Új privát üzeneted érkezett!

Jo lenne hallani egy ket jo tippet arrol hogyan konnyebb raszoktatni gyemekunket a bilizesre. Az en kislanyomat egyaltalan nem zavarja a pisis pelenka. Eloszeretettel ul a bilire, de bele nem pisilne! Ha erzi hogy pisilnie kell akkor felpattan es inkabb a szonyegre engedi.

Pedig mar a macijat is raultettem, ontottem a bilibe vizet, es mutattam neki, nezd a maci milyen ugyes volt!
Névtelen
 


Kedves névtelen a szóbatisztaság érettség dolga ,a gyerek csak akkor fog a bilibe pisilni ha érett lesz rá!Én a fiamat nem erőltettem és nem is tettem meg semmi különöset(kis-wc alakú bili megvétele volt az egyettlen ami elősegíthette Őt abban,hogy 19 hónaposan teljesen szobatiszta legyen).A fürdőszobánkban van a wc-nk és annak ajtaja nyitva volt mindig igy láthatta könnyen,hogy Mi hol üritgetünk,mondjuk ez is segíthette!Sok síkert kivánok!Ha bővebbet szeretnél gyere a CHET-re ott is mindenki adna egy két jó tanácsot!!!!!!!!
Kandi72
Névtelen
 


Kedves Névtelen,
hány éves a gyerek? Tapasztalataim szerint egyáltalán nem kell egy gyereket biliztetésre szoktatni - vagyi amit csinálsz, az jó és bõven elég. Legyen bili a látohatáron, pisiljen a maci, lássa a szülõket. Szép lassan tudatosulni fog benne a dolog - és hihetetlenül hangzik - de egyik napról a másikra szobatiszta lesz magától, igen, amikor megérik rá. Andi
andi
 

 
 

Ezt egy másik topicba írtam be egyszer régebben. Beírom hátha segít...

Penelope Leach: Picik és kicsik címü könyvbol a szobatisztaságról részlet:

"Úgy 15 hónapos koráig a gyerek teljesen önkéntelenül üríti a székletét és a vizeletét. Nem tudja, hogy mikor fog pisilni vagy kakilni, és azt sem veszi észre, ha már mind a ketto benne van a plenkájában. Figyeljük meg, hogy ha akkor pisil, amikor éppen meztelen, rá se hederít az alatta keletkezett pocsolyára, mert nem tudja még, hogy annak bármi köze lenne hozzá. Még nem elég nagy ahhoz, hogy megismertessük a bilivel.
Ez az olyan fontos összfüggést valamikor a második év közepe táján fedezi fel. Most már ránéz arra a pocsolyára, és meg is fogja a fütyülojét: összekapcsolja a pisilés és a székelés érzését az eredményével. Most már tudja, hogy benne van a pelenkájában, de még mindig nem tudja elore, hogy mikor megy bele. Ilynkor még nem elég nagy a gyerek ahhoz, hogy használja a bilit, de hogy megismerkedjen vele ahhoz már igen."


"Mutassuk meg neki a bilit, és mondjuk el, hogy abba kell belepisilni és -kakilni, ha már elég nagy ahhoz, hogy ne viseljen pelenkát. Aztán tegyük be a megszokott játszószobájának egy sarkába. Ne bíztassuk rá, hogy addig használja kalapnak, de hagyjuk, hadd barátkozzon össze vele. Ha már elég nagy ahhoz, hogy egyáltalán érdekelje a dolog, lehet, hogy ráülteti a mackóját. Lehet, hogy o maga is ki akarja próbálni. Ha rá akar ülni, ne ragaszkodjunk, hozzá, hogy mindenképpen húzza le a nadrágját. O most csak arra kiváncsi milyen ülés esik azon a bilin. Ahhoz még nem elég érett, hogy használatba is vegye."

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Egyetertek Andival, szobatiszta lesz, ha megerik ra. A legfontosabb dolog, hogy ne aggodjunk es ezt foleg ne mutassuk ki a gyereknek.A kisfiam 26 honapos es nincs tobb pelus kb 5 honapja nappal s kb 1 honapja este sem.
Az en trukkom, bar bevallom eleg faraszto volt de csak ket hetig, egy nap levettem a pelust es nem adtam vissza ra. Nyaron jo kezdeni, mert az elejen van nehany kis es nagy baleset 0((
Persze, ha nem tetszik neki, nem akarja a bilibe, vagy WC-be , vissza kell terni a pelusra es kb 1 honap mulva ujra probalkozni.
Udv
Aniko
DUFI
 


Az en kisfiam 2 eves es egy honapos. 1 honappal ezelott elkezdtem a biliztetest. A pisilessel jol jartam, de a kakilas azota egy nagy gond, mert most mar nem akar sem a oelusba, sem a bilibe, sem a WC-be nem akar kakilni, inkabb visszatartja, de amikor ingere van akor aztan rohangal a lakasban hogy segitsunk neki, dehat mar nem tudjuk hogyan. Sosem eroszakoltuk a bilizesre, ha bekakilt a padlora nem szidtuk le, dehat ennek ellenere igy vegzodott a dolog. Van valami otletetek?
Névtelen
 


Nevtelen,
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/914.html?1054220884" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/914.html?1054220884[/url]
itt van a szobatisztasag topic, sok hozzaszolassal, pl. emlekszem, ZorkAnya (ZA) hasonlo problemaval kuzdott, keress ra.

-Afonya
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó