Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Azért nyitottam ezt az új topikot, mert talán mások is bosszankodtak már azon, hogy nem lehet tudni a vásárláskor, hogy valójában mit tartalmaz a társasjátékos doboz viszont az ára borsos. (Jó esetben legalább az rá van írva, hogy a dobozon látható kép csak illusztráció) Gondoltam, leírhatnánk azokat a gyerek vagy felnõtt társasjátékokat amikkel találkoztunk, kipróbáltuk. Akkor másokat nem ér olyan csalódás mint minket.
És szeretném ha ajálnátok is játékokat amik sikeresek voltan nálatok. Hány éves kortól, melyik, stb.

Vásároltam 3500 Ft-ért egy "Leggyengébb láncszem" társasjátékot. A dobozban volt 4 db kartonpapír, az egyik felén fóliázva (1x 2x letörölhetõ)4 db filctoll és egy apróbetûs füzet a kérdésekkel. (ilyesmi füzetünk több is van, 3-500 Ft-ért szoktam venni az aluljáróban)
Jó lett volna, ha a kérdések külön-külön kis kártyákon vannak, nem kell silabizálni, hogy hol tartunk éppen vagy van valami több a 3500 Ft-ért.

Üdv.
Malacka
 
 


Szia Malacka!

Jó ötletnek tartom ezt a topicot. Egybõl lenne is egy kérdésem, hogy tud e valaki olyan tjátékot amivel már egy 3,5-4 éves gyerek is tud játszani?
Mi még nem szoktunk társasozni, mert eddig csak nagyobbaknak valót láttam, de ha lenne kicsiknek is akkor szívesen vennék, mert én imádtam társasozni.
Katalin (fkata)
 


Bocs a vége lemaradt
Üdv Kata
Katalin (fkata)
 

 
 

ilyen topic is van már. vagy legalábbis hasonló, amibe frankón be lehetne illeszteni.
Fkata: a játékok manócskáinknak, meg a milyen játékot vegyek topic a kérdésedre választ ad.

Móni
Névtelen
 


Szia Móni!
Ilyen topic nem volt. Kerestem. És nem akarom beilleszteni más hasonló helyre mert pl.a felnõtttársasjátékok nem jók a "játékok manócskáinknak" topicba.

Kata!
Mi is mostanában kezdtünk el a keresgélést. Egyenlõre a képes dominó amit tudunk játszani. A babaruha börzén szereztem be, kemény 250 Ft-ért, a bolti árát nem tudom.

Üdv.
Malacka
 
 


Sziasztok!

Én az Auchan-ban vettem kb.600.-Ft-ért társasjátékot a 3 éves lányomnak. Semmi extra nincs benne csak végig kell menni a táblán és néha kimaradsz, vagy kétszer dobhatsz. Nagyon szeret vele játszani és szerintem nem is való még neki komolyabb. A neve Mini Games ( pedig magyar!).

Tikva
tikva (tikva)
 


Érdemes megnézni a HABA játékokat. Mammut nagy játékboltjában kapható, a WestEnd alsó szinten található boltjában is vannak. Van köztük sok,amit pici gyerekkel is lehet játszani. Hernyós lépegető, a dobókockán szinek vannak nem számok... kismadaras ahol a fészkeket kell átugrálni, szintén szines kockával, - halacskás ahol szintén egyszerü játszani.
Nagyon jó, minőségi játékok.
A magyar társasjátékok általábban jóval gyengébb minőségüek, nem is nagyon vettünk, mert az áruk kb. ugyanaz, kevés kivétellel.
katica_6@hotmail.com
 
 


Sziasztok!
Kata nekunk Ravensburger autos tarsasunk van, szinten szines dobokockaval, es ki lehet bolyak segitsegevel a palyat, van celtabla es rajt is. Az autokon meg van egy szinkerek, es addig lehet tolni amilyen szint dobtal. Martin nagyon szerette! Amugy ugy tudom, hogy a Ravensburgernek tobb ilyenkoruaknak valo jatekaik vannak!
Moni

 
 


Sziasztok!

Ravensburgekkal nekem csak az a bajom, hogy marha drága, ahhoz képest milyen pofon egyszerű dolog van a dobozban. Kép

Én pl. rajzoltam társast a fiamnak meg dobokóckát is.
Mondjuk az én fiam nem egy kitartó és nem is egy átlagos gyerek, ezért az első dobokockán csak háromig voltak a számok, amíg meg nem szokta ill. tanulta.

Van egy olyan társasunk, ami egy torta alak, kb. 10 szál gyertyával. Annyi pálcikát rakunk fel a gyertyák helyére ahányat dobunk. A végén vagy megszámoljuk kinek mennyi van, vagy ha még nem tud számolni, kigyót alkozunk belőle és kié hosszabb.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Létezik egy könyv is (talán Usborne) amiben egyszerű társasjátékok vannak benne, amik tanítanak is valamire.
pl. parkolóház és fel le kell emnni az emeleteken. Azt lehet gyakorolni mit jelent fent és a lent. Ugyan ez más rajzzal, de jobbra balra kell lépni.
Ez a gyertyás is onnan van. stb.


Nekem egy gyerekkori élményem amit a szüleimmel és a tesómmal nagyon sokat játszottunk.
Apám faragott egy négyoldalas pörgetyüt.
T tégy, V végy, M mind, 0 semmi jelek voltak rávésve.
Babbal, dióval, gombal amiből jó sok volt azzal játszottuk.
Mindenki kapott x számú babaszemet. Középre is betettnk egy pár darabot. Ez volt a kezdő bank.
Aztán pörgettünk és a jelek szerint tettünk vettünk a bankból. Az nyert akinek a lgtöbb babszemje gyűlt össze.


bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 
bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok,

méret kontra tartalom. Van egy játék, úgy hívják hogy Tantrix. (Bigacsiga linkelt is az online játékra). Nincs nagy dobozban, remek minőség (!), és egy életre szóló feladatsort találhattok benne. Egyedül képességfejlesztőként, illetve 2-4-es társasjátékként is játszható. Minősített játékszer (Magyar Játékpedagógiai és Játéktárak Egyesülete által)

www.tantrix.hu
nicky
 


Nicky!

Nekem is megtetszett nagyon. Kép

Már alig várom, hogy a labirintussal is játszon velem valaki. Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Tantrixból megbuktam... a 7-es feladatot a mai napig sem tudom kirakni, és ugye akkor tovább sem mehetsz... vagy lehet, hogy a 8-ast, mindegy a lényeg, hogy az 5 éves fiam is eljut idáig...

VISZONT! Zsombi fiam kinézte magának a Minimaxból a Mézes Mackót a névnapjára. Belementünk, azzal a feltétellel, hogy azért előtte megnézzük. 3400 forint volt, de nem bántuk meg. Nagyon aranyos! 3-4 évesek is kitűnően szórakoznak vele, térbeli mesekönyv van hozzá (össze kell rakni), lehet kicsit "szemétkedni" (lelökni a másik macit a faodúba, és kezdheti előlről az egészet.) Az a legjobb benne, amikor felér a maci a fa tetejére, és beleugrik a faodúba, és egy mézgolyóval együtt lecsúszik.
Ajánlom mindenkinek! (Minimax boltokban van csak!!!)

Cili
Cili
 


Megvettük karácsonyra a Villa Palettit. Az ötlet jó, viszont a kivitelezés... minősíthetetlen.
Ferde oszlopok (!), az egyik alaplap hosszában kettévált, pedig nem is frizbiztünk vele. Komolyan, ha meglenne a blokk, visszavinném. Közel 7000 forint volt.

Tanulság: ne dobjuk ki a blokkot...

Cili
Cili
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó