Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Több éve asthmás vagyok, kisbabát szeretnénk és szívesen beszélgetnék olyanokkal akik szintén ebben a betegségben szenvednek. Tartok a várandósságtól és a szüléstől.Mondjátok el a tapasztalataitokat. Előre is köszi.


Szióka :)

Azt hiszem ugyanabban a cipőben járunk. Öröklődő asztmám van, és első baba előtt állunk a párommal.

Már megbeszéltem mindent amit lehet a nőgyógyásszal és a tüdőgyógyászommal is. Ha szedsz gyógyszert, akkor mindenképpen menj el mindkét orvosodhoz, hogy megbeszéljétek a gyógyszerátállást, mert sokminden van, amit nem lehet terhesség előtt-alatt szedni.

Engem 3 hónappal a leendő terhesség előtt fognak véglegesen átállítani. Tehát júniusban kell visszamenni a tüdőgondozóba, majd utána a nőgyógyászhoz, hogy tájékoztassam a történésekről, további vizsgálatok eredményeiről.

Fontos, hogy legyen egy éven belüli mindenre kiterjedő allergia vizsgálatod, és terheléses légzésfunkciód is. :) Aztán csak rámondják az ament.

Arra viszont fel kell készülnöd, hogy veszélyeztetett terhes leszel, és valszeg az utolsó három hónapot már ágyban lesz kötelező töltened. (Nekem már beharangozták, pedig hol van az még)
Vendég
 


Szia-szia!
Köszönöm az üzeneted! Én tíz éve vagyok beteg,egy súlyos tüdőgyulladás maradványa képpen. Én is voltam már az orvosaimnál, sőt a tüdőgyógyászom beszélt rá, hogy ideje lenne már babát vállalni.Már évek óta a Seretid diskus 250 mg-ost szedem, ezt lehet terhesség alatt is.Mi is úgy tervezzük, hogy tavaszra szülessen a baba, mert talán kevésbé megterhelő télen, mint nyáron. Nekem ennyi mindent nem mondtak el, mint neked,(azt mondták majd amikor eljön az ideje) de kb. én is erre számítottam. A tüdőgyógyászom szerint,1/3 esélye van minden asthmás kismamának az állapot romlásra, javulásra és a stagnálásra is.Tanulmányok szerint nincs semmi összefüggés a babák neme illetve a terhesség alatti állapot változás között.
Pánik nincs a részemről, csak kiváncsiság aki ezt már átélte mit tapasztalt.
Te jó ég 3 hónap ágyban :( ! Én több kórházra számítottam, sz.e.oxigén stb...
Örülnék, ha a későbbiekben is megosztanánk a tapasztalatainkat! :D
Üdv: Berna

 
 

Sziasztok Lányok!
Most tévedtem erre...
Én 4 éve vagyok asztmás, elég vegyes állapotban (nekem is visszamaradt tüdőgyuszi miatt). Most várom a harmadik babámat. Nem terveztük mostanra, ezért nagy szerencse, hogy pont azelőtti hónapban voltam kivizsgáláson, mielőtt megfogant. Akkor említettem a tüdőgyógyásznak, hogy gondolkodunk babán, és azt mondta, hogy hajrá... nos ennyi. Gyógyszerem csak rohamoldó van (azt hiszem, akkor azért ez egy "gyengébb" válfaja az asztmának), eddig nem kellett használni, bár ebben a fülledt, párás melegben néha rám férne. Nem lettem veszélyeztetett kismama (vagyis nem emiatt lettem), ágyban nem feküdtem, annyi, hogy figyelek, ha kell, pihenek.
Sok sikert a babákhoz :)

Csöre
 
 
 
 
 


Lányok, arra nagyon figyeljetek, hogy az asztmagyógyszerek egy része hatással van a vércukor szintjére. Amennyiben használjátok, sürgős cukorszint mérés! Nekem sajnos pont a terhelésnél jött ki a dolog, rögtön be is soroltak cukros kismaminak... még folyamatban van a dolog, azóta egyszer vettek vért, várom az eredményt, de diétáznom kell, és ha használom a rohamoldót (bricanyl), akkor irány a doki és cukormérés. Ha rendesen odafigyeltek, ebből nem lehet probléma.
(ja, most, a 30-ik héten még vígan dolgozom, senkinek esze ágában sem volt befektetni sehová :roll: eszükbe se jusson)

Csöre
 
 
 
 
 


Hali azt hittem már senki nem jár erre. :)

Első babával vagyunk, jelenleg a 12. hétben. Pulmicortot kaptam, az én rohamoldóm a Ventolin. Annak semmilyen mellékhatása nincs. Mondjuk gyakrabban is kell használnom, mert a pulmi fele olyan erős sincs, mint amit régebben szedtem.

Hát valamit, valamiért :)
Vendég
 


Először is: Anuk: gratula a babaváráshoz :D
Gyors helyzetjelentés: a cukorbetegség (csak terhességi) megmaradt :? sajnos úgy néz ki, hogy a korábbi asztma gyógyijaim annyira leterhelték a hasnyálmirigyet, hogy nem tudott megküzdeni az új feladattal :( korábban mondta a belgyógyászom, hogy gond van vele :(
MOst úgy tűnik, a szülés után 2 héttel, hogy minden ok :)
Ja, és nem fektettek kórházba, veszélyeztetett a cukor miatt lettem, nem az asztma miatt, és a 37-ik hétig dolgoztam :D
Úgyhogy Lányok, fel a fejjel :D

Csöre
 
 
 
 
 


Sziasztok lányok, bocsánat de mostanában nem jártam erre.
Anuk, én is gratulálok a babaváráshoz! De jó nektek. Nekünk nem akar összejönni... de nem adjuk fel.
Az Asthmám rosszbodott a Seretidem duplájára emelték :( , havont felülvizsgálat. Remélem ha vége lesz ennek a mocskos időnek én is jobban leszek.
Csöre, gratulálok a babyhez :D lelj sok örömet benne!
A cukor betegségről meg annyit, hogy amióta a nagyobb dózis Seretidet szedem állandóan ingadozik a cukrom.
Vigyázz magadra. Ha diabetológushoz mész írhat ki neked vércukor mérőt és mindent ami kell.
Üdv:Berna

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó