Új privát üzeneted érkezett!

Húsvéti keksztojás

Hozzávalók: 40 dkg édes darált háztartási keksz, 20 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg porcukor, 5 dkg narancslekvár, 3 dkg kakaópor, szükség szerint narancslé;
Díszítéshez: kókuszreszelék, tortadara, színes szórócukor és apró cukortojás. (De be lehet vonni csokoládéval is.)

A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.
A masszából tetszés szerinti nagyságban fél tojásokat formálunk (evőkanálba nyomkodva szép tojásformájú lesz), részben kókuszreszelékbe forgatjuk, részben megszórjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. cukortojásokat nyomkodunk bele.

Megjegyzés: Ha felnőttek részére készítjük, tegyünk bele rumot és csokoládémázzal vonjuk be. Nagyobb mignonpapírba téve mutatós és nagyon finom.
 
 


Sajtos stangli:

Hozzávalók:
- 1 kg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, só, 1 pohár kefír, 5 dkg élesztő,a tetjére: tojás, reszelt sajt

Elkészítés: A margarint a lisztben elmorzsolod, hozzáadod a tojást, az élesztőt elkevered simára a kefírben és meleg helyre téve(pl.radiátor) felfuttatod.Ha kevés ami összetartja,akkor meleg vizet tegyél hozzá.Utána kerekre kinyújtod és mint a pizzát, háromszög alakú szeletekre vágod fel, feltekered (nem a csúcsától). Utána tepsibe teszed,megkened tojással a tetejét, megszórod sajttal.(Lehet tenni a belsejébe húst v. füstölt sajtot).Előmelegített sütőben süsd pirosra.
 
 


Túrós gúla:

Tésztához:
- 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, lekvár
Krémhez:
- fél kg túró, 3 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 1,5 dl tej, 1 cs. zseltain, pár szem barackbefőtt

A tésztához szükséges alapanyagokból lekváros piskótatekercset készítünk.Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük és egy folpackkal kibélelt kerek jénai tálat egy sorban kirakunk vele. A krémhez a túrót villával összetörjük és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel. A tejet meglangyosítjuk,csomómentesen elkeverjük benne a zselatint és a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet.A formába beleöntjük a krémet és némi dermedés után befedjük lekváros tekerccsel.Hűtőben dermesztjük kb. fél napig. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát és tortaszerűen felszeleteljük.
 
 

 
 

Alaptortarecept

Hozzávalók (26 cm átmérőjű kapcsos formához)

4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl narancslé
30 dkg finomliszt (BL 55-ös típus)
1 csomag sütőpor

A sütőt 200 fokra melegítjük. Minden hozzávalót kimérünk és kikészítünk. A tojásokat a cukorral egy keverőtálban 2-3 perc alatt sűrű krémesre keverjük. Állandóan kevergetve hozzáadjuk az olajat és a gyümölcslét, majd a recepttől függően a gyümölcslekvárt vagy a reszelt sárgarépát. A lisztet és a sütőport elvegyítjük, és gyorsan belekeverjük. A tésztát a sütőformába töltjük (előtte vajazzuk ki és szórjuk meg morzsával) és a sütőben (alul, légkeveresésnél 180 fok) 40-45 percig (fél adagot 20-25 percig) sütjük. Végezzük el a sütéspróbát!
 
 


Sacher-torta

Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
[color=blue]2 dl narancslé
[color=blue]
30 dkg liszt
4 evőkanál kakaópor[/color]
1 csomag sütőpor[/color]
30 dkg sárgabaracklekvár
35 dkg tortabevonó
13 dkg habtejszín

Az alaprecept szerint (lásd előző recept) a kék hozzávalókból tortalapot sütünk. A süteményt vízszintesen két lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a lekvár felével, rátesszük a tetejét, és a tortát körös-körül vékonyan megkenjük a lekvárral. A tortabevonót felaprítjuk. A tejszínt egy kis lábosban felforraljuk, levesszük a tűzről, és feloldjuk benne a bevonót. Kicsit átkeverjük, kissé lehűtjük, és bevonjuk vele a tortát.
 
 


Bocsi, az előzőben nem igazán ment a színösszeállítás. :oops: Tehát a sárgabaracklekvárig tartanak a tortalap hozzávalói.

Puncstorta

Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl fehérbor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 evőkanál rum
20 dkg narancslekvár
25 dkg porcukor
4 evőkanál citromlé
2 dkg kakaópor

Az alaprecept szerint a tojásokból, cukorból, olajból, borból, lisztből és a sütőporból tortalapot sütünk. A süteményt vízszintesen két lapra vágjuk. A rumot elkeverjük 8 evőkanál vízzel, és mindkét lapot átitatjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, és rátesszük a tetejét. A porcukrot és a citromlét kikeverjük, és a 2/3-ával bevonjuk a tortát. A maradék mázat elkeverjük a kakaóporral és spirálisan a torta tetejére csorgatjuk. Egy éles késsel vonalakat húzunk a közepétől kifelé.
 
 


Fehér habtorta
A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl tej
20 dkg darált mandula
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt

A töltelékhez és a díszítéshez:
2 dl tej
40 dkg fehér étcsoki
2 tojás
30 dkg habtejszín
5 dkg leveles mandula

A tészta hozzávalóiból tortalapot sütünk.

A habhoz felmelegítjük a tejet, a csokoládét pedig felaprítjuk és felolvasztjuk benne. Kicsit hűlni hagyjuk, majd szétválasztjuk a tojásokat és a belekeverjük a tojássárgájákat a csokis tejbe. A tojásfehérjét és a tejszínt külön felverjük, és egymás után beleforgatjuk a csokis tejbe.

A tortalapot vízszintesen 3 lapra vágjuk. Az alsó lap köré tortakarikát teszünk, megkenjük a hab 1/3-ával, rátesszük a második lapot, és szintén megkenjük a hab 1/3-ával. Rátesszük a tetejét és a tortát megkenjük a maradék habbal. Serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a leveles mandulát és megszórjuk vele a tortát.

Három órán át hűtjük.
 
 


Mokkatorta

A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl hideg erős kávé
5 dkg csokireszelék
30 dkg liszt
1 kezeletlen narancs héja
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
5 csomag van. cukor
2,5 dl hideg erős kávé
60 dkg habtejszín
csoki kávébabok

A tészta hozzávalóiból tortalapot sütünk.
A lapot vízszintesen két lapra vágjuk. A kávéban feloldunk 2 csomag vaníliás cukort, és a lapokat átitatjuk 6-6 evőkanál kávéval. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral habbá verjük, 4 evőkanálnyit egy csillagcsöves habzsákba töltünk. A maradék kávét kevergetés közben a tejszínbe folyatjuk. A kávés tejszín felét az alsó tortalapra kenjük, rátesszük a tetejét és a maradék tejszínnel megkenjük a torta oldalát. Habrózsákat nyomunk rá, és rátesszük a csokibabokat.
 
 


Campari torta

A tésztához:
2 tojás
12,5 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl narancslé
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor

A tetejére:
3 doboz konzervmandarin (szerintem bármilyen gyümölcs megteszi)
2 csomag színtelen tortazselatin
1,25 dl Campari
4 evőkanál cukor
40 dkg habtejszín
2 csomag van. cukor

A tészta hozzávalóiból tortalapot sütünk.
A mandarint lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. A díszítéshez félreteszünk 20-25 mandaringerezdet. Egy kerek tálat (kb. 24 cm) kibélelünk frissentartó fóliával (folpack). A tortazselatint 3,75 dl gyümölcslével, a Camparival és a cukorral a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. A mandarint azonnal belekeverjük, a tálba töltjük és dermedni hagyjuk.
A tejszínt a van. cukorral habbá verjük, 5 evőkanálnyit egy csillagcsöves nyomózsákba töltünk, a maradékkal megkenjük a tortalapot. A mandarinkupolát a fólia segítségével kivesszük a tálból, óvatosan megfordítjuk, és a tortalap közepére helyezzük. A szabadon maradt peremre habrózsákat nyomunk, és egy-egy gerezd mandarint teszünk rájuk.
 
 


Ez drága szerintem.

Mentatorta


A tésztához:
2 dl tej
10 dkg mentás csokilapocska (pl. After Eight)
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaóitalpor
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
30 dkg habtejszín
4 evőkanál kakaóitalpor
20 mentás csokilapocska

A tejet felmelegítjük, a mentás csokit durvára apriítjuk, és feloldjuk benne. A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
A süteményt vízszintesen két lapra vágjuk. A tejszínt habbá verjük, kanalanként belekeverjük a kakaóitalport, egyharmadát az alsó lapra kenjük, és rátesszük a tetejét. A torta minden oldalát megkenjük a maradék tejszínnel. A tortát sakktáblaszerűen kirakjuk a mentás csokival.
 
 


Ez is drága.

Fagyitorta

A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl narancslé
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
2 konzerv őszibarack
3 evőkanál eperlekvár
2,5 liter vaníliafagyi
40 dkg habtejszín
2 csomag vaníliás cukor

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
Az őszibarackot lecsepegtetjük, 2 felet felkockázunk és félreteszünk, a többi barackot pürésítjük. A süteményt vízszintesen kettévágjuk, az alját megkenjük lekvárral, és tortakarikát teszünk köré. A vaníliafagylaltot a kézi keverőgép dagasztójával gyorsan krémesre keverjük (nem olvadhat fel!), belekeverjük a barackpüré kétharmadát. A fagylaltmassza kétharmadát a tortakarikába töltjük, elsimítjuk rajta a maradék barackpürét, rátesszük a tetejét, és rákenjük a maradék fagylaltmasszát. A tortát 4-5 órán át a fagyasztóban hűtjük. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük. A tortakarikát levesszük, a torta oldalát megkenjük a tejszínhab felével, és tortafésűvel díszítjük. A maradék tejszínt sima csövű habzsákkal rácsalakban a tortára nyomjuk. A tortát ismét 1 órán át hűtjük a fagyasztóban. Tálalás előtt megszórjuk a barackkockákkal.
 
 


Málnás charlotte

A tésztához:
2 tojás
12,5 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
15 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
30 dkg fagyasztott málna
25 dkg csokis ostyatekercs
2,5 dkg almalé
2 csomag piros tortazselatin
3 evőkanál cukor
40 dkg habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál reszelt csoki

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
A málnát kiolvasztjuk.
A tortalap köré tortakarikát teszünk, az ostyatekercseket az oldala mentén felállítjuk. A málnát az almalével pürésítjük. A tortazselatint a pürével és a cukorral a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük, a tortalapra öntjük, és dermedni hagyjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük. Belekeverjük a reszelt csokit, és a megszilárdult málnamasszára kenjük.
 
 


Máktorta áfonyával

A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl narancslé
30 dkg liszt
20 dkg darált mák
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
80 dkg habtejszín
3 csomag vaníliás cukor
25 dkg áfonya

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
A süteményt vízszintesen 3 lapra vágjuk, az alja köré tortakarikát teszünk. 40 dkg tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral habbá verünk, az áfonyát 2 evőkanálnyi kivételével beleforgatjuk. Az áfonyás tejszín felét a tortalapra kenjük, rátesszük a második lapot, elosztjuk rajta a maradék áfonyás tejszínt, és rátesszük a tetejét. Levesszük róla a tortakarikát, a maradék tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral habbá verjük, megkenjük a torta minden oldalát, egy kanál hátuljával kis mélyedéseket nyomunk a tejszínbe, és elosztjuk rajta a maradék áfonyát.
 
 


Kupolatorta

A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl narancslé
20 dkg darált mandula
30 dkg liszt
4 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
1 kg eper
60 dkg habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg félédes tortabevonó
1 teáskanál kókuszzsír (szerintem vaj is jó)

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
A süteményt vízszintesen kettévágjuk, a felső felét durvára morzsoljuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, kb. 20 szép szermet elfelezünk és félretesszük, a maradékot felaprítjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, beleforgatjuk a süteménymorzsát és az eperdarabokat, és a tortalapra kenjük. Lapáttal kupolaformára simítjuk, a lapátot ehhez mindig meleg vízbe mártjuk. A tortát 1 órára hűtőbe tesszük. A tortabevonót a kókuszzsírral megolvasztjuk, jól elkeverjük, felülről a kupolára folyatjuk, és bevonjuk vele az egész tortát, majd száradni hagyjuk. Körberakjuk a fél eprekkel.
 
 


Mandulás túrótorta (drága)

A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl narancslé
30 dkg liszt
4 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
25 dkg leveles mandula
9 evőkanál rum
6 evőkanál erős kávé
40 dkg habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 kg sovány túró
20 dkg cukor

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
A süteményt vízszintesen három lapra vágjuk, az alja köré tortakarikát teszünk. A mandulát zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk. A rumot elkeverjük a kávéval, mindhárom lapot 5-5 evőkanálnyival átitatjuk.
A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük. A túrót elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejszínhabot és 20 dkg mandulát. A massza egyharmadát az alsó tortalapra kenjük, rátesszük a második lapot, elkenjük rajta a második harmad túrómasszát. Feltesszük a tetejét, levesszük róla a tortakarikát, a maradék túróval bevonjuk a torta minden oldalát, és megszórjuk a maradék mandulával.
 
 


Körtetorta (gyors, könnyű, nem olyan drága)

2 tojás
12,5 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
15 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
2 doboz konzervkörte (vagy nem konzerv)
60 dkg habtejszín
2 csomag színtelen tortazselatin
6 evőkanál kakaóitalpor
2 evőkanál reszelt csoki

Az alaprecept szerint a tojásokból, cukorból, olajból, tejből, lisztből, kakaóporból és a sütőporból tortalapot sütünk.
A körtét jól lecsepegtetjük, a levét felvesszük. A tortalap köré karikát teszünk, és elosztjuk rajta a körtét. A mázat 5 dl körtelével a zselatin csomagolásán olvasható utasítás alapján elkészítjük. Ráöntjük a körtére és dermedni hagyjuk. A tejszínt a kakaóporral habbá verjük, és a körtére simítjuk. Megszórjuk reszelt csokival.
 
 


Mandarintorta (nem nehéz, nem túl drága)

2 tojás
12,5 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl narancslé
5 dkg reszelt csoki
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
4 doboz konzervmandarin (bármilyen más gyümölccsel jó szerintem)
2 csomag színtelen tortazselé
40 dkg habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg tejföl
fél teáskanál őrölt fahéj

A tojásokból, cukorból, olajból, gyümölcsléből, csokireszelékből, lisztből és a sütőporból az alaprecept szerint tortalapot sütünk. A mandarint lecsepegtetjük,a levét felvesszük. A tortalap köré karikát teszünk. A mázat (zselét) 5 dl lével elkészítjük, a mandarint 12 gerezd kivételével belekeverjük, és a tortalapon dermedni hagyjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, rákenjük, a fahéjjal és a mandarinnal díszítjük.
 
 


Meggyes-morzsás torta

A tésztához:
2 tojás
12,5 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl narancslé
15 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor

A morzsatésztához:
15 dkg vaj
5 dkg cukor
20 dkg liszt

A töltelékhez:
2 üveg meggy
1 csomag vaníliaízű pudingpor
2 evőkanál cukor
40 dkg habtejszín
2 csomag vaníliás cukor

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
A morzsához a vajat megolvasztjuk, a cukorral és a liszttel összekeverjük, és kézzel egy kivajazott tepsire morzsoljuk. A sütőben 200 fokon (alul, légkeverésesnél 180 fok) 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.
A tortalap köré karikát teszünk. A meggyet lecsepegtetjük, a levét felvesszük, a pudingot 5 dl lével és a cukorral a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, belekeverjük a meggyet, elosztjuk a tortalapon, és hűlni hagyjuk. A tejszínt a vanlíiás cukorral habbá verjük, a meggymasszára simítjuk, és elosztjuk rajta a morzsát.
 
 


Tejberizstorta

A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
7,5 dl tej
16 dkg + 2 evőkanál cukor
1 kezeletlen citrom lereszelt héja
20 dkg rizs
14 lap zselatin (42 g, ha nem lapot veszünk, mindig meg kell szorozni hárommal, annyi gramm)
80 dkg habtejszín
1 kg eper
2,5 dl almalé
1 csomag piros tortazselé

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
A tejet a cukorral, a citromhéjjal és a rizzsel kevergetve felforraljuk, a legalacsonyabb hőfokon 30-35 percig duzzadni hagyjuk. A zselatin beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a rizsbe keverjük. Többször kevergetve kihűtjük.
A süteményt vízszintesen kettévágjuk, az alja köré karikát teszünk. A tejszínt habbá verjük, kanalanként belekeverjük a rizst, a felét a lapra simítjuk, rátesszük a tetejét, és megkenjük a maradék rizzsel. 2 órán át hűtjük.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk, és a tortára tesszük. A zselét az almalével és 2 evőkanál cukorral a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük, és elosztjuk az epren.
 
 


Boros almatorta

A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl almalé
10 dkg reszelt csoki
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
1,3 kg alma
1 liter almabor
1 citrom leve
60 dkg habtejszín
2 késhegynyi őrölt fahéj
1 evőkanál cukor
1 csomag színtelen tortazselatin
2 csomag vaníliás cukor

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
Az almákat elnegyedeljük, kimagozzuk, meghámozzuk, cikkekre vágjuk, az almaborral és a citromlével felforraljuk, és 3-4 perc alatt kissé puhára főzzük. Lecsepegtetjük, a főzőlét felvesszük.
A süteményt vízszintesen két lapra vágjuk, az alja köré karikát teszünk. 40 dkg tejszínt a fahéjjal habbá verünk, a lapra kenjük, elosztjuk rajta az alma felét, rátesszük a tetejét, és a maradék almát legyezőszerűen elrendezzük rajta. Az alma főzőlevéből 2,5 dl-nyivel, a cukorral és a tortazselatinnal mázat készítünk, az almára öntjük, és dermedni hagyjuk. A karikát levesszük. 20 dkg tejszínt a vaníliás cukorral habbá verünk, megkenjük a torta oldalát, a maradékot habzsákkal rózsa alakban rányomjuk.
 
 


Kókuszos ananásztorta

A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl kókusztej (sima tej?)
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
1 konzerv ananász
4 evőkanál kókuszreszelék
60 dkg habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag színtelen tortazselatin
2 evőkanál cukor

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk. Az ananászt lecsepegtetjük, a levét felvesszük. Az ananászt kockákra vágjuk. A kókuszreszeléket zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk.
A süteményt vízszintesen két lapra vágjuk, az alja köré karikát teszünk. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, a felébe 2 evőkanál kókuszreszeléket keverünk, a lapra simítjuk, és rátesszük a tetejét. A tortazselatint 5 dl ananászlével és a cukorral elkészítjük, belekeverjük az ananászdarabokat, a süteményre simítjuk és dermedni hagyjuk.
A karikát levesszük, az oldalát megkenjük tejszínnel, a maradék tejszínből kis sima csövű habzsákkal 2-3 sorban kis rózsákat nyomunk a tortára. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
 
 


Narancstorta

A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl narancslé
30 dkg liszt
4 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
3 csomag színtelen tortazselatin
7,5 dl narancslé
6 evőkanál cukor
60 dkg habtejszín
3 csomag vaníliás cukor
4 narancs

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
A süteményt vízszintesen három lapra vágjuk, az alja köré tortakarikát teszünk. 2 csomag zselatint 5 dl narancslével és 2 evőkanál cukorral elkészítünk, és a lapra öntjük. Rátesszük a középső lapot. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, egyharmadát a lapra kenjük, rátesszük a tetejét. A narancsokat egy éles késsel a gyümölcshúsig lehámozzuk, 5 mm vastag szeletekre vágjuk, és a tortára tesszük. A maradék zselatint a maradék lével és a cukorral elkészítjük, elsimítjuk a narancson, és dermedni hagyjuk.
Levesszük róla a tortakarikát, sima csövű habzsákkal a maradék tejszínt vékony kígyóvonalban a torta oldalára nyomjuk, a tetejére habrózsákat teszünk.
 
 


Kapucsínós baracktorta
A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl őszibarackntektár
30 dkg liszt
2 evőkanál kakópor
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
2 konzerv őszibarack
80 dkg habtejszín
9 evőkanál kapucsínópor
1 csomag színtelen tortazselatin
1 csomag vaníliás cukor

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
Az őszibarackot lecsepegtetjük, a levét felvesszük. A süteményt vízszintesen két lapra vágjuk, az alja köré tortakarikát teszünk, és kirakjuk fél barackokkal. 60 dkg tejszínt habbá verünk, beleszórunk 8 evőkanál kapucsínóport, elsimítjuk a barackon, és rátesszük a tetejét. A maradék barackot pürésítjük, a levével 2,5 dl-re kiegészítjük, a tortazselatinnal elkészítjük belőle a mázat, és elsimítjuk a tortán.
Levesszük a karikát. 20 dkg tejszínt a vaníliás cukorral habbá verünk, sima csövű habzsákkal koncentrikus köröket nyomunk a tortára, és meghintjük a maradék kapucsínóporral.
 
 


Kivitorta

A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl narancslé
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A töltelékhez és a díszítéshez:
7 kivi
80 dkg habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag színtelen tortazselé
2,5 dl almalé
1 evőkanál cukor

A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk.
A süteményt vízszintesen két lapra vágjuk, az alja köré tortakarikát teszünk. 2 kivit meghámozunk és pürésítjük. 40 dkg tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral habbá verünk, belekeverjük a kivipürét, a tortalapra simítjuk, és rátesszük a felső lapot. 5 kivit meghámozunk, vékonyan felszeleteljük, legyezőszerűen a tortára tesszük. A zselatint az almalével és a cukorral elkészítjük, és elosztjuk a kivin.
Levesszük a tortakarikát. A maradék tejszínt a maradék vaníliás cukorral habbá verjük, a felével megkenjük a torta oldalát, a másik felét egy sima csövű habzsákba töltjük, és egyenletes hullámvonalakat nyomunk a tortára.
 
 


Csokihab

Hozzávalók:
6dl tejszín, 3csomag habfixáló, 6evőkanál nesquik kakaópor

Elkészítés:
A tejszínt a habfixáló porral és a kakaóporral együtt kemény habbá verem,tálkákba rakom és a tetejére még lehet reszelni finom csokit is!

Tanácsok:
Isteni finom,10-perc alatt megvan de nagyon ütős kalóriabomba!!

Elkészítési idő: 10 perc
 
 


Csokihab 2.
Hozzávalók:
· 5 evőkanál NESQUIK Szirup
· 2 dl tejszín
· 3 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük, s közben hozzáadjuk a NESQUIK Szirupot és a cukrot. Üvegpoharakba töltjük és fél órára a hűtőbe tesszük. Még aznap fogyasszuk el.
 
 


Mennyei torta

2 kerek világos piskótalap
8 fehér zselatinlap
2,5 dl tej
fél teáskanál őrölt fahéj
4 tojássárgája
11 dkg folyékony méz
2 dl tejszín
aranygyöngyök a díszítéshez

A piskótalapokat a forma méretére vágjuk. Az egyiket a formába tesszük.
A zselatint beáztatjuk. A tejet felforraljuk a fahéjjal. A tojássárgáját gőz fölött habosra verjük 10 dkg mézzel és 1 evőkanál vízzel. Folyamatosan kevergetve apránként hozzáöntjük a forró tejet. Az egészet lassú tűzön krémesre keverjük. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk a krémben. A krém kb. negyedét félretesszük. A többit hideg vízfürdőbe állítva, kevergetve lehűtjük.
A tejszínt felverjük. A felét a hidegre kevert krémhez adjuk, a formába töltjük és elsimítjuk. Rátesszük a második piskótalapot, és kissé rányomjuk. A tortát 30 percig hűtjük.
A többi tejszínhabot a félretett mézes krémhez keverjük. A tortát kivesszük a formából, a tetejét és az oldalát is bekenjük a krémmel, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. A tortát meglocsoljuk a maradék mézzel, és aranygyöngyökkel díszítve tálaljuk.

KépKép
 
 


Drazsétorta

Hozzávalók:
1 vékony piskótalap
20 dkg joghurtos krémsajt
3 dl vaníliás joghurt
5 dkg cukor
2 evőkanál citromlé
2 dl tejszín
3 tasak habfixáló
6 dkg színes csokidrazsé (pl. Smarties)

A krémsajtot, a joghurtot, a cukrot és a citromlét simára keverjük. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és beleforgatjuk. A krémet a piskótalapra simítjuk. A tortát lefedve kb. 2 órára hűtőbe tesszük, végül a drazséval díszítve tálaljuk.

KépKép
 
 


Zebra habtorta

1 lapos piskótalap
1-1 tasak csokis és vaníliás habkrémpor (2,5 dl-hez)
2 dl tejszín
4 dl tej
2 teáskanál kakópor
ostyarudacskák

A kétféle krémport 1-1 dl tejszínnel és 2-2 dl tejjel a leírás szerint elkészítjük. A közepéről kezdve felváltva 2-2 evőkanál fehér és sötét habot teszünk a tortaformában lévő piskótalapra. A formát az asztalhoz ütögetjük. 2 óra hosszat hűtjük. A tortát a kakóval megszórjuk és ostyarudakkal díszítjük.
 
 


Epertorta

1 piskótalap (a formába visszatesszük, miután megsült)
5 dkg cukor
6 fehér zselatinlap
50 dkg kis szemű eper
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál eperlikőr (vagy -lé)
40 dkg könnyű krémsajt
2,5 dl tejszín

A zselatint beáztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a szemeket elfelezzük vagy elnegyedeljük. 20 dkg epret összeturmixolunk. Az eperpürét, a citromlevet, a likőrt, 5 dkg cukrot és a krémsajtot simára keverjük. A zselatint kinyomkodjuk, feloldjuk, és elkeverjük 3 evőkanál eperkrémmel. A többi krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő krémhez keverjük. Egy kis krémet az alapra kenünk, elosztunk rajta 20 dkg epret, majd elsimítjuk rajta a maradék krémet. 3 órára hűtőbe tesszük. A tortát eperrel díszítjük.
 
 


Körtés süti

Hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás
4 evőkanál rum
1 csipet só
1 dl tej
50 dkg felaprított körte (vagy akármi)
3 csapott evőkanál kakaópor
3 csapott evőkanál cukor
50 g csokireszelék vagy 2 csapott evőkanál kakaópor
3 evőkanál tej

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal és a rummal összekeverjük. A tésztába óvatosan belekeverjük a tejet és a sütőporral elekvert lisztet. A tészta 2/3-át egy kivajazott formába öntjük. A körtéket ráhelyezzük. A maradék tésztát a csokireszelékkel, kakaóporral, cukorral és tejjel összekeverjük és óvatosan a körtékre öntjük. Sütés után hagyjuk kihűlni a tésztát. A vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Ezt kipróbáltam, jó is volt, viszont én úgy csináltam, hogy minden hozzávalót összeöntöttem, kivéve a kakaót, aztán megfeleztem a tésztát, a felébe kakaó, a másik felébe nem. A formába beleöntöttem a sima tésztát, rá a gyümölcs, rá a csokis tészta, és ennyi. Kb. 45 percig sütöttem (tűpróbáig) 180 fokon.
 
 


Meggyes torta

Hozzávalók:
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 dl tej
3 tojásfehérje
meggy

A vajat simára keverjük és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a tejet is és kézi robotgéppel kb. 3 percig verjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk. Egy kivajazott tortaformába (vagy bármilyen formába) öntjük. A meggyel díszítjük. Sütés után hagyjuk kihűlni. A vaníliás porcukorral meghintva tálaljuk.
 
 


Ancsi anyóstortája

Hozzávalók: 5 dl tej, 1 csomag pudingpor (legjobb a csokis, de nagyon finom az új rumos puncsból is), 1 doboz babapiskóta, 4-5 evőkanál cukor, ízlés szerint kevés mazsola, 1 rumaroma.

A pudingport az előírás szerint elkészítjük. Egy mélyebb tálba kevés tejet öntünk, elkeverjük a rumaromával. Ebbe forgatjuk a piskótákat. Egy közepes méretű tálat kirakunk körben ezekkel a piskótákkal úgy, hogy az alját is befedjük. Erre szórunk egy kevés mazsolát, majd ráterítjük a puding felét, befedjük piskótával. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalóink engedik. Kb. 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük, az még jobb, ha egy napra.

Kép
 
 


Mandulás kenyér
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 4 tojássárgája, 20 dkg liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 15 dkg őrölt mandula, 1-2 csepp mandulaaroma, 4 tojásfehérje, 50 db egész mandula (elhanyagolható)

A vajat a cukorral és a tojássárgájával simára keverjük. A masszába óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Az őrölt mandulát és az aromát is hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát egy kivajazott formába öntjük. Az egész mandulákkal díszítjük.

Kép
 
 


Tarkabarka sütemény

15 dkg puha vaj, 25 dkg porcukor, 4 egész tojás: ezeket habosra keverjük. Beleteszünk egy tasak vaníliás cukrot, egy citrom reszelt héját, és fokozatosan 30 dkg lisztet. A kész tésztát két részre osztjuk, egyik felébe egy evőkanál kakaóport teszünk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (én tortaformában csináltam, nagyon szép volt) evőkanállal felváltva adagolva beletesszük a kétféle tésztát. Ebbe is lehet dobálni gyümölcsöt.
 
 


Az előző tarkabarka sütihez tegyetek sütőport is!
 
 


Túrós muffin
Hozzávalók:
száraz: 30 dkg liszt, 20 dkg cukor, bő fél csomag sütőpor
nedves: 3 tojás, 1,25 dl tej, 25 dkg túró, 10 dkg puha vaj, vaníliaaroma, rumaroma, mazsola

Összekevertem a nedves hozzávalókat, majd hozzáadtam a száraz cuccokat. A papírokba pakoltam és 200 fokon kb. 25 percig sütöttem (tűpróba).
 
 


Szia:)

Nagyon jó tortareceptet olvastam tőled, köszi az ötletet :) (anyóstorta)

Koda

Kép

Kép
 
 


De jó, hogy írtál, Koda! Puszillak :D :D :D :D :D :D

KépKép
 
 


Olajbogyós kocka

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
75 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 1 ek cukor, 4 ek olívaolaj, 2 csokor rozmaring, 1 csokor kakukkfű, 10 dkg vaj, 1 üveg olajbogyó, 1 ek ételízesítő, só, bors

A liszthalom közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a cukorral elkevert, 1 dl langyos vízben feloldott élesztőt. Kevés liszttel összekeverjük, és meleg helyen, letakarva 15 percig kelesztjük. A halom szélére 1 tk sót szórunk és 4 ek olívaolajat csorgatunk. Hozzáadunk 3,5 dl langyos vizet, és összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva további 30 percig kelesztjük. (Ezt az egészet összekeverhetjük egyszerre is, én is így csináltam, és utána kelesztettem.)
Összekeverjük a vajat a rozmaringgal és a kakukkfűvel, sóval, borssal.
Az átgyúrt tésztát lisztezett deszkán 32x39cm-es lappá kinyújtjuk. Margarinnal kikent tepsibe fektetjük (nekem kicsit kisebb tepsim volt, így jó magas lett a tészta, és mivel teflonos volt, nem is kentem ki vajjal a tepsit), és letakarva további 15 percig kelesztjük. (Már nem kelesztettem tovább.) A tésztába főzőkanál nyelével sűrűn mélyedéseket nyomunk, és elsoztjuk bennük a feldarabolt vajat (csak rádobáltam a vajdarabokat). A rozmaringágacskákkal, az olajbogyóval és az ételízesítővel megszórjuk (rozmaringágacskám se volt, de így is nagyon finom lett és ételízesítő helyett pizzafűszert tettem rá).
 
 


Poharas kalács
Fogsz egy bögrét ez lesz a mérce.

1 pohár cukor
2 pohár liszt
1 pohár tej
1/2 pohár olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2-3 egész tojás

Ezt mind jól összekevered, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöd. Ez egy alaptészta, amit tetszés szerint lehet variálni.
Így is finom, a tetjét pl. sütés után bevonod csokimázzal. Vagy még sütés előtt tört dióval megszórod.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára flóra 11 2008.09.20 14:57-kor.

Kép
 


Diós poharas

1 pohár cukor
1 és 1/2 pohár liszt
1/2 vagy 1 pohár őrölt dió
1 pohár tej
1/2 pohár olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2-3 egész tojás


Összekeverni és megsütni.
A tetejére:
3 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg cukorral
Ezt elkenjük a süti tetején és visszatesszük a sütőbe száradni.

Kép
 


Gyümölcsös poharas

1 pohár cukor
2 pohár liszt
1 pohár tej
1/2 pohár olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2-3 egész tojás


Összekeverjük,kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Beledobálunk gyümölcsöket, pl. epret, meggyet, ribizlit, bármit és megsütjük.

Kép
 


Kókuszos poharas


1/2 pohár cukor
1/2 pohár kakaó
1/2 pohár mazsola
2 pohár liszt
1 pohár tej
1/2 pohár olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2-3 egész tojás


Összekeverjük,kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.
A tepsiben a tésztát hosszában kétfelé vágjuk.Az alsó részt rummal, vagy rumaromával ízseített kompótlével meglocsoljuk. Vastagon megkenjük lekvárralés ráborítjuk a tészta másik felét. Ezt szintén meglocsoljuk rummal,ismét jön egy lekvárréteg. A tetejét vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel.

Kép
 


Márványos poharas


1 pohár cukor
2 pohár liszt
1 pohár tej
1/2 pohár olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2-3 egész tojás


Összekeverjük,kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tészta felét. A tészta másik feléhez ízlés szerint kakaót adunk,majd belecsorgatjuk a fehér tésztába úgy,hogy csak foltokban legyen a barna tészta. Ettől szép márványos hatású lesz.

Kép
 


Mézes poharas


1/2 pohár cukor
2 pohár liszt
1/2 pohár tej (ha kevés még kicsit tehetünk hozzá)
1/2 pohár méz
1/2 pohár olaj
1 csomag fahéjas porcukor
1 csomag mézeskalácsba való sütőpor
2-3 egész tojás


Összekeverjük,kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tetejét dióval díszítjük úgy, hogy szeleteléskor minden kocka közepére kerüljön egy szem dió.
Kép

Kép
 


Bocsánat. A gyümölcsös poharasról lemaradt a kép.
Ez meggyel készült:
Kép

Kép
 


Francia krumpli

A krumplit megtisztítod, apró kockára vágod és félig megfőzöd. 2 doboz tejfölt elkeversz 3 tojással, ebbe belekevered a kockára vágott sonkát. A krumplit leszűröd és a sonkás tejfölt hozzákevered. Kivajazott tepsibe öntöd és megsütöd.
Ha nem elég szaftos,önthetünk rákevés tejet.

Egyszerű és nagyon finom.

Kép
 


Kínai hús egyszerűen
A pác:
2 kanál mustár
2 kanál kecsap
1 kanál Worcsester szósz
1 kanál édes paprika
1 kiskanál erős paprika
1 kiskanál bors
1 kiskanál Vegeta
1 kiskanál kari fűszer
1 kanál olaj
1 hagyma apróra vágva

1/2 kg húst csíkokra vágunk és a fent leírt pácba keverjük. 1 napig állni hagyjuk,majd forró olajon sütögetjük 8-10 percig. Ha még puhulnia kell kevés vizet adunk hozzá és pároljuk. Rizzsel nagyon finom.

Kép
 


Pácolt hús

10 szelet húst kikloffolunk, majd a pácba rakjuk.

Pác:
6 tojás
1 kanálka só
1 kanál Vegeta
1 kanál kecsap
1 kanál mustár
törött bors
Worchester szósz

Állni hagyjuk, majd a szeleteket olajon kisütjük.

Kép
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron