Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok nekem volt mar mola terhesegem van-e valaki kozuletek akinek szinten volt mar ilyen.
Most nem tudom mi tevo legyek mert mar volt elote is egy terhesegem amivel 10 hetesen elveteltem es most mar felek a kovetkezo terheseg ele menni. Ha valami tanacsotok van szivesen veszem koszi Andi.
Andi
 


Kedves Andi! Sajnos nekem is volt, 2 gyermek után és nagyon szomorú voltam, hogy a harmadik így végzõdött (igaz ez egy petefészek eltávolítása után volt , amikor sokáig nem is estem teherbe- ez legalább jel volt arra, hogy fogamzóképes vagyok). Állítólag a méh megtisztítása (mûvi befejezés) nagy mértékben segíti az új fogamzást. Nálam is így lett hamarosan ismét teherbe estem és problémamentes terhesség után gyönyörû babám született, azóta már mégegy baba van a pocimban. Nagyon aggódtam akkor, de a dokim folyamatosan azt mondta, hogy egy mola után ugyanazok a rizikótényezõk, mint egy normál terhességnél, úgyhogy nem befolyásol semmit. Igaza is lett, semmi gond nem volt.
Úgyhogy nem valami kellemes most tudom, de semmit nem kell csinálnod szerintem, türelmesen várnod kell még rehabilitálódik a szervezeted és utána várhatod az áldott állapotot. Üdv: Szofi
Szofi
 


Kedves AndiKép
Sajnálom ami Veled történt, sajnos velem is megesett... Én még nem tudok olyan pozitív eredményrõl beszámolni mint Szofi, de bízzunk benne, hogy hamarosan Neked is és nekem is lesz egy egészséges pocaklakónk... Sok sikertKép

Puszi:Doris
 
 

 
 

Kedves Andi!
Sógornõmnek volt mola terhessége egy egészséges kisbaba után. Azóta megszületett a második fia is, és minden rendben volt nála is.
Sok sikert és boldog terhességet és egészséges kisbabát kívánok Neked.
bogancsi
(4 gyerek boldog mamája) Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


Sziasztok,sajnos nekem is volt ilyen terhességem.
Még csak három hónap telt el,de szinte egy örökévalóságnak tûnik! Szerintetek mennyi idõt kell várni a következõ terhességig?
Tina
 


Sziasztok!

Megképdezhetem: Mi az a mola terhesség?

Üdv: Vica
 
 


Szia Vica! Az orvos nekem azt mondta,hogy ez beteg terhesség, a petesejt nem fejlõdig sehová, és ez fertõzést okozhat. Ha ez késõn derül ki, akkor a méh elrákosodhat. Nekem egy hónap után derült ki, hogy molám van, rengeteg hormontartalmú gyógyszert kellet szednem,amitõl nehezen leadott súlyfeleslegem is visszajött. Na de ez most nem fontos. Szeretnék minnél elõbb kisbabát,de rettegek a terhesség e fajtájától! Sziasztok: Tina
Tina
 


A mola terhességnek több fajtája is van. A leggyakoribb esetben magzati elemek nem alakulnak ki, csak a lepény kezdeményének bolyhai kezdenek burjánzani. Ha a betegség a terhesség megszakítása után megoldódik, akkor egy-két év után ismét vállalható terhesség. Az ismétlődésnek sajnos van kockázata, de az esetek döntő többségében normális terhesség következik.

--------------------
Kialakulásának hátterében a petesejt és a spermasejt egyesülésekor a kromoszómák funkciójában kialakuló rendellenesség áll. Sajnos egy-két esetben ebből akár rosszindulatú folyamat is lehet, ezért mielőbb ki kell üríteni a méhet műtétileg és utána pl. hormonvizsgálatokkal ellenőrizni az eredményt.
Legrosszabb indulatú válfaja is talán az egyetlen olyan daganat, amely 100 %-ban, egyszer s mindenkorra gyógyítható.
Névtelen
 


Köszönöm szépen felvilágosítást!
Vica
 
 


Köszönöm Én is, ennyire részletesen én sem tudtam, ezért is böngészem nap mint nap az internetet. Tina
Tina
 


Sziasztok!

Van valaki aki mostanában is hasonló gondokkal küzd?

Athene
 


@bogancsi:
Kedves bogancsi !!
Nekem is volt mola terhességem az első :( de hallodtam minden félét hogy a gének miatt el kell haggyam a férjemet meg a vér miatt :( nem értek semmit esetleg annyiban tudnál segíteni hogy el mondod hogy a sógórnőd ugyan azzal a férfival lett egészséges kis babájuk akivel az előtt mola terhes lett ?
Mert már ott tartunk a férjemmel hogy el válunk :/
Válaszod előre is köszönöm : Bianka !

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ismerjük meg egymást

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó