Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Albérletbe költöztünk, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy penészednek a falak! A letörölgetéssel csak azt értem el, hogy lejött a tapéta!

SOS! Ha van tapasztalatotok, vagy ötletetek, kérlek segítsetek!

Köszi
Solya
 
 


Mondom, megnézem, hol lakik ez a szegény, mennyi gyerek van a nyakában. És nem te vagy???
Szerintem Topi cége keressen egy másik lakást.
Puszi:
Zsófi
 


Szia Solya!
Igaz nálunk nem tapéta van de nagyon bejött a hipóval való bepermetezés. 1 napig nagyon büdös, de a penész eltûnik. Prébáld ki egy kis területen, hátha beválik a tapétán is.
Hétpettyes

 
 

[url=http://www.festekaruhaz.hu/bolt/tippek.html" TARGET="_top]http://www.festekaruhaz.hu/bolt/tippek.html[/url]#Penesz

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Köszi!

Megint okosabb lettem!

Elõször megpróbálom a hypót, mert festett felületre is kell és valószínûleg olcsóbb és gyorsabb! Ha mégsem válik be akkor jöhet a penészölõ spray!

Sziasztok
Solya
 
 


A penészölõ szereknek ált. hypo az alapja, legalábbis itt Olaszo.-ban. Akkor már olcsóbb a hypo Kép.
Szia,
Hétpettyes


Solya, az a penészölõ szer alapvetõen hypo. Mi is vettünk, de azóta hypoval utántöltünk, ha kell. A párom vegyész, tuti felismerte már a szagáról.
Üdv,
Szeva
Szeva
 


A Tesco hiperszuper csoda marketben vettem tartósítószer mentes tartós kenyeret.
Felár nélkül adtak hozzá (szavatossági idõ lejárta elõtt,) mohazöld, kagylószerû penésztelepeket az "kenyér héján".Sajna csak felbontás után tûnt fel.
Kérdésem: Esetleg hipóval fogyasztva nem esz tovább a penész?
raabrob
 


nem, de mi meg sárgállunk az irigységtõlKép
A.
Névtelen
 


LÁttam feljebb Solya írt a penészrõl.

Penészedés indul meg ha nedves a levelgõ.
Ha ez a fürdõszobában van, akkor jó sok szellõztetés, pl. zuhizás után nyitva kellene hagyni az ajtót, meg mosás után .. lehetõleg nem ott teregetni.
Ha ott vana kazán sajnos nem lehet elszívót beépíteni.

Szobánál: lehet kapni egy bizonyos készüléket, -most nem tudom a nevét de ha valakit érdekel megkérdezem a férjemet (õ épületgépész és biztos ismeri)- ami tulajdonképpen a nedvességet vonja el a helyiségbõl, olyan mint egy bojler kinézetre csak kisebb sokkal.
Névtelen
 


Nálunk is penészesedik a fal, de nem a levegõben sok a nedvesség, hanem a falban. Sajna alulról nem szigetelték rendesen. Erre vajon mi a megoldás? Hallottam már, hogy létezik , hogy utólagosan szigetelik, de nem találtam eddig semmi konkrétat errõl.
Liesel
 


Liesel, utánakérdezek, és ha eredmény is lesz megírom ide.
Névtelen
 


Liesel, családi ház vagy társas ház?

ez építészeti a hiba a megoldás :
szerkezetig visszabontják a vakolatot, majd felhelyeznek hõszigetelõt (spec. hungarocelt, dryvit) ezt ragasztással vagy csavarozással csinálják, utána meg vakolják és újra festik.

Az ok amiért nedvesedik a fal: a belsõ felület hõmérséklete alacsonyabb mint a levegõ harmatponti hõmérséklete, nedvesség válik ki.
A jelenség okozója: a fal szerkezet hõszigetelésének hiánya, ez lehet külsõ vagy belsõ. (kispórolták valószínû)

Szia: M
Névtelen
 


Liesel,
ha alulról jön a nedvesség, vagyis felszivárog a víz, lehet, hogy beválna, amit a sógorom házánál alkalmaztak: a talaj fölött kb 5 cm-rel elvágták a falakat és egy szigetelõ fóliát tettek bele. Nála bevált.
Ha technikai részletek érdekelnek, megkérdezhetem, mert sajna én pontosan nem tudom, hogy hívják ezt az eljárást.
Szia:
Hétpettyes


Ha még jártok erre! visszajön állandóan a penész!

Az a nedvességelvonó gép tényleg hatásos? Mert amikor hazajövünk, akármennyit szellõztetek - már jégveremben élünk - mellbe vág a levegõ páratartalma.

köszi
Solya
 
 


Solya! Miért magas a páratartalom azt tudjátok? Ha egy kicsit többet írnál, lehet hogy más módon is lehetne segíteni.

M
Névtelen
 


M!
Szerintem azért, mert most cseréltek nyílászárókat a tulajék. Ez csak albi, ezért nem szeretnék falat bontani és nagy összeget erre szánni! Viszont a fiam orra állandóan folyik, a drnénink szerint lehet ettõl!
Szóval a penész a konyhában él leginkább "nemi életet", szerintem onnan kiirthatatlan, még a linóleum alatt - falon - is van, az ablak körül és a sarkokban. Az ablakok és a sarkok érintettek még két másik szobában is. Ill. reggelente állandóan tiszta víz az ablak, gondolom a pára és a konyhában láthatóan "izzad" a fal. A lakás egyetlen szobája, szerencsére a gyerekeké, ahol nincs. Ez É-K-i fekvésû, a többi Ny-i ill. É-Ny-i. A konyha K-i. Próbáltuk hypoval, egy ideig eltûnt. Most vettünk vmi csodaszert de az sz*rt sem ér.
A falak olyan betonból vannak, amibe nem lehet beleverni a botond-szöget sem. Kép
Ha másra is kíváncsi vagy, szívesen válaszolok innen Európából. Kép
Köszi a segítséget
Solya

Lehet, hogy eléág lenne meszeltetni a tapéta és a festés helyett?
 
 


Hétpettyes megkérdeznéd a sógorodat errõl a fal elvágásos szigetelésrõl. Utánajártam ,és nálunk az a fõ gond, hogy alulról vizesedik. Ugyanis az alap és a szigetelés lejjebb van mint a talajszint. Így szépen belevezetõdik a falba a víz. Kép A külsõ szigetelés ilyenkor még ronthat is a helyzete, mivel még kevésbé tud kifelé párologni a víz, mind belül fog kicsapódni. Külsõ szigetelés csak ez után, és ablakcsere után jöhet.
Köszönettel,
Liesel
Liesel
 


Liesel!
Ez egy egész vagyon lesz! Kép Nem irigyellek!
Solya
Solya
 


Nalam hasonlo a problema, de a falak miatt. Nagyon erdekelne az a bizonyos nedvesseget elszivo gep. Aki arrol tud vmi konkretat + hol lehet kolcsonozni vagy venni, kerem irja meg!!!!
Eva
Névtelen
 


Éva mi vettünk. Bár ez nem gép. Egy doboz, ami valamilyen technikával a betétjébe szívja a nedvességet. Igazából segített, de nem szüntette meg teljesen a penészt. Mi OBI-ban vettük. Árat nem tudok mondani, mert külföldön. De bizonyos idõközönként cserélni kel a betétet, mert telítõdik.
Solya
 
 


Solya, koszi a gyors valaszt, csak most aprilisban talaltam vissza a topicba... Olyan dobozkam nekem is van, tobb is es segit is sokat, de nem szunteti meg teljesen a problematKép
Eva
Névtelen
 


Humi-No cég fogalkozik ezzel a problémával, ha nedvesedik a fal, vagy málik a tapéta, dohos a levegõ .. stb.


KÉrhetõ ingyenes tájékoztató a :

Henkel Mo. Kft. 1519 Bp. pf.429


vagy

www.humino.hu
www.egeszsegeslevego.hu
Névtelen
 


Nekem nem működik a következő hozzaszólásban írt HUmino.hu és a másik honlap.
Elküldve 2003 Május 04 vasárnap - 12h 58

A panész ellen, ha az épület jól hőszigetelt, én a szabályozott szellőzést ajánlom, mégpedig a páraszabályozottat.
Én egy ilyen cégnél dolgozom, ilyeneket tervezünk be, de tényleg jól működik.
A természetes szellőzés az újabb nyílászárók mellett szinte megszűnik, ezért kell valami okos megoldás. Ilyen az Aereco higroszabályozású szellőzés. További info:

www.aereco.hu

A HumiNo-val egy penészedő lakásban találkoztam, de tapasztalatom szerint nem elegendő párt tud elvonni a levegőből a páralecsapódások megelőzéséhez.
Elegendő pára elszállítása leginkább szellőzéssel lehetséges, esetleg kompresszoros párátlanító géppel (hasonló egy mobil klímáához), de ez utóbbi nem cseréli a levegőt (+zajos és drága), így az más okokból (szagok, CO2 stb)elhasználódhat.

Szóval ajánlom az Aereco szellőzést.
Várjuk az érdeklődéseiteket.

UI: Nekem nem működik a lenti időpontban "névtelen" által írt hozzaszólásban írt HUmino.hu és a másik honlap.
Elküldve 2003 Május 04 vasárnap - 12h 58
 
 


Sziasztok!

Bepenészesedett szekrényböl hogyan lehet kivenni a penészt, lehet még valamit csinálni? Vagy ki kell dobni?
(Új szekrényt már vettünk, és a ruhákat azóta is mossuk Kép)

Kati
 
 


Sziasztok!

Bobo!

Nem tudom használni az aereco oldalát. Megnyílik, de egyik menü sem működik. Nem tudnál esetleg egy e-mailt, vagy telefonszámot megadni?

címem: ildiko77@kabel2.hu

Köszi,
Ildikó
 
 


Szia Ildiko,
nekem mukodik az oldal.
Ezeket az infokat szedtem le rola /vannak még amunkatarsak, ill. a teruleti kepviselok elerhetosege, ha nem pesti vagy. Bocs, nem emlekszem/:

Aereco Légtechnika Kft.
1027 Budapest, Fő u. 68. (MTESZ irodaház, 5. emelet, 525.)
Bejárat a Nagy Imre tér felöl

Tel.:
(+36-1) 214-4377, (+36-1) 214-4421
(+36-1) 225-0372, (+36-1) 224-1429

Fax:
(+36-1) 225-0373

E-mail:
aereco@aereco.hu

Irodánk nyítvatartási ideje:
hétfő-csütörtök: 8:30 - 16:30
péntek: 8:30 - 16:00

aereco@aereco.hu
aereco@axelero.hu
 
 


Nekünk az egyik szobának az egyik fala teljesen penészes. Azt mondták,hogy le van folytva és nem szellőzik. Le kell kaparni a festéket mindkét oldalról és újrafesteni. De ha ez igaz mért csak ebbe a szobába,ezen a falon?
 
 


Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az aereco cég által forgalmazott hydroszabályozású szellőztetést alkalmazza valaki? Milyen a siker?
 
 


Penészes épületszerkezetekre 10 éve használják Nyugat-Európában, és 3 éve Magyarországon is a MASTERCLIMA termékeket.
Info: www.promat.hu és a www.ltk.hu honlap belsőépítészet alrovatában levő cikk

Miska
 
 


Sziasztok!

Sajna már minden csodaszert kipróbáltam penész ellen, de valahogy mégis visszajön. Az alapvető gondom, hogy tetőtérben élünk és a ház most lett ujra szigetelve. Szellőztetek, használok páramentesítőt, minden potenciális víz, illetve páraforrást megszüntetek, a falakat gombaölővel kezelem, és fütöm a lakást. Mégis valamit rosszul csinálok. Ha van valakinek ötlete, hogy ezeken felül még mit lehet, kérem írjí meg nekem.


Előre is köszönöm!
 


Sziasztok!

Nem tudom mennyire "él " még ez a topik,de legalább kiirom a dühömet...
Nekem is bajom van a penesszel,egyenlöre meg nem nagy,de meg csak most kezdodott a hideg beálltával peneszesedni a fal,ugyhogy meglátjuk mekkora baj lesz belőle.
Albérletben lakunk,egyébként nagyon szép kis hely,felujitott,szoval ezzel nincs gond.Viszont pár éves faablakok vannak és egesz nap folyik rajtuk a víz,tiszta párás az egesz.Legjobban éjszaka párásodik be,aztan ahogy hajnalban rákapcsol a fütés elkezd csurogni az egesz le az ablakokon.
Igy pedig a sarkokban elkezdodott szaporodni a penesz.Pedi mindig szelloztettem,de semmit nem ert,igaz csak 5 percekre nyitottam ki az ablakokat.
Megfogadtam ,hogy ezentul addig szelloztetek,mig az összes pára el nem tunik az ablakrol.Egy oraja igy is tettem,sikerrel is jartam azota nem paras de kivancsi vagyok meddig fog tartani.

Az én félelmem azonban az,hogy van egy 1,5 éves picurkám,akit nagyon féltek,mert sok rosszat hallani arrol milyen betegsegeket okozhat a penesz.(pl.asztma)
Szoval kisgyerekesek irását(is) várom akiknél szinten ilyen jellegu probláma van,hogy irjak meg nekem,náluk a gyerekeknél okozott-e valamit,vagy ezen ne aggodjak,nem minden esetben okoz problémát?


Köszönöm a valaszokat előre is!

Julcsi
 


Szia Julcsi!

Nekem egy 8 hónapos kislányom van, és ugyan eddig nem okozott problémát nála a penészes fal, de mindent megteszek hogy ez igy is maradjon. Nálunk a kifütés hozott áttörő eredményt, javaslom probáld ki te is. Talán nálatok is beválik.:lol:
A penész gyakran okoz náthás tüneteket, allergiát, súlyosabb esetekben asztmát, vagy allergiás asztma rohamot. De ezeket ritkábban.
Egyszer hallottam aspergillosis okozta fertőzésről is, de szerintem ez nem nálunk fordult elő, mert nálunk ez a fajta penészgomba nem honos. Ezt csak érdekességkép írtam le.:D'
Szellőztes sokat, és majd írd meg hogy hogy alakul a helyzet.


Addig is minden jót: Szilvi
 


Szia Szilvi!

Nagyon örülök,hogy valaszoltál!
Hát sajnos meg nem tudok valtozasrol beszamolni,éppen ma vettem egy gombaölő szert a peneszre,Bref-et,most varom az eredmenyt.
Nálunk igazábol a fő probléma a fürdoszoba,hát az a katasztrofa!!Az egesz plafon tiszta penesz.Most a ferjem letisztitotta ezzel a szerrel,gyönyörűen lejött,csakhát az a kerdes meddig marad ez igy.Mert igy csak a penesz tűnt el,igaz az tényleg szépen,de sajnos az okokat ezzel még nem szüntettük meg.Nálunk sajnos a fürdőn nincs ablak,csak egy szellőző berendezes ,de az semmit nem ér.Ugyhogy biztos visszajon ott a penesz.Ez eddig annyira nem is zavart,gondoltam ott ugysincs ott a picur,nem lehet gond.A meglepetes akkor ért amikor a nappali-konyhank is elkezdett peneszesedni a párás ablakoktol. :cry:
A föbérlőm azt mondta ilyen azelőtt nem fordult elő(még csak majus ota lakunk itt).Szerintem ennek meg az az oka,hogy viszonylag ujak az ablakok,5 éve lett cserélve,én meg nyáron pluszba meg rakattam bele gumitomitést,igy befulled az egesz,nincs szellozese.Most napi kétszer fél orat szelloztetek,igy eltunik a pára,remelem igy a penesz is.Csakhát ez a szelloztetes is olyan ,hogy tisztara kihul a lakas és mire visszafutom az meg egy fél ora,szegeny kislányom meg addig a picurka szobájában kuksol.

Egyébként sok praktikát olvashatsz,ha a google keresőjébe beirod,hogy:"penesz a lakásban" vagy "peneszes fal" vagy csak simán,hogy "penesz"
Olvasgasd át őket,sok jot irnak!

A kislányod szobája is peneszes?Nálunk eddig az meg nem,dehát várjuk ki a veget.

Köszi,hogy irtál!

Julcsi
 


Szia Julcsi!

Most lesz 3 éve hogy itt lakunk, és eddig minden évben előjőtt a penész. A babaszobánk is penészes, meg az egész lakás. Leginkább a parapetnél, mert oda szorul be a levegő. Oda vettem páramentesitőt, mellé szellőztetek és fütők,de 1000-rel. Mi is vettünk mindenféle penészölő szert, általában addig hat, amig van benne hatóanyag. Eddig legjobban a domestos vált be, ugy töményen felfujtam a falra és jó sokáig nem jőtt vissza a penész. Ezt sajnos pont a gyerek szobájában nem tudom használni, mert ott színes a fal és hát kifehéritené.oops
Az idén már rutinosak vagyunk, nem vártuk meg hogy legyen penész hanem egyszerüen lekezeltük a falakat, meg a fa részeket, ugyhogy csak nagyon minimálisan jött elő, és csak a hálóban.jol
Köszi az ötletet, bevallom már mi is olvasgattunk a keresőn, sok dolog bevált nálunk is.Tavasszal szeretnénk venni szellőztető rendszert is.

Most mennem kell, majd írd meg hogy mire jutottatok.

Üdv: szilvi

Képek Rolunk: http://www.gportal.hu/gigibaba
 


Helló mindenki.
Nagyon behalt ez a topic,de hátha ide téved valaki és segíteni tud4" pici gyerekem van és a baj az,hogy nagyon penészedümk.Le van szigetelve kívülről,alulról, pára-elszívót is használunk,de mégis. s.o.s
Vendég
 


Szia Borcsi :) !
1. Szellőztetés naponta 3X5 perc kereszthuzat.
2. Amikor jó idő van ( a szellőztetés miatt), és fogyó hold (hogy ne csináljunk kis kárból nagyot) be kell permetezni közönséges hipóval a penészt. (Addig vidd el a gyerekeket a nővéredhez). A permetezésben az a jó, hogy nem kell érintkezzen a bőröddel. HA végképp nem bírod a hipót, esetleg be lehet fogni a férjedet.
Nálunk ez szokott működni.

Anna (9 gyermek anyja)


szia laki papné!
kedves ismeerős :wink:
Csináltuk,hipóval lemostam a falakat,de vissza jön.Tudom az a gond,hogy bent szárítom a gyerkőcök ruháit :?
De egyébként nem száradnak meg kint.
Vendég
 


Szia Borcsi!

Nálunk is a hipo az átmeneti megoldás, mivel most én sem tudok kint teregetni :(
Anyuék nyáron festették át a konyhát, ami szintén nagyon penészedett (ott is visszajött a hipozás után is), és valami penészölő adalékot raktak a festékhez, és azóta még nem jött vissza a penész.
Festékboltban biztos tudnak ezügyben segíteni.

Andi
 
 


Hát a ruhákkal én azt csinálom, hogy kétszer centrifugázok, aztán ha nem esik az eső és nincs fagy (mert akkor lefagy a kezem) akkor kiteregetek az udvarra, estefelé leszedem, kiterítem bent... Csak ez dupla munka.
A férjem vett egy Poli Farbe Fungi falfestéket, de nem tudom még hogy milyen, mert csak szombaton festette be vele a falat.

Anna (9 gyermek anyja)


laki papné:nem semmi10 emberre mosni-főzni-takarítani!!
Minden elismerésem :wink:
Drága az a festék?

m-andi:köszönöm,de nem tudunk neki állni most festeni 2pici gyerek+épül a saját házikónk. :lol:
Vendég
 


Borcsi, értem.

Itt van az a festék, amiről Anna írt:
http://www.kolor.hu/index-kategoriak.php?up=kol_23

Andi
 
 


2876 Ft volt itt Pápán 4 liter.

Anna (9 gyermek anyja)


magas páratartalom ellen: napi több szellőztetés, amíg lehet kint teregetni. nekünk 5 éve volt gond a magas páratatralom, akkor a szellőztetés ne volt elég, elektromos páramentesítőre volt szükség. kb 3 hétig ment, az elég is volt, az akkor új házat (ami az új abalkok miatt jól szigetelt) kellően kiszárította. lehet ilyen gépet bérelni, kb 15 - 20 ezer ft-ból megoldja a problémát, ha a penész a maga páratartalomból ered és nem szigetelési gond. Akkor lehet magas a páratartalom, ha pl építkezés, felújítás, ablakcsere folyamán az építkezéssel beépült víz is, ami még nem száradt ki. Beázás, csőtörés esetén szintén egyszeri kiszárításra van szükség. A neten könnyen találni bérelhető páramentesítő gépet.
 
 


egy konkrét elérhetőséget is adok, ha szabad
http://www.paramentesitoberles.hu
az oldalon arról is tájékozódhattok, hogy kinek nyújt megoldást a páramentesítő gép, és kinek nem
 
 


Sziasztok! Ha még valakinél aktuális a penész téma, a legjobb megoldás a páramentesítés ahogyan a többiek is írták. A bútorokról, esetleg ruhákról viszont el lehet tüntetni a penészfoltokat. Itt találtok egy érdekes leírást, hogy mivel érdemes próbálkozni, ha penészfoltok vannak a lakásban. A házi megoldások ebben az esetben is beválnak :)
 
 


Penész lemosására ajánlom a biowash tisztítót. Már ez önmagában szinte teljesen meggátolta a penész újra felbukkanását. Ha még valamilyen penészgátló falfestéket is alkalmaz az ember, akkor jó eséllyel megszabadulhat a problémától hosszú időre.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó