Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ismeretségi körömbõl tudom, hogy nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy fél évnél is gyakrabban át kell rendezni valamit a lakásban. Most is egy ilyen akció elõtt állunk... Kép Ez jó is, meg nem is.
Arra gondoltam, ha van valakinek frappáns lakberendezési ötlete, az leírhatná, mekkora lakásban, hány szobában, hány és mekkora gyerekei mely igényeihez igazodva sikerült azt kivitelezni.

Nekem magamnak is van pár, egy-egy meghatározott idõszakban nagyon bevált, szupi ötletem, de elõbb kíváncsian várom a tieiteket, hátha a mostani átrendezéshez is találok valami jót!

Eszter
RebekAnna
 


Eszter

Otelt jo. Igaz nem teljesen ertem mit szeretnel itt olvasni. Hisz mindenkinek mas butorai vannak mas igenyei.
En szeretem peldaul nagyon a polcokat. Szobaba jo terelvalasztonak ha betakarom korbe akkor szekreny. Konnyu egyik szobabol masikba telepitgetni.
Masik dolog amit en meg csak lattam de egyszer ha sajat otthonom lesz es csaladnak is tetszik akkor kivitelezem. Gyerekszobaba agyat magasabbra tenni kb 120 cm-re es alatta egy ulo jatszo olvaso zenehallgato sarkot kialakitani. Agyat utana korbe venni roplabda haloval aminek egyik resze mennyezeten van masik agy szelen. Igy tutira nem potyognak gyerekek le.
Nekem meg nagyon tetszik ha a fal festve van. Kisgyerek szobaba lehet tunderkertet is varazsolnia falra. Nagyobbaknak inkabb egyszinu vagy absztrak mintak valok szerintem.
Tetszik meg amikor drot van kifeszitve a falak kozott es azon log a fuggony es azzal van a ter elvalasztva.
Lattam peldaul olyat , hogy evezolapat volt a furdoszobai zuhany fuggony tarto. Nagyon jol tud kinezni ha bele illik a lakas hangulataba.

Ilyesmikre gondoltal?

Napocska
 


Kedves Eszter! A bababarát építkezés topicban én inkább lakberendezési tanácsokat adtam, ha érdekel nézd meg, Egyébként a hétvégén rendezzük át a lakást, a megváltozott igényeknek megfelelõen (Nálunk ez kb. 2-3 évente így van)
Szofi
 

 
 

Lányok!

az ilyenek is jók, de én egész konkrétan a következõkre lennék kíváncsi: hogy van szeparálva a lakás gyerekszempontból: van-e gyerekszoba, ha két különbözõ korú gyerek van, hol vannak a nagy játékai, amik a kicsinek nem valók (a legtöbb helyen elzárva, ha alszik a kicsi, akkor lehet vele játszani). Most saját példa: a barátnõmék is és mi is leválasztottunk egy szobarészt a nagynak, ahol szanaszét maradhat (fekvéskor nem) az apró holmi, nem kell félni, hogy a mászkáló kicsit baj éri. Az ismerjük meg egymást Tükcsök részében van is kép róla. Most aktuálisan az a gond, hogy Rebekának is ki kell hozni játékokat, de azoknak még nincs helye. És a kuckó is kicsi már... Meg a nagyszülõk talán bérelnek egy irodát, elkerül innen néhány bútor, át kell rendezni.
Meg még ilyeneket várok: ki ki mellett alszik és mért, ha nem lehet egymás mellett a gyerekek ágya, hol vannak, a számítógép, az apró irodai szerek hogy vannak, hány lakószoba van, azok milyen funkcióval...
na, már így is hosszú voltam. Én most töröm az agyam a mi lakásunkon, de az sok dolog függvénye. ha kíváncsiak vagytok, egyszer leírom, nálunk mi hogy változott (pl mikor Anna felállt, el kellett rakni az ágya mellõl a pelenkázót meg a mi ágyunkat, mert egyikrõl lerámolt, másikra feláll, és veszélyes volt)

Na, üdv.
Szofi, átböngészem majd
RebekAnna
 


Kedves Eszter!

Ertem mar mire vagy kivancsi.
Szoval regen volt ket lany 3,5 ev kor kulonbseggel. Akkor 2,5 szobaba laktunk nagy eloszobaval. kb 72 negyzetmeteren.
Egyik szoba volt a halo. Volt egy felszobank ahol sokszor videkrol feljovo ismerosok laktak. Ezenkivul vol tegy nappali. Ami dolgozo is volt egyben. Nagy lany veszelyes jateka volt egy aranylag kis kuckoreszbe elkeritve osszes tobbi kozos volt. A kucko attol fuggoen, hogy epp lakot e nalunk ismeros egy felszoba volt vagy a nappali egy resze. Polcokkal butorokkal elkeritve. Amikor felszoba volt akkor az csak jatekra volt hasznalatos.
Most megint 2,5 szobaba lakunk de meg eloter sincs.
Most 2 nagy egy pici a letszam. Most nagyoknak van kulon szobajuk. Aminek ajtaja egy darabig egy jatekos dobozzal volt eltorlaszolva. Miota Lia felmaszik ra azota zarnijuk kell az ajtot. Lianna jatekai es napi tevekenysege nappalinkba zajlik itt is alszik. Itt etkezunk is mashol nem fer el asztal. Ez sajnos nem jo megoldas de nincs jobb. Ja nalunk ferjem sokat dolgozik itthon ezert altalaba mindig volt van egy kulon szobaja ahova bezarkozhat.

Volt idoszak amikor nappalink egy reszebe volt dolgozo sarok kialakitva polcokkal, mintha egy kis szoba volna.
Nalunk gyerekek eleg hamar megtanultak, hogy gep mire valo mit szabad es mit nem csinalni vele. De ez egy masik topic temaja.
Nalunk szinte mindig minden polcokkal van elhatarolva, ha egy szoba tobb funkcios. Ezert van nekem sok sok polcom mindig.
Igazan sokat nem tudtam segiteni, de sajnos nem igazan tudok jobb megoldast mint 2-3 eves korig kicsit szeparalni a gyerekek jatekait.
 


Köszi Napocska!

Valami ilyesmire gondoltam, de elsõsorban nem tanácsra, csak tapasztalatokra van szükségem. Hogy kinek mi vált be.
A nappaliba nem hordanak át játékot a nagyok? S az elválasztó polc nem nyitott mindkét oldalán? Ha zért, nincs túl sötét mögötte? ha nyitott: nem rámol le a kicsi kintrõl?
Háló: mindenki ott alszik, kicsi, nagy, felnõtt?
Na, vizsgáztatásnak vége, kimehet Kép)!
Eszter
 


Eszter

A nagy lanyaim mar igazan nagyok. Egyik lassan 10 eves, masik elmult 6. Megertetek, hogy azok a jatekok amik elbujtathatok kezukbe azok veszelyesek hugicara. Azokat sose hozzak ki. Nagyobb jatekokat igen, de hat az nem is baj igy legalabb van idonkent frissites Liannanak.

Regen nagyok nem masztak polcra alul meg nagyobb dobozokba voltak cuccok. Igy nem fertek at. Nekunk nappalival szerencsenk volt sarok szoba volt ket iranybol ablakokkal.
Lianna polcra maszos nala mar ez nem jonne be. A magasabban levo pocokon meg szellosen voltak cuccok. Ja tudom meg volt olyan is, hogy polc csak iroda felol mukodott es elotte volt a nagy ulogarniturank.

Regen halo nekunk ugy mukodott mindneki egy szobaba aludt. Igy aranylag mindenki tudott pihenni ejszaka. Nem agyunk volt hanem matracok. Korlatlan hely volt igy vegulis. Nappal meg konnyu volt helyet csinalni. Amikor mar ossze nottek. Lakasunkban 8 evig eltunk sok atrendezest megert. Most kevesebb a lehetosegem varialgatasra, kevesebb funkcionak kell eleget tennije lakasnak.

Napocska
 


Mi most elég szerncsés helyzetben vagyunk, a lakás elég nagy méret? és a lakásból külön nyílik egy irodarész (az is elég nagy), aminek különbejárata is van, úgyhogy a munka (és a gépek) elég jól elkülönülnek a privát élettôl. a lakásban a közös helységek (nappali, étkezô, konyha) egy légtérben vannak szintkülönbséggel és térelemekkel oldjuk meg a funkciók elválasztását. Nekem ez így nagyon praktikus, mert szemmel tudom tartani népes családomat, akár a konyhából is. Két kicsi gyerekszoba van és egy szülôi háló egy közös elôtérrel (ami, gardrobe). A funkciók úgy voltak eddig megoldva, hogy minden gyerek egy hálóban aludt (8, 7 és 1 évesek), a másik, játszó-szoba és tanuló volt egyben. Egyébként korábbi tapasztalatból is mondom (50 nm-két gyerekkel, otthoni munka stb), hogy a lakás mérete az összevisszaság szempontjából szinte teljesen mindegy, mert a gyerekek úgyis belakják és hiába van íróasztaluk, vagy külön játékaik, nálunk együtt szeret lenni a család, úgyhogy a közös tér minden korosztály dolgaival tele van idônként. Most akarok változtatni a két nagy megkapná a z eddigi szülôi hálót, ahol a tanulási és alvó funkciókat oldanám meg (eléggé kicentizve még emeletes ággyal is), az eddigi játszószoba pedig lenne a kicsié és majd a jövendô picié. Itt tényleg csak olyan dolgok lennének elöl, ami megfelelô a pici babáknak. Én azt a megoldást választom, hogy a legkisebbek szobája lesz egy biztonsági ráccsal szeparálható ugyanis a fürdô , zuhanyzó, kamra kivételével nincsenek ajtók. A gyerekszobákra kerül majd késôbb. Egyébként én kezdettôl fogva olyan bútorokat vettem, ami nem kifejezetten gyerekbútor (pl. a szekrények és a pelenkázó egy konyhabútor sorozatból való és nagyon sok funkciót megélt már.
Van egyébként egy könyv, ami nekem nagyon tetszik (nem olcsó) a Családi otthon a címe és nagyon pozitív szemléletet tükröz a gyerekekkel és az otthonnal kapcsolatban (Sok- sok szép fotó és praktikus tanács található benne , többek között az is, hogy hogyan lehet a gyorsan növô gyerekek igényeinek megfelelni.
Szofi
 


Napocska!
Ne ijesztgess! VAn polcramászós gyerek? Valamit el akar érni, vagy játszótérnek véli? (uramfia, eddig erre nem is gondoltam Kép )

TEcccik, Szofi!
Nálunk is általában mindenki együtt van, vagy ha nem, az rövid ideig tart (Anna elvonul meglepetést rajzolni, ebédet fõzni stb. S mintha mágnes lenne bennük, úgy jönnek utánam, bárhová megyek...
Egy ajtótól mi is meg kell szabaduljunk, még ma.
Nekem is ez kéne: sok kicsi lyuk, meg egy nagy tér, benne a konyha...hogyha egyszer sok pénzem lesz/egybenyitom a szobákat... Kép
 


Kedves Eszter!

Tapasztalatom szerint van. Legalabbis Lianna maszott polcra. En okos modra kiuritettem, hogy ne legeyn veszzelyes dolog szamara ott. Erre lepakolt mindent es beult. Azota veszelyt elharitottam, de ezt elotte 2 nagylany soha nem csinalta meg. De Lianna az is, aki 1 evesen siman felmaszik kisagy racsara es ott billeg. Mazlimra eddig nem eset le. De mar nem is igen merem kisagyaba betenni, ha nincs valaki korulotte, aki figyeli.

Milyen lett az atrendezesetek?

Napocska
 


Még semmilyen... most bontom a karácsonyfát, tervezgetek fejben, de most egyéb dolgaim adódtak.
Rebeka ma felmászott egy fotelre, azután egy kicsi szekérre keresztbe és el akarta magát lökni. Épp el bírtam kapni, mielõtt fejre esik. Kép
Ezek a mai egyévkörüliek!!! Kép

Eszter
 


Sziasztok!

Most iskolás gyerekekrõl: milyen tapasztalataitok, megoldásaitok vannak a gyerek tanulóasztalának elhelyezését illetõen, ha az ablak mellé nem rakható?
Hogy oldjátok meg az optimális fényellátást? Van egyáltalán olyan idõszak egy tanévben, amikor még van elég természetes fény a leckeíráshoz? (Az én még ovis gyerekem mellett azt látom, a tavaszi hónapokban az iskolások is lent vannak a játszótéren naplementéig...)

köszi:
Eszter

ui. olyan jó elképzelni, mások hogy találják lakályosnak az otthonukat! köszönöm, hogy megosztjátok velem!
RebekAnna
 


Üdv RA!

Megint összefutunk, na persze most sika mika mentes beszámoló következik. Szóval: mi egy 1+2 félszobás lakásban lakunk. Kicsi. Van 2 gyerkõc Különnemû 3 és 1 éves. At egyik kisszoba a gyerekszoba. Kiságy, nagyágy van benne, 2 polc és egy pelenkázószekrény. Nagyon kicsi, de sikerült nagyon hangulatosra megcsinálni, szines csíkos tapéta, a bútorok sötétkék szinüek. A polcokat a barátaaink csinálták. A sok játéknak csináltattam az ajtó mögé egy plafonig érõ polcot- eleinte itt rendszerezve voltak a játékot, de már annyira nem fértünk hogy dobozoltam õket (plüssállatok, kockák, stb stb) Rájöttem, hogy a szoba kicsi, a hülye idegbeteg alsó szomszéd hálószobája pont alatta van, ezért talán jjobb is hogy a gyerkõcök nem itt játszanak. Itt szinte tényleg csak alvás van. A másik kisszoba a miénk- itt csak egy 180*200-as franciaágy van, meg egy kis polcocska a szoba végében, tehát ide sem lehet beférni. Úgyhogy kizárásos alapon nálunk a nagyszobában zajlik az élet. Itt körbe csináltattam plafonig érõ polcot- sok könyvünk van, alul pedig szekrénykék vannak. Ezekben semmi extrát nem tartunk, mert agyerekek örökké ki-beepakolják. A gyerekzár nem vált be, zozi 2,5 évesen lazán kinyitotta már. Az egyik sarkot úgy csináltattam meg hogy egy mini dolgozószobaszekrény lett belõle, itt van a számitógép. Sajna rájárnak a gyerekek, örökké nyomkodják, ezzel valamit kezdeni kék. Van egy böhöm ülõgarnitúránk és ennyi- más be sem fér. A gyerekek egész nap itt játszanak, tehát az egyik sarokba került a kiskonyha, ott az elsó könyvespolcon is játékok vannak, zozi is külön polcot kapott (amit felér) a filctollainak, krétáinak, gyurmának nyomdának. Örökké hánykolódtak a játékok, ezért beszereztem egy nagy háncskosarat- ebbe dobálom be a nap végén. Heti 1x szeelektálunk- szépen bekerlül a gyerekszobába az autós polcra az autók, a dobozba a kockák, stb stb. Persze nem kell 2 nap megint kint hánykolódik Szóval nálunk itt zajlik az élet. Sajnos a Tv nálunk megy, dehát ezzel már nem tudok mit csinálni. Zozi egyébként ügyes, megérti hogy pl. legózni, gyurmázbi stb csak akkor szabad ha a döndi már elaludt, sõt, õ szól, vagy veszi el a játékot a döpitõl ha egy egy kisebb darab elölmarad. Itt van a nagyszobában a zenegépünk is- úgyhogy itt zajlik a nagy táncolás is- abszolút nyerõ a Judit és zenemanók, döndi valóságos extázisba esik tõle. (ma a tarzant néztük, és dödit megtanitottuk arra hogy ááhhhháááááhhhááááá!) Szóval nálunk itt zajlik a nagyszobában minden. Jó lenne ha a gyerekeknek lenne egy külön nagy örjõngõ szobájuk de nincs. Gond lesz még azzal is hogy külön nemûek igy nem tudom meddig ildomos egy szobában tartani õket. naszóval ennyi.
Zorkanya
 


ja, és a nagy álmom az, hogy olyan házat szeretnék ahol agyerkekenek léenne egy nagy örjöngõs szoba, itt lehetne játszani, tanulni, és ebbõl nyilna kölön kis hálószoba mindegyiknek.
Zorkanya
 


Sziasztok!
Nálunk is elég sûrûn volt költözés, vagy átrendezés. Most is lesz egy, nagyjából egyedül kell kiviteleznem, d már profi vagyok bútortologatásból, és kábelezésbõl. A kérdésem: Van egy Gipszkarton falam, ami a nappaliból választja el a hálónkat. Ezen most ajtó van, amit megszüntetnék. Viszont szeretnék a falon máshol egy átjárót, ajtó nélkül, nyitni. A gipszkartont mivel lehet vágni, dekopirral, kézifûrésszel, vagy semmivel?
Köszi
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!

Elõször Zsomimama: nálunk kézifûrésszel volt vágva a gipszkarton. Nekünk álmenyezet van belõle, amit egyszer frissen a párom lépett rá, aztán egy betörõ törte szét, végül a kábelTV szerelõk, szóval kellõen utáljuk azóta. Viszont cseréket a párom csinálta, és neki más, mint kézifûrész nincsen, szóval azzal tudta vágni. Mondjuk nekünk a széle nem nagyon látszik, így nem tudom, mennyire lett szép...

Na, hát mi is rendezkedtünk már párszor.
Elõször 1.5 szobában kezdtünk, egy gyerekkel. Akkor õ aludt a kicsi szobában, a nagy volt nappali és felnõtt háló, de a gyerek is szinte egész nap itt volt. Aztán mikor 3-an lettek, az ikrek jöttek a nappaliba, és a nagy maradt a kicsibe, fél év után ment át mellé a lányom. De szinte végig az ment, hogy a játékok, a tevékenység nagy része a nagyobb szobában volt. Ezután költöztünk, itt 3 félszoba van, meg a nagy nappali, ami egy légtér az étkezõvel és a konyhával. Itt eleinte a szülõi háló, gyerek háló, dolgozó verzió volt, a gyerekek a nappaliban játszottak, plusz a saját hálójukban. Mire a nagy sulis lett, akkor bontottuk õket szét, és ekkor már a fiú -lány elõbb utóbb úgy is külön kell szellemében, a lányomé lett a korábbi dolgozó szoba. A játékok meg kiköltöztek a nappaliból, gondoltam én naív, elég nagyok már, legyen ez egy "rendes" szoba. Természetesen kijárnak azóta is, bár tény, kevésbé, de azért még bõven rumliznak.
Az örjöngõs szobát meg a tanulóst én nem tenném egybe, mert fõleg, ha nem mindegyik egyszerre sulis, addig ez gond lehet. Ha a kicsik játszanak, mikor a nagy tanul, akkor a nagy legszívesebben rájuk figyel, és nem a leckére. Így viszont állandóan ki kell hívni abból a szobából a kicsiket. Errõl saját gyerekkorom jut eszembe (5 év volt a nõvérem és én köztem). Nõvéremet frusztrálta, ha ott voltam a szobában, amikor tanulnia kellett (nagyságrendileg 6-7-8-adikos volt ezidõtájt! ), akkor is, ha csöndben játszottam. És anyu mindig kihvott, és nem 10 percre, de 2-3 órára. És nem mehettem be, és elõre kellett volna kitalálni, mivel is akarok majd játszani stb.Sõt, egy idõ után (ekkor már én voltam 5., szóval a tesóm gimi 2) a tanulnivalómmal is egybõl költöztem át anyuék szobájába, hiába volt a közös gyerekszobában íróasztalom... Erre most szeretnék vigyázni, ne járjanak így a gyerekeim!Akkor már inkább valahogy külön legyen a játszóhely, meg a tanulóhely, avagy szokják meg "elviselni" egymást, nem tudom.

Asztal és fény: ha napközis a gyermek, akkor lényegében csak hétvégén lehet kihasználni a világosban tanulást. De akkor igen. Nekünk van kislámpa az asztalon (gondosan a nem író keze felõli oldalról világít), de nem szereti felkapcsolni a gyermek... inkább csak a központi lámpa fényében tanul. Már ha egyáltalán rendesen leül az asztalhoz... a párom volt ilyen, mindig az ágyon szeretett tanulni. Szerintem fontos, hogy valamennyire el lehessen szeparálni a többi--játszó - gyerektõl, egy kis kuckó legyen, ami barátságos, de azért ne terelje el a figyelmét a dekoráció. Nálunk most háttal van a szoba belsejének, de ez nem biztos, hogy elég arra, hogy ne figyeljen a tesókra.

Számítógép: mi csináltunk egy sarokszekrényt, ennek az alsó részében van a gép, felül a monitor, becsukhatósan. Ha vki nem tudja, hogy ott van, meg se mondaná. Ha nem akarom, hogy hozzáférjenek a gyerekek, akkor csak becsukom az ajtókat. Jó, õk már nagyok, tiszteletben tartják az ilyesmit. (és persze a billentyûzet sem lett igazán eldugva, na mindegy)

Ja, ami még saját lakásunkon nagyon tetszik: azzal, hogy konyha.étkezõ-nappali egy tér lett, nem vagyok elvágva a családtól, ha fõzök, vagy épp a vendégektõl, ha nekik készítek elõ valami kaját. Ez a régi lakásban mindig frusztrált, az ember eltûnik és mindenbõl kimarad, de így nem.

Ildi

Ildi
 
 


Ildi!
és ha fõzöl, sütsz nincs olaj ill. ételszag az egész lakásban?
milyen pára-szagelszívót használsz?
anita
 
 


Hááát akad. Sokáig nem volt szagelszívóm, most vettünk, mikor elkészült a konyhaszekrény is. Ugyan nem tökély, mert visszaforgatós (nincs kintre kimenete), de azért sokat javított a helyzeten. Ilyen esetben -ma már tudom- fontos, hogy kintre kivezethetõs szagelszívó legyen. (mikor csináltuk, rávágtam, ááá nekem olyan sose lesz)

Ildi

Ildi
 
 


c:\Dokumentumok
Képalaprajz.jpg
 
 


Sziasztok!

Valamiért nem sikerûlt a kép és a szöveg egyszerre.
A mi lakásunk így néz ki. 59 nm-es. Két fiam van, Bence 3,5 éves, Gergõ novemberben lesz 2.
Az 1-es a nappali. Az ajtóval szemben van az ülõgarnitúra 3 és 2 személyes része. Az ajtó mögött pedig a számítógép. Az ajtó jobb oldalán pedig a fotel, mögötte az ablak alatt a franciaágy, vele szembe a tv és két könyvespolc.
A nappali mellett van a fiúk közös szobája (2-es). Itt vannak a szekrényeik és az ágyuk. A másik kisszobában (3-as) pedig a rengeteg játék, az ajtó mögött és mellette jobb oldalon poc van.
Azért nem raktuk õket külön szobába, mert úgyis együtt játszanak. Amíg gergõ csecsemõ volt, mivel külön van egy alvós szoba,nyugottan tudott aludni. Bence addig játszhatott a másik szobában.
Ha nagyobbak lesznek, választanak külön szobát maguknak.
A 4-es a konyha, az 5-ös a wc, a 6-os a fürdõ.

Én is szívesen olvasnám mások ötletes megoldásait.
TÁgi
 
 


Sziasztok!
Hetek óta töröm a fejem, hogy hogyan lenne a legjobb. Kirakjam a fiam a kisszobába, vagy ne? Ha igen akkor mikor? A kisszoba egyetlen ablaka zárt folyosóra nyilik, szemben a kukatárolóval. Kép A nagyszoba gyönyörü kertre néz. Délután tündöklõen napos. A két szoba a lakás két végében van. A nagy 5x5-ös, a kicsi 3x3-as. A gyerek is kicsi, 5 hónapos lesz a napokban. Anyáinkkal konzultálva, az egyik azt mondta vagy most kirakom csak aludni, vagy már csak kamasz korában fogom tudni kiköltöztetni. A másik szerint akkor rendezzem be gyerekszobának a kisszobát, amikor a gyerek már igényli. Kb 4 évesen.
Nyugis család vagyunk, sokat beszélgetünk, nem tévézünk. Minket nem nagyon hiszem, hogy zavarna hogy egy szobában van velünk. Csak ugye mindenhol azt hallom, hogy milyen jó a külön szoba. Emlékszem magamra, hogy mennyire irigyeltem azokat akiknek volt. Nekem 11 évesen lett, ráadásul pont ebben a lakásban ugyonaz a szoba. Kép A sötét mivolta ellenére nagyon boldog voltam benne. Már van mindkét szobában galéria, ez sokat jelent hely szempontjából.

Szóval ha van valami ötletetek, hogy mit csináljak, vagy hogyan, kérlek irjátok ide. Feltöltsek alaprajzot?

Köszi
Zsunya

 
 


Bocs a kicsi 3x2-es....

 
 


SZia Zsunya!

MI úgy kezdtük az elsõ gyerekkel, hogy kapásból legyen egy saját szobája. Erre egész nap a mi szobánkban volt, gyakorlatilag a játékok is oda kerültek, nappal gyakrna a mi ágyunkon aludt el stb stb. A saját szobájában nem szeretett egyedül elaludni, éjjel sokat átmászkáltunk stb. Aztán az ikreket egybõl a mi szobánkba tettük, lányom akkor ment át a nagyfiamhoz, mikor stabulan aludt, hosszút, éjjel.
A ti esetetekben két-három szempontot tartanék megfontolandónak. Egyik, hogy miképp alszik éjjel a kicsi. Amíg fel kell kelned hozzá, sokkal kényelmesebb, ha egyszobában van veletek. Legyen ez szopi miatt, vagy akár nagyobbacska korban meg-megébredve. Ez eléggé gyereke válogatja, elsõ fiam közel 2 éves korig ébredezett, bár 2 hetes kortól nem szopott éjjel (akkoriban épp aludt éjjel, késõbb ébredt újra). Kisebb fiam szintén évekig ébredezett, akkor is, mikor már 2 éves volt vagy több, elõfordult vele, hogy megriadt éjjel, sírt, menni kellett. Lányom ellenben 3 hetesen elkezdett aludni (nem volt még 3 kiló se!) és onnantól kezdve gyakorlatilag minden éjjel aludt. (max taknyosan, lázasan ébredezett). Nyilvánvaló, hogy ilyen alvó gyermeket hamarabb tennék külön.
A másik szempont a babaszoba mint játékkuckó kérdése. Mennyire tervezel ilyesmit berendezni majd a babádnak. Ha szándékodban áll nagyobb gyerekjátékokat beszerezni (sátracska, alagút, bábozó paraván, minibabakonyha stb stb), akkor azzal egy nagyon klassz szobát lehet berendezni, és talán hosszútávon praktikusabb, ha ez nem a nagyok helyén van.
Harmadik pedig a tesóhelyzet. Ha többen lesznek, akkor val. jobban viselik, hogy külön legyenek a szülõktõl. Ilyenkor szerintem a gyerekszoba mint olyan tényleg funkciót kap, a gyerekek egymással játszanak stb stb.
Tudom, ezekbõl sok odébb van még, de nekem ezek jutottak eszembe, mint költözési idõpontok-szempontok. (ja, negyedik lehet, hogy mennyire zavaró házaséletben a szobában alvó már nem olyan pici baba)

Ildi

Ildi
 
 


Szia Ildi!
Köszi a gyors reagálást. Már vagy két hónapja átalussza az éjszakát, de ahogy irtad, néha kell egy kis takarófeljebb húzás vagy hátsimi. Ezt a kis nyüsszt ami ezeket jelzi a kisszobából meg sem hallom. Szeretnék mindenféle játékot persze! De valahogy az az érzésem, hogy igy is úgy is a napos szobában kötne ki. Itt sok hely is van. A nagyszobai galérián alszunk mi apjával. Jelenleg a kiságy úgy van alatta, hogy fentrõl pont belelátni. Kép Házasélet fent zajlik, gondolom ha alszik pláne nem zavaró. Kép Eddig legalábbis nem volt gond ebbõl. Tervezek tesót, de még nem vagyok benne biztos, hogy 3 vagy 5 év múlva. Abban sem, hogy legyen e, de ez minden nappal az igen felé terelõdik. Kép Annak ellenére, hogy igen kicsi ez a lakás.

Hát igy.
Zsunya

 
 


Szõnyeget szeretnénk vanni, leszegettet az egész szobába (tehát elég nagy2,5*4m) puhát ami a gyermeknek jó ...

Milyet ajánlotok és hol nézzük meg? A TTL-ben voltunk már.

Móni
Névtelen
 


Szia Móni,
mi anno a gyori Diegoban vettunk Micimackosat, meterben arultak es a kert meretben leszegtek. Feltetelezem, hogy a nagyobb boltokban vallaljak a szegest.
-Afonya
Névtelen
 


Móni!
A Diegóban valóban van Micimackós szõnyeg (mi is ott vettük), jól néz ki,csak szerintem kicsit durva az anyaga. Mi is most szeretnénk valamivel puhábbat venni.

Giti
Giti
 


Mi is a Diegoba vettünk gyerekszönyeget, olyat amin utak, házak, folyók vannak. Egy baja van, egy év múlva derült ki, hogy egyik szönyegtisztító sem vállalja a tisztítását mondván, hogy lehet, hogy szétmegy a szönyeg. Ehhez képest a szönyeg két négyzetméter és szegéssel együtt kb. hétezer forint volt.
Névtelen
 


Sziasztok, ma voltunk a Diegoban, és sajnos nagyon drága szõnyegre mondtam hogy igen, ilyet szeretnék.
Én egyszínût vagy önmagában mintásra gondoltam, volt is 2 típus, az egyik 3500Ft/m2 amásik 4000 Ft/m2.
Ngayon szépek, meg minden, meg ingyen levágják/szegik, de még így is 75eFt-ra jön ki a szõnyeg, mert a maradék leesõ darabot is meg kell venni, amivel nem tudok mit kezdeni.

Szóval kiakadtam. Nem létezik, hogy puha egyszínû szónyeg nincs olcsóbban?


Móni
Móni
 


Móni!

Ikeában, Kikában néztétek már?

Kriszta
Krisztocs
 


Majd talán szerdán eljutok az ikeába is. a kikába meg már nagyon régen jártam, nem esik nagyon útba.

Majd beszámolok.

Móni
Móni
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó