Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pomogáts József vagyok. 33 éves építésztechnikus, ingatlanközvetítő, -értékbecslő és jelenleg építészmérnök hallgató.

Nem mellesleg két fiú büszke apukája is vagyok.
2006-ban, amikor második kisfiunkat vártuk Szilasligetre költöztünk. Úgy gondoltuk, hogy budapesti, zajos környéken lévő másfél szobás lakásunk nem megfelelő élettér egy család számára.

Azoknak szeretnék segíteni (legalább jótanáccsal), akik hozzánk hasonlóan használt házat vennének, de félnek annak rejtett hibáitól, nem tudják melyik ház alkalmas esetleges későbbi korszerűsítésre és azt hogyan lehet majd a mai kor, vagy inkább a következő 20-30 év igényeinek megfelelően megoldani.

Szeretném felhívni az új házat építők figyelmét a passzív házak [b](olyan házak, amelyek gyakorlatilag fűtés nélkül/ minimális fűtéssel magasabb komfortot biztosítanak, mint a hagyományosak) és a [b]környezetbarát alapanyagokból épülő házak jelentőségére.

Kérdezzetek bátran!

Üdvözlettel: Pomogáts J.[/b]
 


Kedves József!
Teljesen véletlenül vetődtem ide, de pont ezt tervezzük mi is!! (csak nem Szilasligetben, hanem Fótban gondolkodunk).
Már elkezdtem utánajárni a dolgoknak, átnéztem egy csomó szakirodalmat (Ertsey Attila: Az autonóm ház, Zöld A.: Energiatudatos építészet, D. Pearson: A természetes ház könyve, Koszó József: Energiatakarékos építészet - hőszigetelések). Mindezt azért, hogy ha végre találok egy építészt, aki a passzív vagy legalábbis energiatakrékos házak elhivatott szakértője, tudjak okosakat kérdezni, ugyanis még vásárlás előtt állunk.. Az a tervünk, hogy Fóton, az Öreghegyen veszünk egy téliesített nyaralót (külterületen, mert az olcsóbb, mint a belterület, nagyok a telkek és szép a kilátás), amibe kis ráfordítással be lehet költözni, és aztán ahogy lehetőségünk lesz rá, "környezetbarátosítjuk". Ehhez persze megfelelő fekvésű telket és alakítható/korrigálható/bővíthető házat kell találnunk. De pl. ezeket a szempontokat nem tudom rangsoloni.
Egyszóval: nagyon érdekelnek a tapasztalataitok, és borzasztóan örülnék, ha segítenél a keresésben!!
Szia,
Olga
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó