Új privát üzeneted érkezett!

Hatalmas élmény ért tegnap a Kongresszusi Központban!Az ABBA-MANIA formáció adott ABBA koncertet. Ha létezik tökéletes másolat, akkor ez az volt.Gyerekkoromban óriási ABBA fun voltam, manapság is szívesen meghallgatom az ABBA összest, de csak úgy mint a többi jót. De tegnap úgy elvarázsolt ez a négy fiatal, akik a megszólalásig hasonlítottak a négy eredeti elöadóra, hogy még ma is a koncert hatása alatt állok. Itt Pécsett egy árva plakát, egy aprócska eldugott hír, semmi nem szólt arról, hogy okt. 18 és 19-én fellépnek Bp-en. Én a neten találtam véletlenül az infót. Kicsit aggódva közelítettük meg a terepet, hogy lehet, hogy érdeklödés hiányában elmarad a müsor? Na ehhez képest színtele volt a pálya, talán a teljesen eldugott, legalsó legszélsö helyeken nem ültek. De rövidesen már máshol se nagyon, mert a népek felálltak, és úgymaradtak. Nem tudom, hányan férnek be a nézötérre, de sokan, plusz még sokan álltak. És ahogy berobbant a Waterloo, hát elszabadult a hangulat. Ami végig emelkedett. És amikor úgy éreztük, a hangulatot már nem lehet fokozni, jött a "darling, can't you hear me, S.O. S., na itt már a sima koncertlátogatók is felhagytak az önkontrollal. Nemhogy a mániás abbások. És hihetetlen,hogy mennyi fiatal énekelte a Fernandot, majd késöbb zengett a terem a Gimme! Gimme! Gimme a man - töl. Pedig még tán nem is éltek, mikor az ABBÁért szétszedték a koncertcsarnokokat.De voltak öszhajú nagyik is. A két énekes leányzó tökéletes hanggal rendelkezik. A szöke hajú hangja teljesen olyan, mint Agnetháé. A vöröshajúé kicsit magasabb, mint Anni-Fridé, de alig észrevehetöen. A gitáros fiú ugyanolyan idétlenül mozog, mint annak idején Björn, viszont jól tépi nagyon a húrokat. Amikor pedig a zongorista Benny ezüstcipöjében és fehér öltönyében elnyomta az Intermezzot, hát szék nem maradt szárazon Kép
Szóval kedves Abba rajongók, és egyszerü zeneszeretö koncertjárók, ha legközelebb erre járnak, remélem hamar, feltétlen csapjatok le rájuk, fergeteges az élmény. Én németektöl értesültem elöször a müsorról, ott hatalmas koncerttermekben hónapokra elöre nincs jegy, és megörülnek értük. Ja, a hangszerelés szuper!!!
Cseribogi, 25 év után újra ABBA-MANIA -s
 


Szia!!!
Nem állhatom meg hozzászólás nélkül!!
Nagyon irigyellek,hogy sikerült ott lenned, én amíg élek imádni fogom az Abbát, ez kb. olyan mint a szüleinknek a Beatles pl. amíg csak lélegezni fognak éneklik kívülről a számaikat.

Én sajna már csak a Tv-ből értesűltem,hogy lesz koncertjük, és esély sem volt arra ,hogy jegyet lehessen szerezni.

Hát ügyes-szemfüles voltál!!!
Üdv:Erika, aki totál Abbás Kép
 
 


Nagggyon irigyellek, Cseribogi, én is imádom őket!

 
 

Na, hurrá, nem is gondoltam, hogy vannak még kihalófélben lévö ABBAfunok.Bár a hétföi koncert után igazán gondolhattam volna, hogy dehogyisnem...
Na, hát akkor zászló felvon, éljen az ABBA és mi. Ja, ennek örömére megnéztem a magyar nyelvü ABBA honlapokat, de nagyon gyengus mindegyik. A hivatalos ABBA-honlap az igazi, de hijjjjjába van a tarsolyba angol nyelvvizsga, arra jó, hogy rájöjjek, milyen sok (egyre több) hiányosságom van... Kép
Ha nem titok lányok, hanyasok vagytok? Én 67-es.
Ja, a jegyet a neten vettük.Már vagy 1 hónapja.
Sziasztok
Cseri
 


Szia Cseri!!!
Én 71-es vagyok, de amióta az eszemet tudom imádom az Abbát.
Szerintem nincs is olyan számuk,(ami megjelent lemezen)hogy ne ismerném.
Kb. '92-ben a Music Tv-ben volt egy Abba hétvége felvettem az összes klippet amit lejátszottak.
Szinte sírtam, mert ugye addig néha-néha lehetett Őket látni a tv-ben és most akkor néztem Őket amikor csak akartam.
Akkortájt vettem tőlük egy duplaalbumos mc-kazettát is hallgattam rogyásig, elhiheted!!! Kép
Tavaly karira meg a férjemtől kaptam egy DVD-t rajta az összes klippel.
No comment!!!
Miután lement az "ünnepség" 24-én este, benyomtam a lejátszóba és adj neki.
A lányommal végig énekeltük, (aki most 13 éves lesz) Ő amit tudott dalolta én meg végig az egészet.Kép
A férjem azt is megbánta,hogy megszületett, nemhogy megvette nekem a lemezt!!! KépKépKép
Nem láttam és nem hallottam közben!!!
Ha valahol napközben meghallom a valamelyik számukat teljesen átszellemülök.
Egyedűl Ők vannak rám ilyen hatással, márcsak azért is mondom, mert többek szerint állítólag tök normális vagyok!!
Mindenkinek további szép napot!!!
Erika
 
 


Szia Erika, én 67-es vagyok, többek szerint szintén normális, de teljesen hasonló tünetekkel, és reakciókkal, mint te.Most nagy bánatomban, lehet, hogy elöveszem én is a Best Of-ot, mert ma két hete voltam ABBA koncerten, és ma egy hete eltünt a 15 és fél éves lányom és azóta semmi nem érdekel.
Szia
Cseri
 


Szia Cseri!!

Te jó ég!!!! Kép KépKép Ez szörnyű!!!
Ne haragudj, de ez hogy lehet????
Nagy vonalakban, (nem szeretnék indiszkrét lenni)de leírnád!!!

Szorítok Neked(Nektek)!!!!
Erika
 
 


Szia Csengö!
Megvan a leányzó, nyitottam egy topikot Eltünt gyermek SOS címen, ott többet megtudhatsz a dologról, az az igazság, hogy nincs kedvem újra leírni, mert rossz róla írni. Szerencsére ép, egészséges, és nem történt vele semmi baj.
Az elözményeket már leírtam oda, és nemsokára leírom azt is, hogy hol volt, mit csinált, hogy került haza, hogyan nyomoztam (a rendörség helyett) Ahogy mindenkinek, neked is nagyon köszönöm az együttérzést, a szorítást, nagyon jól esett, hogy ennyien velem vagytok lelkileg a bajban.
Puszi, Cseri
Szoktatd olvasgatni a magyar ABBás honlapot? És a hivatalos angol nyelvü ABBA honlapot?
 


Szia Cseri!!!

Látom, érdekel a Megasztár is.
Láttad esetleg Szilveszterkor a TV2-n a Bulis műsort (pontosan nem tudom mi volt a címe)???
A tavalyiak énekelték az ABBA számokat.
Nekem nagyon tetszett, de a legjobban a "Happy New Year" Laci és Vera előadásában!!
Várom, hogy írjál és addig is, hogy stilszerű legyek:

Kép
Erika
 
 


Szia!Láttam belöle részleteket, A Happy New Yeart is pont láttam, nagyon jó volt.Ibolyát hiányoltam, sajnos ö nem szerepelt.Mondjuk elég gyenge is volt a müsor...Kivéve az ABBA számokat :-)
Nem tudom, te hogy vagy vele, rajtam valami mélabú hatalmasodik el idönként, mikor ABBÁt hallgatok. Valószínüleg az az oka, hogy gyerekfejjel irtóra imádtam öket, akkor még nem volt itt Bravo, meg Music TV, vadászni kellett rájuk, tök nehéz volt fotókat is szerezni, vagy véletlen észrevenni, ha szerepeltek a TVben. És akkor az ember mélybeütéses fun-ként szembesül, hogy feloszlik az imádott banda...Talán ezért olyan furcsa érzés néha az ö zenéjüket hallgatni.Nosztalgia is a gyerekkor után talán, vagy a fene tudja. Olyan mintha, hogy is mondjam...Valahogy több volt nekem az ABBA, mint kedvenc együttes.Valahogy lelkileg is megfogtak.Óriási volt a zenéjük, ök maguk is helyesek voltak,jó hanggal, jó hangszereléssel, volt bennük valami megközelíthetetlen,titokzatos, nem úgy mint a maiak, még azt is tudod, ha szeméremajakpiercingjük van (bocs), bennük volt valami tartás, valami, amit ma már nem találok.Igaz, az ö korukban is egyediek voltak, hiszen akkor is voltak jó zenével dilinyósok, kábítósok, melegek, sorolhatnám a Doorstól, a Freddy Mercuryig a mindenféle fura lökött alakot, akiknek viszont szuper zenéjük volt.De az ABBA elegáns volt, visszafogott, mégis mélyen érzelmes, lírai, na nem áradozok tovább.Iszonyú hosszú listát kellene írnom, ha fel kellene sorolnom mindazokat, akiknek NAGYON szeretem a zenéjét.(most pl. Ibolya cdje nem tud lekerülni a lejátszóról.Ha netán megpróbálok egy Tina Turnert, vagy Queent, akkor a 3,5 éves Bogim szigorúan rám szól, hogy most már az Ibolyát tegyem be.És akkor rakja a puzzlet összefelé ezerrel, és közben énekel, hogy "ó mondd, mi lesz velem, ha elfáradtál a zenémtöl".)De az ABBA az valami más.Életérzés?Nosztalgia?Plátói szerelem egy absztrakt valami iránt?
Cseri
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó