Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Szabó Emese negyedéves védőnő hallgató vagyok.Azért indítottam ezt a topikot, hogy segítséget kérhessek a szakdolgozatomhoz, melynek témája az anya-magzat kapcsolatanalízis hatása anyára és gyermekére.Olyan anyákat keresek, akik részt vettek ilyen pszichoanalízisen (Raffaival vagy Hidassal),s hajlandóak lennének írni tapasztalataikról, élményeikről.
Mihamarabb várom leveleiteket.
 
 


Szia Emese!


Hát én nem tartozom ebbe bele, viszont én is védőnéni vagyok!

Remélem tetszik ez a szép hivatás neked, én nagyon szeretem, bár jelenleg itthon vagyok gyesen!

Kívánok neked nagyon sikeres államvizsgát és utána gyönyörű perceket, órákat, anpokat ebben a szakmában!


Üdvözlettel: Kata

Kép
Kép
 


Szia Kata!
Nagyon örülök, hogy írtál!
Köszönöm a jókívánságokat, rám is fér!
Igen, nagyon tetszik ez a szakma, már alig várom, hogy dolgozhassak, de még sok akadályozó tényező van: munkahely, lakás...
Ismered egyébként Raffai és Hidas módszerét? Nem tudsz olyanokat, akik részt vettek ilyen kapcsolatanalízisen?
 
 

 
 

Mesi!

Szia!

Igen ismerem és a negyedik gyerkővnél a lelkiköldökzsinó c. könyvet is meg szeretném venni!Kép

Érdekel a dolog, bár elég misztikusnak tűnik!:9
Nagyon érdekelne a szakdolgozatod amikor elkészül!Kép
Én az apák szerepéről írtam és TDK versenyen is voltam vele. Nekem is készült kérdőív, de elég nehezen jött össze...
Sajnos elég nehezen segítenek a mamák.
Nos én már 2 éve nem dolgozok és nem tudok igy segíteni. De Pesten szoktak tartani ilyen tanfolyamokat, talán ott kéne próbálkoznod!

Üdv:

Kata

Kép
Kép
 


Szia Kata!
Érdemes megvenned a könyvet,mellé javasolnám Raffai "Megfogantam tehát vagyok" című könyvét, ha még nem olvastad. Nekem igazából az nyitotta fel a szemem.Sokkal érthetőbben leírja a dolgokat. Egy élmény volt olvasni! Nagyon szívesen elküldöm Neked ha készen lesz! Már csak az önálló munka lenne hátra, a többi kész. De ahogy mondod, nemigazán segítenek az anyukák. Találtam egy topikot, ahol kapcsolatanalízises anyukák és leendő anyukák beszélgetnek. Írtam nekik, hogy segítsenek, de még semmi. Szomorú vagyok, de várok, bizakodok. Április 15-én kell leadnom a dolgozatot. Sajnos nem vagyok járatos Pesten, Hajdú-Bihar megyében lakom. Pedig tudom, hogy az lenne a megoldás ha elmennék, de, hogy? Jövőhéten 2 hónapos gyakorlatom veszi kezdetét. Valami konkrétabbat nem hallottál erről a tanfolyamról? (hol, mikor, milyen)
Te is érdekes témáról írtál! El tudnád küldeni? Az egyik fejezetemben én is foglalkoztam velük, a szerepükről.
 
 


Szia Mesi!

Én most várom a második gyermekemet.Engem ez a téma érdekel!A héten rendeltem meg a könyvet csak még nem érkezett meg.Talán ez sem véletlen...És én is Hajdú-Bihar megyében lakom.
üdvözlettel:Moncsi
 


Szia Mesi!

Igérem elküldöm a dolimat ha megtalálom! Mármint meg van, de az ugye a lekötött példány! Én a számítógépes formátumot keresgetem, de lehet csak aTDK munka kivonat lesz meg... A másik a szüleimnél lehet!...
Ha az jó és adsz egy mél címet, szívesen elküldöm neked!

További kitartást és szorítok, hogy kész leygél!!!

Kata

Kép
Kép
 


Mesi,
Én még febr. 8-án válaszoltam, remélem megkaptad.Kép
Közben eszembe jutott, hogy amellett, hogy leközölném a weblapunkon a dolid kivonatát majd, közzé tehetnénk ott is egy felhívást, hogy jelentkezzenek a kapcsolatanalízises mamák. Csak enm tudom, megkaptad-e a levelemet, mert arra meg én nem kaptam választ. Másik két anyukának is írtál priviben? Mert én tudom az elérhetőségüket, kérdezzem meg, hogy megadhatom-e neked (ha ők nem adták meg itt)?

A tanfolyam a SOTE I. klinikán van, és Dr. C Molnár Emma docens tartja.

KépKép
 
 


Szia Mesi!

Most láttam csak, hogy tapasztalatokat gyűjtenél! Az az igazság, hogy miután a csajokkal megosztottuk az élményeinket, eléggé "lehalt" a kapcsolatanalízises topik, szóval hosszú idő után csak most jártam arra!

Én is szívesen beszámolok, és persze az említett topikban általam leírtakat is felhasználhatod (ha segít). Irigyellek a témaválasztásért, az én diplomamunkám egész másról szólt, hülyének is néztek volna művelődésszervező szakon, public relations szakirányon... Kép Egy szó mint száz, tényleg szívesen beszámolok, írhatsz a privát emilemre is.

A kapcsolatanalízisről egy mondatban csak annyit, hogy nekünk annyira bejött, hogy ha Isten is úgy akarja, a további lurkó(i)nknál is járni fogunk Raffaihoz! Kép

Üdv,
Singi
 
 


Connie!
Most írtam neked emailt! Bocs, hogy késtem a válasszal, de probléma volt a gépünkkel!Előbb írtam neked emailt, utána néztem meg, hogy írt-e ide valaki.Az elérhetőséget megköszönném!
Emmáról elég sok jót hallottam! Állítólag nagyon aranyos.Lehet vele is fel kéne venni a kapcsolatot.

Singi!
Üdvözöllek! Köszönöm segítségedet!A privát emailedet nem tudom, nem tüntetted fel a személyes adatoknál (lehet máshogy is meg lehet nézni, csak én nem értek az internethez túlságosan).Szóval egy interjút kell készítenem, amit én interneten keresztül fogok megtenni. Igyekszem minél hamarabb összeállítani a kérdéseket,s leírom ide vagy az emailedre.
Üdv: Emese
 
 


Hello,

igen, bocsi, az emilem niko.csipai@chello.hu, oda átküldheted majd a kérdőívet!

Singi
 
 


Emese,

szia! Én mindkét gyerekemmel jártam kapcs. analízisre Hidas Györgyhöz. Nagyon szívesen segítek bármiben, e-mailem a profilomban, ha van kérdésed írj! Elég friss az élmény!

Katus
Vendég
 


Szia Kati!
Köszönöm segítségedet! Nagyon szépek a gyerekeid, gratulálok hozzájuk!
A kérdéseket hamarosan elküldöm az emailedre!

Katácska!
Az email címem: szamesi1984@tvn.hu
 
 


Szia,
megkaptam a mailed és válaszoltam.

üdv. Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Emese.
válaszoltam

Edit
Kép


Kép
 
 


Szia Kata!
El tudnád küldeni a dolgozatodat az emailemre? Hasznát venném, mert bővítenem kell az apákról szóló fejezetemet, csak nem tudom, hogy honnan. Vagy ha a dolgozatot nem is, de pár irodalmat, amit felhasználtál, tudnál küldeni? (ha még jár erre valaki)

Edit!
Küldtem neked emailt!!!
 
 


Szia Mesi!
Véletlenül keveredtem ide, de néhány "apás" infót tudok adni. A párom kicsit több mint 2 éve járt a Hidas Györgyhöz. Könyvesboltunk van, így onnan volt A lelki köldökzsinor című könyv. Annyira emlékszem vissza, hogy minden kapcsolatfelvétel alkalmával nagyon fel volt dobva a párom, és nagy örömmel mesélte a történteket.

Egyszer egy éjszaka, egy nagyon erős beugró, rövid álmom volt, amilyen még soha:

Egy magzat (kb. 5-6 hónaposak lehettünk) hason feküdt a melkasomon. Rögtön tudtam, éreztem, hogy a mi gyermekünk. Először nagyon megilyedtem, mert az akkori testi fejlettségi fokán láttam, éreztem, de egy kicsit később hatalmas megnyugvást, és szeretet éreztem, amilyet még soha. Nagyon jó volt.

Így utólag visszaemlékezve a nemét is éreztem (amit csak későbbi ultrahang mutatott meg). Bár ez csak szülés utáni visszaemlékezésem. Annyi biztos, hogy ez nem volt erős érzés.

Az álmom után néhány nappal, egyik vacsora alkalmával elmeséltem a páromnak, hogy milyen álmom volt. A következő kapcsolatfelvétel alkalmával párom elmesélte az álmom Hidas Györgynek. Nagyon örült az eseménynek, ugyanis az történt, hogy a Marci felvette velem a kapcsolatot, és a praxisa során ez a 4. alkalom volt, hogy a baba spontán felvette a kapcsolatot az apával. Elmesélte még, hogy egyszer az egyik apa az ország más pontján töltötte az éjszakát, és akkor történt a kapcsolatfelvétel.

Ennyi! :-)
Lajos
 
 


Szia Lalin!
Köszönöm, hogy ezt megírtad.Érdekes volt olvasni!:-)
 
 


Sziasztok!
Szeretném megköszönni a segítségeteket! A szakdolgozatom ötös lett, nagyon tetszett a bírámnak! :D
Ötösre államvizsgáztam, és szeptember 1-től be is állhatok dolgozni, mint iskolavédőnő!
Nagyon köszönöm!
Ha érdekel a szakdolgozat, írjatok az emailemre, és elküldöm!
emailem: szamesi1984@tvn.hu
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó