Új privát üzeneted érkezett!

KÉRDÉS UAZ:ZORKANYA
zORKANYA
 


Kedves Zorkanya,
meg sem néztem, ezek szerint Gabi (szerk) megkapta az emilemet és cselekedett.
Úgy tûnik, ide nem illõ gusztustalan alakok garázdálkodnak itt (értsd: pedofil alakok). A dolog nagyon úgy néz ki, igaz, vagy ha nem is az, hanem csak félreértés (amit többekkel együtt nem hiszek), tulképp csak idõ kérdése, hogy ilyen szándékú egyének itt feltûnjenek, vagy ha nyomot nem is hagynak magukl utáén, képeket nézegessenek.
Lesz fénbyképalbumom, de ezek után csak olyan képeket teszek fel a netre, amin az egész család szerepel, vagy vmelyik szülõ a gyerekkel. Az én gyerekem háromhónaposkori pucér képe elõtt egy férfi se verje ki a farkát (elnézést, ha így túl erõs, ki vagyok akadva...). Ki tudja, ki tölti le ezeket a képeket, és milyen honlapra teszi fel?
Nem tudom, ezzel talán egy nagy hisztériarohamot indítok el, az is lehet, hogy feleslegesen pánikolok. Bocsánat érte mindenkitõl.
szóval fébyképalbum lesz, csak átszerkesztve. Kösazi, hogy hiányoltad Kép
puszi
Zsóka

ui: kérdõívet megkaptam, félig ki is van töltve, de estére alig van energiám mosdtanság...

Zsóka
 
 


Micsoda???Mi volt akkor ez a sztori??Úgy gondolom ird le ide részletesen, mindenkinek, mert ha igy történt akkor ebbõl mindenkinek okulnia, tanulnia kell. Elképesztõ. Akkor ez az ürge azért akar megkeresni..Miért?? Ha ezt tett akkor miért fedte fel magát??Jézusom...
Zorkanya
 

 
 

Zorkanya, a szerkesztõs topikban írtak róla. Valaki beszélt is vele telefonon.
Lehet, hogy nem is így van, vagy ha így van, nagyon kezdõ az illetõ (telefonszámot is megadott), nem tudom. Nekem is írt egy üzenetet, hogy írjam meg neki a telefonszámomat, majd felhív. Erre írta Edóka, nehogy felhívjam, mert vki már felhívta, és furákat kérdezett.
Gyere fel a chatre, ott vagyok. (még úgy tíz percig...)
pusz
Zsóka

Zsóka
 
 


Zorkanya!

A topic amit a ficko nyitott mar nem letezik, mert a Gabi torolte, de ott volt reszletesen minden. Eredetileg azzal nyitott az urge, hogy o mozgasserult, es gyerekrajzokat csinal, de olyan kepek kellenenek neki amin kisgyerekek meztelenul vannak. Aztan tobb fenykepes topicban feltunt ahol ilyen kepek voltak, volt ahol megadta a telefonszamat is, es allitolag volt aki felhivta, es ott meg a gyerekkori onkielegitesrol meg fitymaszukuletrol meg ilyesmikrol kerdezgetett. Megtalaltak a cimet, pontos nevet meg hogy kivel lakik a telefonszam alapjan, de nem tudom tettek-e lepeseket. Mindenesetre a topic torolve lett.
inkabb most nevtelen
 


Névtelen: tettek! És az eset fordítva volt. Elõbb írt a fényképes topicokba, utána nyitott sajátot.
Névtelen
 


Es mifele lepeseket? Eredmenyrol is tudsz?
Névtelen
 


Kedves Névtelenek!
Abszolút egyetértek a névtelenségetekkel, én is ezt teszem most!
Ugyanakkor teljesen fel vagyok háborodva!!! Ezek szerint TI TUDTÁTOK, hogy ilyen alakok nézegetik a Babanetet??? Mióta tudtátok ezt??? Eszetekbe sem jutott, hogy esetleg másoknak is szóljatok minderrõl??? Ha most nem tûnik el a Zsókáék fényképalbuma jópáran észre sem veszik a dolgot. Vagy nem jut eszükbe, hogy ilyen lehet! Annyi témában nyitogatunk új topicokat, komolyan nem jutott eszetekbe, hogy ezt elmondjátok másoknak??? Lehetett volna egy "VIGYÁZAT FÉNYKÉPESEK" vagy bármilyen topicot nyitni!!!! Hogy egymás gyermekeire vigyázzunk!!!!
Kicsit el is vagyok keseredve. Annyit segítünk egymásnak a tanácsainkkal, dicsérjük egymás gyermekeit. Õszinte mindez??? Ha az lenne szóltatok volna, hogy mindenki szedesse le Gabival az ilyen jellegû fényképeit.
Na befejezem és szerintem hanyagolni fogom innentõl a Babanetet.
Névtelen
 


Nem tudom ki mióta tudja, de én múlt hét csütörtöke óta követem az eseményeket. Akkor már nem találtam a pasi topikját, mert törölték. Azelõtt (tavaly) még nem merült fel ilyesmi. Gyors reagálás lehetett...
Igen, az jó lenne, ha valaki tud ilyenrõl, akkor értesítse a többieket!
Névtelen
 


Kedves Névtelenek (utolsó két N.),
én azóta tudom, mióta beírt az ürge topikomba. De!! Nem gondoljátok, hogy talán nem kellett volna leírni, hogy mire gyanakszunk? (Én már csak azért írtam le, mert úgyis mindegy: valaki a szerkesztõs topikban már napokkal ezelõtt elmondta). Ui. talán jobb lett volna nem szólni egyenlõre - ui. most már a hapsi is tudja, ha tud olvasni és van szeme. Jobb lett volna hallgatni legalább addig, amíg a rendõrség nyomoz. Így pedig mintegy zászlót lengetünk felé: figyu csak, tudjuk mit akarsz, keres a rendõrség, nosza rajta, bújj el gyorsan!
Ha már értesítést akar az ember, közölje azt virágnyelven. Az egyik topikban meg is tettem, de addigra már a szerk- topikban elszólta magát vki...
Az igaz, hogy egyik oldalon ott állunk mi, védtelen anyák, a másik oldalon pedig ÕK. De talán jó lenne nem jelezni feléjük, hogy lebuktak...
Zsóka

Zsóka
 
 


Ki fogja a rendõrséget értesíteni????
(Erre senki nem tett ígéretet)Gabi csak megszüntette a krapek topicját,de már másnap újra itt volt, tehát kitiltás nem történt...Na mind1, én eleve nem tennék fel pucér képet, mert sok hülye szaladgál a volágban...
Egy új névtelen
Névtelen
 


világban
Névtelen
 


Új névtelen,
a rendõrséget már értesítették (ha jól tudom az, aki telefonon beszélt a pasassal, de ez nem biztos).

Zsóka
 
 


Zsóka szerintem jól tetted, hogy leírtad!!! És azok a gyerekek, akiknek a képeit addigis nézegetné/k!!!???
Új névtelen,
Akkor Te biztosan nagyon okos és mindenre gondoló anyuka vagy!!! Akkor gondolhatnál arra is, hogy esetleg rajtad kívül vannak olyanok, akik nem olyanok mint TE!!!
Névtelen
 


HInnye micsa topicvihart indittom el, én naiv nem tudtam semmirõl- ezért bátorkodtam érdeklõdni...Látod Zsóka elõnyei is vannak annak ha az ember nem tud képet maga felrakni :-))Bocs, ez gyenge humor volt. Hát nem is tudom, engem még mindig úgy megdöbbent ez az egész. De ennek a pasinak nyaktól felfelé sem volt minden rendben ha ilyen nyiltan csinálta. És milyen topicot nyitott õ?? Gondolom most már megkérdezhetem. Még mindig elképesztõ. Zorkanya
Zorkanya
 


Kedves Lányok!
Nekem is nagyon furcsa volt, hogy mindenkinek megadja a telefonszámát. De aztán arra gondoltam, hogy talán mert mozgássérült, nagyon magányos, és hiányzik neki a társaság... Hát úgy látszik, nem...Kép
Arra gondoltam, hogy esetleg a táblázatokat (amiken konkrét születési adatok, stb. vannak) fel lehetne tenni egy levelezõlistára. Akkor minden kismama olvashatná továbbra is, az illetéktelenek pedig nem férnének hozzá.
Anilla
 
 


Sziasztok lányok!
Kíváncsian várom a fejleményeket. Lehet, hogy én vagyok ezzel egyedül, de szerintem ez az illetõ (aki meztelen képeket kért a babákról) nem biztos, hogy pedofil volt. Nem lehet, hogy csak mi túlozzuk el? Nem hiszem el, hogy aki ilyen, az nyiltan leírná a telefonszámát, amibõl mellesleg a címét is ki lehetett deríteni, mert hogy nem volt titkosított. Szerintem ez már egy kicsit hiszti jellegû. Én ugyan nem raktam fel képet az internetre sehova, éppen ezért, mert hsizen ezeket az láthatja, és használhatja bármire, aki csak akarja. Sajnos majdnem biztos vagyok benne, hogy volt már eddig is pedofil olvasója a babanetnek (bár reménykedem benne titkon, hogy nem), csak az nem reklámozta magát. Hiszen ez várható volt, hogy elindul ekkor egy láncreakció, és eltûnnek a hasonló jellegû képek-nekik pedig nem ez a céljuk.
Szóval nem vagyok biztos benne, hogy nem egy túlzott dologról van-e szó. Én olvastam az õ topikját is, amiben képeket kér gyerekekrõl, meztelenekrõl is, hogy ezekrõl festményt készítsen. Ezenkívül olvastam, hogy valaki, aki felhívta, gyanúsnak ítélte meg, mert hogy úgy emlékezett az illetõ, a fitymaszûkület témában is olvasott a gyerekrõl (no már most azért tényleg van ilyen téma is itt) - nem lehet, hogy összekeverte valakivel?
Szóval szerintem amíg nem tudunk biztosat, nem kellene ekkora hisztit csinálni belõle. Arról nem is beszélve, hogy annak idején már valaki (névre nem emlékszem) fenyegetõzött azzal, hogy átmásolja valaki képeit pedofil oldalra. És akkor nem figyelt erre senki?!?! (ha jól emlékszem a Terry Black topikban).
Szóval nem csak a meztelen képekre van ilyen veszély. Bármelyiket montírozhatják, átrakhatják akárhova. Szóval én semmilyen képet, és személyes adatot nem adnék meg interneten!!!
Üdv: Tünde
Tünde
 


Szia Tünde,
megvan az esély arra, hogy nem kaart semmit a pasas. De aki telefonon beszélt vele, eléggé biztos benne - vedd végig:
- 0-5 éves gyerekek MEZTELEN fotóit keresi (igaza van annak, aki azt írta, hogy aki rajzolni szeret, annak valszeg elég a felöltözött fotó is vagy a fejportré, aki pedig aktot akar rajzolni - elég sok festõmûvész rjazol aktot - az ugyebár legtöbbször felnõtteket rajzol)
- az anyukától, akivel beszélt, fitymaszûkületrõl, gyermekkori önkielégítésrõl akart beszélni (vagy beszélt is, mittudomén)

Még így is lehet, hogy tényleg ártalmatlan a pasas, de... És tényleg jobb félni, mint megijedni. Mert való igaz, hogy járhatott már erre (és majdnem niztos vagyok benne, hogy járt is) olyan alak, akinek semmi keresnivalója nem lenne itt. Tulképp macilaci még jót is tett a babanetre íróknak azzal, hogy felhívta erre a veszélyre a figyelmünket.

A táblázatokat pedig én is vagy kitöröltetném Gabival, vagy legalább az emilcímeket töröltetném belõlük...
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 


Miért kell az e-mail címeket is töröltetni? Lehet, hogy naiv vagyok, de nem magyarázná meg már valaki, hogy mit tehet egy pedofil az e-mail címekkel?
naivka
 


Naivka -
nem egy pedofil, hanem akárki. Szeretnél sok-sok kéretlen reklámlevelet kapni? Úgy napi 15-20-at? Esetleg egy kis vírust? Akkor nyugodtan tedd fel az emilcímedet.
Egy amerikai oldalra felraktam az emilcímem. (azóta is átkozom magam) Naponta hat-nyolc spam-et kapok. Nem nagy dolog, végül is csak ki kell õket törölgetni, de frászt kapok tõlük, hidd el.
Zsóka

Zsóka
 
 


Szia Zsóka!
Az a közösség ami itt a babaneten kialakult egészségesen használja az internet összes kínálkozó eszközét. Ugyanakkor sajnos tudomásul kell vennünk, hogy vannak primitív, sõt beteg emberek, akik idetévedhetnek és nem a mi játékszabályaink szerint kezdenek el "játszani". Ha mész az utcán, bejársz a munkahelyre, vagy szórakozol, bármikor "beszólhat" neked valaki, belédköthet, molesztálhat, sõt ,például strandon le is fotózhat. De ugye ettõl még nem zárkózunk be, nem az õrültekhez igazodunk.
Szerintem ne dõljünk be ezeknek a helyzeteknek. Élvezzük, hogy mi vagyunk többen...
A kellemetlenkedõkkel szemben a leghatásosabb az, ha nem érik el céljukat, nem vesznek róluk tudomást, semmibe veszik õket...
Azokat viszont akik törvényt sértenek, például a pedofilokat bízzuk a bûnüldözõkre. A babanetnek jó a kapcsolata azokkal akiknet ez a dolga.
Zsóka, személyes infókat tényleg óvatosan kell megadni. Telefonszámot, lakcímet ne tegyünk közszemlére, a mail-címet viszont én nyugodt szívvel tudatom. Attól legfeljebb kapok néhány reklámlevelet...
Bocs, hogy kissé hosszan írtam, de rossz lenne, ha néhányan indokolatlanul megrémülnének, vagy pánikba esnének...
Üdv,apa
Kép
apa
 


Sziasztok!

Arra nem gondoltatok, hogy vki csak szórakozik? Emlékeztek arra a "Nem akarok gyereket" topicra? Egyszer írt oda vki vmit szórakozásból és mennyien reagáltak rá. Pedig szerintem csak vmi kis fõiskolás vagy unatkozó számítástechnikus irománya volt, aki tovább olvasta a topicot és jót röhögött azon, hogy ki, mit ír. Szerintem ez a Macilaci topic is ilyen volt. Igaz, hogy beszéltek vele telefonon, de biztos vagyok, hogy felkészült arra is kész válasszal. Csak azért, hogy minket bosszantson. Pesrze az is lehet, hogy, de nem gyakran vállalják fel a pedofilok a másságukat, fõleg nem egy internetes honlapon, hiszen büntetendõ cselekmény.

Anikó
Gerianikó
 


Lányok,
Ha több oldalt végignéztek akkor kiderül, hogy ez a beteges hajlamú ember Macilaci néven jelentkezik. Szerintem nem szabadna rá reagálni.
Én minden esetre Gabinak a szerkesztõnek is jelezni fogom.

Ne dühöngjetek hála' több az egészséges és jószándákú Babanet-es mint az ilyen deviáns.

Breki
Breki
 


Szia Apa,
a többiek nevében is köszi, hogy jelentkeztél. Igazad van, pánikba esni nem szabad. Én azonban régebben fontolgattam a képeim levételét, most ez megadta a döntõ lökést.
Remélem, itt a babaneten minden a régi mederben folyik majd tovább Kép.
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 


Kép
apa
apa
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ismerjük meg egymást

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó