támadt: „Mit képzelsz, örülj neki hogy vigyázunk a gyerekedre, nem óvoda vagy bölcsöde, ez egy fodrászat! Ne traktálj a bőgő gyerekeddel!
Mire én: „ Úgy gondolom, ez egy szolgáltató ipar, és nem bűn tíz percre magukra bízni a babát! Minden fodrászüzlet nyújtja ezt a szolgáltatást, miért pont maguk a kivételek? Magának van gyereke? Biztos magának is rosszul esne az ilyen hozzáállás!
Erre Zsuzsa: ”takarodj az üzletemből, te büdös @rva, ne lássalak, mert kiváglak!
Iszonyúan megrőkönyödtm, és visszavágtam: „Hogy merészeli? Miért ment fodrásznak? Ha nem tudná, ez egy szolgáltató szakma! Ha nem szereti a vendégeket, és a gyerekeket, miért nem olyan szakmát választott, ahol nem kell emberekkel foglalkozni? Szerettem ebben az üzletbe járni, de ezek után a környéket is elkerülöm!
Az a baja hogy kisbabám van? Talán nem lehetett magának gyereke, és irígyel, és ezért bán velem így?”
Mire Zsuzsa: „Te ócska ribanc, mindjárt agyonverlek”! – olyan mozdulatot tett, mintha meg akart volna támadni, de szerencsére erre nem került sor.
Ezt reagáltam: „Szégyelje magát, ez már jogsértés, fel fogom jelenteni! Kezeltesse magát pszichológussal, nem lehet a vendégével így bánni!
„Menj a francba te ….@” – üvölti Zsuzsa.

Valami ilyen formán történt, meg próbáltam szó szerint idézni, bár ez lehetetlen. Ez az eset rendkívül megviselt, órákig zaklatott állapotba kerültem miatta, hiszen én egy szalonba felüdülni járok, álmomban sem gondoltam, hogy egy gyerek, és embergyűlölő fodrász áldozata leszek!

Otthon elmondtam esetünket a férjemnek, aki teljesem ledöbbent. A mai napon egyött felkerestük Zsuzsát üzletében, hogy józanabbul tisztázzuk az ügyet. Nem sikerült, mert a hölgy nem volt ott, csak az alkalmazottai.
Rendkívül csalódtam ezekben az emberekben, akiket korábban szivélyesnek hittem:
Szerintük Zsuzsa azért „pöccent be” – ahogy ők mondták, mert az ajtó függönyét rongálja a babakocsi.
Meg a síró baba is zavarta.
Visont teljesen hamis tanúzásról tettek bizonyságot: „Á , nem történt semmi, Zsuzsa imádja a gyerekeket, csak te voltál bunkó!” „ Zsuzsa soha nem beszél csúnyán a vendégekkel, talán kicsit rossz napja volt, de nem mondott semmi obszcén dolgot! „Csak felfújjátok az ügyet, te voltál a hibás, örülj neki, hogy foglalkozunk a gyerekeddel!” „Ez fodrászat, nem kötelességünk gyerekekre vigyázni!” „Hazugság, ilyen még nem volt, hogy Zsuzsa sértegeti a vendéget, hiszen ott voltam, mindent láttam!”

Na, ez szemenszedett hazugság volt az alkalmazottak részéről, meg is mondtuk a férjemmel:
„ A hamis tanúzást a törvény is bünteti!” „ Nem vall nagy jellemre pártját fogni ilyen embernek, mint a főnökük!”
„ Panaszt fogunk tenni!” „ Tartoznak egy bocsánatkéréssel!”
Természetesen nem hogy bocsánatot nem kértek a főnökük nevében, még nekik állt feljebb!
Valószínűlg az alkalmazottak az állásukat féltették, és úgy tudom, ez a fodrászüzlet családi vállalkozás, úgyhogy nem csoda, hogy védik az irhájukat!

Egy fodrászüzlet arra való, hogy a vendégek szépüljenek, kikapcsolódjanak, felüdüljenek! Ki számítana hasonló fogadtatásra?
Véleményem szerint valamit lépni kéne ez ügyben, mivel sok ismerősöm is panaszt emelt e fodrászat ellen! :cry:

Az üzlet címe: Budapest, 1191 Fő u. 2. ( Itt két fodrászat van, egy állami üzlet, mellette van ez a maszek cég amiről szó van)
Az üzlet neve: „ X Stúdió”
Melegen ajánlom minden mazochista kismamának!

Szeretném a segítségeteket kérni! :) Hova tudnék fordulni az esettel kapcsolatban?
A Fogyasztóvédelmet is felhívtam, hogy nézzenek a körmükre, de azt mondták, ez nem az ő hatáskörük, a rendőrséget ajánlották, hogy jelentsem fel a nőt, mint jogsértőt! Ezt nem akarom, mett ez azért nem egy akkora dolog, típikus „tyúkper”, de a figyelmet megérdemelné! Így meg lehetne akadályozni, hogy ne forduljon elő gyakran hasonló megalázó eset! :!: :idea: :x
 
 


Szia Cabir!


:shock: Hát nem semmi amit elmeséltél! El sem hiszem hogy ilyen paraszt nők is vannak. :shock:
Én a helyedben úgy leugattam volna azt a p.csát, hogy csak na!!Felháborítóan viselkedett, tuti hogy lejáratnám és csinálnék vmi jó kis negatív reklámot. Ha még nem is tetszik neki, hogy egy kisgyerek ott van, akkor is mivel te vagy a vendég és mondhati "belőled él" kibírhatná azt a kis időt amit ott töltesz.Az ilyen inkább zárja be az üzletét, és menjen kocsmába pultosnak ott biztos ez a modor a menő.

Legközelebb ha ilyen történik veled vagy vmi hasonló, sztem ne hagyd magad! Az ilyenekkel más hangneben kell beszélni!

Üdv.:Liolga
 
 


:D Köszi a választ!

Hát igen, én is elég jól leugattam őkelmét, bár igyekeztem nem alpári módon...
Annyire dühített az ügy, hogy a környéken rá beszéltem minden ismerőst, kerülje el messzire ezt az üzletet!
Közben ezt is sikerült kideríteni: a főnöknő alkoholista, és szinte mindenkivel ilyen bunkó, nyers modorú. Egyébként úgy néz ki, mint egy kiérdemesült discopatkány: ízléstelen tetkó, agyonszolizott bőr, vagánykododó öltözet...
Az üzletbendolgozik a húga is - na nem véletlen, hogy védeni kezdte, a többi gyáva kukac alkalmazott meg az állását féltette....

Addig már nem akarok eljutni- befestékszórózni az üzlet ajtaját, vagy kővel behajítani - bár megérdemelnék, de nem süllyedek az ő szintjükre! :twisted: :oops:

Mindenesetre egy fodrászüzlletet érdemes alaposan megvizsgálni - hiába csillog villog, és szuper gépek vannak benne - ha az alkalmazottak nem szimpik, inkább okosabb dolog másik üzletet keresni!
Szerencsére számtalan közül lehet válogatni! :D
 
 

 
 

cabír
Nem semmi ami veled történt...
Semmiképpen nem ajánlom, hogy az ő szintükre süllyedj...
Próbálj meg szerintem egy ügyvéddel beszélni, hogy tanácsot kérhess milyen jogi eszközök vannak a kezedben...
Ezenkívül próbálj nekik negatív hírverést csinálni...
Valószínűleg az volt a baja, hogy nem lehetett, vagy nem is akart gyereket.... így meg inkább sajnálatraméltó de azért jobb ha tudják a gyerekes anyukák, hogy ebbe a szalonba nemérdemes betérni ha csak nem akarnak egy bosszantó napot maguknak...

Kép
Kép
Kép
 
 


Cabir

Kell lennie az üzletben Vásárlók könyvének!Abba írd le,hogy mi történt és a fogyasztóvédelemnek hivatalból ki kell vizsgálnia az ügyet!Ha ők nem jutnak dűlőre,akkor csak polgári peres úton tudsz továbbmenni,ahogy írtad,jogsértés címén...
Ha visszamenni nem akarsz,akkor hívd fel a fogyasztóvédelmet,elmondják,hogy ebben az esetben mi a megoldás...

Egyébként teljesen ledöbbentem,ahogy olvastam... :( És bizony megértem,hogy zaklatott lettél.

Amúgy érthető,hogy a kollégái elbagatelizálták az ügyet,gondolom nem akarták az állásukat elveszteni és valószínűleg velük is hasonló módon bánik... :( Ja,látom,Te is ezt írtad :).
Az viszont elég megdöbbentő,hogy a szemedbe hazudtak....

Hihtetlen,hogy amúgy az ember a legtöbb helyen bizony megértéssel és kedvességgel találkozik.Ez az ember beteg,lelkileg és ezek szt testileg is(alkoholizmus),nem szabadna emberek között dolgozni.
Szt vidd tovább az ügyet a hivatalos módján,ha van benned erő és kitartás!Na meg idő... :?

Üdv,

 
 


:D Köszi szépen, hogy írtatok!
Hát ez lett az ügy vége: elmentem az Önkormányzatba, és elmondtam a történetünket. Le kellett írni egy papírra az egész sztori-t. Egy hónap múlva jött az értesítő: kivizsgálták az ügyet!
Ez állt a levélben, nem szó szerint idézem:

"Kivizsgáltuk az ügyet, és az ön által hibáztatott személyek szerint semmi komoly nem történt! A fodrásznő szerint az volt a vita oka, hogy az üzlet kicsi, és ide nem fér babakocsi! A dolgozók szerint tudomásul kell vennie, hogy az üzlet jó hírnévnek örvend, jól képzett aékalmazottak, a dolgot Ön reagálta túl!... Blablabla... Kérjük a helyzet tudomásul vételét!"

:oops: Ez van, gyerekek!

Folytatása a dolognak nem lesz, mert szerintem mostmár nincs értelme tovább bonyolítani, tanúm nincs, ebből csak én kerülhetek ki sárosan. Meg hát nem is ér annyit az ügy, hogy magamat idegesítsem!
Képzeljétek, az ügyünk óta még más anyukákat is kidobtak az üzletből, ha talán nem is ennyire drasztikus módon! :x
Úgy érzem, ez engem igazol! :roll:
A múltkor egyik ismerősömet teremtette le a főnöknő, mert a négy éves kisfia a függönnyel játszott...

Puhatolóztam még az üzletről: állítólag tényleg nincs gyereke ennek a banyának, iszik, erős dohányos, és kokózik...
Állítólag viszont jó szakember, jól érti a szakmáját, csak a modora alpári...

Nagyon köszönöm együttérző soraitokat - ezt a történetet felraktam a Babaszobára is, de ott félreértettek, engem hibáztattak, hogy miért hagytam szegény gyereket a kedves fodrászra, és minek megyek egyáltalán szolizni...

Ezt a csúnya esetet nem kifejezetten azért raktam a Net-re, hogy önigazolást kapjak, és másokat feketítsek be, hanem azért, hogy mindenki gondolkozzon el rajta, mert hátha talulságos! A Kispestieknek meg azt üzenem: lehetőleg kerüljék el ezt a helyet!

Köszi, hogy meghallgattatok! :P
 
 


Most látom,hogy ez tök régen történt... :oops:

Sajnálom,hogy a Babaszobán így reagálták le... :(
Én úgy gondolom,ennyi kijár mindenkinek,ha ettől jobban érzi magát... :)
Sajnos a hivatalok meg ilyenek... :? Minden esetre egy matricát megérne,hogy nem bababarát hely :D!

Az Önkormányzat egyébként szt nem illetékes ilyen ügyben eljárni....Ezt a Fogyasztóvédelemnek kellett volna átirányítaniuk... De ez csak az én véleményem...

Hát kitartást és jó szolizást egy másik helyen :wink:!

 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó