Új privát üzeneted érkezett!

11 hetes terhes vagyok a második babánkkal. Olyanok véleményét szeretném kikérni, akik festették esetleg a hajukat a terhesség alatt. Tudom, hogy nem ez a legfõbb dolog ilyenkor, de azért az ünnepek közeledtével jó lenne "rendbetenni" két hónapos melírozott frizurámat. Azt olvastam, hogy ez nem a megfelelõ idõpont az ilyesmire, de azért érdekelne a ti véleményetek is. Köszönöm!
Márti
 


Szia Márti!

Nekem két csemetém van, mindkét terhességem alatt másfél havonta festettem a hajam. Szerintem nincs különösebb korlátozás, esetleg a hajfesték leírását mutasd meg a védõnõnek-ha õ is szükségesnek tartja. Nem tudom a melírfesték mennyivel erõsebb anyagokat tartalmaz, de gondolom, arrol lehet szó,, hogy esetleg te érzékenyebb lehetsz most -gondolok itt a fejbõrre, vagy a festék erõs szagára. A védõnõ biztos megnyugtató választ fog adni. Remélhetõleg nem túl régimódi...
Sok Boldogságot és egészséget kívánok!
Beatrix
 


Szia Márti!


Nekem a terhességem alatt hajfestésem és dauerom is volt. semmi bajom nem lett tõle, pedig még az utolsó hónapban is voltam, mivel szülés után az ember ilyen heyekre nem igazán jut el.

Üdv:

Erzsi
Erzsi
 

 
 

Kedves Márti!

Én terhesség elõtt, alatt és most már utána is rendszeresen festettem és festem a hajam. A baba jól van, nekem csak az az egy gondom volt, hogy kb. a 12-15. héten voltam egyszer fodrásznál, de majdnem kiszaladtam, mert olyan rosszul lettem a festék szagától. A fodrászok különben azt mondják, hogy nem lepõdj meg, ha nem teljesen ugyanaz a szín keveredik ki a fejeden mint elõzõleg, ugyanis terhesesség alatt mint ahogy sok minden, a hajad is megváltozik. Persze, hogy nem ez a legfõbb gond, de egy nõ életéhez ez is hozzátartozhat.
Szia,
Cicamama
Cicamama
 


Kedves Beatrix, Erzsi és Cicamama!

Köszönöm gyors és segítõ soraitokat. Azért merült fel bennem igazából a kétely, mert még menses alatt sem úgy sikerült a dauer, mint egyébként, és attól tartottam, hogy terhesség alatt pedig fõleg "meglepetés frizura" születik. De a tapasztalat meggyõzött. Boldog karácsonyt, és örömökben gazdag új évet kívánok nektek!
Márti
 


Sziasztok!

A mai Blikkben megjelent, hogy a terhesség alatt tilos a hajfestés, mert gondot okoz a babának.
Lehet, hogy ez is csak egy álhír...

Sziasztok

Nina
Nina
 


SZia NINA én fodrász vagyok és mernék válaszolni a kérdésedre.Nem tilos a hajfestés! Vannak olyan vendégek akiknek nem is látszik a festés / nem mozdit a szinen semmit/ez a hormon válltozás miat van pl: valaki menstruál szintén nem fog a festés.DE a terhesség alatt nem tilos csak azt kell tudni ,hogy nem ajánlatos sürün festeni nert a hidrogén _peroxid ami a festés egyik eleme ez az elem bont a haj szerkezetét szintén a fejbörön keresztül fölszivodik persze nem károsab nint egy szál cigaretta de beszivárog a börön keresztül ezért nem ajánlatos de nagyon ismétlem kevés vegyület szivodik igy fel a börön keresztül .Viszont ha elmész fodrászüzletbe és ott vágatod a hajad meletted meg valakit festenek és te azt a gözt belélegzed ugyan olyan káros.utoszo: csak annyira mint egy fustös helyen lennél fél orát. BUBU
Névtelen
 


Nina!

A Blikk pont az az újság, aminek a véleményére nem adnék semmilyen körülmények között...

Ne aggódj, nyugodtan fess hajat, csak jól szellőző helyen.

Puszi:

Dia
Dia
 


Köszi lányok!
Már be is jelentkeztem. Legalább a hajam legyen jó. Ha már a kilóimmal hadilábon állok.

Sziasztok
Nina
Nina
 


Hú, itt jobb ha hallgatok. Minek szagolni terhesen bármit, ami nem létkérdés, és elkerülhetõ?
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Kedves Ildi!

Különbözö okokból. Talán, mert ha már a felszedett kilókkal nem érzi magát elég nőiesnek, a hajfestéssel megújíthatja magát, kicsit javíthat az önbecsülésén. Talán szeretné az ember még jobban kiemelni a szépségét egy új hajszínnel. Talán a párját szeretné meglepni. Talán szeretne még ápoltabbnak tünni, és nem lenött szöke tincseket hordani a fején, miközben a babáját várja. Talán nem akar lompos lenni.

És talán csak egyszerűen hiúságból...

Szerintem, amíg az ember mindent megtesz azért, hogy ezzel ne ártson a babának, azaz szellőztet és csakis jól szellőző helyen festi a haját, ne adj Isten, hennát használ, mai természetes anyag, tehát nincsenek benne káros gőzök, addig csak tegye, és utána érezze magát még inkább nőnek és még szebbnek. Nem? Kép

Puszi:

Dia
Dia
 


Köszi Dia a szívembol szóltál!

Nina
Nins
 


Dia a hennában fém vegyület van ezért ha más festékkel megyünk rá letörik ,ha valaki hennát használ ne fesse másal a haját csak hennával vagy növessze le pá BUBU
Névtelen
 


Sziasztok lányok!

Van itt valaki?

Szóval akkor nyugodt szívvel menjek fodrászhoz?
Az igazság az, hogy én még nem is biztos, hogy terhes vagyok, - csak esetleges jelek utalnak rá - viszont a hajam az szörnyű (mármint szörnyen lenőtt), viszont semmi olyat nem szeretnék tenni amivel a "talán babámnak" árthatnék.
Előre is köszi a tanácsokat!
Sziasztok!
Timi
Névtelen
 


Sziasztok!

20 hetes terhes vagyok. Terhességem kezdete elõtt évekig másfél- kéthavonta festettem a hajam. De mióta megtudtam, hogy mi újság, azóta nem festettem. Barátnõm fodrász, és õ azzal kezdte, hogy ha teherbe esek rá ne számítsak hajfestés ügyben, mert õ egyáltalán nem híve ennek. Én is úgy gondolom, hogy az ammónia és az oxigenta nem terhes embernek is megerõlteti a szervezetét.
Próbáltam henna festéket szerezni, de én vidéki kisvárosban élek, és nem igazán sikerült ilyet találnom. Esetleg van valaki köztetek, aki tudja, hogy hol lehet ilyen festéket beszerezni?

Köszi elõre is:

Kata
 
 


Bár már rég volt az utcsó üzi, azért én leírom, hogy én sem mertem semmi mással befesteni a hajm, mint hennával. Úgy tudom, hogy a festés egyébként nem árt, de az elspõ három hónapban egyáltalán nem ajánlott. A henna gyógynövényboltokban kapható elsõsorban, esetleg fodrász-szaküzletben. ha nem vörös színt akarsz, akkor is érdemes egy kis burgundit venni mellé (ettõl nem lesz még vörös), mert a barna és a sötétebb színek festékanyaga már nem olyan erõs, mint a henna eredeti szinéé, a vörösé. Van porban, amit neked kell kikeverni egy kis balzsammal (bármilyen jó, de én Hennát vettem) és van készen is, ami persze drágább. nekem bejött.
Üdv,
Bringa
Névtelen
 


Kedves Bringa!
Nem teljesen értem. Ez szinezõ, vagy festék. Nekem olyan kellene ami az õsz hajat is befogja. Konkrétan hol lehet megvenni?
Vera
Névtelen
 


Szaisztok!


Én az elsõ három hónapban nem festettem a hajam, de azóta, ahogy a terhesség elõtt is, szõkére... Nagyon sok helyen kérdeztem utána, hiszen a kis pocok egészsége a legfontosabb, de mindenki azt mondta, hogy szabad... akkor pedig miért ne legyek szép?!


Üdv:
Barbara
 
 


Barbara!
Olvasd el feljebb!
Névtelen
 


Vera
nekem is õsz, befogja. ez festék, de teljesen természetes. gyógynövényboltban kapható
üdv,
bringa
 
 


Sziasztok!
Barbara én most festettem a hajam, és bizony még a szemem is irritálta a festék , meg a gõze is iszonyú rossz. A 2 éves gyerekem nem is engedném oda a fürdõszobába, amikor csinálom.Hát akkor a pocaklalót sem fogom kitenni ennek, ha lesz megint, fõleg ha van más megoldás is.
Bringa!
Már csak annyit szeretnék kérdezni hogy mi a neve, netán hennaplus ?Köszi : Vera
dvera
 


Sziasztok!

Hát elolvastam a leveleket.Most aztán dönthetek. Van aki azt állítja bajt okoz a festés. De mit okoz? Mert így nem lehet mérlegelni. Viszont ha jól szellõztethetõ helyen nincs baj belõle akkor mégis csak csini kismama sz6eretnék lenni. Várom a válaszokat. És jó egészséget mindenkinek.
LOLA
 


Lola, én ugy tudom, nem art a hajfestés, viszont régen valoban artott. En festettem a hajam a terhesség alatt, megkérdeztem több dokitol is, mit gondolnak erröl. jobb nem belélegezni a büdi gözt, de allitolag nem arthat. A legjobb, ha hennazza a hajat az ember. Régi az üzeneted, nem tudom, terhes vagy-e még, vagy mar itt a Baba?
Vendég
 


Lola!
Én a terhességem alatt azonnal abbahagytam a hajfestést, mert szerintem igen is árt, mivel a fejboron feresztul is felszivodhatnak a káros anyagok.
Kukacz! nem csak belélegzéssel kerulhet a szervezetbe. Viszont a Henna tényleg jó, mivel csak természetes anyagokat tartalmaz.
Kriszta
Nyanya
 


Egyetértek Krisztával!
A hajfesték anyaga bőrön keresztül is bejut a szervezetbe!!

Betti

KépKép
KépKép
 


Sziasztok!
Higgyétek el, amikor terhes voltam nagyon utanakérdezösködtem a dolognak. A belégzés volt régebben a legveszélyesebb...
Gondoljatok a fodraszcsajokra, akik terhesek... Söt, akik a hajuk is festik...
Puszi!!! De a legjobb a Henna.
Vendég
 


Sziasztok csajok!!!

Orommel olvasgattam az eddigi véleményeiteket,ugyanis engem is ez a téma foglalkoztat 20hetes terhesen,foleg,h édesanyám nem híve a hajfestéseimnek,már évek ota,mert a legmagasabb foku allergiám van nikkelre és a 2-es számu parfumkeverékekre,ami pechemre,majdnem minden (akár 1vagyont éro)drogériában is megtalálhato.
Már nagyon régota szoke hajam van,de az a legvilágosabb fajta,már majdnem hogy fehér,és nagy bánatomra,a hajfestékek nem nagyon hatnak rajta.Amiota terhes vagyok,teljes mértékben megváltozott az életem,az elotte határtalanul bulizos csajbol,most 1visszafogott lány lett,amivel még saját magam is megleptem,igy alig 20évesen.
De ha már kisbabám lesz,megteszek érte mindent,ami erombol kitelik,vagy sokszor még tobbet is szeretnék.
Ezért kérem a tanácsotokat,h melyik az a szokíto festék,ami kiszivja fehérre az elég sotétbarna hajam??!
elore is nagyon koszonom CSAJOK!!!


Bia :)
bia91
Komárom
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó