Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Azt szeretném tudni,ha vásárolok Sulinet Expressz keretében, a visszaigényelhető 60000 Ft minden esetben ennyi-e, vagy ez a maximum és ha csak kevesebb összegért vásárolok, nem kapom vissza a 60 ezret csak mondjuk 30 ezret belőle?... Ezt nagyon szeretném tudni! Állitólag egy adótörvény rendelkezik igy, de semmi többet nem tudok. Légyszi valaki, aki ért hozzá, segitsen ki.
Köszönöm szépen.
 
 


Menj fel a www.sulinetexpress.hu honlapra, ott minden pontosan le van írva!
 


Nimmaat!

Maximum a 60 ezer, és egyébként annyi, amennyit vásárolsz (számlára természetesen). Ha csak 30 ezerért vásárolsz, akkor 30 ezret igényelhetsz vissza.

Ildi

Ildi
 
 

 
 

pontositanek: 3*60 rugo, ugyanis bizonyos esetekben harom evig igenyelheted vissza.....

-Afonya
Névtelen
 


Sziasztok!
a honlapon nem találtam - biztos elkerülte a figyelmemet-, hogy ki veheti igénybe, milyen eszközökre?

Előre is köszönöm a segítséget
Letti
Letti
 


http://ado.sulinet.hu :

"2002. XLII. tv. Az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról. 11. § (3) A pedagógus, az oktató, a hallgató, a felnőttképzésben részt vevő magánszemély, valamint az a magánszemély, akinek gyermeke nappali rendszerű iskolai oktatásban vagy a felsőoktatásról szóló törvényben felsorolt felsőoktatási intézményben hitelesített iskolai rendszerű első alapképzésben vesz részt, az összevont adóalap adóját csökkentheti az adóévben általa számítógép, számítástechnikai eszköz megszerzésére (vásárlására, bérletére, lízingelésére) fordított összeggel, ha a megszerzés a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vagy az Oktatási Minisztérium által kiírt pályázat keretében történik. Az adókedvezmény alapját és összegét a vételárat, a bérleti díjat, illetve a lízingdíjat tartalmazó, a magánszemély nevére kiállított számla bizonyítja. (4) A magánszemély által e § alapján igénybe vehető adókedvezmény(ek) összege adóévenként nem haladhatja meg a 60 ezer forintot."
Névtelen
 


Nagyon köszönöm!!!
Letti
 


Sziasztok,
Nekem még mindig van egy olyan érzésem, hogy hiába vásárolok esetleg 60 ezerért, nem kapok vissza 60 ezret, hacsak nem hagytam ott a boltban ennél JÓVAL többet...
Mint ahogy a táppénz napi összege is maximálva van... hiába keresnék havi 5 milliót, nem lenne a táppénzem ennek arányában napi akárhányszázezer.... a tb nem birná ki.
Sajnos nem tudom jobban kifejteni, ha van itt valaki aki kicsit is adószakértő, könyvelésben jártas stb, jöjjön gyorsan és segitsen!
Szóval én azt gyanitom, ha 60ezerért vásárolok, max 15-20 ezer fog visszajönni. Remélem nem áprilisban tudom meg a választ, hanem előbb!
A honlapot kivülről fújom, a kérdést ugyanúgy nem válaszolja meg, mint ahogy a
"nem haladhatja meg a 60 ezer forintot" mondat sem egyértelmű. Nem haladhatja meg, de ki garantálja, hogy EGY 60 EZRES VÁSÁRLÁSNÁL ELÉRI????????????
Attól tartok sokan kapunk majd meglepit fél év múlva Kép
Nyugtasson már meg valaki, hogy tutira nem igy van!
Köszönöm.
 
 


Nimaat,
én ugyan nem tudtam igénybe venni, de akiktől hallottam róla, mind azt mondták, hogy a vételi összeg mindegy, a lényeg az, hogy legyen leírható összeg az adódból, és hogy beletartozz a kedvezményezetti körbe. Szóval ha te 60 ezerért veszel valamit, akkor az neked pont semmiben van, mert amit kifizetsz, annyit vissza is kapsz - ha jogosult vagy rá. Persze ha csak 50 000-be került a cucc, akkor nem kapsz vissza, csak 50 ezret. De ha 100-ba került, akkor a 60 visszjön, és neked csak 40-ben van! Az összes többit (de ezt is) olvashatod a honlapon, amit ajánlottam. Ha mégis van valami kérdésed, van egy e-mail címük, azon tájékoztatnak.
Szia!
Kíváncsi
 


nyugtalanNimaatKép

1995. évi CXVII törvény 36/A paragrafusa:

"(3)....az összevont adóalap adóját csökkentheti az adóévben általa számítógép, számítástechnikai eszköz megszerzésére (vásárlására, bérletére, lízingelésére) fordított összeggel, ha a megszerzés a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vagy az Oktatási Minisztérium által kiírt pályázat keretében történik. Az adókedvezmény alapját és összegét a vételárat, a bérleti díjat, illetve a lízingdíjat tartalmazó, a magánszemély nevére kiállított számla bizonyítja."

Ugye itt nem pontosan fogalmaztok.. nem 60-at kapsz vissza, hanem annyit irhatsz le az adoalapodbol. Vagyis ha csak 40-et adoznal, akkor csak 40-et igenyelhetsz vissza, nem vagnak hozzad még 20-at kedvessegbolKép Tudom, hogy nem eletszeru, de igy pontos.

Erdemes elolvasni a torvenyt, meg az errol szolo forumokat, mert sokat lehet belole tanulniKép Pl. hogy ugye Mo-n szemelyi jovedelemadozas van, tehat mindket szulo igenybeveheti a kedvezmenyt, csak jol kell a szamlakat kiallittatniKép
De nem elfelejtendo, hogy elvileg ezt a gepet 3 evig nem adhatod el, adoellenorzesnel be kell tudnod mutatni. Ami egy ilyen gyorsan amortizalo cikknel eleg gaz. Persze bizhatsz az APEH lustasagaban es hogy nem lesz ellenorzesKép
Vagy pl. ha felnottkepzesben veszel reszt, aminek ugye 30%at szinten "visszaadja" allambacsi, akkor azzal egyutt lehet max. a 60.
Es van meg csomo dolog, tenyleg mazsolazz...

-Afonya, akinek egyebkent semmi koze az adozashoz
Névtelen
 


Hát kösz kedves Lányok.
Azt hiszem áprilisban visszajövök beszámolni Kép
Az email cimre azonban nem válaszoltak, kb 2 hónappal ezelőtt tettem rá kisérletet...
Nimaat
 
 


x
 
 


Nimaat, nem volt szerencséd, nekem rögtön másnap küldtek választ! Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó