Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Egyik délelott egy igen kiakasztó dolog történt velem.Bekopogott hozzánk egy no,miszerint o x.y.doktorno abból a kórházból ahol szültem.Tudta,hogy mikor és a kislányom nevét is.Beengedtem.Ez volt a hiba ! 5 perc beszélgetés után - o inkább dicsért engem illetve a lakást - kiderült,hogy o egy fotós cég megbízásából jött,és nagyon szép albumokat lehet tole rendelni.
1 percen belül nem volt már a lakásban.Hogy van képük evvel a doktornos szöveggel beállítani ?

Hédi
Hédi
 


Sziasztok, ezzel kapcsolatban olvassátok el a júniusi Kismama cikkét is (Drága fényképek, 9. oldal). Ebből kiderül, hogy a meglepetések még csak akkor jönnek igazán, ha valaki rendel is tőlük. Miért nem panaszolja már be valaki ezeket a fogyasztóvédelmiseknél?
A dolog másik tanulsága: engem a családom már néha hülyének néz, hogy ilyen bizalmatlan vagyok, de én SENKIT nem szoktam beengedni a lakásba! Az ajtó előtt esetleg elmondhatja, amit akar. Arról is elég sürün hallani, hogy miközben el akar adni valamit, elemel egy-két dolgot, vagy "csak" körülnéz, hogy miért érdemes visszajönni.
Úgyhogy vigyázat!!!
Tejbemami
Tejbemami
 


Sziasztok!
Az a baj, hogy aszülés után a kórházak valószínűleg kiadják a neveket és a címeket, így mindenfélék bekopogtatanak hozzánk. Jött fényképész, bizosítási ügynök, nem is egy és még néhányan, úgyhogy megértem a bizalmatlanságotokat. De a doktornős szöveg tényleg felháborító!!!
Emese
emese (emese)
 

 
 

Sziasztok!

Elképeszto történet. Én azt is hallottam, hogy ezek a fotósok jutalékot fizetnek a kórházak szülészetén a novéreknek, a friss mamák adataiért!!! De lehet, hogy ezt a biztosítási ügynökök csinálják, nem emlékszem pontosan.

Iboly
Iboly
 


Sziasztok Lányok!

A kórházakat nem lehet hibáztatni, mert aláíratnak mindenkivel egy papírt, hogy kiadhatják-e az adataidat másnak. Ha nem írod alá nem keresnek fel.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok,
nálunk is járt. Ti a Sotáén szültetek? (mert én ott). Mi is kirúgtuk rövíd úton, és amíg itt volt, járt a szeme mindenfelé. A férjem nagyon dühös volt hogy beengedtem (doktornõként mutatkozott be nekünk is), megesküdtem hogy legközelebb az ajótban modnja el mindenki mit akar, szóval Tejbemami, nagyon okosan csinálod!!
Azonkívül azu album, amiket az orrmo elõtt lengetett, egy szakadozott, celuxszal itt-ott megragasztott album volt, kb. tízéves fényképekkel... És igen csodálkozott, hogy nem rendelünk képet... (Mellesleg, soha nemvinném a gyereket fotóshoz fényképeztetni, - na ja a poárom filmes, tehát bvan hozzá érzéke - de ha vinném is, akkor se házhoz jövõ vkivel, hanem elvinném mûterembe).
Ja és Kata, velem a küórház semmi ilyen papírt nem íratott alá. Nagyon dühös voltamKép.
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Zsóka!

Amikor a kisbabacsomagot átveszed akkor íratják alá veled.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok!

Nálunk másnap jött a fotós amikor hazajöttünk a kórházból. Pont egyszerre értek (véletlenül, mint utóbb kiderült) a kapuhoz. így én hülye azt hittem, hogy a doki ajánlásával. A másik, hogy én még nem tanultam meg visszautasítani az embereket, úgyhogy a fotós legombolt rólam 9.000. Ft eloleget, hogy majd akkor jön elöször fotózni, amikor 4 hónapos lesz a lányom. Az augusztusban lesz. Kiváncsi vagyok jön-e egyáltalán?

Nik
nik (nik)
 


Sziasztok
Bevallom én is beugrottam. Egyedül voltam otthon, még az elso hetek kómájában. Ahogy beszélt, közben a babára figyeltem. Most így utólag, igazából azt sem tudom miben egyeztünk meg. A Kismama cikke után, azt hiszem visszamondom. Inkább vesszen a 3.000 Ft, minthogy 20 legyen belole. És már csak reménykedni tudok, hogy nem lakásnézobe jött...
Évi
Évi (Évi)
 


Kedves Nik!
Hasonló cipőben járunk, én se nagyon tudom kidobni az embereket (a buszon is állandóan engem találnak meg a panaszkodó nénik, a hittérítők stb.). A harmadik gyerek tájékán azonban már kezdett elegem lenni a dologból, azóta bátran és határozottan közlöm, hogy elö se vagye a mutogatnivalóját, még a kapuban se, mert köszönöm, nem kérem. Volt olyan, amelyik felháborodott ezen, de már nem érdekel. Egy ismerösöm is beengedett egy ilyet, aztán amikor nem rendelt töle semmit, a kedves ügynök sértetten rácsapta a saját lakása ajtaját és elrohant.
Kata! Én sem emlékszem, hogy bármit is aláírattak volna velem, pedig a három gyerekemet két különbözö kórhházban szültem.
Emese
Em
 


Igen Kata arra emlékszem, de szerintem itt nem azt írjuk rá hogy különbözõ ügynököknek kiadja a kórház a címünket, hanem azt, hogy az a cég, amelyikõl akptuk a csomagot, zaklathat tovább ajánlataival, meg küldözgethet mindenféle pelenkamintákat meg ilyesmit.
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Igazad van, Zsóka, arra én is emlékszem. Azok a minták jöttek is rendesen, de szerintem az még nem zavaró.
Emese
emese (emese)
 


Mindenki egy helyen szült? Akkor lehetne szólni a szülészetre,hogy csalónak adják ki a címeket.

Nina
Nina
 


Sziasztok,

Én a SOTE II.klinikán szültem,de állítólag más kórházban szülő hölgyeket is meglátogattak a fotosok.
Emlékeim én em írtam alá olyan papírt,hogy az adataimat kiadhatják.
De,ha alá is írtam volna.Ha jön a fotós mutatkozon be szépen,és ne jöjjön evvel a doktornős szöveggel.Ez az egészben a leggusztustalanabb.
Különben tőlünk is sértetten távozott,miután közöltem vele,hogy nem kérünk a szakadt albumukból.

Hédi
Hédi
 


Sziasztok!

Mi annak idején egyszerűen megoldottuk ezt a fényképezős históriát. Nekünk is mutogattak fényképeket, hogy nézzük meg, hogy milyen pompásak. Erre én mondtam nekik, hogy az exnejem ennél aranyosabbakat is csinált, s megmutattam a mi albumjainkat. Erre természetesen durcásan kurutyoltak még valamit és gyorsan távoztak. Próbáljátok ki, hátha beválik Nálatok is!

Üdv Atiapuka
Atiapuka
 


Valahol ez az egész ugyanolyan ügynökösdi, mint ahogy az utcán is ezren leszólítanak. Mi pl naponta megyünk a Délinél a metróhoz, ott mindig állnak, ugyanazok. Én felismerem õket, õk nem engem, és szinte naponta kéregetik, hogy erre meg erre az alapítványra, gyerekeknek stb. És érezzem magam lelkiism. furdaltnak, amikor visszautasítom õket. Vagy fizessek nekik minden nap? Otthon nálunk addig volt nyugi, míg nem volt csengõnk. Kíméltek az ügynökök.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Ugyan ez van a XV. ker-i Tescoban is.
Múltkor adtam erre a bizonyos alapítványra, de hát naponta szerintem sem lehet. Tényleg kényelmetlenül érzi magát az ember, ha másodszor már visszautasítja.
Üdv Atiapuka
Atiapuka
 


Ezek az alapítványok is elég cikis dolgok. Persze, hogy szívesen ad(na) az ember a beteg gyerekeknek, az éhezö öregeknek, a kivert kutyáknak, de nem mindig tud. Hozzánk is özönlenek az alapítványok kérö levelei, néhányszor fizettünk is, de én sajnálom a legjobban, hogy egyszerüen nem tudunk többször. Ök is elég rámenösek, sokszor addig nyaggatják az embert, amíg jobbnak látja beadni a derekát.
Emese
emese (emese)
 


Sziasztok Lányok!

Most kaptam a pampers-tol ill. a Dono Kft-tol levelet amiben külön egy kis levél áll ezzel a szöveggel:

"Adatait a Dono Kft. rögzitette, amelyhez a kórházi baba-mama csomag átvételekor hozzájárult.
Amennyiben a jovoben mégsem kíván tájékoztató anyagot kapni, kérjük jelezze ezt felénk írásban!"

cím, telefon azonosító stb.

Szóval ez is bizonyítja, hogy jól emlékeztem akkor írtuk alá, hogy a kórház kiadhatja a címünket.

sziasztok

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Szia Bigacsiga!

Jól emlékszel, a második napon dugták az orrunk alá, hogy töltsük ki és adjuk le a kérdőívet.
Én a felhívás ellenére sem töltöttem ki, le sem adtam és mégis láss csodát. A 10. nap már megjelentek a lakásomnál az ügynökök, hogy a kórházban kiállított kérdőíven adtam meg az adataimat...
Ezek szerint akár kitöltöd, akár nem, a kórház kiadja a címedet, hiszen ezek a cégek támogatják a csecsemős osztályt.

Szia:
Zsófi
Névtelen
 


Sziasztok!

Én egyáltalán nem bánom, hogy kapok pelus, tejpép mintákat, kiskanalat, egyéb kisebb dolgokat postán.
Legalább megismerkedhetünk a termékekkel.
A fényképészeket pedig nem engedem be. Az bevállhat nálatok is (mint a telefonon állandóan jelentkező biztosítási ügynököknél is), hogy van a családban fényképész, biztosítós,...

Nina
Nina
 


Sziasztok!
Bár a hugom és én majdnem egy év különbséggel és más-más korházban szültünk mégis járt nálunk a fotos egy fiatal arrogáns nö személyében.Egy kerületben lakunk ugyhogy lehet nem is a korházak adják ki az adatokat,hanem a lakonyilvántarto.Talán fel lehetne lépni közös erövel a zaklatás ellen,bár azoknak kéne feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen, akik fizettek is,mert õket érte kár,amire hivatkozni lehet.
Nézzenek bár érzéketlen embernek én sohasem adok az utcán pénzt,mert nem vagyok biztos benne,hogy az kapja meg, akinek én szántam.
Ancsi
Ancs71
 


Sziasztok!
Hozzánk is eljött egy nõ (XI. ker, Szent Imre kórház). Mondta, hogy a kórházban már biztosan csináltattunk fényképet és ez a sorozat annak lesz a folytatása! A kórházban tényleg csináltattunk, de az a fényképész megadta az elérhetõségét és azt mondta, csak akkor jön, ha hívjuk. Mondtam a csajnak, hogy kösz nem, a férjem amúgy is profi módon tud fényképezni. Erre õ: "Az a foglalkozása?" Én: "Nem, csak tanulta és ért hozzá." Õ: "Dehát a profi fényképészek is nálunk csináltatnak fotót a babájukról, mert az mégicsak más." Mondtam, hogy most nem és hogy megszabaduljak tõle, kértem, adja meg a címét, telefonját, hogy kereshessük ha szükségünk lesz rá. És õ NEM ADTA MEG! Közölte, hogy õk azt nem adják ki! Kérdem én: milyen vállalkozás az, amelyiknek titkos az elérhetõsége? És akkor õ milyen jogon állít be a lakásokba? De még referenciaképeket sem mutatott. Úgyhogy gyanús volt a csaj, és csalódottan távozott.
Ági
 


Bocs, lányok, OFF!

Ági, nincs kedved írni a Szent Imrés topicba???

Szívesen látnánk ott is, többen is szültünk ott.

Puszi:

Dia

Ui.: Ha már írtál volna, akkor sorry.

ON!
Dia
 


Nálunk is járt fotos,de mondtam neki hogy már csináltattuk egy ismerőssel.Erre elkezdi hogy ők csak babafotokat készitenek.Mondom neki hogy teljesen mindegy hamár egyszer csináltattunk mégegyszer ugysem fogunk,ráadásul előleget kértek és csak egy fél év mulva jöttek volna.ha egyáltalán jöttek volna!
Rena
 


Sziasztok! Ez a jobbik Eset van sajna olyan fotos is aki ugyan ugy csinál mintha fotozna - vagy nem- és az elöleggel lellép. Mindenki legyen résen. Mert olyan szépen csalnak, még nyugta is van rola, csak valahogy nemlétezö cimmel . !!!!
Zsebi
 


En azon akadtam ki 10 eve, amikor egy rendellenes mehverzes miatt megmutottek (kozepiskolas voltam), hogy a korhaz kiadta a nevemet egy olyan cegnek, ami kismamaknak valo csomagokat forgalmazott. Mar nem emlekszem, mit akartak adni nekem, de total fel voltam haborodva. En meg csak nem is kismama voltam, hanem mint nogyogyaszati beteg voltam ott. Hol a fenebe vannak a betegjogok????
Ugy kirugtam, hogy laba nem erte a foldet. Felhaborito.
Angi
Angela
 


Sziasztok!
Én előrelátóan nem írtam alá azt a bizonyos papírt. És ettől függetlenül kapom a reklámokat. És jött biztosítási ügynök is.
Azért sejtettem, hogy így lesz.
Üdv.
Malacka
Malacka
 


Sziasztok!
Én még nem szültem, de most várom a picurt a 12. héten járunkKép Én rövid úton résnyire nyitott ajtónál zavarom el ha valaki olyan jön akit nem várok és nem is ismerek. Az aluljáróban naponta "kolduló"-k figyelmét felhivnám hogy naponta nem tudok adni és vegye a fáradságot és legalább azok arcát jegyezze meg akik adtak!!!
A fotósokat könnyûszerrel leráznám azzal hogy mi videót készintünkKép Ez igy is vanKép Névjegykártyát is lehet kérni hogy majd a családdal megbeszéljük kell e a szolgáltatás és majd MI hivjukKép
Nem bántólag irtam szavaimat, csak én igy csinálom/csinálnám.
Sok sok cupppp és boldogságot a babákhozKép
sasha
sasha
 


Sziasztok!

Nálunk is volt a fotos. Akkoriban nem volt csengönk és semmi félsz nélkül bejött az udvarba!
Kopogott az ajton, bemutatkozott, nem akartam beengedni, hanem mondja el amit akar, és maradjon az udvaron. Elég szigoruan rákérdezett, hogy beengedném, mert megmutatná miért jött!
Leült és elkezdte dicsérnia kicsit (1 hetes volt), mosolygott mint a vad alma, stb. Elöadta,hogy milyen jo képeket tudnak csinálni és mennyiért. Nem akartam egyböl udvariatlan lenni, és elmondtam neki nem döntök egyedül a párom nélkül, mert elég drága dolog. Jött a gyözködés, hoy milyen profi fotok készülnek majd, milyen olcso, milyen jolesz ha pár év mulva elöveszem és nem az otthon készitett "satnya"képeket kell majd nézni, hanem az ö általuk elkészitett profi fotokat! Megkértem, hogy adja meg a cimet és telefont. Ha a férjem is hazaér akkor megbeszélem vele, és ha aktuális akkor hivjuk! A mosoly eltünt az arcárol és közölte, hogy ez lehetetlen, mert most kell megrendelni, mert csak ez az alkalom áll a rendelkezésre. Elmondtam nyugodtan, hogy a férjem nélkül nem döntök, de tovább erösködött! Még párszor elmondtam neki és csak ezek után fogta fel, hogy tényleg nem döntök a férjem nélkül. Felállt és nagyon gyorsan és haragosan távozott, és bucsuzoul jol végig nézett rajtam, ugy mint egy nagydarab kaki! Hát nekem is volt szivverésem az eset után, és amikor egy ismeretlen védönö jött, mert betegség miatt az enyém nem tudott ellátogatni hozzánk, akkor igen rossz szemmel fogadtam. Hát jo lenne tudni, kinek kell rossz szemmel reagálni a jöttére! :-)
Névtelen
 


Sziasztok!

Nem a kórház adja ki a címeteket. Velem a kórház aláíratott egy papírt, hogy a telefonon, vagy személyesen felõlem érdeklõdõknek adhatnak-e felvilágosítást. Az más eset.
Amit a baba-mama csomag átvételénél aláírtál, azt késõbb nem a kórház kezeli, hanem továbbmegy ennek a cégnek. Nem is tudom. Felicitas asszem a nevük.
Egyébként pedig amíg az adatvédelmi szerveknél nem tiltod le, addig azok bárkinek kiadják. Bárkinek!
Borcsa
 


Valamiért lemaradt az e-mail címem. Bocsi!
Borcsa
 


Én nem is voltam kórházban, vagyis voltam, de 2 óra múlva leléptem, semmit nem kaptam, semmit nem írtam alá, mégis jöttek...

Virág
Fiore
 


Sziasztok!

Nálunk is volt egy fotos, sõt kétszer is visszajött mondván éppen erre járt és hátha meggondoltuk magunkat.
A címeket nem a kórházak nem a nõvérek és nem a Felicitas cég adja ki, hanem azok az irodák (lakcímnyílvántartók) ahol a újszülöttek lakcímeit bejelentik. Azok a cégek ill. vállalkozók akik valami szolgáltatás miatt címekhez szeretnének jutni bizonyos összegért itt kapnak listákat.
Ez ellen úgy lehet védekezni, hogy az Önkormányzat jegyzõjénél alá kell írni egy nyilatkozatot, melyben mindenki letilthatja a saját címének kiadását.
Mindezt onnan tudom, hogy amikor olvastam errõl az egyik újságban utánnajártam, mert engem is felháborított.
Az a papír amirõl pedig itt többen is beszéltek, hogy aláiratták a kórházban az az amit Borcsa említett.Felvilágosítás a hozzátartozóknak...
 


Sziasztok!

KKriszti! Pontosan írtad, hogy hogyan lehet védekezni a lakcím kiadása ellen, sajnos. Szóval a hangsúly ott van, hogy te írásban kérheted, hogy ne adják ki a te adataidat. De a gyermeked (én úgy tudom) adatainak kiadását te nem, csak majd õ tilthatja le. Kép

BMárti

BMárti
 
 


Minket szerencsére mind a két manónál elkerültek!Kép
Így én szerencsésnek mondhatom magam!
Kanga
Névtelen
 


Szerintem a gyermeked adatainak a kiadását Te is letilthatod, hisz Te vagy érte a felelõs.
Pl. könyvtárba sem iratkozhat be szülõi igazolás és felelõsségvállalás nélkül. tehát neked kell kérned az õ nevében.

legalábbis én így gondolom.
Névtelen
 


Hali!

Most, hogy már van némi tapasztalatom nekem is (már 11 hónapos a fiatalúr)... Szóval fotós jött, de csak a kaputelefonig ért el, tovább nem engedtem, hiszen videózunk és van digi gép. Biztosítós meg pórul járt, mert férjem a gyerek születése után 2 héttel kötött egyet ott ahol akart, ráadásul valami ismerős volt.
A termékek amiket küldözgettek, meg jól jöttek. A tejpépek, tápszerek anyucinak, a pelus a babucinkaKép Kiskanalat, vagy valami hasznosat, csak igen titkán küldtek.

Én most már ammondó vagyok, hogy ha valaki valamit akar, küldje el postán az ajánlatait, és vagy kell, vagy nemKép

sasha

Kép
 
 


Hahó

Én elég sok mindenen kiakadok, íme néhány:

A gyerkőc augusztus vége óta állandóan betegeskedik. A harmadik antibiotikum kúrán vagyunk túl.A dokinő szerint ami bacit elkap egyből a torkára megy.Most is belenéz a szájába és közli, hogy Úristen hogy néz ki a torka. Antibiotokum. Gyerek sugárba hány tőle. Irány a gégészet, ahol már a váróban kiakasztott egy kismami, de ezt majd később. Gégész doki közli csak egy picit piros a torka Semmi gyógyszer nem kell rá. Antibiotikum? Dehogy. Ami végülis kiakaszt, hogy egyből írják fel az antibogyót semmi baktériumtenyésztés, csak úgy essünk neki, hátha bejön. Találd ki, kinek hiszel. Ezt nagyon utálom. De ez a felnőtt orvosoknál is így van. Elmész öt helyre ötféle bajjal kezelnek.
Másik történet, váró:
Szóbaelegyedtem egy anyukával. Mondom neki, hogy szegény gyermekem csak cicizni hajlandó. Látom kiakad/Manó 18hónapos/ majd közli, ő már rég leszedte a ciciről. Leszedte, ezt a kifejezést használta. A gyerek 9hónapos.
A szoptatással kapcsolatos butaságok a gyengéim.
Nincsenek felvilágosítva a mamik. De kik világosítsák fel őket, ha még a területi védőnő sincs a helyzet magaslatán. Újságra, internetre nem mindenkinek van pénze, se igénye.
Csak egy kis statisztika: Nálunk egy éven túl szinte senki nem szoptat.

Most ennyi

sziasztok

dilis
Névtelen
 


Én a következőn akadtam ki. A család kedvence a Némó nyomában c. rajzfilm, ezért a férjem vett egy bódéban egy Némós újságot, 495 ft-ért. Hát otthon nézzük a gyerekkel együtt, rögtön látszik, hogy a figurák koppintottak, a sztorinak semmi köze a filmhez, hanem állítólag a Verne mű ihlette, copyright sehol, kész átverés, gyerek csalódott, én dühös, férjem lelkiismeretfurdalódik. Soha többé. Pedig csak jobban meg kellett volna nézni.
Ennyi. Sziasztok
Ildikó
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó