Új privát üzeneted érkezett!

Ezt a topicot azért szeretném elindítani,mert jómagam is bajban voltam hogy kinek mennyit illik/kell adni.
Biztos nem vagyok ezzel egyedül.Az én orvosom soha nem mondta hogy mennyi az annyi.
zmariann
 


nem kotekedes es cim nem pontosan ugyan ez, de tema nagyon hasonlo

Babanet Társalgó: Anyaságról: Szülésrõl

Hálapénz - adjak vagy ne?


[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/352.html" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/352.html[/url]

Kiscica
kiscica
 


Ha gondolod Mariann, és megtaláltad a választ a fenti topikban, a szerkesztõ szívesen törli ezt a topikot.
Névtelen
 

 
 

Szia Kiscica!
Én arra gondoltam hogy itt csak annyit írnánk hogy ki mennyit ad szám szerint.Akár név nélkül is.
És akkor nem kell végigolvasni különbözõ véleményeket.
pusz,mariann
zmariann
 


Szia zmariann!

Nem tudom ez segít-e valamit,én két éve szültem,akkor 20.000.adtam.Azóta már eléggé elszállhattak az árak. Kép(

Estike
Névtelen
 


Ide egy szomorú fejet szántam. Estike
Névtelen
 


Szia Estike!
Köszi a választ.
És a vizsgálatoknál?
Mariann
zmariann
 


Szia zmariann!
Úgy emlékszem 3000 volt egy alkalom és havonta jártam.
A vége felé már 2-3 hetente.

Estike
Névtelen
 


Mariann!
Én 99-ben szültem és 25-t adtunk a dokinak.Vizsgálatra semmit nem adtunk,nem is fogadta el.(csak alkalmakkor ,mint húsvét,névnapja ilyesmi)
Szia,remélem segitettem.
Névtelen
 


Szia Mariann !
Tegnap voltam az orvosomnál és közölte, hogy 50000-t kér a szülésért.
monbebe (monbebe)
 


Szia monbebe!
Gondolom választott orvos.Régóta jársz hozzá,vagy teljesen új dolog?
Nekem olyan fura,mert a dokim soha nem árulta el hogy mennyit kér.Én vizsgálatokra szoktam adni 3000et,a szülésre meg 40000et.A szülésznõm meg 10et kapott,de azt hiszem a következõnél többet adok,mert õ igazán megérdemli.
Mariann
 


Mi az elso szulesnel nem is akartunk adni, de annyira rendes volt a doki, hogy vegul adtunk neki egy jekepes osszeget(10000Ft-ot). Soha nem esett egyebkent szo penzrol. Ezt a penzt sem akarta elfogadni. A masodiknal mar 25000Ft-ot adtunk, de ezzel is kergettuk egy darabig. szerencsere nem az a tipus az orvosunk, aki egybol a tarifakkal kezdi. Vizsgalatok alkalmaval nem adtam semmit, egyebirant en itt a Babaneten hallottam eloszor, hogy ez szokas. A masodik szules utan a szulesznonek is akartunk adni, de o sem fogadta el. Pedig igazan megerdemelte volna!!
Eva
eva
 
 


Én a vizsgálatokra 3000-t adtam (magánrendelõben), a szülés elõtt megkérdeztem mennyit szokott kapni, hogy egyikünket se érjen meglepetés..:-))Õ azt mondta 20-30e közt, de mivel kollegáé a baba (a párom orvos), nem fogad el semmit.
Ezekután mivel nagyon-nagyon sokat segített a szülésnél és utána is, adtunk Neki 30-at és egy kb.25ezret érõ képet.Nekem megérte,bár tudom, hogyha nem kap semmit akkor is ugyan ilyen lett volna a szülésem...
A szülésznõnek 5ezret, a csecsemõsnek -a szüleim a nagy örömükben- szintén 5ezret adtak...mondjuk rajta látszott a meglepettség:-))(sõt fizetõs szobába voltam a babával)Így utólag belegondolva jó pár havi GYES-embe volt...de megérte.:-)))
Tudom, hogy nem én fogom megmenteni az orvos társadalmat, és hogy a szülész-nõgyógyászok még a legjobb helyzetben vannak...de amíg egy 35éves orvos 2szakvizsgával,heti 2-3 ügyelettel bruttó 60ezret keres...addig így érzem helyesnek.
A gyerekorvosunknak is szoktam adni,ha kijön mivel úgy tudom, hogy egy leadott TB-kártya után 80(nyolcvan)Ft-t kap havonta...
Ennek ellenére amikor a körzet szerinti nõgyógyászhoz jártam-és nem adtam semmit, mert még tanuló voltam,stb.-õ is nagyon rendes volt.
Eszter
 
 


En a vizsgalatokert maganrendeloben 5000-t fizettem, az orvosnak 40 000-t adtunk, de fogalmam sem volt, hogy ez keves-e, sok-e, atlag-e. Megkerdeztem, hogy van-e tarifaja, azt mondta, nincs, es ennyi jutott eszunkbe.
andi
andi
 


Szia Mariann !
Több, mint 10 éve õ az orvosom. 10 évvel ezelött nála szültem a lányomat, ill. 15 hónapja a fiamat. Akkor még nem mondta, hogy mennyi az az annyi, csak a magánrendelõjében lévõ vizsgálatoknak volt fix ára, a szülésnek nem volt kimondott ára. Most, hogy a harmadik babát várom, miután végigbeszéltünk mindent, ezt is hozzátette zárszóként. Utána a barátnõmmel is beszéltem, aki szintúgy nála szült 16 hónapja és õt is az ájulás kerülgette, hogy nevesítve lett a dolog.
Monbebe
monbebe (monbebe)
 


En 10 eve jarok az orvosomhoz. Ismeros reven kerultem hozza. Csak akkor kezdtem neki penzt adni a vizsgalatokert (3500), amikor mar "babara gyurtunk". En nem kerdeztem meg, hogy a szulesert mennyit ker, de egy szobatarsam igen es neki azt mondta ..."amennyit gondol". Mi 40 000-et adtunk, a 6 hetes kontrollnal meg 5000-et. Szuleszno nem volt, mert csaszaroztak.
Egyik novernek is adtam 2000-et, ill. egy csecsemosnek is mikor eljottunk 1000-et.
Ezt most inkabb nevtelenul!
Névtelen
 


Én 99 márciusi szülésemkor 30000-et adtam, addig a magánvizsgálatokon átlag 2-3000-et. 2000 decemberében elõre megmondta- 50000-et, és a vizsgálatokkor szintén 2-3000-et. Márciusban a csecsemõsöknek, szülésznõknek ajándékcsomagot adtunk, decemberben csak az öltöztetõs csecsemõsnek 1000 ft-ot./A szüléseim császármetszésesek voltak- ilyenkor állitólag az orvosnak tejelni kell a mûtétben közremûködõ személyzetnek is, és mivel külsõs, ezért a mûtõ használatáért is kell külön fizetnie- ezért a nagy lóvé/ A gyerekorvosnak aki kijön bármikor ha hivom is szoktam adni 1000-2000 között. Nagyon rendes, ha kell este is eljön, és az otthoni telefonszámán is hivhatom éjjel-nappal. Nem is szoktam a rendelõbe menni. Bár lehet hogy ezt más luxusnak tartja. Nekem igy jó.Zorkanya
Zorkanya
 


Én nagyot csalódtam az orvosomban. A kórházi vizsgálatokon egy évvel ezelõtt 2.500-3.000 Ft-ot adtam. A szûlés után 25.000 Ft-ot. Ha összeszorozuk a 9x3.000 Ft-ot 27.000 Ft plusz a végén a 25.000 Ft nem is olyan rossz.

A hat hetes kontrollt a magánjában ejtettük meg, ahol kõkeményen 6.000 Ft-ot kért! Ehhez az összeghez képest alulfizettem a szülést. Elég kínos is volt.

Trixi
Trixi
 


sziasztok
én 2001 április 30-án szültem a fiamat. egy vizsgálat 2500 és 3000 között volt. az uh volt 2500 és a vizsgálat volt 3000. magánrendelõben volt mindkettõ. A szülés 25000 volt de mivel ápolónõ vagyok tudom hogy ebbõl neki nem maradt 10000-nél több mivel õ teljesen magánorvos(vállalkozásban csinálja) így még dtam neki külön 25000 ft- ot nem sajnáltam tõle, végig nagyon rendes volt, nem egy probléma mentes terhességem volt, de mindig nagyon segítõkész volt.

Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Gabi, én ezt nem értem, az hogy én mennyit adok neki, a kollegák úgysem tudják nem? akkor meg azt is hazudhatja, hogy kevesebbet adott az anyuka nem??
ZA
 


Pontosan ez az én kérdésem is. Én két éve szültem, akkor 25-öt adtunk és 5-öt a szülésznõnek. Akkoriban 4000 Ft volt egy vizsgálat (havonta).
Most újra terhes vagyok, minden vizsgálat 5000 Ft, de a szüléskor még én sem tudom, hogy mit kéne adni. Pedig jó lenne már most gyûjteni rá. Kép
Ja, ez egy prof, akihez járok.
Dorka
Dorka
 


sziasztok, a barátnõm most szült a Tétényi kórházban, 40e Ft-ot kapott a doktornõ, és 10 eFT-ot a szülésznõ. a gyerekdoki alkalmanénkt 2000 Ft,
Névtelen
 


Sziasztok

Hát én tavaly, mikor a ZSomi született 20000-et adtam a dokinak.A szülésznõnek semmit, mert többet nem láttam, de elõtte is csak a doki kapott a másik kettõnél. Vizsgálatra magánrendelésre jártam, havi 4000, ebben UH is volt. A sima szívhang vizsg, a vége felé 500, de volt egy alkalom amikor a gyerekeknek is megmutattuk a tesót Uh-n, akkor nem fogadott el pénzt. A szülés után nem volt olyan alkalom, amikor odaadhattam volna a pénzt, ezért a 6 hetes kontrollra vittem magammal. A kontrol vizsgálatért nem kért pénzt.A szülésért sem, de amikor adtam, elfogadta. Azért az látszik 16 éves ismeretségünk alatt, hogy sokat fejlesztett a rendelõjében, mindig profi ultrahangos készüléke van pl. Bár én soha nem kaptam(de nem is kértem)nyugtát a pénzekrõl, így nem tudom mennyi marad meg, de nem is érdekel.
Szerintem annyit adjunk, és csak akkor, ha szívbõl úgy érezzük, hogy megérdemli, elõre semmiképpen sem,és nem érdemes túllicitálni erõ felett egymást.
zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!
Én azt nem tudom, hogy ha nem magán orvos az illető, hanem a kerületi körzeti, akihez tartozom, akkor mennyit adjak?
Végül is szerencsém van, hogy egy jó fej akihez tartozom, de azt is tudom, hogy magán rendelésen 40 ezer alatt "nem érzi jül magát". Az viszont nekem soknak hangzik.
Üdv. Andi
 
 


KedvesAndi!
Szerintem az a lényeg, hogy a szülés alatt, után TE és a BABA jól érzi-e magát, nem pedig a doki. Egyébként pedig ahol Baba van, ott elég helye van a pénznek. Elõre semmiképpen ne adj,(csak tanács), utólag meg nem mindegy, hogy jól érzi-e magát? Egyáltalán ott lesz-e, beér-e a kórházba, ha nincs éppen benn, mennyit tesz ténylegesen ott, mert néha nagyon keveset, néha meg élet múlik rajta, és fõleg, mindenkinek a saját pénztárcája diktál,más a zsebméret.Annyit adj, amennyit TE akarsz, ne amennyit a váróban hallasz.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


3 éve 20 000-et adtam az orvosomnak a másik besegítõ dokinak egy üveg whiskyt és a nõvéreknek egy hatalmas doboz Mercit.
Idén (ha minden jól megy Kép )úgy 50 000-et szánok a doktornõnek, a többieket majd meglátom, mennyit segítettek. Kép Ja! A terhesség alatt a vizsgálatokért nem fizettem, és most sem fizetek semmit.
Üdv.
Malacka
 
 


Sziasztok!

Tavaly márciusban szültem, az orvosomnak 50000 Ft-ot, a szülésznõnek 25000 Ft-ot adtam. Csecsemõsöknek 2-2000 Ft-ot. A vizsgálatokra a kórházba jártam, az orvosom nem fogadott el semmit.

Anikó
Gerianikó
 


sziasztok!

ez az orvos teljesen mgánként dolgozik egy korházhoz van leszerzõdve, ami azt jelenti hogy minden mûtét amit elvégez abban a korházban fizetni kell neki érte. még ha én abba a korházba tartozom hivatalosan akkor is. mikor megkérdezte az igazgatóságot, hogy miért az volt a válasz ez már a beteg gondja miért olyan orvost választott aki vállalkozó. így mindennek meg van a maga ára. a hivatalos ára a szülésnek most 35000 ft,ebbõl kb 10000 ft marad neki a többit le kell adni a korháznak. kérhetne pont annyit is, de akkor neki mi maradna. (tulajdonképpen neki ez a fizetése) azért úgy gondolom, hogy ennél többet érdemel, fõleg ha tudom hogy bármikor számíthatok rá, akár éjjel is. hallottam olyan orvosról aki megindította a szülést mivel pont akkorra volt kiírva a kismama amikor õ nyaralni ment. õ akár a nyaralásról is haza jön ha kell.
egyébként õ a Bajcsiban van, nem egy nyerõ kórház mások szerint, de én nem ezt néztem hanem az orvost. egyébként nekem nem volt semmi bajom a kórházzal.
Gabi
gabi1 (gabi1)
 


Szia Monbebe!

Azt el lehet mondani te melyik kórházban szültél? Mert szerintem az sem mindegy a tarifáknál.

Lilla
Névtelen
 


Szia Lilla !
A Schöpf-Merei Kórházban, bár azóta a dokimnak sikerült oly "profin" elvégeznie a rákszûrést 14 hetes terhesen rajtam, hogy elhalt a baba. Szóval hozzá már nem megyek.
Monbebe
monbebe (monbebe)
 


Monbebe!KépKépKép

Nemtalálok szavakat. MEgírnád hogy ki volt ez az orvos, mert én a Schöpf Mereiben szültem mindhárom gyerkõcöt, és oda járok az orvosomhoz is.

Köszi, és részvétem!Kép Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Közben elolvastam amit írtál, úgyhogy tuti biztos hogy az én orvosom nem lehet, õ sokkal fiatalabb ennél, még nem praktizál ennyi ideje, de azért ha lehet elárulnád az orvos nevét?
norcsi
Lenti
 
 


Lanyok, dobbenten olvasom az osszegeket Kép. En mikor 5 es fel eve szultem a lanykamat pesten, a dokimnak csak 10 ezret adtam, s elotte /3 hetente kellett hozza jarnom, mert veszelyeztetett terhesseg volt/ minden 2. alkalmankent kapott 2-3 ezret. Szuleszno 2 ezer volt... Mar nem is akarok otthon szulni... jo nekem itt, ahol vagyok.../libia/.

Itt sincsenek -enyhen szolva- tulfizetve a dokik, de nem szokas penzt adni, valami csekelyseget csak ajandekbe -ora, oriasbonbon, stb..

Viszont otthon -ugy latom- az egyszeri ember felesege jobb, ha otthon szul, egyedul, mert ekkora osszegeket nem hinnem, hogy az atlagos 70 ezres fizibol /es ez nem is olyan rossz fizi/ meg az alberlet+rezsi + egyebek ki lehetne fizetni. Ti nem igy latjatok?

Lella
Lella
 


Sziasztok!

Bocs, de én most csak névtelenül írok, mert más topikokban már név szerint megneveztem az orvosunkat és a szülésznõnket is, és nem szeretném, ha kellemetlenségük lenne emiatt pl. az adóhivatallal... Kép

Szóval én azt hallottam, hogy az orvosnak a szülésért 10x annyit szokás adni, mint amennyi a magánrendelési tarifája. Azután a kórházban megkérdeztem a többi ujdonsült anyukát, akik azt mondták, hogy 30-50.000 Ft-ot szokás adni a dokinak. Mivel az én orvosom magánrendelésén 4.000 Ft a kismama-tarifa (5.000 Ft a normál vizsgálat, ha nem vagy terhes, csak a kismamáknak kedvezményes Kép), a 40.000 Ft jó megoldásnak tünt. Hozzáteszem, hogy nagyon-nagyon piros betûs ünnepen szültem, és a családját faképnél hagyva jött be hozzám az orvosom. Valószínûleg elégedett lehetett az összeggel, mert nagyon kedves volt a varratszedéskor, de a 6 hetes kontrolon (a kórházban, és nem a magánrendelésén!) szemrebbenés nélkül eltette a nem-kismama 5.000 Ft-ot.

A szülésznõnek én úgy hallottam, hogy felét szokták adni, mint az orvosnak. Ott, a kórházban viszont azt mondták a kismama-társak, hogy 5-10.000 Ft.-ot szokás adni. Én végül 20.000-et adtam neki, mert ha valaki, akkor õ igazán megérdemelte. Szintén választott volt, mint az orvos, és a szabadnapján jött be hozzánk. Ja, és ami a fõ: nagyon-nagyon rendes volt!

Az anesztesnek (EDA-val szültem) a dokink konkrétan megmondta, hogy 5.000 Ft-ot kell adni, és a szülés után azonnal el is hívta a férjemet mellõlem (sérelmeztem!!), és elkísérte a másik osztályra az EDA-mat csináló aneszteshez, hogy odaadja neki. Szóval ez finoman szólva kötelezõ volt.
A csecsemõsöknek én soha nem adtam egy fillért se, soha nem láttam kétszer ugyanazt a csecsemõst, és egyébként is undok, morcos és kicsit sem segítõkész népség voltak. Mégsem állhattam oda az ajtóba minden mûszakváltáskor, hogy egy kis pénzt csúsztassak az éppen érkezõ 2 nõ zsebébe, hátha akkor majd odafigyelnek az én kicsi Szemem Fényére... Kép

Egyébként én normál (körzeti) rendelésen nem adnék egy fillért se, a terhesgondozóban se adtam soha, és úgy általában nem adok olyankor, amikor az az egészségügyis dolgozó (orvos, nõvér, védõnõ) a kötelezõ munkáját végzi. Ezért vonják tõlem (és tõletek) a TB-t, és ezért kapják õk a fizetésüket. Akkor adok, ha valami extrát kapok, pl. bejön hozzám az orvos és a szülésznõ a tényleges munkaidején kívül, vagy a magánrendelõbe megyek, ahol nem kell várnom, vagy éppen megtesznek értem valami plusszt, ami nem lenne kötelességük (pl. a látogatni jövõ védõnõ elhozza a Konakion receptet, hogy ne kelljen bemennem a rendelõbe).

Tapintatból Névtelen
Névtelen
 


Sziasztok !

Norcsi neked személyesen írom meg a nevét.
Lella, te "szomszéd" vagy ! Az én férjem tunéziai. Ott éltek teljesen, vagy kétlakiak vagytok ?
Ugye neked is tetszik az ottani család és szülésszemlélet ?! Össze sem lehet hasonlítani. Nagyon szeretek én is ott lenni.
Hello Monbebe
monbebe (monbebe)
 


Szia Monbebe, ket es fel eve lakunk itt, hat a szemlelet egeszen mas, valoban pozitivabb, mint otthon, s a tarsadalom egesze is nagyon gyermekbarat. Tok termeszetes az, ha valaki pld. 6-7 honapos terhesen keres munkat, mert ugyanugy megkapja, mintha nem is lenne terhes, nem am megmondjak az uj munkavallalonak, hogy nem lehet terhes pld. nehany evig... /sorry, lanyok, ez off tema volt/
Ti hol eltek?

Lella
Lella
 


Köszi Monbebe, válaszoltam is!

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Bocsi mindenki !

Szia Lella !
Mivel nem vagyunk a jó témakörben, ha rákattintasz a nevemre, tudsz írni mail-t, ott válaszolok. Próbáltam ugyanezt tenni, de a te mail címed ezek szerint nincs a profilban. Hello Monbebe
 
 


Én 3,5 éve szültem (másodszor), vágig maszekhoz jártam, a terhesség elején közölte, hogy 40 ezer lesz a szülés (azt hittem, kiesek a gatyámból...) ezen kívül minden alkalom 3000 volt. Az is igaz, hogy tudni lehetett hogy császár lesz (én nem szülhetek) és az is igaz, hogy ennek fejében bejött szabadságról, és amikor elutazott nyaralni szülés elõtt 1 hónappal, biztos ami biztos alapon úgy adott át egy kollégájának, hogy amikor mentem hozzá CTG-re, és bemutatkoztam, MINDENT TUDOTT RÓLAM!!! Na mármost akkor szerintem megérte, mert teljes biztonságban éreztem magam. No de az is igaz, hogy már nem akarok többet szülni, és azóta az évi rendes rákszûrést mással végeztetem el.
Nehéz dolog ezt eldönteni...
Névtelen
 


Én 1 hónapja szültem a doki 40000,--et kapott, a szülésznõ 20000,--et, a csecsemõsöknek nem adtam hiszen 24 órás baba-mama szobában voltam, csak fürdetni vitték el és aztán hozták is azonnal vissza a babát szinte kötelezõen. Az EDA-ért kötelezõ 5000-et fizettem.

A nem fogadott szülésznõnek 10000-et szoktak adni, a dokik 30-50ig mozognak. Kinek mennyire tellik.

Szerintem nagyon sok mindent összeadva!!!!!!
Ja és plusz a magánrendelések ami nekem 4000/alkalom volt
Névtelen
 


Sziasztok,

2001.decemberében szültem,tervezett császárral.A doki 60.000 Ft-ot kapott,a magánrendelés tarifája 6.000 Ft.volt.Ezenkívül az egyik nõvér kapott 2.000 Ft-ot,más semmit(szülésznõm nem volt,még a tapaszom is vízálló volt,rumi szobában voltam,stb.)
Névtelen
 


Sziasztok! 2002. februárban szültem.
Én a vizsgálatoknál nem adtam semmit. Kivéve amikor két alkalommal a magánrendelõjébe hívott. 5000 Ft/alkalom
A szülés után nem akartam annyira összegszerüsíteni a dolgot, így a szülésznönek egy kisebb pasztellképet adtam + 10.000 Ft-ot, az orvosnak egy nagyobb pasztellképet + 20.000 Ft-ot. Ehhez persze hozzátartozik, hogy a doki irodája tele volt szebbnél szebb grafikákkal, tehát tudtam, hogy a kép jó helyre kerül, a szülésznötöl pedig egyszerüen megkérdeztem, hogy szereti-e a képeket.
A szülésznõ nagyon meg volt hatva, szinte elsírta magát. A doki pedig a maga távolságtartó stílusában elmosolyodott és azt mondta, hogy nagyon szereti a mûvészetet. Kép
Biztos ám, hogy a képek értéke már maga is túlhaladja az ilyenkor szokásosat, de szerencsém van olyan szempontból, hogy a papám mûvész.
 
 


Sziasztok!

2002. májusban szültem, nem Bp-n. Maximálisan elégedett voltam mindennel. 50000-et adtunk a (fogadott) orvosnak, 5000-et a szülésznõnek és eljövetelkor egy általam összeállított (nem whiskys-kávés, hanem inkább nõknek való) csemegekosarat az intézmény dolgozóinak, mert õk is nagyon kedvesek voltak.

A magánrendelésért a doki 2000-et kért, és 3000-et adtam. Szerintem megérte. Örülnék, ha a következõ szülésem is ugyanilyen kellemes emlék maradna.
Névtelen
 


Hello!

Én kislányomat 2000-ben szültem, akkor 20ezret adtunk az orvosnak és havonta 4000 Ft volt a vizsgálat a magánrendelõjében.
Idén januárban ikreket szûltem természetes úton, most 35ezret adtunk az orvosnak, 10ezret a szülésznõnek. A vizsgálatok havonta 4-5000ftba kerültek a magánrendelõben.A kórházi vizsgálatokért nem fizettem egyszer sem.

Puszi
Névtelen
 


Eddig én vagyok az alsó határ. 2001 május: orvosnak 15 000, szülésznõnek 3 000, nõvérnek 1 000. Magánrendelésen 2x voltam az 5 000, 6 hetes vizit szintén. Amúgy nõgyógyászhoz jártam az tényleg csak hálapénz volt: 2 000.
Terhességem alatt végig táppénzen voltam...a minimumon.
Most gyesen. Áprilisban szülök, és 25 e-t, 8-e-t szándékozom adni. Még ez is kevés, de én ezt is sokallom.
 
 


Sziasztok,
alsó határ én vagyok Kép
elsõ szülésnél (én marha) magáénrendelésre jártam, ott adtam neki pénzt, aztán szülésre be se jött, senkinek nem adtam pénzt.
Második szülésnél alkalmanként nem adtam pénzt, szülésnél pedig erõsen gondolkodtam, hogy adjak-e, végül a dokinak adtam 10e-t, de utólag azt mondom, bár ne tettem volna... Kép

Annamari,
ez szvsz NEM kevés!!! És én azt gondolom, hogy ha nam akrasz adni, ne adj! Nem kötelezõ! (Na ez most úgy hangzik, mintha téged dorongolnálak le, de eszemben sincs, csak nagyon nem értek egyet a "hála"pénz rendszerével, és azt gondolom, hogy igenis el kell(ene) látni UGYANOLYAN szinten (mind egészségühgyileg ugyanolyan színvonalon, mind ugyanolyan kedvsséggel, alapossággal stb) azokat is, akik nem tudnak/nem akarnak hálapénzt adni.
A hálát sokkal jobban kifejezi egy üveg márkás ital, egy ajándékkosár, egy szép album, ilyesmi.
És most kövwezzetek meg...
Zsóka

Zsóka
 
 


Egyetértek Zsókával!

Én már nagyon megbántam,hogy adtam és hogy ennyit.Én hülye képes voltam 30 000Ft-ot adni,pedignem is a váálasztott orvosom volt,hanem a helyettese(szabadság miatt...Kép).A választott orvosomat alig láttam terhesség alatt,azt sem tudta,ki vagyok.Aztán szülés után két nappal jött be,hogy elõször nem vette észre a naplóból,hogy megszültem.Elõször arra gondoltam,neki is adok,de mégsem.Még jó.
A másik doki 6 héttel a szülés után meg sem ismert.Ha éppen játékpénzt teszek a fehér borítékba a GAzdálkodj okosan-ból,talán megismert volna..
Nem kellene a nõgyógyászoknak fizetés,csak a hálapénz,nem?
De nálunk is nagy határok között mozog a tarifa:20000-50000-ig.Szülésznõt is lehet fogadni,az kb.20000Ft.De mi van,ha a végén mégis császár lesz belõle?
Ahelyett,hogy azt mondanák,költsük a babára,szépen zsebre teszik a lóvét...

Na,ez van!De senki ne hamarkodja el!

Vera
Névtelen
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó