Új privát üzeneted érkezett!

Terhesen a hajam szebb volt, mint valaha. Most viszont hullik és egyre csak hullik ... !
Azt hallottam a szoptatás alatt lehet ilyen. A kisfiam már 6 hónapos, de ha 1 éves koráig így megy tovább még kopasz leszek a végén...
Valaki tud valami okosat??????????????
SEGÍTSETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alma
 
 


Alma,
általában a nagy rémület ellenére megáll a hajhullás, és azt hiszem, nincs a szoptatáshoz köze, inkább arról van szó, hogy a szülés után kihullik egy csomó, de nem fog addig hullani, amíg szoptatsz. Kép

Virág
 


Ha hormonális hátterű - a terhesség alatt lelassul a hajhullás, és kb 3 hónappal a szülés után megindul ezeknek a "túlélő" hajszálaknak a tömeges kipotyogása. Ez aztán szépen lecseng magától. (Kb. mire végigpróbálgatod az összes ismerős összes szuperkúráját Kép)
Esetleg érdemes lehet egy vérképet nézetni - ha nem akar csökkeni a hajhullás, amögött lehet vashiány is.
(Vagy csak elkezdeni pl. aszalt sárgabarackot enni - abban sok vas van és finom is Kép)
itt egy jó cikk a vastartalmú ételekről:
http://www.vital.hu/themes/health/vashiany1.htm

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 

 
 

Alma,
nekem kb. a kölök nyolc hónapos koráig hullott, aztán abbahagyta. A szopizás maradt még több mint egy évig. A szoptatással való összekötés talán onnan is jön, hogy még nem is olyan régen ugye az volt a téma, hogy szopni csak az egész pici babák szoktak. Amúgy a nem szoptató anyák haja is hullhat ebben az időszakban, ennek sztem több köze van a terhesség mint állapot megszűnéséhez, mint a szoptatáshoz.
De nem akarok hülyeséget írni. Borcsa, Virág, valaki, meg tudnátok írni ennek a konkrét hormonális hátterét? Épp tegnap jött ez szóba a fodrászommal (mivel nekem most terhesen nő, mintha húznák), de szegénynek sejtelme sem volt erről a jelenségről (fiatal lány, még nem foglalkozik a babatémával).
Köszi,
üdv
Kriszi
 
 


Itt van vmi tudományosnak tűnő magyarázat:
"A terhesség alatt az ösztrogének serkentik a sejtosztódást a hajgyökereknél. Ez a jelenség növeli a növekedésben lévő hajszálak számát és élettartamát. A szülés után az ösztrogénszint hirtelen lesüllyed, ami a haj növekedésének lefékeződését eredményezi. Ezzel egy időben hajhullás is észlelhető. Ez a hajhullás átmenetileg jelentős mértéket is ölthet."
A Patika Magazinból való.

(Ami biztos: lassan 32 hónapja szoptatok, és nem, nem vagyok kopasz KépKép)

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm a hozzászólásaitokat!!!, így már nem fogom fel, oly nagy drámaként a dolgot!

Borcsa,
Köszönöm, a vastatalú ételeknek utána nézek, az sosem árt! Terhesen is szednem kellett vasat! +Vérszegény vagyok.

Biztos hülyén hangzik, de engem mégiscsak ,,vígasztal,, , hogy nem én vagyok így egyedül...

Jó éjt mindenkinek,

Alma
 
 


Alma,
én is megküzdöttem a hajhullás problémájával mindhárom gyermekemnél, de van rá megoldás! Fodrászkellékes boltban kapható a PAR-O-STAR ecsetelő, amit min. 3 hónapig kell naponta a fejbőrre felvinni és finoman bemaszírozni. Először "csak" megáll a hajhullás, aztán bébihajak kezdenek nőni. A 60ml-es flakon ára 1900Ft, ami kb. egy hónapra elég.Persze a vasat e mellé is szedni kell.

Sikeres hajnövesztést kívánok!

Gabi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó