Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ha valakinek diagnosztizált endometriózisa van akkor kérem írjon nekem, hogy összehasonlíthassuk a tapasztalatainkat, eddigi kezeléseinket és így tovább.
Én 28 éves vagyok és tavaly augusztusban mûtöttek meg endom. miatt. Volt egy 10 centis cisztám ami az endo miatt alakult ki; és sajnos ki kellett venni az egyik petefészkemet is. Kezeltek injekcióval 6 hónapig, most április végén pedig lesz a laparoszkópiám,hogy megállapítsák, hogy minden rendben van-e!A doktor azt mondta, hogy a legjobb 'orvosság' egy babuci lenne, de én még nem terveztem ezt. Nem tudom, hogy meddig lehet ezt a babavárást idõben eltolni?!
Várnám véleményeteket, javaslatotokat!
Névtelen
 


Kedves NévtelenKép

Nem vagy egyedül a problémáddal. Én 29 éves vagyok és nálam tavaj állapították meg az endometriosist. Nem mûthetõ így túl vagyok a fél éves innyekció kúrán. Veled ellentétben mi már próbálkozunk a babucit összehozni. Most 3 hónapig spontán próbálkozunk aztán nálam is megcsinálják a lapart. Az endometriosis a terhességet nem befolyásolja pusztán a teherbe esést nehezíti meg. A terhesség azért tesz jót az endonak, mert ezt a betegséget a menstruáció táplálja, így ha nincs utánpótlás akkor nem tud növekedni, duzzadni. Az orvosod mit mondott arra a kérdésedre, hogy mi van, ha még nem szeretnél babát? Fogamzásgátlót vagy egyéb megoldás javasolt?

Puszi: Doris
 
 


Szia Doris!Az orvos azt mondta, hogy fogamzásgátlót fogok kapni amitõl állítõlag kéthavonat lesz csak menstruáció, így is csökkentve az endo képzõdését. Tényleg nem tudom, hogy mennyi ideig lehet ezt így szedni; meg hogy 100%-e,hogy újra kialakul drasztikusan bennem az endo?! Félek, hogy igen...Kép Egyenlõre most csak várok, hogy mi lesz majd a lapar. eredménye, aztán meglátom mit mond majd az orvos.
Köszi, hogy válaszoltál! És ha van valami új fejlemény nálad akkor irj!! Remélem sikerül minél elõbb összhozni a babucit.
Addig is Üdv
Orsi
 

 
 

Szia OrsiKép

Örülök, hogy írtálKép Ha nálam lesz valami fejlemény, akkor mindenképp jelentkezem de Te is írj feltétlenül, ha túl leszel a laparoszkópiánKép Hol csinálják, melyik korházba jársz? Vannak egyébként endos tüneteid?

Puszi: Doris
 
 


Szia Doris! Az I.sz Nõgyógyászati Klinikába járok. És Te?
Igazából nincs komolyabb endo tünetem, leszámítva, hogy a szuri miatt elég sokat fáj a fejem és hõhullámaim vannak. Ez a sok hormon miatt van, amit az injekció tartalmazKép
Neked voltak ilyen jellegû mellékhatások?
Igazából az endo elsõdleges tünete volt (mikor még nem tudtam, hogy ez az!)a nagyon erõs mensturációs görcsök, idõnként derékfájás; állítólag oda sugárzott ki a ciszta, más nem nagyon volt.
Üdv. Orsi
 


Szia OrsiKép
Maximálisan átérzem a tüneteidet... Nekem a II.Nõi klinikára kellett járnom a hormonszurikért de egyébként a Margit kh.-ba járok csak ott nem kaphattam meg a gyogyikat. A szuriktól hõhullámaim voltak és hangulati ingadozásokat fedeztem fel magamon meg a fejem is gyakran fájt. Az endot én sem "éreztem". Görcseim voltak ugyan a menzi alatt, de én ezt normálisnak hittem. A menzeszem tartalma, színe, állaga válltozott meg de ebbõl sem gyanakodtam pusztán már utólag tisztult le a kép, hogy mik lehettek volna a tünetek. Én azért fordultam orvoshoz, mert nem estem teherbe és az orvosom csinált egy rákszûréssel egybekötött kivizsgálást aminek ez lett az eredménye... Egyébként mindkét petefészkem cisztákkal van tele de én nem hiszem, hogy okoznak bármiféle tüneteketKép Neked igen?

Puszi: Doris
 
 


Sziasztok!
Bár ez a topik (szerencsére) kihalófélben van, azért leírom hátha valakinek segít:
Nagyon sok információt sikerült összeszedni a http://endo.freeweb.hu oldalra erről a betegségről egy csapat lánynak, akik sajnos minden nyűgjét megtapasztalták.
Magamról csak annyit, bár kilátástalannak tünt az endo miatt a baba (pláne egy petefészekeltávolítás után), mégis itt lakik a pocakban már 7 hónapja! Kép
Üdv
Tigri
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó