Új privát üzeneted érkezett!

Teljesen tanácstalan vagyok. Eddig úgy tudtam, hogy homokozni lehet már egészen pici babáknak is. Főleg, mióta bekerített játszóterek vannak, ahol a homokozóba nem kerülhet kutya/macskaürülék. Ettől függetlenül már többen óvtak, hogy 10 hónapos kisfiamat beengedjem. A miértre eddig csak az a válasz jött, hogy nem egészséges. Miért? Ha tud valaki pro-kontra érvet, írja meg nekem. Köszi.
Móni
Karpati Monika
 


Szia Móni!

Mi akkor kezdtünk homokozni, amikor Eszter már nem vett a szájába azonnal mindent hanem játszott a kezébe kerülő tárgyakkal. Kb. 9 hónapos volt.
A kisfiam annyi idősem még bőszen a szájába tömködte a homokos-homokozó játékokat. Az meg ugye nem az igazi! Kép Viszont 11 hónaposan már (szó szerint) órákat elmatatott, ellapátolgatott a homokozóban. Nyugis gyerek. Kép
Én eddig úgy tudtam, hogy a homokozó szinte a legfontosabb játék a gyerekek fejlődésében, annyiféle érzékre hat, a kreativitásról nem is beszélve... És úgy emlékszem a Feneketlen tónál is a kicsi homokozóban, és a Károlyi kertben is szoktak lenni a homokozóban még csak csúszni-mászni tudó picik.

Üdv.
Malacka
 
 


A homokozóban -főleg ilyen melegben- mindenféle kórokozó el tud szaporodni. A felnőttek utcai cipőben mászkálnak benn, sok gyerekre adnak csak bugyit, pedig még nem szobatiszták, és, hát, hiába van elkerítve, attól még a kóbor macskák bejutnak. Elvileg évente szoktak új homokot hozni, néha át is illik forgatni, de ki tudja, honnan jön a homok. Szóval résen kell lenni, ha még nem megbízható a gyerek, egy kézmosás-fürdés pedig semmiképp sem árt utána.
 
 

 
 

Kanadaba peldaul nincs sehol nyilvanos homokozo. Lanyaim legnagyobb banatara. De csaladi hazakba azert csinalnak maguknak az emberek. De hogy mi az oka azt nem tudom. Itt mindne jatszoteren vagy apro kavics vagy fa tormelek van csak leszorva olyan helyekre ahol otthon homok szokott lenni
Tudomanyos mierte en is kivancsi lennek

Napocska
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó