Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
érdekelne azok tapasztalata, akik úgynevezett készházat építtettek (arra gondolok amit elõregyártott elemekbõl néhány hónap alatt akár kulcsrakész szintig elkészítenek). Németországban és Ausztriában több évtizedes hagyománya van, de itthon?! Egyszer majd szeretnénk építkezni, többen ezt javasolták, de vannak fenntartásaink...ha valaki ilyen típusú házban lakik, írja meg a tapasztalatát!
Köszi
Babumami
Vendég
 


Szia Babumami!
Igaz a tapasztalataim még elég frissek, s valójában a testvéremék laknak egy ilyen házban. Az biztos, hogy nagyon hamar elkészül, nagyon kényelmes nézni, ahogy készül s Neked szinte semmihez sem kell nyúlnod, nem beszélve arról, hogy az építkezés gyötrelmei helyett, keresheti az ember gyereke a pénzt a törlesztésre. De viccet félretéve! Õk december óta laknak a házban, alig kell fûteniük, tehát a gázszámlájuk minimális, eszméletlen jó a szigetelés és ez a mai gázárak mellett csodálatos. Egyébként a felszereltség, a járólap, a csempe, a fürdõszobai dolgok (kád, WC-kagyló, csaptelepek) mind az egyéni ízlésednek és persze pénztárcádnak felelnek meg, mert ezeket mind magad választhatod. Tehát én csak jót tudok mondani róla, s úgy látom, hogy nálunk is egyre jobban elterjed.
Üdv: Szunykó
 
 


Szia Szunykó,
bocsi csak most lestem be ide, örülök, hogy Nálatok is bevált, eddig sok jót hallottam róla. Esetleg még megírnád, hogy Tesódék melyik céggel építtettek?
Köszi
Babumami
babumami
 

 
 

Szia Babumami!

Mi egy ilyen gyorslakóházban lakunk lassan egy éve. A fûtés valóban nem túl drága (eddig a legnagyobb számla 12000Ft volt: fûtés, fõzés, fürdés, 90nm, 2 felnõtt, 2 gyermek). A mienk nem a legszebb fajta ház és csak kicsi alapterületû, de kevés pénzbõl kellett kihozni, és sok mindent saját kezûleg csináltunk. Maga a ház szerkezete 3 nap alatt készült el (persze az alap hamarabb készült), egy hét után cserép volt rajta és zárható volt. Sajnos a külsõ hõszigetelõ vakolat még nincs rajta anyagi okokból, de így is lakható és jó a hõszigetelése. Azért ha újra kezdhetnénk kicsit máshogy csinálnánk: tetõteres helyett inkább sima földszintest (kisgyermekkel nehéz lépcsõzni), csak mûanyag ablakokkal (a fát állandóan festeni kell), oda figyelnénk a tájolásra, ha már a tervezõ nem tette meg, és egy kicsi pince is nagyon jól jönne. Egyébként a lakótelepi lakás után még ez is palotának tünik.

üdv S Kriszti
schkriszti
 


Én dolgoztam ilyen cégnél, ahol ilyen házakat építettek. Persze az tényleg fantasztikus, hogy napok alatt készen van a szerkezet, de a külső hőszigetelő részt mindenképpen meg kellene csinálni/tatni schkriszti, mert így olyan a ház mintha Mercédesz autóban Trabant motor lenne. Úgy lesz teljes a technológia, és hőszigetelő rendszer nélkül jelentkezhetnek más gondok is.
age
Tata
 
 


Szerencsére nyáron kész lett a külső hőszigetelés és a vakolás. Ettől még kevesebb lett a gáz számla a télen, meg a ház is szebb lett valamivel, kár hogy a színét nem sikerült igazán eltalálni.
Vendég
 


Árban hogy néznek ki ezek?
Nagyon szimpatikus, és titkon mi is forgatunk hasonló gondolatokat a fejünkben! ;)
Cégnevet, web-címet tudtok adni?


Sziasztok!

Bocs, Arkangyalka, konkrétumokat nem tudok, csak megláttam ezt a topikot és gondoltam, megírom a véleményemet, hogy teljesebb legyen a kép, ha valaki döntés előtt áll.

Szóval, ezek a könnyűszerkezetes házak nagyon jók télen, mert tényleg jól hőszigetelnek.
Viszont nyáron nagyon túlmelegszenek, úgyhogy a meleg időben akkor igazán komfortosak, ha rendelkeznek klímaberendezéssel. Az viszont drága (mármint a havi hűtési költség, bár egy profi fan-coil rendszerű berendezés se két fillér), és megoszlanak a vélemények arról, hogy egészséges-e hűtött környezetben élni.
Ezek a házak az USÁ-ban gyakoriak, az alacsony energiaárak miatt (hűtés), meg az alpesi vidékeken, ahol a nyári túlmelegedés veszélye kisebb, viszont a téli hőszigetelő-képesség jól jön.

Egyéb hátrányok a kisebb élettartam és a kevésbé hatékony hangszigetelő-képesség.

Bóbita
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik a mi házunk nem akar az ellenzők kedvében járni, és nyáron nem akar túlmelegedni, pedig klímánk nincs és nem is lesz egy darabig.
Van viszont redőnyünk (nem volt túl drága, az üzemeltetése meg olcsó) a déli oldalon, és ha leengedjük napsütésben, akkor kellemesen hűvös marad a lakás. A hangszigetelő képességnél nem tudom mire gondolnak, de nálunk ez sem jelent problémát, legalábbis lakótelepi lakáshoz képest szinte semmi nem hallatszik át. A fűtés viszont tényleg olcsó (szerintem), most ebben a hideg időben 8000Ft a gázszámla (90 nmn+fürdés+főzés).
Az élettartamról nem tudok mit mondani, a faanyag le volt kezelve, egyenlőre még nincs baja.
A mienk ráczkevei ház, ami nem a legszebb, legmodernebb, de régi cég és megbízható. Címe: www.architektura.hu
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó