Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Tavaly én voltam a Mikulás!
Dorka
 


Ilyen volt a születésem...
Kép
2000. május 12-én 15.30-kor
Dorka
 


Aztán szívesen bújtam a Mamámhoz...
Kép
Dorka
 

 
 

Ilyen voltam az első hónapokban:
Kép
Dorka
 


Mostanában meg ilyen...
Kép
Dorka
 


Kedves Dorka!

Gyönyörü kék szemek és az a huncut Mikulás... Kép
Jó egészséget Nektek!

Juca
juca (juca)
 


Imádnivalóak azok a gömbölyu arcocskák!!!

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Kedves Dorka! Nagyon szep a kisfiad!!sok boldogsagot!
Eva
Eva
 


image{dgd}
Dorka
 


image{sf.c}
Dorka
 


Kép
Dorka
 


Szia Dorka!
Gratulalok! Nagyon szep baba. Jo egesszseget Nektek.
Anrola
anrola (anrola)
 


Anyák napi hintázás a nagyinál
Kép
Dorka
 


hinta II.
Kép
Dorka
 


Kép
Dorka
 


Kedves Dorka


Tunderi a fiacskad, minden jot nektek, Szenzaciosan tudtok fenykepezni es termeszetesen modelletek nagyon fotogen

Napocska
napocska (napocska)
 


Kedves Lányok!
Köszönöm a dicséretet, átadtam Kristófnak, aki elégedetten mosolygott! Kép
Dorka
Dorka
 


Szia Dorka,

Nagyon szép a kisfiad. Sok jót kívánok nektek.

Más témáa: nem tudtam hova irjak, itt biztosan észreveszed. Telefonáltam ma a csillabérci táborba, mivel olvastam, hogy bizonytalan még a babatalálkozó helyszine. Tudom többen elvetették a helyszint, de talán érdemes elgondolkodni rajta, ha még mindig nincs konkrét helyszin. 200 főig egy napi területbérleti díj 90,000,- Ft WC használattal. Zárt terület, bekerített. Szállást is igénybe lehet venni, annak aki igényli.

Bóbita
bóbita (bób
 


Bóbita kedves!
Klassz, hogy megkérdezted. A baj csak az, hogy szerintem sok a 90.000.- forint. Szerinted?
Amúgy én jártam arra egy héttel ezelőtt...hát elég rendezetlen volt minden. Csípőig ért a fű, gaz. A hinták - amik megvoltak - alig működtek. Nem tudom...más helyszín viszont még nincs. Szóval köszi, hogy felhívtad őket, és semmiképpen se vessük el az ötletet. Tegyük talonba. Remélem, jövő hétfőn lesz egy kis időm, és fel tudom hívni azt a két helyet, amit kinéztem.
Köszi, Dorka
Dorka
 


Lányok, tudom, idegeitekre megyek. De Dorka, ha jártál ott, látnod kellett a télen letört ágakat, amik még mindig lógnak a fákról!(és itt nem gallyakról van szó, ha egy ilyen ág ráesik egy babára...!) Lányok, üljetek fel a 90-esre, tegyetek egy kört, és csak az ablakból kukkantsatok be oda! Én ezt naponta teszem, nekem nem olyan pöttömek a gyerekeim, de oda NEM fogom elvinni õket most az tuti, nekem az életveszélyt nem éri meg! (az ár pedig elég sok valóban a semmiért!)
Ildi
Pethes Ildikó
 


Kedves Kristóf Sebestyén!!

Tetszetős fiatalember lettél, majdnem egyszerre születtünk, csak én 20 nappal késöbb!

További jó huncutkodást, remélem, nyáron találkozunk a Babanetes találkozón!
Üdv: Dorka (tmóni lánya) Kép
tmóni (tmón
 


Kép
Sziasztok!
Kép
Ilyen volt a szülinapom
Kép
és kirándultunk is a szülinapi ünnepen (itt a Nagyival)
Kép
Kép
itt a mamával a gyermekvasúton, szintén a szülinapi kiránduláson
Kép
Dorka
 


Az utolsó képen Kristóf utoljára kapott anyatejet. Nagyfiúvá válása alkalmából még megszoptattam, aztán megállapodtunk, hogy ez neki már nem is annyira fontos. Meg különben is, valami a kistesónak is kell majd...
Így telt az első szülinap!
Nektek?
Kedves Dorka (Móni lánya)!
Nagyon boldog szülinapot kívánok Neked, érezd magad legalább olyan jól, mint én.
Kristóf

Tényleg érdekelne, hogy ki hogyan ünnepelte az első szülnapot!
Sziasztok!
Dorka
Dorka
 


Kedves Dorka!
Kicsit elszorult a szivem, amikor az utolso szopizasol olvastam. Kristof megertette konnyen? Nem kovetelozott? Azert kerdem, mert az en kisfiam mar csak este szopik, de oriasi hanggal koveteli mindig. Mindketten nagyon szeretjuk ezeket a perceket es mar elore sajnalom, hogy egyszer le kell mondanunk roluk.
Anrola

Egyebkent gyonyoruek az uj kepek, hihetetlen, mennyit valtozik egy gyerek az elso evben.
anrola
 


Kedves Anrola!
Már mi is csak este szopiztunk...látod, a önkéntelenül is "mi"-t írtam. Szóval hetekig készültünk rá. Nagyon sajnálom, mert gyönyörű időszaka volt az életemnek, de nem lehet örökké. A gyerekorvossal egyeztettem, ő is így látta jónak, pedig szoptatáspárti ő is. Szóval több oka is volt annak, hogy így döntöttünk:
- egy fiút más sokáig szoptatni,mint egy lányt
- felvételizek, amihez kell tüdőszűrés, amit nem akartam szoptatás mellett megcsináltatni
- tervezzük a következő babát, és addig szeretnék regenerálódni. Vele sem tehetem meg, hogy egy lestrapált anyát "kap". Hát így. De Kristóf egyáltalán nem hiányolja. Talán neki is beérett az elválasztás. Boldogan eszik mindent és bármennyit. Állandó küzdelem folyik a közértben, mert mindenből kér.
Sok erőt a majdani elválasztáshoz! Mert tényleg kell!
Szia, Dorka
Dorka
 


Dorka!

Miért más egy fiút sokáig szoptatni, mint egy lányt? (nekem az ikrek, vegyespáros, ugyanannyi ideig szoptak, én is nehezen hagytam abba, 19 hónaposak voltak, de akkor egyszerre)
Ildi
Pethes Ildikó
 


Kedves Ildi!
Én azért gondolom, hogy más egy fiút sokáig szoptatni, mert az én kisfiam (a képekről is látszik), akkora, mint egy ovis. Egészen furcsa érzés amikor felhúzza a pólódat egy ilyen nagyfiú, hogy a melledből kérjen enni. Enni, ami már nem evés, inkább csak odabújás. Odabújni pedig akkor is oda lehet, ha nem szopizik. Szóval én úgy gondolom, hogy most volt itt az ideje. De amint látod, még legalább két oka volt az elválasztásnak. (ja, és ha ikreim lennének, akkor biztos, hogy én is egyszerre választanám el őket, hacsak nem maguktól teszik. Ez természetes.)
A következő gyerekemet is egy éves koráig mindenképpen szoptatni akarom, mert addig minden szempontból a legjobb dolog. Én például minden nap gondban vagyok, hogy mit főzzek. Idáig összedobtam valamit, vagy a valahogy úgyis lesz, eszünk, amit találunk szerint éltünk. Majdnem minden nap így is főztem, de most, hogy főzni "kell", és nem is akármit, hát így egyelőre nehéz. Majd ebbe is belerázódunk. Kicsit a mennyiségekkel vagyok bajban. Kristófnak hatalmas étvágya van, de nem akarom, hogy elhízott gyerek vagy felnőtt legyen belőle. Az orvos szerint a főétkezésekkor legalább 250-300g-ot egyen. De ugye nem mindegy, hogy miből eszi ezt. Arról nem is beszélve, hogy én alig eszem húst, mert még a látványát is utálom. Ezeket nem nyavajgásképpen írtam, mert persze ezen is túlteszi magát az ember, de nekem azért nehéz perceket okoz. Ennél nehezebb perceim sose legyenek Kép
Sziasztok, Dorka
Dorka
 


Oké, szóval abban más a fiú, hogy nagy? Egyébként azt hiszem, legszerencsésebb ilyentájban abbahagyni, ekkor még nekik is könnyebben megy, anyukának is könnyebb. Az elsõ, a nagy, 13 hónaposan hagyta abba nálunk is, a kicsik meg kilóra, méretre 19 hónaposan (se) voltak annyik, mint õ egyévesen.
Én a kisebbekkel egyéves korig kínlódtam külön koszttal, utána meguntam, és hagytam, hadd egyenek , amit mi, sokkal jobban ették, mint a bébimód készített fõzeléket. A nagy volt jóevõ, õ nekem is 3.5 -4 dl fõzeléket meg tudott enni. Most is jó húsban van, de végül is nem duci. Szerintem ha egészséges ételeket eszik, hagyni kell, hadd egyen , amennyit szeretne, nem attól fog elhízni. Szerintem az elhízott babák vagy tápszertõl híztak eleve, vagy sok nass, chips félék, vagy egyéb hasonlóktól (van az oviban egy írtó dundi gyerek, na az egy- másfél évesen, babakocsiban csücsoülve zacskószám ette azt a nem tudom mi neve, extrudált kukorica nem tudom micsodát, kis hurka alakja van, na a gyereknek , meg a mamának is...)
És le ne felejtsem, gratulálok a babádhoz, szép, értelmes baba, meg ahhoz is gratulálok, hogy ilyen szépen, sokáig sikerült szoptatni!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Kedves Dorka!

Nagyon édes Kristóf, nekem a mikulásos és a kalapos tetszik a legjobban.
Sok boldogságot hozzá.

Szia mirmur Mse
mirmur (mirmur)
 


Kedves Mirmur Mse!
Köszönjük, és remélem, találkozunk 28-án, ahol személyesen is meggyozodhetsz Kristóf "bájairól" Kép
dorka (dorka)
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ismerjük meg egymást

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó