Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Most kellene etetõszéket vennünk, de nincs semmi tapasztalatom. Segítsegetek! Mire kell odafigyelnem a vásárlásnál?
Elõre is kösz!
 


Szia Hétvirág!

Elõször is: mekkora helyetek van pl. a konyhában (feltehetõleg ott szeretnéd használni)
nekünk nem valami nagy a konyhánk, ezért pl. a peg Perego szóba sem jöhetett mert akkora helyet elfoglal.

Nekünk olyan van, ami szétszedhetõ kisasztallá meg székké.
Ez azért is jó, mert nagyon masszív és nem tud kiesni felborulni vele a gyerek . (szomszédunknak egy magasított kisszéke van - mint a bárszék és fent van kiképezve a gyerekülés) na a lányom majdnem felborult vele együtt. Mert örökké mozog-forog a székben.

Nekem az asztalra szerelhetõ kis ülések sem tetszenek, nem is mindegyik asztalra lehet felszerelni, meg nem is bizom bennük.


Szóval én azt a fa szétszedhetõ etetõszéket ajánlom. árban is egész normális.Ha épp nem eszik, a másik funkcióját használjuk, nagyon szereti a kicsi tologatni a kis székét.
Míra
 


Én is!

Kinga
Névtelen
 

 
 

Szia Hétvirág!

Mi négy hónapos korában már beleültettük, és odahúztuk az asztalhoz étkezésekkor a gyerkõcöt. Muszáj volt, annyira követelte. Úgy ült benne, mint egy hordozóban. Emiatt olyat kellett venni, ami jól hátra dönthetõ és jól tartja. Viszont még pár évig használhatja. Ezért vettünk Brevit (Dolce Vita). Elég húzós volt, azt hiszem 24e Ft, de kihasználja, és még a kistesó is hátravan...Ja, és picire összecsukható, négy kereke fékezhetõ.
Éva
Névtelen
 


Sziasztok!

Én azért nem kisasztal-kisszék tipusú etetõszéket vettem, mert láttam vele nagyon csúnyát borulni egy ismerõs kislányt.
Nekünk Cam Futura székünk van, nagyon bejött. Ha az asztalotokhoz akarod ültetni a gyereket, akkor szerintem a változtatható magasságú székek jók, mert akkor tuti jó a ti asztalotokhoz is, és az is fontos akkor, hogy levehetõ legyen a tálcája.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Szia ! Nekünk is szétszedhetõ etetõszékünk van ( kisasztal kisszék) és én nagyon ajánlom.
Már 6 hónapos kortól használható, és nem tud belõle kiszállni.
Illetve amikor kb. 14-15 hónapos volt, akkor megpróbált, de én nem hagytam sohasem egyedül, ezért aztán nem is borult fel.

meggyõzõdésem mindegyik etetõszék felborul ha a gyerek egy bizonyos kor után próbálkozik és nincs szülõ a láthatáron, aki figyelne rá.

Az etetõszéknek szerintem nem az a feladata mint egy járókának hogy a gyerek órákat üljön benne, el is unja magát, és ha már nem éhes, akkor ki akar jönni. na jó, játékokkal egy darabig leköthetõ, de ledobálja aztán kész.

A levehetõ tálcának elõnye is van meg hártánya is.
Ami úgy levelehtõ hogy csavarkulccsal stb (mint a szétszedhetõ modellnél) abban biztonságosabban ülhet a gyerek, és nem történnek meg olyan "balesetek" hogy repül a levehetõ tálca a kajával együtt.
Viszont ami levehetõ, mertcsak pl. be kell hajtani, azt a gyerek is ki be tudja hajtani, könyebb beletenni a bébit.
Egy éves koráig tuti nem is tudja kinyitni.
Ha meg elmúlt 1 éves -és tud járni-, mint írtam már nem élvezi a bent ülést.


Szerintem a legjobb ha elmentek a megatoysba ott aztán mindenféle van hely és pénznek megfelelõ, láthatjátok mennyire masszív a szerkezet, mekkora helyet foglal el.

Érdemes esetleg használtan venni, ezeken nem nagyon látszik hogy használt vagy sem.


Cory, biztos vagyok benne hogy úgy borult fel az említett gyerek hogy felügyelet nélkül volt. Csak ezt senki sem szereti bevallani. Ennek a szétszedhetõ változatnak úgy van kiképezve a kisszék része, ha hintázni próbálna a gyerek (löködi magát) akkor sem tudja a széket kiborítani az asztalból.
Ahhoz meg elég nagy erõ és segítség (pl. asztalba kapaszkodás kell) hogy elboruljon.
Majd nézd csak meg egy gyerekáruházban.

Lévai Nikolett
Névtelen
 


Sziasztok

Nekunk is anno a kisaszal es szek variacio volt imadtam. Mondjuk en ugy tetem be az asztal es a huto oldala koze hogy ha esetleg lokne is magat akkor se billenhessen el vele. Egyik oldalan meg a fal volt masik oldalan meg egy szek en ott ettem.

Most meg nekunk olyan van amit szekre lehet szerelni magasito szeruen. Az egesz muanyag, szerintem ez is nagyon parktikus, ha kemeny ulofeluletu szeketek van. 6 honaposan kapta a lanyka es meg mindig siman hasznalja igaz most mar csak emelokent es meg fogja is tudni jo par evig hasznalni amig egyedul nem eri fel az asztalt. Viszont nem tudom otthon kaphato e ilyen.

Napocska
Napocska
 Sziasztok!

Nekünk az fa asztallá-székké alakítható volt (van). Utáltam, azóta már leváltottuk (13e Ft-os mûanyag Rossira.) A gond:
1/ dobozban vettük, és amikor kicsomagoltuk, kiderült, hogy billeg az alsó és a felsõrésze is, nem lehet vele semmit csinálni.
2/miután az etetõtálca nem egykönnyen levehetõ, a gyereket úgy kellett bebûvészkedni az ülésbe. Nem könnyû, fõleg, ha direkt egyenesen tartja a lábait.
3/Számomra maga volt a borulásveszély. Még a hûtõhöz se mertem hátrafordulni; a kajakeverést végigizgultam. Nekem nem érte meg az izgalmakat.
A Rossi viszont nagyon jó.
 
 


Nekünk is elõször fa asztal szék kmbináció volt, ezt kb használtuk másfél éves korig.
Utána már olyasmit vettünk mit Napocskáék, amit ráköthettünk a székre, ennek elõnye hogy vihettük magunkkkal bárhová, utazás során és így pl. étterembe is bemerészkedhettünk.
Most 2 gyerek 2 féle etetõszék, és mindkettõ nagyon jó, bár a fiam már 2 évesen egyedül evett normál széken.

A barátnõméknél peg perego van, nagyon jól néz ki de már az asztalhoz nem lehet odahúzni rendesen a nagy gurulós lábai miatt. És most hogy kis élénk a fia, örökké löködi magát a gurulós székkel és mindennek nekimegy.

A szék asztal kombinációnál én sohasem éreztem hogy felborulna. De az is igaz csak etetésre használtam és nem bébiõrzésre.
Most hogy olvastalak benneteket ismét megnéztem, nem tudom egy típusról beszélünk-e de nem könnyû felborítani.
Ilyen erõvel akkor bármelyik felborítható .


Katalin
Névtelen
 


En azert nem is gondoltam a szek-asztal variaciora, mert azoknak nagyon pici a talca reszuk, es nincs karimaja. Nekem szempont volt a nagy, leveheto talca, szegellyel. Egy regi fajta Chiccot vettem vegulis hasznaltan, es nagyon jo szolgalatot tett. Abszolut borulasbiztos, konnyu ki-, beszallni, es jokat tudott benne Gyuri maszatolni, amikor mar egyedul evett.
Ha csak arra kell, hogy a sajat asztalotokhoz uljon a baba, az IKEA-s is megteszi szerintem!

Zsuzsi
 


Sziasztok!

Lévai Nikolett: tévedsz! Ketten voltunk mellette felnõttek, mint mondtam LÁTTAM felborulni. ÜLt nyugisan, majd egyszercsak ellökte magát lábbal az asztaltól, és már borult is hátrafelé!
A tálca egyéb módon is levehetõ. A miénket oldalt kell megnyomni, és akkor bepattan a helyére, és ott fixen van, viszont egy mozdulattal levehetõ a gyerek elõl.

Nekem még egy bajom van az asztal-kisszék variációval, hogy mi van, mikor jön a kistesó mondjuk 2 év korkülönbséggel. És a nagy használná asztalként és székként, de nem tudok hozzá még egy kisszéket venni. Nem tudok leülni mellé az asztalhoz... Nekünk van külön kisasztalunk, és hozzá kisszékek, amik a gyerekszobában vannak, és lehet rajta rajzolni..., és akármikor bõvíthetõ kistesóhoz.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

A férjemmel együtt nagyon köszönjük az eddigi segítséget is!
Most már látom az alagút végét! Nem írtam az elején, de mi nem Pesten lakunk, ezért a beszerzés gondot jelenthet. Szimpatikus volt nekünk az kisszék-kisasztal típus. Tudnátok pontos márkát, árat, stb. mondani, hogy innen "vidékrõl" is könnyebben beszerezhessük? Egyébként ebben igaz asztalhoz lehet ültetni a babát, mert ez egy fontos szempont.
Második kérdésem az lenne, hogy szükséges-e a nagy, levehetõ tálca szerintetek, és van-e ilyen annak a kisszékes etetõszéknek?
Felfigyeltem még egy dologra, amire nem gondoltam. Tényleg kb. 2 éves korukig etetõszékben esznek a gyerekek?
Mert, ha igen, akkor valami nagyon strapabíró kell, hogy kibírjon még legalább két gyerkõcöt.Kép

Nagyon köszi az eddigi segítséget is. Irtó kedves tõletek, hogy ilyen hamar válaszoltatok!

Sok puszi!
Hétvirág
 


Ja, egybként a konyhánk olyan jó közepes méretû.
 


Hol az a vidék?? Mert én potom áron megszabadulnék a kisszék-asztalos megoldásomtól! :o
dE KOMOLYAN!
 
 


Hetvirag

Igaz 2 eve de en Cora aruhazba is lattam nem akarok hulyeseget mondani de akkor valami 6 ezer korul volt.

Igazabol addig kenyelmes a gyerekszek az asztal mellet amig a gyerek magatol nem eri fel az asztalt. Nalunk azt tudom hogy 4-5 evesen meg konyveket pakoltunk a kozepso lanyom ala. Ezert dontottem en most a fenti etetoszek mellett. De A szek es asztal megoldasba is eleg sokaig be tudnak ulni a gyerkocok, de annak nincs nagy talcaja es az teny hogy a talcajat csavarral van rogzitve es pereme sincs, mondjuk nalunk asztalhoz ugy volt oda teve hogy asztalrol evett es nem a talcarol.


Napocska
napocska
 


Sziasztok!
Leírom, nálunk mi a helyzet, hátha segít valakinek.

Amikor a fiam biztonságosan tudott ülni, vettünk neki az Ikeában egy csinos, fa etetõszéket, ami nem tálcás. Azért választottunk ilyet, mert a konyhánk mini méretû, nem férnének bele azok az ûrhajósszékek. Tálca meg szerintem nem létszükséglet, eléri az asztalt ha kell.

Most, hogy útban a tesó (2 év lesz köztük!), vettünk a nagynak a Corában egy asztaloskisszékest (kb 6000 volt akciósan). Imádja a kisasztalát, kisszékét, sokat játszik ott, és a 10órait meg az uzsonnát is abban eszi önállóan a szobában. Fõétkezések a konyhai nagyasztalnál az ikeásban (egyedül tud már enni... ha akarKép.)
Ha a kicsi tud már ülni, övé lesz az ikeás, és ha együtt eszünk a nagyasztalnál, a corásban a nagyfiú is oda tud majd ülni.

Na, röviden ennyi, remélem nem volt túl zavaros.

mikoo
 
 


Hétvirág

a Brendonban www.brendon.hu (vidéken is sok partnerüzletük van) 8-9 E Ft körül vannak a kis szék kis asztal típusok.
Ikeában az etetõszékek szintén ennyibe kerül. a mûanyag.a fa drágább azt hiszem, de Mikoo biztosan jobban tudja.

A peg peregok huszonezernél kezdõdnek.


2 éves korukban már nem szeretik az etetõszéket, jobban szeretnek ugy enni mint a felnõttek.
fel is érik az asztalt, tudnak egyedül enni ha akarnak, szóval ezzel nincs gond.

Kis szék utánpótlás (Cory problémája): én elég sok helyen láttam kisszéket, az ikeában is vannak tündéri kisszékek, nem is drágák, vásárokon rengeteg fa és egyéb pl. fonott kisszékkel találkozom.
Egy gyerekméretû asztalhoz (etetõszékeshez is meg a másmilyenekhez is) ketten férnek el kénylemesen. Nekem a földön ülve egyébként is jobb.

Az etetõszékeket mi csak etetéshez használtuk. Utána a konyhában játszott a gyerek "szétszedett" állapotban.

Katalin
Névtelen
 


Az ikeás, csinos, (hajlított)fa etetõszék 10ezer volt, és nem bántuk meg.
Amire érdemes odafigyelni, hogy a lábai eléggé szétálljanak, ui. az a garancia arra, hogy ne borítsa föl.
A miénket eddig nem tudta, pedig nagyon sokat tornázik rajta, mármint kivülrõl: fölcsimpaszkodik oldalról, hátulról, de az meg se moccan. (A fiam 13 kiló.)

Katalin! Úgy érted, hogy jobban szeretnek inkább a saját kis asztalkájuknál enni, mint a felnõttekkel együtt a nagyasztalnál? Vagy hogy rendes széken ülve a nagyasztalnál?

mikoo
 
 


mikoo!

Köszi az infot, pont ilyenre gondoltunk (ikeás), és az ára is stimmel. Most már csak be kell szerezni valahogy.
Egyenlõre ez jónak tûnik, késõbb meg meglátjuk.
Még egyszer köszi mindenkinek, ennyi ötlettel nyugodtan megyünk vásárolni.

hétvirág
 


Szia Mikoo!

Igaz,jó régen írtál már ebbe a topicba,de hátha erre tévedsz ..
Az elöbb néztem ki a fiamnak az ikea katalógusban azt az etetöszéket, ami nektek is van. HEPOLA,ugye?
Most az a bizonyos kisszékes-asztalos megoldásunk van és nagyon nem szeretjük. Kisfiam 21 hónapos,szerintem már nem neki való.mindig mondja is: Anya, beszorult a lábam!
Az érdekelne,hogy a te fiad csak úgy simán ül abban a székben? Gondolom,nem esik ki,én ettöl félek..Ugye,nincs karfája?Olyant nem lehet kapni, aminek van? A férjem csak olyant hajlandó venni. Vagy van esetleg vmi biztonsági kiegészítö hozzá?És a fiad egyedül ül bele és száll ki?Mennyi idös?
Meddig lehet használni ezt a széket?
Bocs a sok kérdésért, de nagyon izgat és sürgös a dolog a beszorulós lábacska miatt. Az Ikeába meg nem akarok feleslegesen elmenni,mert úgyis veszek vmit.
Nagyon köszi,ha írsz!!!!!

inimma (Rita)
 
 


Nekünk is szék-asztalos volt el?ször. A lábtartója olyan vékony, hogy sosem tette rá a lábát a gyerekem. Az asztalhoz nem tudtam elég közel húzni a karfa miatt, és mindig az ölébe potyogtak az ételek Kép (ezért vissza is tettük a tálcát).

Most Tripp Trapp van, jó drága volt. Gyönyör?en ül benne, az ülés magasságát már kétszer állítottuk, és ezzel a lábtartót is. Annyira stabil, hogy fel és le is tud mászni (kétéves), meg se moccan. A babaövet már néhány hónapja levettük, azzal be tudott mászni, de ki nem.

Hátránya, hogy gyerekkorában nem fogja kin?ni. Így új baba nem örökölheti.

Láttam már olcsóbb utánzatot is, ugyanazon az elven m?ködik, de nem emlékszem, hol.

panna
 
 


Mi a műanyag multifunkciós etetőszékre esküszünk, két gyerekem nőtt fel ilyet használva és imádták. Nem csak evésnél, de játéknál is szívesen benne ültek és mivel olyat vettünk aminek levehető a tálcája, így az asztalhoz is lehetett tolni.

Mi Chipolinot vettünk, de más márkákban is láttam nagyon jókat.

Érdemes ezeket is megnézni, nekünk a fa nem tetszett (és a gyereknek sem, amikor bele ültettük).

Zsófi
kinguci0112
Szentdomonkos
 
 


Sziasztok. 
Nekünk egy CAM etetőszékünk van. Én mindenképp arra törekedtem, hogy magas legyen, nekem kényelmesen kézre essen, könnyen lehessen belerakni és kivenni is belőle a gyerkőcöt, illeteve szerettem volna, ha az elejének a pereme egy kicsitt magasabb, hogy esetleg nehezebb legyen róla bármit is lelökni. 
A másik amit még figyelembe vettem, hogy mennyire biztonságos a baba számára, be lehet-e rendesen kötni análkül,hogy esetleg kiessen vagy bármi baja legyen, főleg, mivel egy magas etetőszékről beszélünk. 
Az meg már csak plusz volt, hogy könnyen mozgatható, esetleg kerekeken guruló legyen, még ha nem is az összes lábán, de a forgathatóság miatt legalább a hátsókon, illetve legyen valami tároló része is, amibe minden féle kütyüt bele tudok dobálni, ami az asztalhoz kerül és nem kell, vagy ami nélkül éppen nem tud enni a gyerek, mert mindig van egy kedvenc játék, ami az asztalnál szükséges. Mi nem értjük, hogy miért, de fontos.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó